April 21st, 2011

que haidar linda

Terkejut juga pada mulanya apabila Abang Nara mendapat email yang mengandungi 5 keping gambar Que Haidar dan Linda Jasmine. Tapi Abang Nara terus bersangka baik. Abang Nara yakin dan pasti yang botol-botol arak di hadapan mereka berdua tidak langsung disentuh oleh pasangan suami isteri ini. Pastinya botol-botol tersebut milik rakan mereka yang tidak beragama Islam.

Tapi ada satu pesanan daripada penghantar email tersebut kepada Que Haidar. Pesanan tersebut berbunyi begini:-

Sedarlah wahai que oiiii,dtg dr FELDA..jgn buat malu org laaaa

Lagi beberapa keping gambar Que Haidar dan Linda Jasmine keluar bergembira dengan membaca entri ini sepenuhnya.

que haidar linda

que haidar linda

que haidar linda

que haidar linda

November 9th, 2010

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

Kagum sungguh kami melihat gambar sambutan majlis hari jadi Tengku Ratu Haidar, anak kepada Que Haidar dan Linda Jasmine ini. Terasa kemeriahan dan keceriaan majlis tersebut walaupun hanya tengok dari gambar-gambar sahaja. Yang penting Que dan Linda maintain handsome dan cun. Ditambah pulak dengan kecomelan Tengku Ratu Haidar, memang majlis ini boleh dikatakan perfect.

Oh ye, pelakon pujaan ramai Datin Sofea Jane pun turut hadir untuk meraikan Tengku Ratu Haidar. Still maintain cun melecun walaupun hanya mengenakan make up yang nipis. Kalau tak caya leh tengok lagi gambar-gambar sekitar majlis sambutan hari jadi Tengku Ratu Haidar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Mstar.

P.S: Video dalam 10 cakap 1 nombor nie boleh buat urat kentut putus.

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

gambar sambutan hari jadi tengku ratu haidar

December 9th, 2009

que haidar linda jasmine

Kan kami dah cakap budak darjah 6 yang buat gosip kononnya Linda Jasmine tak bagi Que Haidar berlakon dah. Memang nampak sangat tak logiknya. Ada ke patut jadi pengurus kilang baja? Kalau buat gosip jadi pengurus kilang baju dalam ke logik la jugak. Nie kilang baja. Nampak sangat dah kering idea nak reka gosip panas. Kesian betul kat sapa yang mereka cerita gosip nie.

Tak sampai 2 3 hari keluar gosip murahan nie, Linda Jasmine  terus bagi kenyataan balas. Mungkin dia pun bengang kot orang cakap suami dia jadi pengurus kilang baja. Tapi kami paling suka Que Haidar punya jawapan. Memang sempoi dan kacak bergaya:-

[note]Kalau dia tak sayang dan sokong saya, takkan dia sanggup datang ke Anugerah Skrin baru-baru ini. [/note]

Korang bacalah cerita penuh yang diamik dari Mstar dengan baca artikel nie lagi.

PELAKON Drama Lelaki Terbaik Anugerah Skrin (ASK) 2009, Que Haidar didakwa bakal berhenti berlakon selang dua hari selepas memenangi anugerah itu.

Lebih mengejutkan, isteri Que, Linda Jasmine melarangnya bergelar aktor kerana karier itu tiada masa depan.

Selain itu, Linda dikhabarkan tekad membuat keputusan agar suaminya berhenti berlakon atas alasan cemburu.

Dilaporkan baru-baru ini Que juga menangis di telefon ketika mengadu mengenai perkara itu kepada penyanyi, pelakon dan pengarah Afdlin Shauki.

Que yang pernah bekerja dengan Afdlin menerusi filem arahannya, ‘Misteri Jalan Lama’ dan ‘Papadom’ itu juga dikhabarkan turut terpaksa menolak tawaran pelakon, pengarah dan produser Mamat Khalid untuk membintangi filem terbaru arahannya.

Ketika meminta Linda menjelaskan hal itu, dia bagaimanapun menafikannya malah menganggap ada orang yang mencemburuinya dan Que.

Namun, Linda yang baru membaca gosip itu di sebuah akhbar mingguan pada pagi semalam tidak menolak dakwaan Que pernah membuat keputusan untuk menolak tawaran lakonan.

“Saya tak pernah masuk campur dalam urusan lakonannya. Dia yang berhak membuat keputusan sama ada hendak terima atau tidak tawaran lakonan itu.

“Sebelum ini memang dia berehat sementara daripada lakonan kerana hendak menjaga saya dan ‘baby’ tetapi semua itu atas keputusannya. Saya tak pernah paksa dia untuk menolak tawaran.

“Saya tahu ada produser yang menawarkannya berlakon tetapi saya tak tahu keputusannya. Sebelum ini saya masih sakit selepas bersalin secara pembedahan dan tidak mampu berjalan dengan baik.

“Sekarang ni ‘ok’ sedikit tetapi masih tidak mampu membuat kerja berat. Tetapi selepas ini, kalau dia masih menolak tawaran berlakon mungkin disebabkan faktor lain dan tidak semestinya kerana saya.

“Tetapi jika benar saya tak benarkan dia berlakon, takkan dia akan berlakon sebuah teater tidak lama nanti? Saya mendapat tahu dia akan memulakan latihan untuk teater itu dalam minggu ini tetapi saya tidak tahu maklumat lain tentang teater itu,” jawab Linda ketika dihubungi mStar.

Jelasnya, walaupun dia tidak pernah menetapkan keputusan ke atas karier seni suaminya itu, namun dia pernah menasihatkan Que untuk ‘terlibat dengan kerja yang berkualiti’.

“Kalau boleh saya nak dia terlibat dengan benda yang berkualiti. Bagaimanapun, semua keputusan di tangan dia kerana dia yang berhak ‘judge’.

“Saya harap perkara ini telah dijelaskan kerana kami sekeluarga sedang gembira sekarang lebih-lebih lagi apabila ada ‘baby’,” luah koreografer terkenal ini penuh mengharap.

Sementara itu, Que yang turut menafikan dakwaan itu berkata dia terpaksa menolak tawaran sebuah filem yang akan menjalani penggambaran pada tahun hadapan kerana cerita itu tidak menepati kehendaknya.

“Saya memang ada menolak tawaran sebuah filem kerana ceritanya tidak menarik. Namun, saya tetap akan berlakon sampai bila-bila sebab lakonan sudah menjadi kerja saya sejak tamat belajar dari Akademi Seni Kebangsaan (ASK yang kini dikenali sebagai ASWARA).

“Sebelum ini bukannya saya tak pernah menolak tawaran berlakon kerana tidak sesuai dengan jadual kerja dan faktor lain.

“Terus-terang selama saya berkahwin dengan Linda dalam tempoh 10 bulan ini, saya juga pernah tolak tawaran kerana perkara tertentu.

“Sekarang, saya juga masih perlu membuat penelitian tentang watak, jalan cerita dan kesesuaian masa lakonan itu.

“Kalau Linda tidak nasihatkan saya untuk memilih kerja yang berkualiti pun, dari dulu lagi memang saya dah praktikkan perkara itu,” ujarnya dalam satu temubual telefon yang berasingan.

Selepas baru beberapa hari memenangi anugerah Pelakon Drama Lelaki Terbaik di ASK 2009, Que berkata dia belum mendapat banyak tawaran berlakon melainkan sebuah teater bangsawan, ‘Laksamana Cheng Ho’ arahan Seniman Negara Rahman B yang akan dipentaskan di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Kuala Lumpur tidak lama lagi.

Teater ini akan melibatkan bekas pelajar ASK. Que berkata dia agak teruja untuk berlakon teater itu selepas lebih 10 tahun tidak beraksi di pentas teater. Jika tidak silap, Que berkata teater terakhir lakonannya adalah ‘Look Back In Anger’ ketika dia masih di ASK.

Ditebak mengenai perasaan isterinya yang dikatakan cemburu, Que sambil tertawa menjawab: “Kalau dia sayangkan saya, takkan dia tidak cemburu tetapi tidaklah sampai cemburu melampau-lampau.

“Kalau dia tak sayang dan sokong saya, takkan dia sanggup datang ke Anugerah Skrin baru-baru ini.

“Bayangkan, cerita ini berlaku selepas beberapa hari Anugerah Skrin. Jadi, kami suami isteri terperanjat juga apabila mengetahui cerita itu.

“Saya tidak kisah dengan apa yang orang cakap kerana saya masih mempunyai peminat, kawan-kawan dalam industri termasuk rakan media yang sentiasa memberikan sokongan,” beritahunya.

Meskipun terkilan dengan laporan yang negatif itu, Que berkata, dia tidak akan mengambil apa-apa tindakan terhadap dakwaan itu dan cukuplah sekadar menafikan cerita itu tidak benar.

December 7th, 2009

que haidar linda jasmine

Panas, panas dan memang panas seperti air yang baru dijerang. Kami terbau-bau yang gosip nie adalah gosip tipu semata-mata tapi kami nak kongsi jugak. Nama pun gosip kan? Nak tau betul ke tak kena tunggu Que atau Linda Jasmine bagi kenyataan. Buat masa nie, sila jangan percaya gosip ini.

Khabarnya kerana kejelesan yang teramat sangat, Linda Jasmine dah arahkan Que Haidar agar berhenti dan melupakan terus dunia lakonan. Dengar ceritanya Que dah tak boleh terima apa-apa tawaran berlakon dah sekarang nie. Paling tak logik, Que sekarang dah jadi seorang pengurus di kilang baja kat Kuala Lumpur. Nampak sangat tipu kan?

Untuk menambahkan kesedapan cerita gosip nie, Que menangis di telefon ketika mengadu mengenai perkara itu kepada pengarah, Afdlin Shauki, baru-baru ini. dengar cerita Que turut terpaksa menolak pelawaan Mamat Khalid membintangi filem terbaru arahannya.

Kami di BeautifulNara percaya 100% yang gosip nie telah direka oleh budak sekolah darjah 6 yang baru habis UPSR. Nak buat gosip pun janganlah sampai jadi pengurus kilang baja. Nampak sangat ketaklogikannya kat situ. At least jadilah pengurus kedai LV ke, bukak butik baju ke. Nampak skit ada kaitan. Tak gitu?