Written by AbangNara | January 25th, 2010

black mentor

Semua orang pun tau kisah Black berlaga pipi dengan Mas Idayu semasa diumumkan menang Vokal Terbaik AJL 24. Tup-tup semalam macam biasalah baca suratkhabar Bipop untuk tengok kot-kot ada gosip best nak diletakkan kat BeautifulNara. Bukak-bukak tengok ada cerita pasal Black yang bertajuk “Bukan Cium Cuma Laga Pipi”.

Kami pun bacalah. Baguslah Black mengaku kesilapan dia. Mintak maaf dan sebagainya. Sampai situ dah ok dah tapi tiba-tiba Black boleh plak pergi mengaku memang kalau jumpa Mas Idayu dia akan berlaga pipi. Ala, kalau orang biasa-biasa macam kita nie just salam-salam, tapi style artis rasanya memang laga-laga pipi nie kot. Why Black why? Kenapa engkau cerita apa yang kau buat kan belakang tabir? Macam bukak pekung di dada sendiri jer.

Yang peliknya Black siap cakap dia tau Islam mengharamkan berlaga pipi. Aik, kan dah tambah pelik tue. Kalau tau kenapa buat? Kami bukan nak kondem Black tapi kami rasa Black harus belajar bila nak berhenti bercakap. Jangan keluar statement yang karut marut nie. Cerita belakang tabir kalau tak elok janganlah cerita. Simpan buat pekasam je.

Tapi kami suka kenyataan Joyah dalam Pancaindera:

[note]Mudahnya artis kita ya. Buat silap minta maaf. Esok cium lagi, minta maaf lagi. Seolah-olah artis ni boleh dapat tiket untuk buat apa saja yang orang lain tak “lalu” hendak buat[/note]

Kami respek Joyah!!!

Written by AbangNara | July 12th, 2009

black juara mentor

Walaupun tak sempat nak layan secara live, kami amik tau jugak keputusan konsert terakhir Mentor musim ke 3 anjuran TV3 nie. Black, protege Mas Idayu seperti yang dijangka ramai telah pun menjulang gelaran Juara Mentor Musim ke 3.

Dari apa yang sempat kami dengar dan tengok, vokal Black nie memang mantap. Jenis rock-rock kapak sikit. Then versatile. Semua jenis lagu dia boleh masuk.

Tahniah kami ucapkan kepada Black sebab dapat bawak balik RM 100 ribu. Tahniah jugak kepada Mas Idayu sebab dapat protege yang mantap.

Ada cadangan dan ura-ura supaya Black gantikan tempat Lan dalam Meet Uncle Hussain. Apa pendapat anda? Sesuai ke tidak?