November 14th, 2014

Amar Baharin dan Izreen Azminda. Ramai yang mahu melihat mereka berdua bersatu sebagai suami isteri di dalam dunia nyata seperti di dalam drama Kerana Terpaksa Aku Relakan. Hebat sungguh penangan drama tersebut. Kedua-duanya dahulu tak menolak sekiranya ditakdirkan bertemu jodoh sesama sendiri. Namun baru-baru ini, tindakan Izreen Azminda membuang kesemua gambar di Instagramnya (termasuk gambar dengan Amar) telah menimbulkan persoalan di kalangan peminat.

izreen dan amarSudah berakhirkah hubungan Izreen dan Amar? Kenapa tiba-ti ba padam semua gambar? Bergaduh ke? Atau masing-masing sudah jumpa pasangan lain? Rupa-rupanya Izreen sendiri naik rimas kerana seringkali dikaitkan dengan Amar. Asal sebut nama Izreen, mesti ada nama Amar sekali. Asal sebut nama Amar, mesti masuk nama Izreen jugak. Kata Izreen Azminda menerusi MalaysianDigest:-

Janganlah kaitkan lagi saya dengan dia. Saya sampai rasa rimas. Lagipun saya ada kehidupan sendiri dan dia juga begitu. Bagilah kami ruang. Saya tidak mahu lagi dibayangi nama dia. Kami hanya kawan biasa saja.

Bila saya letak gambar saya dan dia, mulalah macam-macam orang komen. Jadi, saya rimas orang asyik bercakap tentang kami. Tidak mahu pening kepala, sebab tu saya padam semua gambar itu. Saya harap selepas ni janganlah kaitkan lagi saya dengan dia

izreen

Memang kalau setiap masa nama sama je yang sering dikaitkan dengan kita sedangkan tak ada apa-apa pun, boleh stress dibuatnya. Kesian juga kat Izreen. Namun nak buat macam mana, hebat sangat lakonan mereka berdua dalam drama KTAR sampai peminat terbayang-bayang sehingga ke hari ini. Mungkin lepas ini Izreen kena berlakon dengan hero lain. Barulah orang akan lupakan gandingan mereka berdua. Buat peminat Izreen dan Amar, jangan sedih kerana nampak gayanya tak ada harapanlah mereka berdua disatukan sebagai suami isteri di dalam dunia sebenar. Itu bermakna anda ada peluang untuk mengorat salah seorang daripada mereka. Hehehe.

P.S: Kesalahan nombor plat ditangguhkan

Advertisement
July 16th, 2014

Drama Kerana Terpaksa Aku Relakan atau singkatannya KTAR sememangnya amat popular. Lakonan mantap Izreen Azminda dan Amar Baharin di dalam drama ini membuatkan ramai penonton beranggapan mereka benar-benar bercinta. Yang lebih mengkagumkan, walaupun ditayangkan di bulan Ramadhan, rating drama ini antara yang tertinggi pernah dicatatkan untuk TV3. Power sungguh!!!

penamat drama kerana terpaksa aku relakan

Diadaptasi daripada novel yang mempunyai tajuk sama, episod akhir KTAR telah pun ditayangkan Isnin lalu. Namun peminat-peminat drama ini kebanyakannya melahirkan rasa kecewa dengan cara drama itu ditamatkan. Bagi mereka, ia tergantung. Tidak sama dengan novel. Tidak tahu sebenarnya apa yang terjadi terhadap Zen dan Indah. Ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan penamat tersebut di Facebook dan Twitter.

penamat drama kerana terpaksa aku relakan

Namun nampaknya peminat-peminat drama KTAR akan dihadiahkan ‘something special’. Kemungkinan besar ada sambungan untuk menamatkan penamat yang tergantung ini. Berita gembira ini telah disampaikan oleh Amar Baharin sendiri. Mungkin masa Hari Raya nanti? Mungkin KTAR Edisi Raya? Siapa tahu kan?

penamat drama kerana terpaksa aku relakan

Tak silap Abang Nara Izreen Azminda pun ada menulis perkara yang sama. Ada kejutan untuk peminat-peminat drama KTAR ini. Sama-samalah kita nantikan. Adakah anda berpuas hati dengan adaptasi novel ke drama KTAR? Apa yang anda rasa boleh lagi diperbaiki? Kongsikan di ruangan komen.

Advertisement
July 7th, 2014

Pernah dikatakan menjadi punca penceraian antara Izreen Azminda dan suaminya, Amar Baharin memaklumkan yang dia tidak mampu berkata apa-apa sekiranya orang ramai menganggap dirinya bercinta dengan Izreen. Kemesraan antara mereka berdua memang jelas terserlah menerusi gambar yang dikongsikan untuk tujuan promosi drama Kerana Terpaksa Aku Relakan. Kalau tak tahu ia adalah tuntutan kerja, memang Abang Nara ingat Amar dan Izreen ini adalah pasangan bercinta.

amar baharin dan izreen

Diajukan persoalan “Betulkah Amar dan Izreen sedang asyik bercinta?” menerusi suratkhabar BiPop semalam, Amar Baharin berkata:-

Kalau orang mengandaikan kami bercinta, kami tak boleh nak cakap apa-apa. Barangkali mereka melihat kemesraan dalam drama dan gambar di laman sosial lalu menyimpulkan kami sedang bercinta. Saya tidak mampu menduga kesudahan cerita ini. Kalau sudah tertulis jodoh antara kami, saya tak mampu melawan suratan takdir. Tetapi hingga saat ini, soal itu tak pernah terlintas di hati saya pun.

amar baharin dan izreen

Betul kata Amar tue. Soal jodoh tiada siapa yang tahu. Hari ini mungkin tak ada perasaan apa-apa, tup-tup esok jumpa terus rasa cinta separuh mati. Yang penting bagi Abang Nara ialah Amar bukan punca keruntuhan rumah tangga Izreen dan suaminya. Soal masa depan, biarlah Allah menjadi penentu. Kalau betul jodoh Amar dengan Izreen, Abang Nara yakin peminat akan merestuinya. Tak gitu?
love hope PTS

P.S: PTS dengan kerjasama Aman Palestin dan Muslim Care bersama merealisasikan kempen Love Hope: Let’s Make It Happen bersempena Ramadan kali ini. Melalui kempen ini, RM1 daripada keuntungan jualan buku dengan logo Love Hope akan disalurkan ke negara-negara Islam seperti Syria, Palestin, Mesir, dan etnik Rohingya di samping sejumlah dana untuk rakyat Malaysia yang memerlukan. Pembeli setia buku-buku PTS berpeluang menyertai kempen ini dan turut sama membantu mereka. #lovehope #donate #amanpalestin #muslimcare #csr

Advertisement
June 30th, 2014

Fuh~~ Hangat juga dakwaan yang disampaikan oleh Cik Pang semalam menerusi Metro Ahad. Mana tidaknya, Cik Pang mendakwa penceraian Izreen Azminda adalah berpunca daripada Amar Baharin, yang merupakan gandingannya di dalam drama Kerana Terpaksa Aku Relakan. Tambah menarik apabila dakwaan Izreen diceraikan kerana suaminya ketika itu melihat sendiri kecurangannnya bersama dengan Amar. Hmmm..

amar baharin

Dikatakan juga hubungan Izreen dan Amar telah melebihi daripada kawan biasa sejak mula berlakon drama tersebut. Berikut ialah artikel penuh Cik Pang yang bertajuk “Curang di lokasi”.

Mereka yang mengikuti isu perceraian pelakon Izreen Azminda pasti ingin tahu apa sebenarnya yang berlaku. Cerita yang Cik Pang ingin kongsi ini memang panas.

Cerita terbaru yang Cik Pang dengar, ada dakwaan mengatakan punca perceraian Izreen dan bekas suami, Muhamad Riza Baharuddin disebabkan munculnya pihak ketiga.
Lebih pedih apabila orang ketiga yang dimaksudkan itu dipercayai pelakon gandingannya dalam drama bersiri Kerana Terpaksa Aku Relakan, Amar Baharin.

Kata kawan Cik Pang, hubungan Izreen dan Amar mula dikesan melebihi kawan biasa beberapa bulan lalu di set penggambaran drama itu.

Malah, apabila hubungan itu dapat dihidu bekas suami, masa itulah Izreen diceraikan di set penggambaran. Dengarnya, lafaz cerai itu berlaku selepas Riza datang dan melihat sendiri ‘kecurangan’ Izreen di lokasi.

Walaupun pelakon itu pernah menafikan punca perceraian akibat orang ketiga atau masalah kewangan dialami mereka ketika masih bergelar suami isteri, ia adalah sebaliknya.

Apatah lagi kawan Cik Pang pernah bercerita dan terbaca beberapa status dimuat naik di laman sosial milik Izreen seolah-olah gelisah kerana berdepan masalah rumah tangga, termasuk berkaitan masalah kewangan.

Cuma pada waktu itu, tak ramai dapat hidu sebab Izreen pandai ‘cover-line’ susun ayat baik punya! Hinggalah apabila isu ini dibawa ke peringkat perceraian, baru satu demi satu isu mula timbul. Segala macam ‘mak nenek’ dan aib masing-masing mula terbongkar.

Cik Pang hanya mampu beristighfar bila dengar cerita disampaikan kawan Cik Pang ini. Kalau ada masalah rumah tangga sekalipun, pasti ada jalan terbaik untuk diselesaikan, bukan dengan membebankan pasa­ngan masing-masing.

Tapi nak buat macam mana, nasi sudah menjadi bubur. Cik Pang cuma berdoa semoga mereka selesaikan isu ini dengan cara elok dan berhemah sebab masing-masing tahu kekurangan dan kelebihan sendiri.

Apa sekalipun, kita tunggu saja apa komen mereka mengenai pendedahan panas Cik Pang ini. Betul tak?

amar baharin

Amar Baharin yang telah membaca dakwaan Cik Pang telah tampil meluahkan dan menafikan dakwaan tidak masuk akal ini menerusi akaun Instagramnya. Tulis Amar:-

susah2 je Cik Pong ni nak promote drama dengan cara mcm tu… Tak perlu la Cik Pung, kau tak keluar statement mcm tu pon, ramai dah peminat drama ni. Diorang lebih bijak menilai kualiti “story” drama ni dari membaca “story” kau yang kau sendiri tak pasti kesahihannya. Ramadhan setahun sekali Cik Peng, aku maafkan dosa kau

amar baharin

Mungkin kerana populariti drama Kerana Terpaksa Aku Relakan dan juga kemesraan yang nampak ‘real’ antara Izreen dan Amar menyebabkan dakwaan tidak masuk akal sebegini terkeluar. Abang Nara percaya Amar dan Izreen bukanlah orang yang macam itu. Kedua-duanya profesional dan hanya menjalankan tuntutan watak. Tak adalah nak bercinta betul-betul di luar lokasi. Tak gitu?

bbw

P.S: Hujung minggu tak perlu nak bersesak-sesak di Kuala Lumpur untuk membeli-belah. Hanya perlu ke BestBuyWorld Malaysia dan dapatkan banyak produk yang terbaik untuk Hari Raya nanti dengan harga promosi yang sangat awesome. Pastikan anda tidak terlepas kerana promosi ini hanya untuk 2 hari sahaja. Layari my.bestbuy-world.com dan juga Facebook BestBuyWorld Malaysia.

Advertisement