October 20th, 2020

Kecoh sebelum ini di media sosial mengenai sindiket penggubahan wang haram atau dikenali sebagai ‘Macau Scam’ dalam kalangan orang kenamaan dan juga artis terkenal.

Ini berikutan modus operandi yang menggunakan populariti artis tempatan untuk kegiatan ‘cuci duit haram’ yang kononnya dilakukan menerusi pelbagai usaha sama seperti perniagaan yang didakwa sah dan berdaftar.

Terbaru,pelakon nama Chacha Maembong pula terpalit dengan isu ini apabila didakwa sesetengah pihak bahawa dia telah menerima dana perniagaan daripada individu berstatus ‘Dato’ yang kini sedang disiasat oleh pihak SPRM.

Walau bagaimanapun, Chacha tampil menafikan sekeras-kerasnya dakwaan terbabit menerusi beberapa entri di ruangan Instagram miliknya, baru-baru ini.Menurut Chacha, tuduhan sedemikian adalah amat berat dan boleh menjatuhkan reputasinya yang baru sahaja berjinak-jinak dalam dunia keusahawanan kini.

Dia kemudian menafikan penglibatan dirinya dalam sebarang aktiviti haram Macau Scam dan juga perjudian online. Malah, Chacha turut mengakui tidak mengenali siapa Dato’ Zaidi Kanapiah yang dikatakan telah menyumbang dana dalam perniagaannya.

Dalam pada itu, Chacha menjelaskan bahawa gambarnya bersama individu yang ditahan SPRM bernama ‘Datin Alya’ itu merupakan gambar lama iaitu sekitar tahun 2017 yang hanyalah dikenalinya sebagai kenalan dan bukanlah sebagai rakan karib.

View this post on Instagram

@cmsecrets_official #livelifetothefullest #ccm #alhamdulillah

A post shared by Chacha Maembong (@chacha_maembong) on

Menegaskan bahawa segala dana perniagaannya itu adalah hasil daripada titik peluhnya sendiri, Chacha dilaporkan akan mengambil tindakan undang-undang dan menggesa pihak terlibat supaya tampil memohon maaf secara bertulis agar namanya dapat dibersihkan daripada segala fitnah.

September 26th, 2020

Chacha Maembong yang ditemui ketika majlis pelancaran produk miliknya di ibu kota baru-baru ini berkata kehidupannya kini sunyi selepas Emma Maembong mendirikan rumah tangga.

Perhubungan yang Chacha yang sentiasa rapat dengan Emma kini tidak lagi seperti dulu kerana komitmen yang berbeza. Oleh disebabkan itu, menurut Chacha, dia kini lebih banyak sibukkan diri dengan kerjaya dan kehidupan sendiri bagi melupakan kesunyian.

View this post on Instagram

us wearing @andreabeauty_hq ? @chacha_maembong

A post shared by EmmaMaembong (@emma_maembongofficial) on

“Saya rapat dengan Emma, jadi bila dia dah kahwin, saya dah tiada kawan baik. Tapi benda itu tidaklah memberi kesan sebab jumpa hari-hari. Cuma sekarang bila jumpa, dah lain sebab bila dah kahwin automatik kita jadi matang. Jadi dah tiba masanya untuk saya sibukkan diri dalam menghilangkan kesunyian,”

Dia turut berkata bahawa fokusnya pada waktu ini adalah kepada bidang perniagaan produk kecantikan yang baru saja diceburinya. Chacha juga mengakui dirinya lebih memikirkan masa hadapan dan sudah tiba untuk berubah ke arah yang lebih baik.

Sumber: Astro Gempak

September 25th, 2020

Pelakon Chacha Maembong tampil menafikan dirinya kini sedang bercinta dengan lelaki bergelar Datuk Z pada ketika ini.

Namun, Chacha menjelaskan bahawa lelaki berusia awal 30-an itu hanyalah sekadar rakan niaga dan tidak lebih daripada itu.

Chacha atau nama sebenarnya, Siti Aisyah Ismail,24, berkata bahawa lelaki itu banyak memberi dorongan serta tunjuk ajar dalam selok-belok dunia perniagaan.

Dia yang kini sibuk menjalankan perusahaan pertama di bawah syarikatnya CM Secret iaitu produk Perfect Look by Chacha Maembong banyak mengambil nasihat perniagaan melalui Datuk Z tersebut.

View this post on Instagram

Da one and only @makeupbynadianordin #ccm #livelifetothefullest #favmua

A post shared by Chacha Maembong (@chacha_maembong) on

“Saya sebagai orang baru dalam bidang ini perlukan sokongan dari orang yang betul selain daripada adik beradik. Dia (Datuk Z) seorang ahli perniagaan dan bila saya ada kongsi minat untuk berbisnes, dia cuba bantu dan kami mulai berbincang serta mencari idea.”

Dakwaan mengenai dia sedang dilamun cinta dengan figura berkenaan mula timbul apabila usahawan terbabit sering dilihat bersama Chacha dalam setiap majlis dan sering menggayakan pakaian dalam rona sedondon.

Mengakui bahawa kehadiran lelaki itu telah banyak memberi perubahan positif dalam hidupnya, Chacha juga menganggap bahawa si dia merupakan seorang individu yang baik dan tidak lokek ilmu dalam memberi bimbingan dalam menguruskan perniagaan.

Ketika ditanyakan mengenai soal cinta, pelakon filem Garang ini lebih memilih untuk tidak mengulas lanjut.

“Apa yang saya boleh kongsikan, saya tak mahu fikir soal cinta atau segala apa yang berlaku dalam hidup sebelum ini. Sampai bila nak kecewakan peminat dan orang sekeliling. Jadi sudah tiba masanya saya jadi orang yang lebih matang dan positif. Kalau ada jodoh saya mahu terus kahwin, tak mahu dah fikir nak bercinta, berkenalan lalu putus di tengah jalan,”

Perkembangan terkini, dia ditemui dalam majlis pelancaran produk Elysyle CM Secret Perfect Look yang telah bekerjasama dengan Eylsyle Elken Global & Chacha Maembong di Petaling Jaya, Rabu lalu.

Chacha bakal tampil dengan produk kecantikan yang berfungsi untuk menegangkan kulit menerusi kaedah ‘V-Shaping’ bersama Cream Magic dan gabungan ‘papan activator’ yang diperbuat daripada tanduk kerbau.

Sumber: Media Hiburan

March 11th, 2020

Beberapa minggu lalu, kecoh mengenai kontroversi pelakon Chacha Maembong dicium abang iparnya di bahagian pipi kanan ketika majlis pernikahan kakaknya, Emma Maembong.

chacha maembong seksi bikini

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan itu salah di sisi agama dan tidak menjaga batas pergaulan antara ipar duai yang bukan mahram.

Setelah teruk dikecam netizen, Chacha akhirnya membuka mulut mengenai isu tersebut dan menegaskan aksi itu tidak keterlaluan serta tidak menjadi satu kesalahan kerana dia sememangnya seorang yang sangat manja dengan abang ipar.

chacha maembong cium abang ipar

Saya adik bongsu dan saya sangat manja. Saya manja dengan family saya, saya manja dengan abang ipar saya semua, saya manja dengan semua orang yang saya rasa itu adalah keluarga saya.

Tak salah sebagai adik bongsu yang baru dapat abang ipar dan kakak saya baru je halal, so tak salah kalau kita nak meraikan kebahagiaan itu. Saya happy dengan family saya. Tak ada isu pun timbul dalam family pasal benda ni.

chacha maembong cium abang ipar

Pada Chacha, foto itu biasa sahaja dan ada juga ramai orang lain yang berbuat demikian tetapi hanya kerana dia bergelar selebriti, aksi itu mendapat perhatian ramai dan pasti dikecam teruk.

Pasal gambar tu, it’s a normal gambar. Saya perasan 90 peratus orang, semua buat macam tu tapi kenapa bila saya, semua orang macam gila-gila gentam saya?

chacha maembong dicium abang ipar

Saya tak boleh nak komen macam-macam sebab mulut orang kita tak boleh nak tutup. Sebab apa yang saya buat, kita ni sebagai public figure apa yang kita buat orang akan nampak semua salah kita. So, cara yang terbaik kita diamkan diri. Tak payah balas-membalas, kalau melawan pun nak buat apa, so i just keep it low.

Mungkin pada Chacha tindakan itu sudah menjadi perkara biasa. Namun, janganlah memberikan contoh kurang baik kepada masyarakat. Jagalah batas pergaulan dan jangan pula menimbulkan fitnah, bersikap terbuka menerima nasihat orang lain demi kebaikan diri dan keluarga.

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : CST Production