Written by Bella | May 25th, 2016

Jika sebelum ini Sharnaaz Ahmad ditegur oleh Intan Suraya kerana bergambar mesra bersama kekasih, kali ini teman wanitanya Noor Nabila turut menerima nasib yang sama apabila ada sesetengah netizen yang mengkritik foto beliau berpelukan bersama Sharnaaz yang dimuat naik di Instagram semalam.

Walaubagaimanapun,  Nabila telah membalas segala kritikan negatif dengan kenyataan yang cukup mendalam.

Buat Nabila, media sosial adalah tempat untuk beliau berkongsi  foto-foto bersama orang ramai dan beliau terbuka jika ada yang mahu mengkritik beliau.

Tambah Nabila, mereka yang sering mengata itu belum tentu lagi sempurna dan adalah lebih baik untuk menjaga hal sendiri daripada sibuk mencari kesalahan orang lain.

Erm tidak tahu hendak komen apa lagi, kalau tuan empunya badan tidak kisah dengan sengala teguran dan kritikan. Biarlah, masing-masing sudah dewasa dan mempunyai akal fikiran untuk melakukan sesuatu. Cuma, mungkin ada yang menegur tu semata-mata keyboard warrior tetapi ada juga yang hanya ingin berikan nasihat.

Written by Bella | May 24th, 2016

Sebelum ini kami ada dengar khabar angin mengatakan seorang pengacara TV ada menimbulkan sedikit kekecohan di akaun Instagram Sharnaaz Ahmad di ruang komen foto  beliau bersama kekasihnya, Noor Nabila.

Kami ingatkan perkara itu sudah reda, rupa-rupanya tidak kerana beberapa hari lepas pengacara TV berkenaan masih lagi berbalas komen dan seakan “bergaduh” dengan peminat Sharnaaz di Instagram.

Untuk pengetahuan anda, pengacara berkenaan adalah Intan Suraya yang dahulu kerap muncul di TV3. Rasanya ada antara pembaca blog ini yang kenal dengan beliau bukan?

Ok kami tidak mahu cakap banyak dan anda lihat sendiri antara komen-komen Intan Suraya di Instagram Sharnaaz Ahmad :-

Ramai yang mempersoalkan, mengapa seseorang yang bekerja di stesen televisyen tidak tahu bahawa Sharnaaz sudah berkahwin ataupun tidak.

Meskipun Intan Suraya menegaskan beliau tidak berniat untuk mencetuskan pertelingkahan, masih ada yang berpendapat beliau sengaja ingin memperli Sharnaaz.

Hmmph, niat seseorang itu sukar untuk kita ketahui, tetapi kami mungkin bersetuju dengan pendapat sesetengah peminat adakah Intan Suraya tidak tahu status Sharnaaz Ahmad? Ermm, mungkin juga ini petanda Sharnaaz dan Noor Nabila perlu cepat-cepat kahwin agar tidak timbul lagi kes seperti ini.

Written by Bella | April 29th, 2016

Siapa sangka abang macho dan sado seperti Sharnaaz Ahmad ini sebenarnya cukup manja dengan kekasihnya Noor Nabila.

Sebelum Noor Nabila terbang ke London, Sharnaaz sempat mengirimkan foto beliau yang boleh dikatakan comel kepada cinta hatinya itu. Lebih menarik lagi, Nabila berkongsi foto itu kepada umum melalui akaun Instagram miliknya.

Before take off ada orang belanja muka comel. Comellll ker??

Amboi, bukan main lagi kan pasagan merpati dua sejoli ini. Kali ini kami mungkin bersetuju dengan peminat yang minta mereka berdua ini kahwin cepat kerana mereka memang cukup sweet tahap potong kaki. ( jangan marah) Hehe..Comel ke idok?

 photo 941362_1717092485169040_4774383439224414234_n.jpg


DALAM BANYAK-BANYAK LABU, LABU APE YANG MENDATANGKAN KEUNTUNGAN?

Nak tau ape jawapan die? Korang baca dulu sampai abis..

Kalau korang nak tau sekarang Suruhanjaya Sekuriti Malaysia atau SC tengah sibuk mengadakan seminar InvestSmart. Die takde kene mengene dengan pengawal keselamatan tau, So.. sape SC ni?.  SC ni fungsi dia mengawal selia peserta pasaran modal di Malaysia contohnye bank pelaburan, syarikat broker saham dan syarikat yang tersenarai di Bursa Malaysia. Selain tu SC mengawal selia perkara berhubung
dengan sekuriti, derivatif, unit amanah dan bon. Bukan James Bond tau!

Berbalik kepada Seminar InvestSmart. Seminar ni SC buat untuk meng”expose”kan korang tentang pelaburan bijak, supaya korang tau macam mana nak melabur especially dalam saham dan unit amanah. Selain tu dorang juga akan share teknik memilih pelaburan yang sesuai dengan korang.

Seminar InvestSmart ni sesiape pun boleh join, yang belum melabur ke, dah melabur ke, semua orang pun boleh.  Bukan tu je.. yang noob pasal saham pun boleh mula belajar, unit amanah pun ada, siap dapat sijil dan cenderahati lagi… yang paling win.. Seminar ni PERCUMA.. eh lupe pulak, seminar ni diadakan di seluruh Malaysia tau termasuk Sabah dan Sarawak!

Haa, dengar je PERCUMA mesti laju je korang nak daftar kan? Don’t worry, meh Abang Nara tunjukkan cara die.  Senang je, Like Fb “InvestSmart SC”, then tengok seminar mane yang korang nak join. Bukan tu je, korang jugak boleh dapatkan macam-macam maklumat tentang pelaburan bijak kat situ!

Korang jugak boleh register kat www.investsmartsc.my atau pun call 03-6204 8127.

Bukan nak cakap ape la, retis pun ada post pasal seminar InvestSmart ni kat IG dorang. Check out IG diaorang: Shaheizy Sam, Scha Al-Yahya, Awal Ashaari, Neelofa, Abang Aaron Aziz dan Elfira Loy. Tunggu ape lagi ajak la mak ayah adik kakak abam semua datang seminar ni. Jawapan soalan Labu tu.. jawapan die PeLABUran.. hehe.. kbai!

Written by Bella | March 10th, 2016

Terkenal dengan imej garang dan macho siap dengan jambang selain berbadan sado, beberapa hari lepas Sharnaaz Ahmad menarik perhatian ramai apabila memuat naik foto beliau sudah cukur jambang dan membuat rawatan gigi agar lebih putih dan bersih di akaun Instagram miliknya.

Ramai yang bersetuju bahawa Sharnaaz tampak lebih suci, muda dan agak jambu apabila tampil dengan imej lebih kemas tanpa jambangnya.

Ada pengikut yang puji dan ada juga memberikan pendapat yang sebaliknya.

Berikut antara komen pengikut Sharnaaz di Instagram:-

Apa pula pendapat anda? Sesuai tak Sharnaaz dengan imej kemas ataupun lebih sesuai dengan imej garang dan berjambang. Ermm..