January 4th, 2018

Filem KL Wangan yang diarahkan oleh Pekin Ibrahim telah ditayangkan sejak 21 Disember tahun lepas. Filem itu masih ditayangkan sehingga kini dan filem yang pembikinannya menelan belanja RM 5 juta itu bagaimanapun turut menjadi mangsa siaran langsung di FB Live secara haram.

Filem itu telah ditayangkan secara langsung di Facebook oleh individu tertentu pada 3 Januari (Selasa). Pekin telah membuat laporan polis petang semalam dengan salah seorang pelakon filem itu. Dia menulis di Instagram:

Tidak mampu berkata apa. Biar lah pihak berkuasa yang mengambil tindakan.

Tindakan Pekin mendapat sokongan pengikutnya. Di ruangan komen, @muhammadazfarfaiz menulis:

Kenapa masih lagi ada yang tak sedar walaupun ramai dah produser & director buat report tentang kes cetak rompak FB live ni.

Tolong la faham hasil kerja anak seni yang bersusah payah untuk hasilkan satu karya. Bukannya senang nak bersengkang mata pagi ke malam, malam ke pagi untuk cari rezeki. Cuba bayangkan yang cari rezeki tu ahli keluarga anda sendiri untuk bagi anak-anak anda makan. Tiba tiba hasil dicuri macam tu.

Hmm, mohon bro @pekin7words saman la yang buat live tu dengan bayaran viewers yang dah tonton. Kalau masih lagi ada yang buat sebegitu. Sekurangnya mereka sedar macam mana susahnya nak keluarkan duit. Selagi pekara ni tak ambil tindakan keras selagi tu masih ada pekara sebegini. Keep strong bro !”

Sebelum ini, filem Kau Yang Satu, Pinjamkan Hatiku dan Abang Long Fadil 2 juga menerima nasib serupa. – beautifulnara.com

March 25th, 2016

Beberapa jam lepas, pelakon Lydiawati telah memuat naik dua video menunjukkan dia membelasah seorang wanita di akaun Facebook miliknya. Identiti wanita yang dibelasah itu bagaimanapun tidak dapat dikenal pasti.
Bahagian Satu

Part 1

Posted by Lyd Saimon on Thursday, 24 March 2016

Bahagian Dua

Part 2

Posted by Lyd Saimon on Thursday, 24 March 2016

Menurut Lydiawati, dia tiada niat untuk bermegah-megah dengan video yang dimuat naik itu, sebaliknya punya alasan sendiri.

 photo Screen Shot 2016-03-25 at 12.59.50 PM.png

Menurut Lydiawati, ramai artis yang diganggu individu yang sama, malah kata Lydiawati dia telah diganggu selama dua tahun. Wanita ini dikatakan berasal dari Brunei dan juga didakwa sebagai seorang ‘pengkid’.

Kes ini juga khabarnya sudah menjadi kes polis. Menurut Lydiawati, polis sedang mencari wanita tersebut, yang khabarnya sudah melarikan diri.

Itulah, siapa suruh kacau orang sangat, kan? Mungkin apa yang dilakukan kali ini oleh wanita itu sangat melampau sehingga Lydiawati hilang kesabaran. Rata-rata pengkomen di Facebook Lydiawati menyokong tindakan pelakon itu sebagai pengajaran kepada wanita tersebut dan sesiapa yang bersikap sepertinya.

Moralnya, jangan jadi stalker.

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016

November 27th, 2014

Semalam kecoh juga bila segelintir peminat tudung Fareeda mengadu satu pertandingan yang dijalankan di Fanpage Mawar Fareeda tidak profesional apabila terdapat pertambahan syarat bagi peserta untuk memenangi pertandingan tersebut. Semalam melalui mStar Online Fizo Omar telah membuat penjelasan berhubung pertambahan syarat tersebut yang didakwa terpaksa dilakukan bagi menjadikan pertandingan tersebut lebih adil. Katanya:-

Pada asalnya kami memang buat peraduan ini secara santai sahaja dan tidak menjangkakan akan menerima beribu-ribu penyertaan sehingga membuatkan kami terpaksa menambah syarat tertentu supaya pemenang yang dipilih adalah benar-benar layak.

Kami dapat tahu ada yang menggunakan cara kotor dan tidak sihat apabila mereka menetapkan akaun facebook mereka secara auto like membuatkan gambar tersebut mendapat like secara automatik. Ia tidak adil kepada peserta lain yang menyertainya.

Beberapa peserta pertandingan itu sebelum ini meluahkan rasa tidak puas hati kerana syarat pertandingan yang sering berubah dan tidak profesional.

Komen daripada peserta yang tidak berpuas hati juga kesal dengan tindakan pihak Fareeda yang sering membuat perubahan syarat.


Asalnya, pemenang pertandingan itu akan diputuskan melalui jumlah like terbanyak untuk gambar peserta yang beraksi seperti Mawar dan Fizo.

Jelasnya, pemenang akan dipilih daripada 25 peserta akhir di majlis kemuncak yang akan diadakan di butik Fareeda di Bangi, 30 November ini.

Pada asalnya ia memang dikira berdasarkan jumlah like pada gambar terbanyak, namun kami tambah beberapa syarat lagi iaitu 25 peserta senarai pendek akan diuji sekali lagi di majlis yang diadakan di butik Fareeda di Seksyen 9, Bangi pada Ahad ini.

Mereka perlu mengkaji tentang latar belakang saya, Mawar dan Fareeda. Saya pasti pemenang yang dipilih itu nanti merupakan yang benar-benar layak kerana mereka akan dinilai oleh beberapa selebriti tempatan.

Fizo memberitahu yang dia terharu dengan kesungguhan peserta pertandingan itu yang sanggup meminta kebenaran untuk bergambar di depan rumahnya.

Saya perlu berlaku adil kerana ada peserta yang benar-benar berusaha untuk beri posing terbaik. Ada yang sanggup mencari kuda, bergambar dengan menara condong di Teluk Intan semata-mata meniru gaya saya di Menara Condong Pisa di Itali.

Ada juga yang meminta kebenaran pengawal keselamatan untuk bergambar depan rumah saya.

Tiga pemenang akan memerima hadiah wang tunai berjumlah RM 30, 000 dan produk tudung Fareeda.

Apa pun perkara yang telah berlaku diharap akan dijadikan pedoman untuk pihak Fareeda bagi mempertingkatkan kualiti penganjuran pertandingan lain di masa akan datang.

April 21st, 2011

top kay poh

Terharu Abang Nara dibuatnya apabila melihat blog BeautifulNara dicalonkan untuk kategori “Top Kay Poh” Digi WWWOW Award. Saingannya tersangatlah sengit daripada rakan-rakan yang lain seperti OhBulan, Izyan, OhArtis dan Budiey. Mampukah Abang Nara memenangi gelaran blog yang paling “Kay Poh”? Hanya undian anda sahaja yang mampu menentukannya. Login ke Facebook anda dan undilah BeautifulNara dengan menekan link ini.Segala undian Abang Nara dahului dengan ucapan terima kasih!!!

digi capital

Selain itu Abang Nara nak ajak korang join satu movement daripada DIGI. Target movement ini ialah untuk memastikan pihak Facebook aware yang betapa ramainya user Facebook di Malaysia. Caranya? Dengan menyertai Digi Movement ini, kita akan create satu invitation card yang paling besar dengan muka profile Facebook anda. Menarik kan?

Abang Nara dah join Digi Movement ini dan harap korang pun supportlah movement ini. Sama-sama memeriahkan dunia Facebook Malaysia sambil berkenalan dengan rakan-rakan baru. Paling best sebab nanti akan ada 2 special invitation untuk anda yang bertuah ke event majlis ini. Cuba try join mana tau kot-kot bertuah. Tak gitu?

Paling penting jangan lupa vote BeautifulNara untuk “Top Kay Poh” Digi WWWOW Award hari ini!!!

P.S: Kalau baik hati sila vote BlogSerius untuk “Top Lol” Digi WWWOW Award. Memang kelakar blog tue.