Written by AbangNara | October 19th, 2010

gambar konsert maher zain

Betapa beruntungnya mereka-mereka yang dapat pergi menonton secara live konsert Save The Soul Maher Zain di Malaysia baru-baru ini. Lebih-lebih lagi kalu anda seorang gadis yang telah lama mengidam nak melihat kekacakan wajah Maher Zain secara live. Dengar ceritanya, Maher Zain membuat satu persembahan yang hebat di malam tersebut. Confirm ramai yang terhibur.

Aishah juga turut turun untuk membuat persembahan pembukaan. Manakala host malam tersebut ialah Wardina dan Farah Adeeba. Jutaan tahniah kami ucapkan kepada pihak penganjur yang berjaya membawa Maher Zain turun ke Malaysia. Mungkin di masa hadapan boleh buat di stadium yang lebih besar. Dengar-dengar ramai jugak yang kecewa sebab tiket konsert Maher Zain habis cepat sangat.

Lagi 19 keping gambar sekitar konsert Maher Zain di Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Diyana.

P.S: Geli geleman tengok video bersin slow motion nie.

 
Written by AbangNara | October 13th, 2010

gambar maher zain

Kami sudah pun menerima email ini minggu lepas. Tetapi disebabkan kesuntukan masa kami tak sempat nak sharekan dengan anda semua. Mungkin kini adalah masa yang sesuai untuk mendengar luahan seorang peminat Maher Zain.

Untuk yang tak kenal siapa itu Maher Zain, mungkin anda boleh tengok gambar Maher Zain dan info tentang konsert Maher Zain di Malaysia. Berikut adalah luahan hati peminat Maher Zain:-

Tajuk email:Pengurusan Tiket Maher Zain Yang Mengecewakan

Saya sangat kecewa dengan Syarikat Raudhatus Sakinah(RS) yang menguruskan jual beli tiket konsert Maher Zain baru-baru ini. Saya telah menempah 3 tiket berharga RM200 pada 17 September 2010 untuk konsert yang akan berlangsung pada 15 oktober 2010 di dewan MBSA Shah Alam. Semasa penempahan, saya ada bertanyakan cara bayaran atau ada perlunya deposit kerana saya memang tidak percaya akan tempahan lisan.

Baca entri ini sepenuhnya untuk membaca luahan hati peminat Maher Zain ini. Jangan lupa untuk beri pendapat anda jugak. Mana tau anda ada pengalaman yang serupa.

 
Written by AbangNara | October 7th, 2010

maher zain

Hensem gile mamat Maher Zain nie. Dah la hensem, sejuk pulak mata memandang. Dan kami baru tau rupa-rupanya Maher Zain nie pernah terlibat dengan penciptaan lagu Lady Gaga. Tapi itu sebelum zaman dia berubah menjadi seorang penyanyi nasyid.

Semasa sidang media showcase Save The Soul, Maher Zain bercerita tentang bagaimana dia pernah menjadi seorang Muslim yang alpa suatu ketika dahulu:-

[note]Pada tiga tahun yang lalu saya seorang yang ingkar pada tuhan dan terlalu jauh dengan Allah kerana kehidupan saya sebelum ini sangat terpesong dan menjalani kehidupan sosial yang sangat bebas apabila sering mengunjungi kelab malam dan sebagainya. Bayangkan disebabkan kealpaan saya itu saya telah lupa untuk membaca surah Al-Fatihah. Sehinggalah ketika saya berkunjung ke New York, tiba-tiba saya rasakan hidup saya kosong dan saya mula sedar dan insaf. Saya berpeluang berubah dan mencari rakan baru yang gemar bersembahyang dan pergi ke Masjid. Dalam masa yang sama,saya tetap tidak boleh tinggalkan minta saya pada muzik dan saya telah gunakan muzik sebagai salah satu medium untuk menyampaikan mesej-mesej berguna kepada orang lain supaya tidak terpesong seperti mana yang pernah saya alami sebelum ini [/note]

Untuk makluman, showcase Maher Zain dah pun sold out. Promosi hanya dilakukan melalui Facebook Maher Zain sahaja. Hebat kan? Ternyata penangan Maher Zain terhadap rakyat Malaysia memang sangat hebat.

Lagi gambar kehenseman Maher Zain dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Budiey.

P.S: Memang hebat minah nie pakai jubah ngan purdah naik motor rempit.

 
Written by AbangNara | October 1st, 2010

//Entri ini diambil tanpa kebenaran dari blog SecretWhisper. Copy paste 100%//

The most long awaited and anticipated live performance by Maher Zain in Malaysia. Alhamdulillah, FINALLY!

Date: 15th October 2010
Time: 8.00 pm – 11.00 pm
Venue: MBSA Auditorium Shah Alam

konsert maher zain di malaysia

The info was taken from Maher Zain’s fanpage (click for the post)

Since I dengar lagu2 Maher Zain awal Ogos lepas, I memang jatuh cinta dengan SEMUA lagu2 dia lah. Very nice, beautiful and different approach of nasyeed songs. He has such a great voice and talent – he sings, write and produce his own songs. The lyrics, subhanallah, memang indah, dan guess what, really made me cry :’) Bless him.

konsert maher zain di malaysia

Antara lagu Maher Zain yang paling paling paling I suka;

Thank You Allah
Lirik dia rasa dekat dengan apa yang I rasa. Kadang2 I rasa jauh dengan Dia. Tapi I bersyukur kerana Dia masih sayangkan I. Dia datangkan pelbagai dugaan dan cabaran supaya I sentiasa berada di sisi-Nya. Kenapa I cakap macam tu, sebab dalam semua dugaan tu, tak pernah tak datangkan kebaikan kepada diri I :)

Always Be There
I suka liriknya because it’s very true indeed. He’s always there. Jangan pernah kita kata kita ‘sunyi’ atau ‘keseorangan’, kerana dia memang selalu ada. Hanya kita yang selalu tak ingat Dia. Dialah pendengar yang setia dan terbaik. Bila kita sedih, He is the best one kita boleh luahkan segalanya. He knows us best dan akan sentiasa membantu kita bila memerlukan.

The Chosen One
Lagu ini ditujukan buat junjungan besar kita, Nabi Muhammad Rasulullah s.a.w. Indah lagu ni – muziknya… liriknya… subhanallah, I suka sangat. Betapa istimewa dan hebatnya Rasulullah dan peribadinya digambarkan dalam lagu ni.

Open Your Eyes
Lagu ni cuba membuat kita sedar untuk melihat kewujudan dan kebesaran Allah. Melihat, medengar, merasai segala ciptaan Nya di sekeliling kita, kita takkan dapat deny how perfect and beautiful they are. Subhanallah :)

Lagu2 lain pun I suka, sebab semua memang best dan terbaekkk. Memang worth it lah kalau beli album dia, nough said :)

konsert maher zain di malaysia

OK, in case korang tak tahu siapa Maher Zain ni… let’s check out a brief story tentang dia ni. From the info I read kat Islamic Lyrics, he is a Swedish yang merupakan Labanese origin. Family dia berpindah ke Sweden masa umur dia 8 tahun. Dia kemudian bersekolah di sana dan seterusnya melanjutkan pelajarannya di universiti dalam Bachelors degree in Aeronautical Engineering.

Atas sebab minat yang mendalam ke atas muzik, dia pernah berpindah dan stay for a few years kat New York. Walaupun apa yang dia buat masa tu was described as living the dream job, tapi menurut Maher, “I loved the music but I hated everything that surrounded it, it always felt like something wasn’t right”.

That is why pada Januari 2009, dia then decided untuk beralih ke muzik yang reflect more of his own identity as a Muslim, Western and Arabic. He signed up dengan Awakening Records dan kemudian lahirlah album debutnya “Thank You Allah” yang terus menduduki tangga pertama di Amazon’s World Music charts.

p/s: Really can’t wait for it! October 15 2010!