May 10th, 2011

gambar fazren rafi

Fazren Rafi atau lebih dikenali sebagai Dafi Spa Q telah selamat bergelar suami baru-baru ini. Tahniah Abang Nara ucapkan. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Kemudilah rumah tangga dengan penuh berhemah. Aceh, tetiba Abang Nara bagi nasiha macam orang dah kahwin pulak.

Sebelum Abang Nara melalut lebih jauh. Korang layankan jerlah gambar majlis perkahwinan Fazren Rafi (Dafi Spa Q) dengan membaca entri ini sepenuhnya. Meriah beb majlis kahwin dia.

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi
gambar fazren rafi
gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi
gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

gambar fazren rafi

February 22nd, 2011

drama spa qistina

Pagi tadi Abang Nara ada tuliskan mengenai keputusan Azizah Mahzan untuk berhenti berlakon kerana skrip drama yang sampah, kali ini Abang Nara nak sharekan email seorang pembaca yang kecewa dengan skrip drama Spa Qistina. Kalau korang ada luahan hati yang lebih kurang sama, jangan segan-segan tulis kat ruangan komen.

[note]Assalamualaikum Abang Nara.

Kat sini saya nk bg cadangan kat abg nara supaya buat satu post berkenaan drama Spa-Qistina. Pada pemerhatian saya, penulis skrip drama ini terlalu tidak sensitif terhadap soal agama. Saya buat dlm bentuk point beberapa perkara yg saya perasan dlm drama ini:
1. Di dalam ending Spa-Q 2,Dafi telah berpisah dgn Faradhiya. Faradhiya balik kg dan dapati dia mengandung anak si Dafi. Kemudian bersambung dalam Spa-Qistina, si Dafi ni dah kawin dgn org lain. Tup-tup baru tahu yg dia ada anak dgn si Faradhiya. Kalo ikut situasi sebenar di negara kita ni, mana mungkin sbb kalau dia bercerai, kena tunggu abis edah baper kali cuci jd impossible laaa blh bercerai masa org pompuan tgh pregnant kan? Ok kpd scriptwriter sila buat homework.

2. Di dalam satu babak dalam episod yang si Mar(lakonan Nek Jah-Azizah Mahzan)kematian suaminya kerana accident, telah berkata ” mungkin tuhan lebih tahu apa yg terbaik untuk aku”.. Perkataan mungkin itu memang salah. Sebab Tuhan bukan mungkin tahu. Tuhan memang tahu. Boleh terpesong akidah dibuatnya..

3. Apabila menerima berita kematian melalui telefon, tidak wajar seorang Islam tidak mengucapkan Innalillah. Kemudian, apbila si menerima panggilan telefon tadi, menyampaikan berita kematian kpd org di rumahnya, si penerima berita yg kedua juga tidak mengucapkan Innalillah juga.

Setakat ini, itu saja yg saya perasan, kalo Abang Nara tak percaya boleh siasat sendiri. Perkara ini bg sy penting kerana semuanya berkaitan dgn agama dan akidah. Penulis skrip dan seluruh produksi sila lebih prihatin. Sebab cerita ini mmg akan sambungannya. Jika penulis skrip masih lagi mengambil sikap sambil lewa, lebih bnyk yg akan dipesongkan nanti. [/note]

Buat penulis skrip yang menganggap penonton Malaysia bodoh dan tak akan perasan benda-benda sebegini, sila berfikir 2, 3 kali sebelum anda menulis. Kami tidak bodoh. Kami pandai. Jangan sampai anda dikantoikan oleh penonton-penonton. Sekian terima kasih.

P.S: Mahukan seorang artis membantu anda meluahkan rasa cinta kepada si dia yang tersayang? Join Facebook Cornetto sekarang dan bida artis kegemaran anda untuk membantu anda menunjukkan kasih sayang kepada si dia.

November 14th, 2009

spa qistina

Kesian kami kat Nora Danish dan Fasha Sandhay yang tersepit dalam kontroversi ntah apa-apa macam nie. Akhirnya dua-dua nampak jahat. Peminat Nora Danish akan cakap Fasha jahat, peminat Fasha akan cakap Nora Danish tak profesional. Last-last yang rugi adalah 2 orang nie jugak. Yang gembira sudah tentulah penerbit dan pengarah drama Spa Qistina. Dapat promosi free yang melampau-melampau sebab pergaduhan nie.

Bila kami baca kenyataan jawapan Nora Danish pasal isu nie, kami sedikit tak faham. Bukan nak menyatakan yang Nora Danish tak professional, tapi tertanya-tanya apa bezanya jumpa di atas pentas modellling dengan semasa berlakon? Dua-dua pun jumpa jugak kan? Sukar nak selami jiwa raga seorang perempuan yang terpaksa bergelar janda kerana seorang wanita lain.

Apa-apa pun bacalah artikel ini sepenuhnya untuk mengetahui jawapan Nora Danish tentang isu penarikan dirinya dalam drama Spa Qistina. Panjang jugak penjelasan dia tapi kalau anda wajib baca kalau anda peminat setia ND ataupun ada cita-cita nak ngorat ND.

Selepas mendengar pelbagai versi mengenai apa yang berlaku di lokasi ‘SpaQistina’ minggu lepas, di mana Nora Danish dikatakan mengamuk ataskehadiran Fasha Sandha, rasanya ia hanya adil jika tuan empunya diridiberi peluang untuk bersuara.

Ikuti temubual Nora dan para media apabila ditemui petang tadi selepasmajlis doa selamat penggambaran filem ‘Jangan Pandang Belakang Congkak2’ di pejabat MiG di Subang Jaya.

Komen Nora tentang apa yang telah berlaku.
Nora tak nak kontroversi. Ini (lakonan) periuk nasi Nora. Takkan Noranak rosakkannya? Nora tarik diri sebab Nora rasakan permintaan Nora diambil sambil lewa dan tidak di hormati. Menarik diri dari satu produksiadalah sesuatu yang sangat negatif. Tapi bila ia melibatkan perasaan,susah nak cakap. Fasha tak terlibat langsung (dalam keputusannyamenarik diri). Rasanya, dia tak tahu ada perjanjian di antara Nora danGlobal Station.

Nora tahu orang nampak Nora lemah, boleh dipijak tetapi pasal prinsip,Nora memang tegas. Nora dan pihak Global Station mempunyai satuperjanjian yang kuat, perjanjian lisan di antara Nora dengan Kak Zaiton(Zaiton Mohd Jiwa, penerbit Global Station) di mana Nora tidak mahu ada’scene’ bersama dan sebumbung dalam satu set lokasi dengan Fasha.Apabila Nora di yakinkan bahawa permintaan Nora akan di penuhi, Noraterima tawaran ‘Spa Qistina’.

Nora selalu tekankan perjanjian ini pada pihak penerbit agar semuafaham dan tak timbul masalah seperti ini. Malah malam sebelumpenggambaran hari tu, Nora ‘explain’ sekali lagi pada Adila (AdilaDatuk Ramly, penerbit eksekutif Global Station). Bagi Nora, apa yangberlaku, rasanya adalah dari kecuaian pihak produksi.

Sebenarnya sebelum insiden itu, sudah timbul beberapa persoalan didalam fikiran Nora kerana apabila Nora diberikan jadual penggambaran,ada tertulis satu babak Nora bersama Fasha di dalam sebuah kelab. BilaNora tanya, kru produksi kata mereka tak buat. Tapi sejak itu,macam-macam Nora fikir. Nora tak tahu jika Nora telah dipergunakan.Tapi Nora tak rasa apa yang berlaku itu telah di rancang.

Apa sebenarnya yang berlaku hari itu?
Call time Nora, 1 petang. Dan Nora pun tahu call time Fasha, 4 petang.Nora tunggu sampai 4 petang tapi penggambaran tak bermula lagi. Masatu, Nora ingatkan pihak produksi dah hubungi Fasha untuk memberitahutentang kelewatan penggambaran dan minta dia datang lambat.

Selepas tu, ada orang beritahu Nora, Fasha dah ada di set. Nora ingat,tipulah. Bila Nora keluar dari bilik, Nora nampak dia, jaraknya dariNora lebih kurang 200 meter saja. Dia tengah di solek dan membacaskrip. Kalau dia baca skrip, bermakna dia tahu ‘scene’ mana yang nak di’shoot’ tapi Nora masih tidak diberitahu.

Hari tu, ‘shoot’ pertama dengan kru baru. Jadi mereka pun serabut. Noraawal-awal dah tahu akan ada kelewatan dalam penggambaran. Persoalannya,mengapa pihak produksi tak hubungi Fasha untuk memberitahunya datanglambat sikit?

Nora ‘call’ Adila sebab Kak Zaiton dan Adila tak ada di set, jadimereka tak tahu apa yang berlaku. Nora tanya Adila mengapa Fasha ada disini. Tak bolehlah macam ni sebab kami dah ada perjanjian. Noraberitahu Adila, Nora kecil hati. Adila pun suruh Nora balik dulu. Lepastu, Nora berjumpa dengan pengarah. Masa tu, Nora dah dalam keadaan nakmenangis.

Nora terlalu terkilan dan kecewa dengan sikap pihak produksi yangmengambil remeh perkara ini. Nora terima (tawaran ‘Spa Qistina’) atasperjanjian kami tetapi mereka telah melanggarnya. Sebenarnya Nora punbelum menandatangani kontrak dengan Global Station. Malah cek untukbayaran pertama pun belum dimasukkan ke dalam bank.

Mengapa pula Nora boleh bersama-sama Fasha menjayakan fesyen show di Malaysia International Fashion Week (MIFW) 2009?
Kalau ia satu acara anugerah atau majlis, itu lain. Dalam setahun lebihNora bercerai, dah banyak kali Nora berjumpa dia di majlis. Tapimasalahnya kalau berlakon. Nora memang tak nak. Nora tak mahu bilaberlakon bersama, kisah kami dijadikan bahan kontroversi. Bukan Noratak nak maafkan dia. Nora memang nak maafkan tapi Nora tak mahu iadibuat-buat atau dipanaskan ceritanya. Nora memang tak nak lagidikaitkan dengan kontroversi.

Nora tahu sejak insiden ini, orang menuduh Nora bermacam-macam.Walaupun Nora pada awalnya rasakan kami boleh berlakon dalam produksisama, tetapi bila Nora di sana, perasaan itu lebih daripada segalanya.Nora cuba untuk jadi profesional tapi tak boleh. Perasaan itumenyelubungi diri Nora.

Sekarang mereka mempertikaikan profesionalisme Nora tapi dari awalnya,memang dah tak profesional sebab Nora minta untuk tidak digandingkandalam mana-mana babak dan tak boleh sebumbung. Selepas ini, jika adatawaran lain untuk bekerja dalam produksi sama dengan Fasha, Nora takakan terima sebab Nora dah tahu apa yang akan di lalui. Nora dah serik.

Nora menyesal menerima tawaran ‘Spa Qistina’?
Jika Nora tahu (apa yang akan berlaku), Nora tak akan terima. Kesilapanterbesar Nora ialah menerima tawaran ‘Spa Qistina’ sebab ceritanyatentang kontroversi dan sedikit sebanyak ada kaitan dengan kisah hidupNora. Disebabkannya, perhubungan Nora dengan Kak Zaiton dah rosak.

Selepas enam tahun dalam industri, inilah sejarah paling hitam dalamkerjaya Nora, rasanya lebih teruk dari kegagalan perkahwinan Nora. Noraterkejut sangat dengan apa yang berlaku sampai demam pun ada.

Nora tahu apa yang terjadi telah mendatangkan kesan buruk ke atas diriNora. Sebelum ini, Nora tak pernah menghadapi apa-apa masalah denganmana-mana produksi. Tapi Nora percaya, pihak produksi yang pernahbekerja dengan Nora tahu Nora orang yang macam mana.

Bagaimana perasaan Nora apabila membaca kenyataan Kak Zaiton?
Nora tak kisah apa yang dikatakannya. Itu pendapat dia. Apa pun Noratetap ‘respect and adore her’. Nora ambil tawaran ‘Spa Qistina’ punkerana dia semata-mata. Nora tak marah. Kalau Kak Zaiton sudibekerjasama dengan Nora di masa depan, Nora terima.

Nora percaya ada orang yang ‘cucuk’ Kak Zaiton. Sebelum MIFW,perhubungan kami masih okay tapi selepas MIFW, timbul salah faham. Noraada hubungi dia untuk menjelaskan apa yang berlaku tapi panggilan Noratak dijawab. Bagi Nora, Kak Zaiton faham apa yang Nora lalui. Cumaketika dia membuat kenyataan pada media, dia fikirkan dari perspektifseorang ahli perniagaan.

February 11th, 2009

Just a simple update of the latest pictures from one of beautiful Malaysia female celebrity, Syarifah Sofea. She is now featuring in the famous drama Spa Q II.

We once posted sexy pictures of collection of Syarifah Sofea.

More facebook pictures of Syarifah Sofea/Sofia by reading the full article.