December 7th, 2015

Kami tahu ada peminat yang agak tidak puas hati apabila Lisa Surihani dan Yusry KRU bertindak untuk tidak mendedahkan wajah anak mereka Yahaira Leanne kepada umum meskipun sudah habis tempoh berpantang.

Malah, ada juga pihak yang mendakwa Lisa berlagak diva kerana terkilan foto anaknya dirakam tanpa izin dan disebarkan di Internet baru-baru ini.

Menjawab segala kritikan dan tanggapan orang ramai, Yusry menerusi akaun Instagram miliknya menjelaskan mereka tidak pernah berniat untuk menyorokkan puteri mereka seperti yang digembar-gemburkan.

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Kami amat bersyukur atas kehadiran Yahaira dalam hidup kami. Tidak pernah ada niat di hati untuk ‘sorokkan anak’ seperti didakwa sesetengah. Cuma sebagai bapa, saya mahu anak saya membesar dengan cara paling normal dan sederhana. Anak yang dapat membesar seperti ibubapanya sendiri dulu dan kanak-kanak yang lain hari ini.

Setelah sekian lama, Yusry akhirnya telah memuat naik foto Yahaira Leanne ketika majlis aqiqah yang diadakan pada Ahad lalu adalah kerana ia merupakan hari paling bermakna buat mereka sekeluarga.

Saya pos kan gambar kami sekeluarga kerana semalam hari bersejarah untuk kami dan hari yang penting buat Yahaira.

Dengan terbitnya gambar ini, insha Allah anak yang tidak berdosa ini tidak akan diberi pujian melampau mahupun dikeji. Janganlah juga ibunya terus dipersalahkan kiranya mahu anaknya membesar secara sederhana. Hidup sebagai selebriti tidak pernah di’pilih’ oleh anak kami ini.

Untuk Yahaira, bila dah pandai baca faham pos ni, Mummy & Daddy are doing this because we think it is best for you. We might not know it all but we are trying to bring you up like how your grandparents raised us. Jadilah seorang yang bertanggungjawab, seorang yang berguna kepada masyarakat dan hamba yang selalu di sisi Allah. Amin

Peminat bukannya apa, mereka cuma ingin melihat si comel yang membawa kebahagiaan kepada artis pujaan mereka. Tidak semua yang memberikan komen negatif, ada sahaja pihak yang selama ini mendoakan agar Yusry dan Lisa dikurniakan cahaya mata dan bila perkara tersebut menjadi kenyataan tentulah mereka gembira bukan?

Sumber Berita : Instagram Yusry KRU

October 19th, 2015

Sejak semua mengetahui Lisa Surihani sudah selamat melahirkan seorang bayi perempuan bulan lepas, ramai yang sudah tidak sabar untuk melihat wajah Yahaira Leanne yang terkini. Walaubagaimanapun keana ingin menjaga privasi mereka serta anak yang baru dilahirkan itu, Lisa sehingga kini masih belum ingin berkongsi foto anaknya kepada umum.

Malah, ada peminat yang sudah mula mempertikaikan tindakan Lisa dan menganggap pelakon itu tidak gembira dengan kehadiran anaknya. Aik sampai macam tu sekali?

Namun, tidak semua peminatnya bersikap sebegitu ada yang membidas komen berkenaan dan memahami bahawa pasangan Lisa dan Yusry ingat akan pesan orang tua-tua bahawa agak tidak manis untuk terlalu mendedahkan wajah anak pada peringkat awal. Ada juga yang meminta agar peminat lain menghormati privasi mereka sekeluarga kerana Yusry sebelum ini memberitahu tidak mahu anaknya menjadi tumpuan lensa kamera.

Biasalah kalau jadi artis setiap perkara yang mereka ingin lakukan pasti akan di kritik, memang lah peminat adalah tulang belakang seseorang artis tetapi tidak semua perkara mereka harus ikut cakap peminat bukan? Sabar je lah, pasti satu hari nanti kita akan dapat lihat foto Yahaira Leanne yang terkini.

September 25th, 2015

Memang hebat sungguh kan sambutan kelahiran anak Lisa Surihani dan Yusry KRU daripada peminat mereka. Iyalah, tidak sampai beberapa jam Lisa mengumumkan nama puteri sulungnya itu, ada individu yang sudah mewujudkan akaun Instagram palsu atas nama Yahaira Leanne.

Tidak mahu peminat tertipu, Lisa menerusi akaun Instagram beliau telah mendedahkan akaun palsu tersebut yang dibuat tanpa kebenaran dan pengetahuan beliau serta Yusry.

Lisa meminta agar pihak yang tidak bertanggungjawab memadam akaun palsu tersebut dengan kadar segera.

This is a FAKE account. Hope the person who created it will respect and delete the account. Thank you.

Baru sahaja dilahirkan, Yahaira Leanne nampaknya sudah popular mengatasi anak-anak selebriti lain sebelum ini. Mungkin ramai sebenarnya yang tidak sabar untuk melihat lebih lagi foto-foto terkini beliau. Boleh sahaja wujudkan akaun khas untuk anak pasangan tersebut  cuma perlukan keizinan ibu bapanya.