Written by Irsa | November 8th, 2019

Sempena jualan 11.11 pada 11 November ini, ada pelbagai tawaran menarik yang ditawarkan oleh beberapa syarikat terbesar dunia. Antara yang tak terlepas peluang pastinya tawaran menarik daripada Lazada kali ini. Seperti mana tahun lalu, Lazada menawarkan harga yang ‘kaw-kaw’ murah untuk barangan elektronik, peralatan rumah, fesyen, kesihatan dan kecantikan serta banyak lagi.

Samsung Galaxy Note 10+ (12GB RAM + 256GB ROM) – RM4,199 (harga promosi RM3,?99.)samsung

Pada jualan 11.11 kali ini, anda berpeluang mendapat telefon pintar Samsung Galaxy Note 10+ (12GB RAM + 256GB ROM) dengan 1 tahun jaminan waranti.  Anda juga akan menerima:

  • 1 x Samsung Galaxy Note 10+ 256GB N975
  • 1 x Samsung S Pen
  • 1 x Samsung Power Adapter
  • 1 x Samsung USB cable (Type-C)
  • 1 x Ejection pin
  • 1 x Quick Start Guide
  • 1 x S Pen Tip

JBL Boombox Portable Bluetooth Speaker – RM2,499.00 (harga promosi RM1,249)

lazada

  • Wireless Bluetooth Streaming
  • 24 jam dimainkan
  • Kapasiti tinggi 20,000mAh bateri boleh dicas semula
  • IPX7 kalis air
  • JBL Connect+
  • Indoor/outdoor mode bunyi
  • Monstrous sound dengan bunyi bass

Sony WH1000XM3 Premium Bluetooth Wireless Noise Cancelling Over Ear Headphone with Case – RM1,099 (harga promosi 9?9)

lazada
Pada jam 12AM sehingga 2AM, akan berlangsungnya Crazy Flash Sales dimana anda boleh mendapatkan harga istimewa RM9?9! Harga asal adalah RM1599.00 jadi jangan lepaskan peluang untuk harga istimewa ini.

Huawei P30 Pro (8GB RAM+256GB ROM) – RM3,399 (harga promosi RM2,?99)

lazada
Harga asal adalah pada RM3,799 tetapi sempena jualan 11.11 nanti anda bakal terima harga istimewa iaitu RM2?99.00 sahaja. Berikut adalah keterangan produk:

  • 6.47″ Full HD Display
  • 8GB RAM + 256GB ROM
  • HiSilicon Kirin 980 (7 nm)
  • Octa-core (2×2.6 GHz Cortex-A76 & 2×1.92 GHz Cortex-A76 & 4×1.8 GHz Cortex-A55)
  • 40 MP, f/1.6, 27mm (wide), 1/1.7″, PDAF, OIS20 MP, f/2.2, 16mm (ultrawide), 1/2.7″, PDAFPeriscope 8 MP, f/3.4, 125mm (telephoto), 1/4″, 5x optical zoom, OIS, PDAFTOF 3D camera (Rear)
  • 32 MP, f/2.0, (wide)
  • Android 9.0 (Pie); EMUI 9.1
  • Fingerprint (under display) /Fast battery charging 40W (70% in 30 min) /Power bank/Reverse wireless charging
  • Non-removable Li-Po 4200 mAh battery

Apple AirPods with Charging Case – RM699 (harga promosi RM559)

lazada
Untuk pengguna produk Apple, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Apple AirPods pada harga RM559 untuk Gila Price ini! Anda akan menerima AirPods bersama charging case sekali.

Realme C2 (2GB RAM + 16GB ROM) smartphone – RM389 (harga promosi RM269)

lazada
Harga asal adalah RM429 tapi untuk Gila Price pada jam 12AM hingga 2AM, harga istimewa RM269 ditawarkan. Memang berbaloi-baloi! Ini adalah keterangan produk telefon pintar Realme C2 (2GB RAM + 16GB ROM).

  • ColorOS 6.0 based on Android 9.0
  • 6.1-inches HD+ (1560 by 720 pixels)
  • Octa-core Processor MediaTek Helio P22 with 2.0Ghz
  • 2GB+16GB storage (up to 256GB SD Card)
  • Front: 5MP
  • Rear: 13MP+2MP, f2.2 aperture
  • 4000mAh

Xiaomi Pocofone (6GB RAM / 64GB ROM) + LazadaCare Plus – RM1299 (harga promosi RM945)

lazada
Untuk Gila Price pada jam 12am hingga 2 am, harga ditawarkan cuma RM 945 dari harga asal RM1299. Selepas daripada waktu itu, anda masih boleh dapatkan pada harga RM1099 pada jualan 11.11 ini.

Jangan risau kalau anda terlepas untuk membeli barangan idaman anda pada jualan 11.11 ini kerana Lazada sudah siapkan semuanya untuk anda. Lazada akan kongsikan tawaran menarik yang ditawarkan dan pada pukul berapa jualan itu berlangsung.

  1. 12am-2am – Crazy Brand Mega Offers
  2. 9am-11am – Kesihatan & Kecantikan
  3. 11am-1pm – Elektronik
  4. Apple iPhone 6S Plus 32GB (Space Grey) RM1,449
  5. Realme 3 (4GB RAM, 64GB Storage) RM699
  6. 1pm-3pm – Peralatan rumah & TV
  7. Dyson Air Multiplier AM07 Tower Fan Iron/Blue RM1,789
  8. 3pm-5pm – Fesyen
  9. 5pm-7pm – Mainan, Kanak-kanak & Bayi
  10. 7pm-8pm – Koleksi global

Dah murah, chup dulu!

lazada
Yang best nya, dalam masa beberapa hari sebelum 11 November ini anda boleh ‘chup’ atau tempah dulu barang yang anda mahukan dengan harga yang rendah. Untuk ‘chup’ barangan itu, anda perlu membayar deposit (non-refundable) melalui aplikasi Lazada pada 10 November 2019 ini. Pada 11 November nanti, anda hanya perlu ‘check out’ dan bayar baki yang perlu dan barang akan terus dihantarkan. Antara barang yang boleh anda ‘chup’ seperti:

55” Coocaa 55Q5 4K TV – RM2,999 RM1,629
Ford Ranger Splash Limited Edition (eksklusif dan hanya dijual di Lazada) – RM1,389 bayaran tempahan

Ada banyak lagi tawaran menarik yang anda boleh dapatkan di Lazada semasa jualan 11.11 pada 11 November ini. Jangan lupa untuk download aplikasi Lazada di Apple App Store dan Play Store untuk anda ‘chup’ siap-siap barangan idaman anda.

Untuk maklumat lanjut layari laman rasmi Lazada.

Written by AbangNara | March 22nd, 2017

Ala, serius Abang Nara menyesal kerana tidak singgah ke NU Sentral pada hujung minggu lalu. Ada sebuah kotak misteri yang telah diletakkan di tengah-tengah kompleks membeli-belah itu. Di kotak itu tertulis “Press For Surpri5e”. Dan apabila para pengunjung NU Sentral menekan butang di kotak misteri tersebut, memang surprise sungguh dibuatnya.

 

 

Mana tak “supri5e”nya apabila tiba-tiba ada manusia keluar dari kotak misteri itu bersama hadiah-hadiah yang super duper best seperti Samsung FULL HD TV, basikal daripada Cronus , beg bagasi cabin dari Universal Traveller dan Giordano, beanbag, Nescafe Barrista, Sharp dan gift box dari Poney, Watsons, Kelloggs,Nivea , selepas butang kotak misteri itu ditekan. Boleh terkena sakit jantunglah dapat hadiah-hadiah awesome macam ini dengan PERCUMA bersempena dengan ulangtahun ke 5 Lazada Malaysia. Untunglah para pengunjung NU Sentral yang memberanikan diri menekan butang pada kotak misteri Lazada Malaysia hujung minggu lalu. Inilah yang dinamakan rezeki jatuh tergolek.

lazada

Untuk makluman, bersempena ulangtahun mereka yang ke 5, Lazada Malaysia akan meraikannya dengan kempen “5th Birthday Surprise Deals You Won’t’ Believe” bermula 22 Mac sehingga 24 Mac ini. Dalam tempoh 3 hari ini, pelbagai promosi, diskaun dan tawaran kaw-kaw yang memang tak masuk akal akan dihadiahkan kepada anda. Abang Nara dah ushar dah beberapa barang di www.lazada.com.my. 5 barangan yang Abang Nara dah shortlist ialah:-

1. Drypers Wee Wee Dry untuk anak-anak

lazadaSetiap kali Lazada buat sale, memang benda pertama yang Abang Nara akan cari ialah lampin pakai buang. Masa inilah nak borong banyak-banyak buat stok sebab memang harga yang ditawarkan di Lazada jauh lebih murah. Bersempena ulangtahun ke 5 mereka, Drypers Wee Wee Dry ini dijual dengan diskaun 18%. Dari RM109 kepada RM89 sahaja. Berbaloi-baloi sangat.

2. Kasut Karrimor dari SportsDirect
lazadaAbang Nara dah lama teringin nak cari satu kasut yang selesa untuk dibawa berjalan sambil mendukung anak. Tak adalah kaki terasa lenguh dan penat selepas berjalan seharian di shopping kompleks bersama keluarga pada hujung minggu. Ushar punya ushar, ternampak kasut Karrimor dari SportsDirect di Lazada. Lagi syok tengah diskaun 60^ menjadikannya harganya cuma RM159 sahaja. Terus Abang Nara “add to cart”. Kalau lambat mesti habis stok nanti.

3. Barangan-barangan Nestle untuk stok dapur

lazada

Selaku peminat tegar Nescafe dan Milo, ulangtahun ke 5 Lazada Malaysia adalah masa terbaik untuk Abang Nara restock kembali segala barangan Nestle di dapur. Memang kaw-kaw diskaun yang ditawarkan. Tidak dilupakan ialah Koko Krunch, Honey Stars, Maggi, Corn Flakes, sos cili, sos tomato dan banyak lagi. Korang boleh ushar pelbagai produk Nestle dengan harga runtuh di www.lazada.com.my

4. Alat-alat solek untuk wife tercinta
lazada

Untuk diri sendiri dah, untuk anak-anak pun dah, tak bolehlah lupakan isteri tercinta kan? Masa tengah diskaun nie lah nak tunjukkan kita menghargai isteri dengan membeli alat-alat solek untuk mereka. Jenama-jenama seperti Maybelline, L’oreal dan Garnier semuanya menawarkan diskaun yang super duper best bersempena ulangtahun ke 5 Lazada. Belilah gincu, blusher, pencuci muka dan eye shadow sebagai tanda kasih sayang kita kepada si isteri. Sekali sekala apa salahnya kan?

5. Beg untuk pergi travel

lazada

Abang Nara sebenarnya tak adalah nak beli beg pun sebab dah banyak beg kat rumah. Tapi lepas tengok diskaun 75% untuk beg ABS+PC Glossy Protector 24 inci berwarna navy blue ini, memang terpaksa beli dibuatnya. Mana taknya, harga asal RM399. Lepas diskaun jadi RM99 je. Memang rugi kalau tak beli. Terlebih berbaloi.

lazada

Selain 5 benda ini, ribuan lagi produk sedang ditawarkan dengan harga yang paling MURAH pernah korang jumpa di www.lazada.com.my bersempena ulangtahun ke 5 mereka pada 22 Mac sehingga 24 Mac ini. Inilah peluang keemasan yang tak boleh dilepaskan. Manfaatkanlah peluang yang datang setahun sekali ini. Kalau terlepas, memang menangis air mata darah pun tiada gunanya. Selamat bershopping.

Written by AbangNara | November 11th, 2016

Tarikh hari ini ialah 11.11.2016. Tarikh yang cukup cantik dan menarik lebih-lebih lagi apabila Lazada Malaysia sedang mengadakan jualan “Online Revolution” bermula hari ini sehingga 14 Disember kelak dengan penawaran diskaun sehingga 95%. Memang rambang mata dibuatnya apabila lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa.

laz

Untuk memudahkan anda yang sudah tidak sabar untuk bershopping, Abang Nara senaraikan 11 barangan yang tidak boleh anda lepaskan bersempena dengan “Online Revolution” dari Lazada ini.

1. iPhone 7 dan iPhone 7 Plus

laz2Tak pernah dibuat orang lagi ada diskaun untuk membeli iPhone 7 dan iPhone 7 Plus. Ini adalah harga paling rendah di Malaysia. Tak akan jumpa di tempat lain dah. Beli sekarang juga dengan klik di sini sebelum anda menyesal.

2. Redmi Note 3
laz3Kalau teringin nak jadi telefon kedua, Redmi Note 3 memang teramat sesuai buat anda. Harganya bersempena “Online Revolution” Lazada hanya RM499 sahaja. Ekslusif hanya di Lazada. Gigil tangan Abang Nara nak klik untuk beli.

3. Mainan untuk anak-anak dari Mattel

laz3

Hot Wheels adalah salah satu permainan kegemaran Aariz. Arissa pula suka patung-patung. Macam-macam pilihan ada di Mattel. Kelabu mata nak pilih mainan untuk anak-anak. Ini kalau diorang tahu mesti suruh beli semua. Time-time diskaun nie lah nak beli banyak-banyak kan?

4. Televisyenlaz4

Selaku seorang yang suka tengok tv, rumah Abang Nara kalau boleh nak tv yang bersaiz besar dengan skrin LED yang tip top. Barulah puas hati tengok. Orang lelaki memang benda lain dia tak kisah sangat. Tapi TV kat rumah mesti dia yang kena pilih. Tak gitu? Haier 49 inci ini boleh didapati dengan harga RM1,111 sahaja. Murah gila kot.

5. Lampin pakai buang anak-anak
laz5

Tahun lepas ketika “Online Revolution”, Abang Nara telah berjaya membeli 5,6 bungkus besar lampin pakai buang untuk anak-anak. Banyak boleh jimat. Harganya memang paling murah di pasaran. Silalah beli banyak-banyak dan buat stok. Confirm tak rugi punya. Siap ada promosi buy 2 free 1 lagi. Untungnya.

6. External Hard Drive

laz6

Gambar kat telefon dah terlalu banyak sampai tak tahu nak simpan mana? Movie kat komputer bersepah sampai hard disk tak cukup? Tak payah susah-susah nak delete bagai. Beli je external hard drive bersempena “Online Revolution” Lazada ini. Lepas tue semua transfer pergi external hard disk. Sempoi je leh bawak jalan-jalan atau bawak balik kampung. Western Digital pulak tue. Confirm kualiti first class.

7. Produk kecantikan Loreal, Maybelline, Garnier
laz750% diskaun untuk produk Loreal, Maybelline dan juga Garnier. Pergh. Memang awesome sangat-sangat. Inilah masanya untuk membeli lipstick, pencuci muka, alat make up dan pelbagai lagi. Korang yang pompuan tahulah nak beli apa kan? Separuh harga tue. Takkan tak nak kot?

8. PlayStation 4 (32% diskaun, kini cuma RM1,299 sahaja)

9. Korean Samyang Hot Chicken Ramen yang femes gila itu kini dijual dengan harga RM39.90 sahaja. Harga asal ialah RM57.60. Sesiapa yang tak pernah try kepedasan mee segera Korea ini, this is the time to try.

10. Segala macam produk Nestle seperti Milo, Maggi, Nescafe, Nestum, Omega, Koko Krunch dan macam-macam lagi kini dijual dengan diskaun sehingga 48%. Inilah masanya untuk anda membuat stok di rumah.

laz8

11. Produk gerudi, kemasan rumah dan macam-macam lagi dari Bosch. Banyak juga diskaun yang diberikan. Kalau nak baiki atau renovate rumah sendiri, inilah masanya untuk korang beli alatan yang bakal digunakan.

Fuh. Sebenarnya ada ribuan produk yang tak boleh korang “miss” sempena “Online Revolution” Lazada ini. Nasihat Abang Nara, kalau ada yang berkenan tue, terus je beli hari ini. Jangan tunggu lama-lama. Lepas itu selalulah buka Facebook Lazada Malaysia sebab banyak informasi terkini akan diberitahu di situ. Selamat bershopping di www.lazada.com.my.

Written by AbangNara | June 22nd, 2016

Dalam diam sudah 2 minggu kita berpuasa. Cepat sungguh masa berlalu. Bagaimana persiapan raya korang? Dah beli baju raya ke belum? Kuih raya dah tempah? Langsir dah beli baru ke? Sofa tak nak tukar ke? Raya kan hari keriangan, jadi kenalah membuat persiapan sebaik mungkin. Apa salahnya setahun sekali beraya sakan kan?

lazada raya

Namun jangan pula berbelanja terlalu boros beli itu ini sampai habis segala duit gaji. Sempena Aidilfitri ini, pelbagai cara penjimatan yang boleh ditemui jika kita rajin mencari. Abang Nara macam biasalah setiap tahun akan menjadikan www.lazada.com.my sebagai salah satu tempat untuk bershopping. Dengan tema “Riang Ria Raya Nikmat Dikongsi Bersama”, mulai hari ini 21 Jun sehingga 24 Jun, Lazada bakal mengadakan Jualan Mega dengan menawarkan diskaun sehingga 92%. Fuh. Berbaloi-baloi.

lazada

Pesanan Abang Nara, mulai saat ini, sila pastikan anda sentiasa membuka laman web www.lazada.com.my kerana pelbagai “FLASH SALE” sedang diadakan dengan harga yang tidak masuk akal. Contohnya hari ini (21 Jun) pada jam 12 tengah hari sehingga 4 petang, pelbagai barangan elektronik akan diberikan diskaun kaw-kaw punya. Kalau tak beli, memang rugi. Abang Nara dah target nak beli kamera Xiaomi Xiaoyi. Boleh ambil gambar banyak banyak masa raya nanti.

lazada

Kalau korang ada brand tertentu yang ingin dicari, boleh juga melawat laman web http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-brands/ untuk melihat pelbagai tawaran berdasarkan brand. Semuanya lebih murah berbanding harga pasaran. Antara brand-brand besar yang ada ialah Honor, Pensonic, Intel, Tefal, Maybelline dan macam-macam lagilah.

lazada

Bercakap pasal Maybelline, syarikat kosmetik hebat yang bekerjasama dengan Lazada Malaysia telah melancarkan “beauty box” untuk memastikan kaum Hawa tampil bergaya di Aidilfitri kelak. Ada 5 “beauty box” dan setiap satu “beauty box” diwakili oleh seorang selebriti. Setiap “beauty box” membawa gaya yang berbeza untuk penggunanya. Bolehlah pilih mana satu yang paling sesuai dengan wajah anda. “Beauty box” ini adalah eksklusif bersempena jualan Riang Raya Aidilfitri ini sahaja, jadi jangan lepaskan peluang untuk mendapatkannya.

lazada

Jadi tunggu apa lagi? Segeralah ke www.lazada.com.my dan dapatkan produk yang anda inginkan pada harga yang super duper berbaloi. Terima kasih Lazada Malaysia untuk peluang penjimatan ini.