Written by AbangNara | December 2nd, 2009

khabir bhatia

Siapa Khabir Bhatia? Kalau korang pernah menonton Sepi, Manjalara dan Setem, korang akan kenal dan familiar dengan style pengarah ni. Aku? aku memang dah lama tertarik dengan karya² beliau, style yang jelas berbeza dari filem² melayu lain kat Malaysia.

Khabir Bhatia, seorang pengarah berbangsa India yang memang original berasal dari India. Tetapi beliau berpindah ke Malaysia dan mendapat kerakyatan. Menurut story yang aku dengar, beliau sebenarnya hanya worktrip ke Malaysia, and then terpikat dengan Malaysia and decided untuk stay terus. Sangat talented, kalau korang tengok dari view yang betul dalam sebuah filem, korang akan nampak satu seni yang takde dalam filem typical melayu yang lain. Kelainan dan keunikan baru dalam filem melayu, dari macam² segi shooting, soundtrack dan storyline.

Baca artikel ini sepenuhnya untuk mengenali Khabir Bhatia dengan lebih lanjut.

P.S: Artikel dicurik sebijik-sebijik dari Aenaz.com.

 
Written by AbangNara | July 28th, 2009

tiz zaqyah

Bila tengok gambar Tiz Zaqyah, pelakon heroin drama Nurkasih nie, memang terserlah kecomelan dan keayuaan dia bila pakai tudung. Tapi dalam realiti hidup sebenar, Tiz Zaqyah nie tak pakai tudung. Mungkin masih belum bersedia kot. Satu masa nanti pakai la tue.

Kami sengaja taknak paparkan gambar Tiz Zaqyah tak pakai tudung sebab bagi kami dia tak berapa cantik berbanding dengan gambar memakai tudung. Sama macam artis-artis wanita lain yang berlambak kat luar sana tue. So bila pakai tudung, terserlah sikit kewatakan dia nie.

Lagi gambar Tiz Zaqyah, pelakon drama Nur Kasih dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Untuk anda yang mempunyai anak dan mahukan kecemerlangan dalam pelajaran untuk anak anda, apa kata cuba program Skor A. Semuanya secara online dah mudah jer. Nak tahu lebih lanjut klik sini.