October 17th, 2020

Setelah hampir dua minggu melahirkan dan menyambut cahaya mata baru, pelakon jelita Nur Fazura telah berkongsi foto terkini di ruangan Instagram miliknya untuk tatapan peminat.

Foto yang memaparkan dia sedang memangku anak sulungnya, Nur Fatima Aisya, dipercayai dalam perjalanan untuk membawa si comel itu ke hospital untuk pemeriksaan susulan.

Walau bagaimanapun, yang menarik perhatian netizen adalah gambar tersebut menunjukkan bentuk badan Fazura yang masih langsing meskipun baru melahirkan anak.

View this post on Instagram

Out for a quick hospital visit only today. Stay safe everyone. ? #Repost @fattzuralovelife

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on

Rata-rata peminat tampil memuji kecantikan dan susuk tubuh langsing Fazura yang kini dalam tempoh berpantang. Malah ada yang mengatakan bahawa badannya kini tak ubah seperti anak dara.

Dalam banyak-banyak pujian yang memuji kelangsingan badan Fazura, ada juga antara kalangan peminat yang meluahkan hasrat hati kerana tidak sabar untuk melihat wajah si kecil Fatima tidak lama lagi.

Sejak dilahirkan, pasangan ini masih merahsiakan wajah anak sulung mereka untuk tatapan umum dengan alasan Fatima masih bayi dan kecil.

October 10th, 2020

Setelah genap seminggu melahirkan, pasangan selebriti terkenal iaitu Nur Fazura dan Fattah Amin akhirnya berkongsi foto serta mendedahkan nama bayi pertama mereka.

Berita yang sudah pasti dinantikan peminat itu telah dikongsikan kedua pasangan ini menerusi laman Instagram milik mereka berdua.

Video pendek momen-momen ketika Fazura bersama bayi perempuannya itu turut dikongsikan menerusi akaun instagram peminat mereka, @fattzuralovelife

View this post on Instagram

Assalamualaikum and happy Friday to everyone. It has been seven days since I was born on last Friday, 2nd October 2020. My name is Nur Fatima Aisya binti Abdul Fattah. I am now officially one week older but my parents believe that I am still too young for the world to see me. However, I know so many people are constantly making duas for me, I am indeed very blessed. I want to say Thank you so much and I hope to see you all soon when my Daddy and Mommy think I’m ready :) MasyaAllah.. Love, Fatima. XoXo ? Assalamualaikum. Hari ni genap tujuh hari saya dilahirkan pada hari Jumaat, 2hb Oktober 2020. Nama saya ialah Nur Fatima Aisya binti Abdul Fattah. Fatima dah berusia seminggu hari ni tapi Daddy and Mommy kata Fatima masih muda sangat lagi untuk media sosial. Tapi Fatima tahu, ramai yang selalu doakan Fatima. Fatima syukur sangat pada Aunties and Uncles semua. Terima kasih! Fatima pun tak sabar nak jumpa semua bila Daddy dan Mommy fikir Fatima dah bersedia! MasyaAllah.. Love, Fatima. XoXo ?

A post shared by Fattah Fazura (@fattzuralovelife) on

Dimaklumkan bahawa mereka berdua telah memilih nama Nur Fatima Aisya Binti ABdul Fattah dan dalam pada itu pasangan ini sempat menitipkan ucapan terima kasih buat semua yang mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga.

Sehingga kini, video tersebut sudah pun ditonton hampir 70,000 tontonan selepas ianya dimuat naik.

Mengimbas kembali, Fattah Amin dan Nur Fazura telah mendirikan rumah tangga sejak November 2017 yang lalu selepas dipertemukan dalam drama bersiri, Hero Seorang Cinderella.

September 27th, 2020

Memiliki produk kesihatan dan kecantikan di bawah jenama TruDolly, Nur Fazura yang kini sarat mengandung masih tetap sempat melancarkan produk terbarunya, TruDolly Gummies bersama rakan perniagaannya, Puteri Intan Zarith.

Setelah hampir tiga tahun berhempas pulas, mereka berdua turut bekerjasama dengan Universal Music Malaysia dari segi pemasaran untuk produk terbaru ini.

Didatangkan dalam dua perisa iaitu Lemon Flush dan Strawberry Glow, Nur Fazura juga mengakui dia turut mengambil produk keluaran terbarunya ini.

View this post on Instagram

Team lemon flush for TruDolly Reborn gathering today. ? @trudolly_hq #TruDollyReborn

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on

“Saya ambil TruDolly Gummies setiap hari. Rasanya juga sedap dan mudah dimakan pada waktu pagi. Lepas tu saya akan minum air dua tiga liter sepanjang hari. Banyak faedahnya seperti mengurangkan masalah jerawat dan membantu buang toksin dalam badan. Selain itu, ianya turut dapat memberikan tenaga dan stamina,”

Dia yang ditemui ketika majlis pelancaran produk tersebut tampil cantik berseri dalam persalinan bewarna kuning rekaan Rizman Ruzaini.

Dalam pada itu, Fazura turut memberitahu bahawa dia akan mula mengambil cuti rehat untuk menumpukan sepenuh perhatian pada dirinya yang sedang berdebar menanti kelahiran anak sulung bersama Fattah Amin. Dia dijangka akan melahirkan cahaya mata pertama itu pada bulan Oktober ini.

Sumber : Astro Gempak

June 30th, 2020

Pengurus kepada aktress Fazura, Iman Tang seakan memberi bayangan kepada peminat bahawa pasangan sensasi itu bakal menimang cahaya mata lelaki pada Oktober nanti.

Iman dilaporkan telah membuat perkongsian berkenaan di laman instagram miliknya selepas memenuhi jemputan makan malam yang dianjurkan Fazura.

Dia turut memaklumkan bahawa kini Fazura berada dalam keadaan sihat walafiat dan tidak sabar untuk menimang cahaya mata pertamanya itu.

“Syukur Alhammdullilah Mommy and baby sihat walafiat, dan selepas diskusi dengan mommy @missfazura semalam kita berjaya “convinced and signed” soon to be born Baby to be a supporter for Liverpool FC.. Hooray!”

Iman dikatakan telah memberi bayangan bayi yang bakal dilahirkan Fazura adalah berjantina lelaki kerana telah memasukkan figura dua kumpulan bola sepak terkenal yang lebih sinonim kepada permainan lelaki.

Namun, ketika ditemui Astro Gempak, dia tidak menyangka ramai peminat menganggap entrinya itu sebagai memberi ‘hint’ pasangan tersebut akan menimang cahaya mata lelaki.

“Ramai yang telefon dan bertanya betul ke Fazura akan dapat baby boy? Lagi-lagi bila saya masukkan dua nama pasukan bola sepak gergasi Eropah dalam entri tu. Sebenarnya saya dah ‘booking’ baby Faz sebagai penyokong Liverpool tak kiralah lelaki atau perempuan. Lagipun Fazura dan Fattah masih belum tahu jantina bayi mereka sebab bulan depan baru mereka nak buat check-up,”

 Sebelum ini, Fazura dan suaminya Fattah Amin telah membuat keputusan untuk tidak mengumumkan jantina bayi sehinggalah dilahirkan. Pasangan ini turut meminta peminat di luar sana supaya mendoakan kesihatan Fazura dan dipermudahkan urusan melahirkan kelak.