Written by Bella | December 9th, 2019

Semalam telah berlangsungnya konsert minggu ke 9 Gegar Vaganza 2019. Semestinya pada minggu ke 9 ini rata-rata penonton mengharapkan kesemua peserta dapat memberikan persembahan yang lebih baik dan memukau.

digi internet cili padi

Namun, nyanyian serta persembahan Wann semalam tidak begitu menyerlah, nampak pelik dan vokalnya agak sumbang. Tidak dapat menjiwai lagu sepenuhnya meskipun susunan muzik sudah bagus.

Tiada lagi penyingkiran pada minggu ini dan kesemua peserta mara ke peringkat separuh akhir, rata-rata netizen tidak berpuas hati, mempersoalkan keputusan GV6 yang masih terus mengekalkan Wann meskipun dia menunjukkan prestasi buruk.

Boleh tahan pedas komen netizen, sepedas Digi CILI PADI yang membolehkan korang meMAKSIMUMkan aktiviti membaca dan menonton perkembangan terkini para peserta GV6 dengan Internet Tanpa Had dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari. Boleh korang tonton semula persembahan Wann dan kemudian nilai sendiri benar atau tidak kata netizen.

Berbicara kembali mengenai isu tidak puas hati mengapa Wann masih diberikan peluang untuk beraksi di pentas GV6,ada netizen berpendapat  ia strategi pihak penerbit untuk menaikkan rating. Mungkin ada pihak yang berkomplot untuk menyelamatkan Wann daripada tersingkir?

digi internet cili padi digi internet cili padi digi internet cili padi digi internet cili padi digi internet cili padi

Diingatkan lagi sekali bahawa dengan Digi CILI PADI, anda boleh mengikut perkembangan terkini serta gosip panas yang hangat diperkatakan mengenai artis-artis GV6 di Facebook, Twitter dan Instagram dengan kurang daripada RM1/sehari kerana Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan ini untuk tempoh 30 hari. Power kan?

digi internet cili padi

Namun dalam isu Wann ini, siapalah kita untuk menafikan setiap keputusan juri yang diketuai oleh Datuk Ramli MS. Mereka sudah tentu lebih tahu sebab sebenar tiada penyingkiran.

wann gegar vaganza

Beri peluang untuk Wann membuktikan dia layak untuk terus berada di GV6 dan siapa tahu mungkin persembahannya akan lebih gempak?

digi internet cili padi

 

Sambil hendak menatikan ketibaan hari Ahad dan mengetahui siapa bakal mara ke pusingan akhir, jangan lepaskan peluang untuk menonton kembali kesemua persembahan para peserta GV6 di YouTube. Pastikan data anda tidak habis dengan melanggan Digi CILI PADI yang memberikan UNLIMITED YouTube. Siap ada MAXIMUM GAMING dan MAXIMUM MUSIC lagi. Memang berbaloi-baloi.

Written by Irsa | December 2nd, 2019

Semalam telah berlangsungnya konsert minggu ke 8 GegarVaganza 2019. Secara jujurnya, Abang Nara agak terkejut dengan penyingkiran Roy pada minggu ini. Mana tidaknya, persembahan Roy setiap minggu memang maintain padu dengan vokalnya yang power. Namun siapalah kita untuk menafikan keputusan juri yang dikepalai oleh Datuk Ramli MS. Mereka sudah tentu lebih tahu sebab sebenar penyingkiran Roy berbanding kita.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Mendapat markah terendah dengan 55 peratus, mengikut Datuk Ramli MS, persembahan Roy pada setiap minggu tiada perubahan dan “stagnant”. Tidak dinafikan kebenaran kata-kata tersebut. Kata Datuk Ramli MS:-

Roy tersingkir kerana stagnant. Tiada pembaharuan atau warna dari segi persembahan. Kita melihat dari minggu ke minggu di situ sahaja. Jadi kami sebagai juri sepakat dengan pemberian markah. Tapi persembahan dia, saya boleh kata it’s just okay. Saya perasan dia asyik ulang benda yang sama. Sepatutnya sekali sahaja not all the time.

Memang pedas komen Datuk Ramli MS sepedas Digi CILI PADI yang membolehkan korang meMAKSIMUMkan aktiviti membaca dan menonton perkembangan terkini para peserta GV6 dengan Internet Tanpa Had dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari. Dengan plan Digi CILI Padi ini, bolehlah anda menonton semula kesemua persembahan Roy dari minggu pertama untuk memastikan betul ke sama je persembahan Roy setiap minggu.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Apa pun, aura juara Naqiu semakin menyerlah pada minggu kelapan ini apabila sekali lagi dinobatkan sebagai juara mingguan. Pergh. Setiap minggu persembahan yang ditampilkan Naqiu memang berbeza, unik dan mantap. Nampak gayanya memang ada peluang untuk Naqiu bergelar juara keseluruhan.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Diingatkan lagi sekali bahawa dengan Digi CILI PADI, anda boleh mengikut artis-artis GV6 kegemaran anda di Facebook, Twitter dan Instagram dengan kurang daripada RM1/sehari kerana Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan ini untuk tempoh 30 hari. Power kan?

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Minggu hadapan, setiap peserta GV6 akan menyanyikan lagu bertemakan lagu dari komposer dulu dan sekarang. Fuh!!! Memang mencabar. Adakah Naqiu akan berjaya mengekalkan momentumnya? Siapa pula yang akan tersingkir? Minggu hadapan adalah minggu suku akhir jadi kita sudah semakin hampir ke minggu FINAL yang bakal berlangsung pada 22hb Disember ini. Memang semakin mendebarkan GV6 ini.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Sambil nak menantikan ketibaan hari Ahad, jangan lepaskan peluang untuk menonton kembali kesemua persembahan para peserta GV6 di YouTube. Pastikan data anda tidak habis dengan melanggan Digi CILI PADI yang memberikan UNLIMITED YouTube. Siap ada MAXIMUM GAMING dan MAXIMUM MUSIC lagi. Memang berbaloi-baloi.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Selamat berhibur!!!

Written by shahzeeq | November 25th, 2019

Pejam celik pejam celik, semalam telah pun berlangsung konsert GegarVaganza musim ke 6 (GV6) untuk minggu ketujuh. Fuh!!! Abang Nara percaya ramai pembaca BeautifulNara yang merupakan penonton setia GV6. Secara jujurnya, tahun ini memang penangan GV6 lain macam sikit. Lagi best, lagi padu dan lagi pedas macam CILI PADI.

gegar vaganza 6

Bila bercakap pasal pedas, Abang Nara nak ingatkan korang tentang DIGI Cili Padi tentang Digi CILI PADI yang membolehkan korang meMAKSIMUMkan aktiviti membaca dan menonton perkembangan terkini para peserta GV6 dengan Internet Tanpa Had dengan bayaran kurang RM1/sehari pun untuk semua ini. Barulah boleh layan artis kegemaran GV6 anda menyanyi di YouTube berulang-ulang kali tanpa risau data habis. Memang best DIGI Cili Padi ni.

digi internet cili padi

Minggu lepas, Abang Nara sempat menemuramah para peserta GV6 secara ringkas untuk mengetahui perasaan dan pengalaman mereka sepanjang berada di dalam program ini. Jadi khas untuk anda semua, Abang Nara kongsikan beberapa fakta menarik tentang GV6 yang pasti membuatkan anda lebih teruja.

1. Naqiu jadi pilihan untuk bergelar JUARA

Naqiu GV6

Salah satu soalan wajib yang Abang Nara tanya kepada kesemua peserta GV6 ialah “siapakah peserta yang paling memberikan saingan sengit kepada anda?”. Rata-rata kesemuanya memberikan jawapan yang sama iaitu Naqiu. Fuh!! Ternyata kehebatan nyanyian Naqiu bukan sahaja diakui oleh para penonton, malah oleh para peserta GV6 sendiri. Adakah ini bermakna Naqiu adalah calon pilihan untuk bergelar juara GV6? Sama-sama kita nantikan sehingga konsert akhir kelak.

2. Sham Visa akui terima mesej “isteri” orang

Sham Visa

Wajah kacak Sham Visa sehingga digelar “Tony Stark” Malaysia sememangnya membuatkan ramai wanita yang jatuh cinta dengannya. Apabila ditanya tentang kebenaran gosip dirinya menerima mesej daripada isteri orang, Sham Visa mengakui desas-desus tersebut.

Sham Visa Tony Stark

Tetapi bukanlah mesej ajak bercinta, mengorat atau nak ajak melakukan skandal, sebaliknya ia adalah mesej yang memberikan kata-kata semangat dan sokongan agar Sham Visa terus kekal berjuang di dalam GV6. Dah jadi isteri pun tak salah untuk minat Sham Visa kan?

Nak ikuti artis-artis fevered GV6 anda di Facebook, Twitter dan Instagram tanpa risaukan data habis? Digi CILI PADI berikan MAXIMUM SOCIAL untuk ketiga-tiga applikasi ini dengan hanya kurang daripada RM 1/sehari sahaja untuk tempoh 30 hari.

4

3. Nantikan “single” terbaru para peserta GV6

Ha buat para peminat yang risaukan aktiviti artis kegemaran mereka selepas tamatnya GV6, anda tak perlu risau lagi. Ini kerana apabila ditanya tentang perancangan mereka selepas tamatnya program ini, rata-rata menjawab mereka bakal mengeluarkan “single” terbaru untuk melepaskan rindu para peminat. Salah seorang peserta iaitu Roy pula mempunyai perancangan untuk memuatkan kesemua lagu yang pernah didendangkan di GV6 secara versi penuh di dalam satu album. Senang cakap, masing-masing dah ada plan untuk masa depan untuk memastikan nama mereka terus kekal relevan selepas tamatnya GV6.

4. Pengikut Instagram meningkat beratus ribu

Penangan GV6 untuk para peserta yang bertanding memang lain macam. Salah satu yang boleh dijadikan kayu ukuran ialah jumlah pengikut di Instagram. Contoh terbaik ialah Naqiu yang hanya mempunyai jumlah pengikut kurang 20,000 orang sebelum bermulanya GV6. Sekarang ini dah 173,000 orang dah. Selain itu, Sham Visa juga menunjukkan peningkatan yang mendadak iaitu daripada 2,300 pengikut kepada 94,2000 pengikut sekarang. Gila tak gilalah kuasa GV6 ini. Memang lain macam!!!

Data asyik habis sebab sebab layan GV6 kat YouTube? Dengan Digi CILI PADI, anda bukan sahaja dapat Unlimited YouTube, malah ada MAXIMUM MUSIC dan MAXIMUM GAMING untuk layan lagu dan main PUBG tanpa sebarang gangguan!!!

5

5. GV6 dipanjangkan selama 11 minggu

Pertama kali dalam sejarah penganjuran GegarVaganza, semalam telah diumumkan bahawa pertandingan ini bakal dipanjangkan sehingga 22 Disember kelak. Ini bermakna kesemua para peserta GV6 yang masih kekal akan bertarung selama 11 minggu. Fuh!!! Kalau tak silap, pihak penganjur membuat keputusan ini kerana sambutan yang diterima untuk GV6 terlalu hangat. Ramai yang enggan GV6 tamat terlalu cepat, jadi terpaksalah ia dipanjangkan. Sudah tentu ini adalah satu berita gembira untuk para penonton GV6 kerana dapat melihat persembahan artis kegemaran mereka lebih lama lagi. Tak gitu?

Untitled-1

Jadi siapakah yang anda rasa akan bergelar juara GV6? Dan apa pula pandangan anda tentang GV6 tahun ini? Adakah lebih baik berbanding tahun-tahun sebelumnya? Kongsikan pendapat anda di ruangan komen.

Written by AbangNara | August 21st, 2019

Salah satu kemelut yang melanda ibu bapa zaman sekarang ini ialah kehadiran telefon pintar sebagai “peneman” untuk anak-anak. Kalau tak bagi, anak menangis tak berhenti, kalau bagi pula, boleh jadi ketagih dibuatnya. Jika boleh, jangan biasakan anak-anak kita terutamanya yang berusia 5 tahun ke bawah menggunakan telefon pintar,` namun kalau dah terpaksa sangat, hadkan masa penggunaan untuk kebaikan SEMUA.

kanak-kanak ketagih main smartphone

Kenapa Abang Nara katakan untuk kebaikan semua, bukan untuk kebaikan anak-anak je? Ha, berdasarkan pengalaman sendiri, anak Abang Nara nie memang suka betul menonton macam-macam jenis video yang ada di YouTube. Ada video tunjuk cara main dengan anak patung, video main masak-masak, video makeup, video Roblox dan sebagainya. Tup-tup bila kita nak guna balik handphone, dapat notifikasi data dah nak habis sebab anak-anak layan YouTube tanpa henti. Tak ke terkejut beruk dibuatnya?

roblox yang sangat popular

Fuh!!! Marah memang marah. Bengang memang bengang. Ikutkan hati memang nak cilikan je anak-anak tue. Iyerlah baru awal bulan data dah nak habis dilenjannya. Nasib baiklah ada Digi CILI PADI yang mampu memastikan mimpi ngeri ini tidak akan berulang lagi.

digi cili padi unlimited internet

Dengan hanya RM28 untuk kegunaan selama 30 hari, Digi CILI PADI memberikan data Internet sebanyak 4GB. Yang PALING PENTING, penggunaan YouTube dan Facebook adalah tanpa had. Ini bermakna anak-anak korang boleh layan YouTube sampai lebam dan mak bapak tetap gembira sebab data tak habis-habis. Memang boleh tarik nafas lega sungguh!!!

unlimited facebook and youtube

Kalau anda tak nak beli yang 30 hari ini pun tak apa sebab Digi CILI PADI menyediakan data tanpa had dengan bayaran RM1 sahaja untuk penggunaan 20 applikasi. YouTube confirm ada, Viu pun ada, applikasi Netflix pun termasuk dan kalau jenis layan streaming game, applikasi Twitch pun korang leh layan sampai lebam. Benda yang sama juga kalau korang kaki Facebook, Instagram dan Twitter. RM1 ini kegunaannya untuk tempoh 24 jam. Jadi kenalah rancang elok-elok.

digi cili padi RM1 sahaja

Jadi selepas ini tak perlu nak rasa cuak, gementar dan bengang bila tiba-tiba anak anda dilihat sedang menonton YouTube dengan smartphone anda. Rileks je senyum sambil berkata “Ha tengok la YouTube tue lama-lama. Ayah dah CILI PADI kan dah telefon tue”. Memang anda akan terus menjadi seorang ayah yang cool dan macho di mata anak tercinta. Maklumat lanjut layari laman rasmi Digi