Written by Bella | October 16th, 2017

Mungkin ada yang dah bosan kenapa kisah penceraian Hafiz Hamidun dan Joy Revfa masih lagi hangat diperkatakan. Namun, kami tahu ramai juga yang ingin tahu perkembangan kes mereka kan?

Sebelum ini kita sudah mengetahui Hafiz nekad untuk berpisah begitu juga dengan Joy yang mengakui dirinya sudah serik dan tawar hati untuk hidup bersama Hafiz.

Terbaru, Hafiz menerusi protal Media Hiburan membuat satu pengakuan yang agak panas dengan dakwaan mengatakan Joy sering mengingkarinya dan turut menjatuhkan maruahnya sebagai seorang suami di media sosial.

Joy juga menyusahkan saya selepas bernikah kerana gagal memberi sijil cerai dengan bekas suami yang menyebabkan status penceraian mereka hanya selesai 10 Oktober lalu.

Hafiz juga memberitahu beliau tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan saman terhadap Joy sekiranya wanita itu masih lagi mengeluarkan kenyataan tidak benar serta berunsur negatif terhadap dirinya.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by AbangNara | October 13th, 2017

Perkara pertama yang Abang Nara terfikir apabila menyebut “nafkah batin” sudah tentu aktiviti yang hanya boleh dilakukan oleh suami isteri iaitu hubungan seks. Otak Abang Nara tak adalah bersih suci sangat. Memang kalau nafkah batin = seks. Lepas tue barulah terfikir bab-bab batin lain seperti gembirakan hati isteri, bermain dengan anak-anak, bagi didikan agama dan sebagainya. Jadi sudah tentu Abang Nara keliru apabila Joy Revfa memaklumkan yang Hafiz Hamidun tak mampu memberi nafkah batin kepadanya di sidang media semalam.

joy revfa

Joy Revfa telah pun menggunakan akaun sosialnya untuk memberi penerangan lebih lanjut tentang “nafkah batin” yang dimaksudkannya di dalam sidang media semalam. Tulis Joy:-

NAFKAH BATIN? Apa maksud sebenarnya?
.
Since ramai sgt yg kecoh ttg tentang NAFKAH BATIN.. Haa ni nak perjelaskan yg cetek sgt ilmu tu. Jangan pikir Nafkah Batin kononnya nak buat anak je. Dia gagal memberi nafkah batin yg saya maksudkan di sidang media tadi tu membawa byk maksud.. (tak perlu saya perjelaskan disini) Jangan fikir Nafkah Batin tu happy2 atas katil je..

Kalau tak tahu sgt maksud tu google atau tanya ustaz2/ustazah2 dulu apa sebenarnya Nafkah Batin yg saya maksudkan. Yg tetap menghukum saya konon membuka aib dia, silakan. Hanya yg follow kes saya dari awal saja tahu siapa yg buka aib siapa terlebih dahulu.

Tak perlu saya nk explain satu persatu, org2 bijak pandai je yg tahu berfikir & menilai siapa benar atau siapa salah. Akal pendek je salah anggap maksud sebenar Nafkah Batin tu.
.
Bila kita DIAM org duk menghina & mencaci. Bila kita BERSUARA & perjelaskan perkara sebenar org menghukum pulak. Terpulang lah. Bagi saya hanya Allah swt sebaik2 penolong & pelindung..

joy revfa

Joy Revfa turut memuatnaik gambar di bawah sebagai penjelasan “nafkah batin” yang dimaksudkannya:-

joy revfa

Hari ini Abang Nara telah belajar satu ilmu baru daripada Joy Revfa. Terima kasih Joy. Maksud “nafkah batin” ini memang meluas rupanya, bukan sekadar hubungan seksual seperti yang Abang Nara fikirkan. Semoga anda semua juga dapat belajar sesuatu yang baharu hari ini. Sumber Instagram Joy Revfa.

Written by AbangNara | October 13th, 2017

Kes rumahtangga Hafiz Hamidun dan Joy Revfa (nama sebenar Siti Arifah Amin) sememangnya menjadi tumpuan ramai sejak ia bermula. Banyak pengajaran dan teladan yang boleh kita pelajari daripada masalah yang melanda mereka berdua. Memang complicated apa yang terjadi. Sama-samalah kita menantikan keputusan mahkamah kerana hanya mereka yang arif dalam bab rumahtangga sahaja mampu memberikan keadilan kepada pihak yang benar.

joy revfa

Apa pun Joy Revfa di dalam sidang medianya semalam telah melahirkan rasa syukur kerana Hafiz Hamidun telah memfailkan penceraian terhadapnya. Kata Joy:-

Apa guna kalau bergelar suami-isteri sedangkan tiada lagi perasaan sayang itu. Cukuplah! Ini pengajaran untuk saya. Secara peribadi dia bukan seorang suami yang bertanggungjawab. Dia sepatutnya berada di sisi saya, bukannya melarikan diri apabila timbul isu begini. Saya tak mahu ulas mengenai soal hubungan kami sebagai suami dan isteri kerana ia hanya akan memalukan dia. Syukur, dia dah failkan penceraian terhadap saya

joy revfa

Menurut Joy Revfa, dia telah cuba sedaya upaya untuk berdamai dengan Hafiz Hamidun namun segala usahanya tidak diendahkan oleh penyanyi tersebut. Tambah Joy lagi:-

Saya telah berusaha menghubungi Hafiz, namun dia tidak mengambil peduli mengenai masalah rumah tangga mereka. Sejujurnya, selalu mesej minta dia berdamai, tapi dia tak layan. Itu yang saya kesal kerana dia tak mahu bincang secara baik.

Saya tolak lamaran pertama kerana saya masih belum mendaftarkan perceraian tapi dia tetap nak berkahwin. Dia kata dia boleh selesaikan isu ini selepas pernikahan, malah ibu saya percaya Hafiz mampu membimbing saya dan akhirnya kami menerima lamaran Hafiz Hamidun

joy revfa

Secara jujurnya Abang Nara memang keliru dengan kes mereka berdua ini. Terlalu banyak kenyataan daripada kedua-dua belah pihak. Abang Nara hanya mampu berdoa agar pihak yang benar akan mendapat kemenangan. Semoga kes ini cepat-cepat selesai dan tidak lagi menjadi topik di dada akhbar dan juga sosial media. Semoga Hafiz dan Joy dapat mencari ketenangan dan melupakan episod hitam ini. Sama-sama kita doakan. Sumber Mstar Online.