March 20th, 2018

Serina Redzuawan, 35, anak kepada chef selebriti terkenal Datuk Chef Wan, mendirikan rumahtangga dengan Gavin O’Luanaigh, atau nama Islamnya Salehuddin Ghafar, 41, seorang warga Britain pada 1 Disember 2010.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Tristan Tareef, 7,  dan Safiyya, 6. Pasangan ini bercerai talak satu pada 1 Ogos 2017 dan melalui persetujuan  bersama, anak-anak mereka tinggal dengan Gavin. Namun begitu, melalui akaun Instagram Chef Wan mendedahkan sikap sebenar Gavin yang berkhalwat dengan wanita lain sewaktu anak-anaknya ada di rumah dan hanya membenarkan Serina berjumpa anak-anak pada hujung minggu dalam tempoh yang singkat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Chef Wan menulis:

Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.47_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.20.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.22.34_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.23.01_AM

Serina juga bersetuju dengan tindakan bapanya dan akan mendapatkan hak jagaan anak-anaknya di mahkamah.

Assalamualaikum .Hari ni Serina akan bagi tau apa yg berlaku sebenarnya yg selama ini i pendam & tanggung kesedihan.Mungkin ramai yg dah baca Statement yg My Father keluarkan di IG Dia.Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan pula berkaitan Anak Anak Serina. Memang sekarang I melalui Dugaan yg perit Bekas suami cuba membuli dan menyiksa emosi i sebagai Ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan kasih sayang I dan anak anak.Dulu i boleh jumpa anak anak Hari Hari now dia hanya benarkan jumpa Hujung minggu itupun skejap sahaja.Pelbagai alasan dia kasi..dia busy kan anak anak dengan aktiviti sampai i tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg dia buat! I bersabar selama ni. Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap Khalwat anak anak di rumah ketika tu.Ini dah malampau. I Risaukan akidah anak anak terjejas, Doakan Serina akan amik semula hak jagaan anak anak. Dulu kami buat persetujuan bersama Jaga Anak anak tinggal dengan bekas suami utk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.Setiap kali balik sekolah i boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di rumah,kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.But Now Dia tak benarkan i naik atas rumah dan amik anak sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat & perjanjian di rekodkan di mahkamah Tapi Dia dah langgar perintah Mahkamah & Ubah undang sesuka hati halang i jumpa anak anak. Sekarang biarlah mahkamah yg tentukan segalanya.I hanya nak pembelaan Sebagai seorang Ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang Ayah & Anak Anak.Serina mohon DOAKAN SERINA & KELUARGA .Buat masa ni I perlukan sokongan dari Semua.

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on

This is the bitch while having an affair with that bastard who is still married to my daughter lagi rupanya. He on the other hand admitted to my daughter he does not believed in Islam and either believed any religion exist. After my daughter is out and she in.. Senang kan.. Sudah kena tangkap berkalwat pagi2 buta di bawa ke balai and maid Filipino tu pun tahu ceritanya mau pun my grandchildren the maid was fired and replaced. My question is lepas kena tangkap nak kawin dgn cilaka ni pi pulak masuk Islam! Jabatan Agama should investigate this nonsense strip his muslim status as i strongly believed all that is happening is an insult to our religion. He should be strip of that name as he is no longer a muslim pun. Puasa dan solat pun tidak berzina dan sebagainya. Jabatan Agama Islam must siasat all this and take serious action on this. Now that they are married i am also worried about both my grandchildren under the care of ibu tiri jenis begini. May Allah be with me to bring out the truth.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on


Ramai pengikut bersetuju dengan keputusan Chef Wan dan Serina untuk berjuang mendapatkan hak jagaan Tristan dan Safiyya di mahkamah demi menyelamatkan akidah dan menjaga kebajikan anak-anak itu. Kita harapkan semuanya berjalan lancar buat mereka berdua. – beautifulnara.com

January 23rd, 2015

Sebelum ini pihak media melaporkan bahawa Awie telah hilang hak jagaan anak sementara kepada Rozana Misbun melalui keputusan mahkamah berikutan sijil pernikahan mereka disahkan palsu. Namun begitu Awie memberitahu bahawa dia masih menjaga tiga anaknya hasil perkahwinan dengan Rozana Misbun itu.

Utusan Online melaporkan, menurut Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, Mahkamah Tinggi Syariah di sini sebelum ini tidak pernah mengeluarkan arahan agar menyerahkan hak penjagaan sepenuhnya kepada Rozana seperti yang dilaporkan oleh beberapa akhbar pada 15 Januari lalu.

Disebabkan statusnya sebagai bapa dan mempunyai pendapatan tetap, adalah menjadi tanggungjawabnya untuk menjaga tiga orang anaknya sedangkan Rozana yang tidak mempunyai pendapatan tetap.

Hak penjagaan sementara yang diberikan kepada saya sejak Jun 2014 telah dibatalkan disebabkan sijil pernikahan palsu, namun hakim tidak pernah mengeluarkan arahan untuk menyerahkan hak penjagaan kepada Rozana. Mungkin sebab itu, pemberita salah menterjemahkan apa yang telah diputuskan hakim.

Sekarang ini, saya adalah punca rezeki buat anak-anak sedangkan Rozana tidak mempunyai pendapatan. Jadi sebagai bapa, sewajarnya mereka berada di bawah jagaan saya agar segala keperluan boleh dipantau dengan baik.

Walaupun begitu Awie memberitahu yang Rozana langsung tidak melawat anak-anak sekalipun sudah diberi kebenaran, dan dia juga tidak menghubungi anak melalui telefon.

Cuma baru-baru ni sahaja dia ada bertanyakan khabar anak-anak, itu pun melalui orang gaji saya, bukannya secara terus.

Hak penjagaan tidak boleh diputuskan selagi sijil pernikahan yang diiktiraf perundangan syariah negara diperoleh.

Begitu rupanya. Maknanya telah berlaku kekeliruan dan anak-anak Awie bersama Rozana setakat ini masih dijaga oleh pelakon itu. Apa-apa pun memang salutelah dengan Awie, walaupun dilanda masalah rumahtangga dan sedang menjalani perbicaraan di mahkamah syariah Awie masih menjalankan tanggungjawab sebagai bapa dengan baik. Awie juga nampak sangat sayang dengan anak-anaknya. Tahniah diucapkan.

January 15th, 2015

Setelah mendedahkan bahawa isternya, Rozana Misbun, 37, mengamalkan perbuatan khurafat melalui bukti yang ditemui di rumah mereka perintah hak jagaan tiga anak Awie yang juga vokalis kumpulan Wings telah diketepikan.

Hakim Syarie Mohd Amran Mat Zain membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan Rozana untuk mengetepikan perintah yang diperoleh Awie sebelum ini.

Media Hiburan melaporkan, mahkamah turut memerintahkan Awie yang diwakili peguam Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain, membayar kos RM5,000.

Dalam penghakiman yang dibuat, mahkamah berpuas hati bahawa secara keseluruhannya Awie tidak tinggal di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, dan sijil nikah dikemukakan untuk mendapat jagaan adalah tidak wujud dan tidak berdaftar.

Mahkamah juga berpuas hati bahawa sijil nikah tidak berdaftar di Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang adalah satu dokumen yang tidak wujud dan tidak berdaftar.

Susulan itu, semua kes yang berkaitan termasuk permohonan hak jagaan kekal adalah dibatalkan.

Untuk rekod, pada 21 Julai tahun lepas, penyanyi rock itu berjaya mendapatkan hak jagaan sementara ketiga-tiga anaknya hasil perkahwinan bersama Rozana.

Pada 8 Ogos tahun lepas, Rozana yang diwakili peguam Jamal Lokman Mohd Sulaiman memfailkan permohonan untuk mengetepikan perintah hak jagaan sementara itu.

Nampaknya semakin menarik kisah perbicaraan mahkamah Awie-Rozana ini. Awie dikatakan tidak memberikan sebarang komen tentang keputusan ini, sebaliknya mahu berbincang dengan peguamnya.