March 12th, 2020

Pejam celik pejam celik, kita sudah pun berada di bulan Mac. Macam-macam dah terjadi di negara kita sepanjang 2020 ini tetapi ada satu perkara BESAR yang amat penting yang WAJIB anda ambil tahu pada bulan ini. Jeng, jeng, jeng!!!

grab e-tunai rakyat

Ha ingat lagi tak insentif e-tunai Rakyat bernilai RM30 yang korang boleh dapat daripada Kerajaan Malaysia untuk mengalakkan lagi rakyat Malaysia menggunakan e-wallet? Ramai yang dah menebus insentif kerajaan Malaysia ini menerusi GrabPay sebab boleh dapat ganjaran sehingga RM3,000 dengan applikasi ini. 100 kali ganda lebih berbaloi-baloi.

Advertisement

grab e-tunai rakyat

Tarikh terakhir penebusan dah pun tamat pada 8 Mac yang lalu. Hari ini Abang Nara nak ingatkan yang korang perlu guna RM30 tersebut secepat mungkin, kalau tak melepas la. Anda ada masa sampai 14hb Mac, jadi memang kena cepat!

Jangan risau sebab banyak tawaran-tawaran ekslusif, menarik dan best yang ada di dalam applikasi Grab untuk anda belanjakan RM30 ini. Antaranya seperti:-

McDonald’s RM5 diskaun

grab e-tunai rakyat

Advertisement

Peminat-peminat McDonald’s satu Malaysia boleh menadah tangan kesyukuran kerana ada diskaun RM5 dengan pembelian minimum RM25. Syaratnya kena bayar dengan GrabPay. Kan korang ada RM30 free tue kan? Ha beli la set ayam goreng McD ke, Quarter Pounder ke, set nasi lemak ke guna duit tue. At least dah settle dah makan tengah hari korang. Tak gitu?

Suka pizza? Beli 1 percuma 2 Domino’s

grab e-tunai rakyat

Kalau anda seorang yang suka makan pizza, tawaran daripada GrabPay di Domino’s memang tidak boleh dilepaskan. Beli 1 PERCUMA 2. Maknanya anda ada 2 pizza dan roti untuk dinikmati sampai kembung perut. Siap boleh upgrade roti kepada Cheeze Mozarella untuk RM1 sahaja. Pergh!! Memang kenyang.

GrabFood Free Delivery

Advertisement

grab e-tunai rakyat

Sembang pasal makan-makan ni, mereka kini menawarkan penghantaran percuma(nilai RM5) jika anda membuat pesanan dari GrabFood Signature Restaurants. Anda hanya perlu membuat pembelian minimum sebanyak RM25 dan gunakan kod FREEDEL. Antara favorite Abang Nara ialah Texas Chicken, Secret Recipe, Kyochon…dan memang ada macam-macam lagi yang pasti memikat selera anda.

Jimat RM10 ke airport

Sekiranya anda perlu terbang ke KLIA dalam masa terdekat ini, jangan lupa tempah kereta menerusi Grab kerana anda bakal memperolehi diskaun bernilai RM10 untuk 2 perjalanan ke sana. Masukkan promo kod “AIRPORT” untuk melayakkan diri menerima promosi ini. Best kan?

grab e-tunai rakyat

Advertisement

Gi kerja naik KTM? Nah jimat RM5 untuk anda

Sekiranya anda pergi kerja menaiki komuter atau ada plan untuk berjalan-jalan ke bandar besar di Malaysia menaiki keretapi, jangan lupa gunakan kod promo “TRANSIT” di applikasi Grab anda untuk mendapatkan diskaun RM5 untuk 2 kali perjalanan. Secara keseluruhan anda boleh jimat RM10. Sapa nak bagi kan?

grab e-tunai rakyat

Di mana lagi anda boleh menggunakan RM30 yang telah anda tebus?

Pasti ramai yang tertanya-tanya selain dari GrabFood dan Grab, di manakah anda boleh menggunakan RM30 yang ditebus? Kalau nak senaraikan semua, memang tak menang tangan. Secara keseluruhannya, anda boleh menggunakan kredit RM30 ini di pelbagai jenis kedai makanan/restoran seperti The Coffee Bean & Tea Leaf, The Alley, Tealive dan macam-macam lagi.

grab e-tunai rakyat

Kalau nak beli barangan rumah pun boleh. Singgah je ke Tesco, Giant, Mr D.I.Y ataupun Watsons.

grab e-tunai rakyat

Banyak lagi kedai-kedai yang anda boleh kunjungi untuk membelanjakan RM30 anda tu. Untuk senarai penuh, anda boleh layari https://grb.to/2W1HDiU

Jimat lebih dengan Baucar-baucar Eksklusif Grab e-Tunai Rakyat!

grab e-tunai rakyat

Semua ini dan banyak lagi yang anda boleh lakukan dengan RM30 yang telah anda tebus di applikasi Grab. Diingatkan sekali lagi bahawa hari terakhir untuk menggunakan insentif e-tunai Rakyat ini adalah pada 14 Mac ini.

Baru Pertama Kali Menggunakan Applikasi Grab?

First things first, anda kena muat turun applikasi Grab di Apple Store ataupun Google Play.

Grab Rides

Kini anda boleh hilangkan stress memandu di tengah-tengah kesesakan jalan raya ibu kota dengan menggunakan GrabCar. Bukan itu sahaja, ramai telahpun mempraktikan alternatif ini. Anda jimat kos, dan yang paling penting, jimat masa. Check sini: https://grb.to/2Q0z5Fd

GrabFood

Anda lapar? Rasa malas nak masak dekat rumah? Inginkan pelbagai jenis makanan lazat dihantar terus ke rumah anda? Gunakan GrabFood. Yang kami jamin, pasti anda rambang mata. Check sini: https://grb.to/2wLPkze

GrabPay (In Store)

Terlupa dompet atau beg tangan anda? Tak cukup cash bila nak bayar? Ini antara situasi yang sering terjadi. Tambahan pula, iyerlah dah zaman teknologi maju ni, takkan nak usung duit merata. Tak ke lebih mudah kalau semua jenis pembayaran di kedai boleh dibuat melalui smartphone atau applikasi? Check sini: https://grb.to/2VZbloK

Anda ada kira-kira 3 hari sahaja lagi untuk menebus Grab e-Tunai anda yang bernilai RM30. Cepat sebelum ia hangus begitu sahaja. Maklumat lanjut layari https://grb.to/39GUrPP

Advertisement
September 12th, 2019

Seperti pagi-pagi sebelum ini, perkara pertama yang lakukan setiap hari ialah ialah meng”ushar” laman sosial selebriti tanah air kita. Iyerlah, kenalah up-to-date nak tahu apa yang tengah trending, siapa tengah bercinta dengan siapa dan gosip apa yang tengah meletop!!!

Grab The Malaysian Jugglenaut ChallengeGrab The Malaysian Jugglenaut Challenge

 

Advertisement
View this post on Instagram

 

Hey guys! Hari Malaysia ni kita boleh #MakanMakanMalaysia dan menyumbang kepada masyarakat kita. So Abe Jaa nak ajak korang semua utk buat satu cabaran ‘The Malaysian Jugglenaut Beast Challenge’ dgn @grabmy sebab setiap orang yang complete cabaran tu, Grab akan menyumbang RM3.18 kepada Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah dan korang akn dapat ganjaran RM5 Off next GrabFood order korang dan 318 GrabRewards points! Selain tu korang boleh jimat 31% di kedai-kedai di GrabFood dan yang menerima bayaran GrabPay terpilih sambil korang tgh buat Challenge ni! So tunggu ape lagi? Jom guys join abe Jaa! #GrabFoodMY #GrabPayMY

A post shared by ABE JAA (@jaasuzuran) on

Tup-tup Abang Nara terperasan beberapa selebriti berkongsi video mereka melakukan challenge The Malaysian Jugglenaut Beast.

Advertisement

Grab The Malaysian Jugglenaut Challenge

Fuh!!! Semangat sungguh kan? Jadi apa sebenarnya challenge The Malaysian Jugglenaut Beast nie dan kenapa korang pun kena turut serta gak?

Untuk Bantu Rakyat Malaysia Yang

Kurang Bernasib Baik

Challenge yang boleh dilakukan menerusi applikasi Grab ini bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik dan mengajar kita memberi kepada masyarakat (giving back to the community). Dengan tema “All Malaysian Matters”, dengan melakukan challenge ini, kita boleh menunjukkan bahawa rakyat Malaysia mampu bersatu demi satu tujuan.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

Apa Dapat Kalau Buat Challenge Ini?

Ini yang akan berlaku apabila anda berjaya melengkapkan 2/3 servis (2/3 servis (1x GrabFood/1x GrabPay di store/1x Grab ride) daripada The Malaysian Jugglenaut Beast challenge ini:-

Advertisement
  1. Grab akan dermakan RM3.18 ke Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah
  2. Anda akan dapat diskaun RM5 untuk tempahan GrabFood seterusnya
  3. 318 mata ganjaran GrabRewards akan menjadi milik anda

Camner nak buat challenge ini?

Ha dah berminat kan? Meh Abang Nara kongsikan di mana, bagaimana dan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk menyertai The Malaysia Jugglenaut Beast Challenge ini.

1. Buka aplikasi Grab

First thing first korang kenalah ada aplikasi Grab terlebih dahulu. Kalau takder, boleh je download di Google Play Store atau Apple Store. Free je.

2. Cari “Challenges The Malaysian Jugglenaut”

Lepas tue skroll ke bawah sikit sampai korang jumpa “Challenges – The Malaysian Jugglenaut Beast”. Pastu klik kat gambar tue.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

3. Pilih “Accept Challenge”. Nie WAJIB buat

Ha, kat sini korang boleh tahu berapa hari lagi tinggal untuk lengkapkan Challenge tue, baper banyak rewards yang masih ada dan apa jenis Challenge yang perlu dilakukan. Kalau dah ready, tekan Accept Challenge. Kalau korang tak tekan, semua transaksi yang anda lakukan tidak akan dikira. Jadi pastikan anda TEKAN.

Advertisement

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

Pastue nanti akan ada sedikit terma dan syarat yang perlu dibaca. Yang penting anda kena perlu lengkapkan 2 dari 3 servis di bawah:-

  1. Pesanan GrabFood (kecuali dari Domino’s)
  2. Buat bayaran guna GrabPay di kedai
  3. Gunakan Grab ride.

Bila dah berjaya lengkapkan 2 dari 3 servis di atas, barulah anda akan menerima ganjaran yang ditawarkan.

P.S: Anda juga boleh menikmati penjimatan sebanyak 31% di GrabFood atau GrabPay sepanjang kempen ini berlangsung. Maklumat lanjut boleh baca di sini.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

4. Lengkapkan Challenge anda

Lepas tue tunggu apa lagi? Mulakan Challenge anda secepat yang mungkin sebelum tamat masa. Anda boleh tengok progress Challenge anda di muka hadapan aplikasi Grab nie

Cabaran Grab The Malaysian Jugglenaut

5. Bergembira dengan ganjaran anda

Selepas Challenge anda siap 100%, akan ada notifikasi yang memaklumkan anda telah pun melengkapkan The Malaysian Jugglenaut Beast Challenge ini. Di sini anda akan dapat ganjaran anda. Boleh tekan “My Rewards” untuk menggunakannya. Senang gila kan?

Grab The Malaysian Jugglenaut BeastBersempena Hari Malaysia ini, marilah kita bersatu hati dan bergabung tenaga sebagai rakyat Malaysia untuk membantu masyarakat kita yang kurang bernasib baik, tak kira sama ada dengan usaha yang kecil atau besar.  Salah satu caranya ialah dengan melakukan Challenge The Malaysian Jugglenaut ini. Mudah, pantas dan berbaloi. Make sure korang join sebelum Challenge tamat pada 22 September 2019. Maklumat lanjut klik SINI.

Advertisement