September 15th, 2014

Wah~~ Makin berseri-seri dan makin membesar perut Fasha Sandha. Comel sangat-sangat. Sekali tengok pun dah tau ini mesti ‘baby girl’. Tak sabar rasanya nak menunggu kelahiran anak kedua Fasha Sandha hasil perkawhinannya dengan Jejai ini. Mesti comel macam emaknya jugak.

fasha sandha

Berdasarkan pengalaman Abang Nara yang baru diberikan rezeki anak perempuan baru-baru ini, memang berbeza perangai anak lelaki dan perempuan. Yang paling menarik ialah ketika waktu tidur malam. Anak perempuan tidur lama sikit jadi wife Abang Nara tak perlu bangun selalu untuk menyusu. Paling penting, banyak baju-baju yang comel untuk baby girl. Rambang mata memilih masa pergi kedai. Hehehe.

fasha sandha

Suka Abang Nara tengok kebahagiaan Fasha Sandha sekeluarga. Semoga segalanya selamat sehingga hari kelahiran kelak. Semoga dipermudahkan ketika kelahiran bayi kedua ini. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Taman kucing gergasi dibina oleh lelaki autistik

fasha sandha
fasha sandha

fasha sandha
fasha sandha

fasha sandha

fasha sandha

fasha sandha

fasha sandha

May 26th, 2014

Alhamdulillah. Tahniah diucapkan buat Fasha Sandha atas berita mengenai jantina anak kedua yang sedang dikandungnya sekarang. Berkongsi berita gembira itu di akaun Instagramnya, Fasha memaklumkan yang seorang “baby girl” bakal memeriahkan lagi keluarganya. Untuk makluman, Fasha baru-baru ini telah melakukan pemeriksaan kandungan dan daripada situ, dapat mengetahui jantina bakal anaknya.

fasha sandha baby girl
Nampak gayanya lengkaplah sepasang anak lelaki dan anak perempuan untuk Fasha dan Jejai apabila lahirnya anak kedua ini kelak. Murah rezeki Fasha. Berita gembira ini dikongsi menerusi kata-kata di bawah:-

#kisahsemalam , dah siap for ABP tapi baby girl dalam perut buat perangai pulak. Pedih perut and tak selesa. Congrats to all the winners. Congrats @kakchambh and team #abpbh #abpbh2013. Tak lupa to my fav @aarondwiaziz @diyanahalik . U deserved it. Make up by my Fav @kasihcicie and dress by @ricorinaldi Yang paling penting sekali tq to my @welovefashasandha team. Love you

fasha sandha baby girl

Sama-samalah kita doakan agar bayi dalam kandungan Fasha Sandha membesar dengan sihat dan tanpa sebarang komplikasi. Seronoklah Fasha membeli-belah baju untuk si comelnya kelak. Bolehlah mula menghias bilik dengan warna pink. Pasti comel sangat-sangat. Hehehe. Abang Nara pula yang teruja lebih. Apa pun, tahniah Fasha dan Jejai atas berita gembira ini.

June 13th, 2011

fasha dan jejai

Akhirnya setelah berkali-kali dikatakan menjalinkan kembali hubungan cinta dengan Jejai, hari ini Fasha di dalam Harian Metro mengakui yang dia dan Jejai hanya sekadar kawan. Kata Fasha, ibunya tidak mahu dia berhubung lagi dengan Jejai. Memang sesuai sungguh kata-kata “cinta terhalang oleh orang tua” untuk Fasha dan Jejai.

Namun begitu Fasha mengakui yang dia menerima barangan mewah dan 28 jambangan bunga daripada Jejai. Mungkin ini teknik Jejai untuk mengorat kembali Fasha. Berikut ialah kata-kata Fasha tentang larangan daripada ibunya:-

Saya memahami perasaan mama dan sebagai ibu, dia ada gerak hati mengenai anaknya. Mama tidak mahu saya berhubung lagi dengan Jejai kerana gusar kemelut cinta dan segala macam kontroversi seperti sebelum ini berlaku lagi sehingga mengeruhkan keadaan serta menganggu kerjaya saya.

Tahniah kepada Fasha kerana menuruti kata ibunya. Kepada Jejai, apa kata cuba hantar jambangan bunga kepada mak Fasha Sandha pulak. Orang kata kalau nak mengorat anak kena mengorat ibunya dulu. Nak seribu daya taknak seribu dalih. Kalau betul-betul cintakan Fasha, lautan api pun pasti boleh direnangi. Setakat ibu Fasha mesti senang nak kawtim punya kan?

January 25th, 2011

fasha jejai putus

Bercinta sememangnya mengasyikkan. Tetapi perpisahan yang berlaku sememangnya akan memedihkan jiwa raga. Akhirnya, sah yang hubungan cinta Jejai dan Fasha Sandha sudah putus . Siap keluar muka depan Harian Metro lagi. Takziah kami ucapkan kepada mereka berdua. Nampaknya hajat untuk ke jinjang pelamin tidak kesampaian jua. Kata Jejai:-

[note]

“Dia (Nora Danish) tidak pernah masuk campur urusan peribadi saya. Apa yang berlaku antara saya dan Fasha sehingga menyebabkan kami berpisah tiada kena mengena dengan orang lain,” katanya menerusi e-mel yang dihantar kepada wartawan Harian Metro, semalam.

Kenyataan Jejai itu sekali gus menamatkan teka-teki yang sebelum ini dicetuskan Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 27, apabila berkata hanya dia dan Jejai yang tahu mengenai status terkini perhubungan cinta mereka.

Kiriman e-mel Jejai itu juga secara tidak langsung membersihkan nama Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 29, yang sebelum ini didakwa menggunakan keluarga bekas mentuanya untuk memutuskan hubungan Jejai dan Fasha. [/note]

Jejai berkata, dia terpaksa membuat kenyataan dan penjelasan mengenai status perhubungannya dengan Fasha berikutan terlalu banyak fakta tidak betul mengenai mereka diperkatakan media dan di Internet, biarpun dalam bentuk gosip.

“Walaupun dalam penulisan (gosip di akhbar) tidak menamakan artis berkenaan, tapi sesiapa yang membaca pasti akan mengetahui siapa artis yang dimaksudkan. Sebenarnya ia tidak pernah berlaku seperti ditulis.

“Dakwaan dia (Nora Danish) menggunakan keluarga saya untuk memisahkan (saya dan Fasha) tidak pernah berlaku. Apa yang berlaku dalam keluarga saya, saya tahu semuanya,” kata Jejai menerusi e-melnya.

Jejai turut menegaskan dakwaan mengatakan Nora gila talak amat keterlaluan.

“Saya pasti dia (Nora Danish) tidak pernah gila talak. Dia sedang mengenali seseorang, malahan saya mengenali lelaki itu. Dia seorang yang baik dan dihormati. Fasha juga tidak pernah mengugut saya. Itu adalah pasti. Dia bukan seorang yang berkelakuan begitu,” katanya.

Jejai turut menegaskan kenyataan diberikan mengenai isu perhubungan cintanya itu yang terakhir dan berharap ia tidak lagi diperkatakan atau ada pihak cuba menjadikan ia sebagai satu isu.

Abang Nara tak tahu nak cakap apa nie. Terkesima sudah. Mesti Fasha kecewa ditinggalkan Jejai. Kesian pulak kat Fasha. Apa-apa pun harap Fasha tabah. Kredit berita Harian Metro.