August 30th, 2010

maizawati miss world

Agak pelik tapi itulah kenyataannya. Maizawati yang baru sahaja berkahwin baru-baru ini rupa-rupanya telah menyertai satu pertandingan kecantikan yang diberi nama Mrs Beauty Malaysia 2010. Mungkin tawaran hadiah wang tunai RM10,000 dan peluang untuk bertanding di Mrs Beauty World 2010 di Las Vegas menyebabkan Maizawati menyertai pertandingan ini.

Sedikit info yang agak menarik tentang pertandingan ini, ianya khas untuk mereka-mereka yang telah berkahwin sahaja. Dan mereka yang join boleh mewakili negeri kelahiran sendiri atau negeri kelahiran suami mereka. Mungkin sebab itu Maizawati mewakili negeri Sabah.

maizawati miss world

Paling bagus pertandingan Mrs Beauty Malaysia 2010 bukan seperti pertandingan ratu cantik yang lain. Kesemua peserta dilarang untuk memakai baju renang, pakaian jarang dan yang menjolok mata. Panel juri profesional dari Malaysia dan antarabangsa akan menilai peserta dari segi persembahan, pidato umum, temubual, personaliti, bakat, kerja amal dan penampilan.

All the best buat Maizawati. Mana tahu ada rezeki pengantin baru boleh menang.

P.S: Muntah darah tengok video miming lagu Spice Girls nie. Serius lawak.

January 4th, 2010

maizawati zainal

Wow. Sapa sangka dalam dia rupanya Maizawati, bekas isteri Akhil Hayy sedang hangat bercinta dengan lelaki berumur 22 tahun. Muda lagi tue beb. Bergetah lagi orang kata. Untuk yang tak tahu, Maiza nie umurnya 34 tahun. So beza diorang berdua dalam 12 tahun la lebih kurang.

Lelaki bertuah ni katanya berasal dari Sabah tapi sekarang bekerja sebagai chef di restoran Jepun di Singapura. Macam mana diorang boleh kenal tue kami tak tahu la plak. Tapi dengar khabarnya diorang dah berkenalan lebih kurang 5 bulan dah.

Nie apa yang Maiza cakap pasal lelaki tue:-

[note]Rendah diri, kelakar, ramah, bijak menyelesaikan masalah dan mempunyai suara yang mirip Amy Search[/note]

Apa-apa pun kami nak ucapkan tahniah kepada Maiza. Bak kata Maiza, muda tak semestinya tak matang. Malah mungkin yang muda lebih bertanggungjawab serta memahami susah payah dihadapi wanita. Yang penting kalau dah jodoh tue kawin jerlah. Lama-lama pegang title janda pun tak elok jugak kan?

Tahniah sekali lagi kepada Maiza dan bakal suami dia. Semoga berbahagia dan berkekalan dunia akhirat.

October 9th, 2009

maiza bukan tudung

Ingat lagi tak kami pernah citer pasal Maiza yang jadi duta untuk tudung Myza? Sekali dah kena tipu da ~~ Kesian kat Maiza. Baru nak berjinak-jinak ngan dunia perniagaaan dah kena penangan maut macam nie. Apa nak jadi dengan dunia sekarang? Nampak sangat la ada pihak-pihak tertentu cuma tau amik kesempatan je gunakan kefemesan Maiza. Bila dah dapat popularkan tudung diorang, terus lari ngan duit-duit sekali. Maiza habuk pun tarak.

Tapi memang Maizawati nie jiwa kental. Dengan selamba jer dia declare kat media yang skang nie dia ngan tudung Myza dan BondaMama dah tak ada apa-apa. Menjawap la pihak-pihak yang reti nak kaut untung tue. Cadangan kami, saman ajer diorang nie. Guna orang pandai, bayar tak reti. Orang lain pun nak hidup jugak wei ~~ Jangan la kaya sengsorang.

Buat Maiza, tabahkan jer la diri tue. Kalau taknak penat-penat carik duit berniaga, apa kata carik jer calon suami dari golongan Dato’ Dato’ nie. Mesti ramai yang minat kat Maiza. Tak dapat Dato’ K pun takper. Dato S, Dato B dan bermacam-macam Dato’ lagi masih available. Happy hunting for your husband.

October 2nd, 2009

maizawati zainal

Kata orang-orang tua, kalau dipatuk ular maknanya ada orang nak masuk minang. Kiranya si Maizawati Zainal nie tak lama lagi ada la tue mana-mana lelaki masuk merisik. Mentang-mentang dah nak habis edah. Mimpi pun kena patuk ular jer. Mungkin tak sabar nak bersuami balik kot. Baguslah tue. Anak-anak pun masih kecik dan perlukan kasih sayang seorang ayah.

Tapi kalau mimpi kena belit ngan ular sawa macam mana pulak ye? Pernah sekali kami mimpi macam tue. Bangun-bangun jer berpeluh satu badan. Tapi tunggu punya tunggu tak ada pulak orang masuk minang. Memang kena mimpi dipatuk je kot. Kalau dibelit tak dikira la rasanya.

Sebelum terlupa kami nak ucapkan takziah kepada semua mangsa tsunami, taufan dan gempa bumi. Sampai 3 sekali bencana yang berlaku dalam minggu ini. Bumi nie dah marah sangat kot kat manusia yang hidup atas dia. Sama-sama lah kita renung-renungkan.