June 30th, 2020

Walaupun sering dihimpit kontroversi mengenai rumah tangga, Bella Astillah nampaknya kini semakin bahagia dengan suaminya, Aliff Aziz dan bakal menimang cahaya mata kedua pula kelak.

Kesabaran dan sikap memaafkan Bella Astillah dalam mengharungi liku-liku berumah tangga telah membuatkan usahawan kosmetik terkenal, Joy Revfa benar-benar mengagumi isteri kepada Aliff Aziz itu.

Joy Revfa juga menyifatkan Bella sebagai seorang isteri yang mempunyai tahap kesabaran dan sifat pemaaf yang tinggi.

Dia yang membuat entri penghargaan kepada Bella di laman instagram miliknya itu turut berkongsi rakaman video pertemuannya dengan Bella baru-baru ini.

 

View this post on Instagram

 

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . . Kecil comel sgt orgnya & bicara pun lembut sgt masyallah. Sifat pemaaf nya sgt tebal.. Walau berkali2 “dihancurkan” hatinya, dia tetap memaafkan & melupakan sikap suaminya yg dulu. Syukur Alhamdulillah, hidayah Allah swt tetap hadir utk bahagiakan pasangan ini malah di kurniakan cahaya mata kedua. Syukur, dlm diam mereka berdua tetap beristiqomah & berusaha utk mendalami ilmu agama. Doa kakjoy & kami semua sentiasa utk Bella, Aliff & keluarga. Amin ya rabb ?? . . Eyeshadow Palette yg cantik Bella pegang tu dari MERVE Cosmetics ? Best Seller sgt tau, jangan lupa dapatkan k! Sbb warna2 nya sgt cantikk! Dapatkan eyeshadow palette PRETTY DAILY ni di website : www.mervecosmetics.com.my

A post shared by My NEW IG ? IG LAMA KENA HACK (@joyrevfa) on

“Kagum dengan wanita seperti Bella Astilla,kecil comel je orangnya dan bicara pun lembut sangat, Masyallah! Sifat pemaafnya sangat tebal.. walaupun berkali-kali dihancurkan hatinya, dia tetap memaafkan dan melupakan sikap suaminya yang dulu,”

Malah, Joy atau nama sebenarnya Siti Arifah Mohd Amin turut mendedahkan bahawa pasangan ini juga turut giat mempelajari ilmu agama dalam diam dalam usaha memulihkan kembali hubungan rumah tangga mereka.

 

View this post on Instagram

 

Lepas ni tak boleh pakai makeup tebal2 & bulu mata bagai dah ? Ayat setiap hari encik tunang pesan : “nak keluar pakai makeup nipis2 je..” ? #bertabahlah ? kita ni #makeupaddict ? . ?? @mervecosmetic_hq

A post shared by My NEW IG ? IG LAMA KENA HACK (@joyrevfa) on

 

View this post on Instagram

 

Ladiesss, lepas habis PKP ni jom kita coffee time sama2.. joy ada peluang2 istimewa utk kawan2 bergelar Usahawan semua ? . . Comment sket kt bawah kalau ada masa terluang utk kita jumpa kenal2 & “COFFEE TIME” sama2 ? Yg Komen tu, jap lagi joy akan DM personal bagi no whatsapp utk set date kita jumpa k ?

A post shared by My NEW IG ? IG LAMA KENA HACK (@joyrevfa) on

 Dalam akhir entrinya itu, Joy turut berdoa semoga urusan rumah tangga Bella dan Aliff kembali pulih dan semakin bahagia pada hari mendatang.

Mengimbas kembali, Bella dan Aliff telah mengambil keputusan untuk berpisah setelah Bella memfailkan cerai pada Mei tahun lalu akibat sikap Aliff yang beberapa kali berlaku curang dengan beberapa selebriti wanita tanah air.

Namun, pada April lalu, Bella telah mengesahkan dia dan Aliff sudah kembali rujuk sebagai suami isteri ketika dalam waktu edah dan kini pasangan ini sedang menanti kelahiran cahaya mata kedua dalam waktu terdekat.

 

 

 

Advertisement
April 29th, 2020

Akhirnya mengakui sudah pun kembali ke pangkuan bekas suaminya, Aliff Aziz ketika dalam tempoh iddah dan kini sedang hamil anak kedua, Bella Astillah mengesahkan mereka membuat keputusan untuk rujuk semula pada Julai tahun lalu. Lebih tepat lagi, kembali bersama selepas dua bulan bercerai.

bella astillah aliff aziz rujuk

Bagaimanapun, Bella tidak mahu mengulas lebih lanjut mengenai kisah rumah tangganya itu. Pada awalnya, dia cuba sebaik mungkin untuk merahsiakan perkara itu tetapi timbul pelbagai spekulasi sehingga ia berlanjutan.

Buat masa ini setakat itu saja saya mampu kongsi. Itu pun selepas beberapa hari berfikir. Saya rasa sudah memadai apa yang orang luar tahu sekarang. Selebihnya saya nak jalani hidup macam biasa.

bella astillah aliff aziz rujuk

Saya cuba yang terbaik untuk simpan perkara ini dari tahun lalu kerana tahu ini yang akan terjadi di mana artikel akan keluar berlanjutan tanpa usul periksa netizen.

Bukanlah saya yang nak menghebahkan, malah sudah belajar dari kesilapan lalu. Jika orang bercakap inilah akibatnya kalau suka mencanang hal rumah tangga, saya sebenarnya tidak pernah nak mencanang atau menagih simpati.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Menurut Bella, tindakannya dahulu yang mendedahkan sikap suaminya yang beberapa kali ‘kantoi’ berlaku curang adalah semata-mata untuk memberi pengajaran kepada orang ketiga yang hadir merosakkan keluarga orang.

Tidak dinafikan ramai yang terkejut dengan keputusan Bella itu selepas apa yang terjadi, mereka bimbang sekiranya Aliff menimbulkan masalah lagi. Malah, ada mengecamnya kerana masih ingin terus menyeksa diri menerima lelaki yang sebelum ini sudah banyak melukakan hatinya.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Jelas Bella, dia juga bukanlah seorang manusia yang sempurna dan tidak boleh memberi jaminan suaminya itu akan berubah. Namun, dia percaya semua manusia boleh berubah.

Saya bukan sempurna. Saya tidak alim. Saya bukan Tuhan untuk cakap Aliff sudah baik dan berubah. Saya tawakal dan reda untuk terima dia sebagai suami.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Saya tak boleh jamin dia sudah baik sebab saya bukan malaikat. Dia kata nak berubah, kena aminkan. Saya sabar dan percaya manusia itu takkan sampai bila-bila jahat.

Dalam pada itu, menerusi siaran langsung di Instagram kelmarin, Bella seakan memberi bayangan akan bersalin pada Julai ini.

Terdahulu, pada Mei tahun lalu, pasangan ini mengambil keputusan untuk bercerai selepas Aliff beberapa kali kantoi curang.

Sumber Berita : Harian Metro

Advertisement
April 27th, 2020

Segala spekulasi terjawab apabila Bella Astillah mengumumkan berita mengejutkan bahawa dia dan Aliff Aziz sudah kembali rujuk sebagai suami isteri ketika dalam tempoh iddah. Malah, Bella juga mengakui dia kini sedang hamil anak kedua.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Tidak dinafikan berita itu mengejutkan ramai dan sejurus selepas ianya viral, timbul pelbagai andaian dan persoalan daripada netizen. Ada yang mendoakan kebahagiaan rumah tangga pasangan ini tetapi ada juga yang mencaci serta mengecam Bella kerana masih ingin terus menyeksa diri menerima lelaki yang sebelum ini sudah banyak melukakan hatinya.

Bagaimanapun, Bella berkata dia menerima segala kritikan dengan hati terbuka dan enggan terlalu ambil pusing mengenai perkara itu. Dia juga memaafkan netizen yang mencaci dirinya.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Ramai yang mencaci saya bodoh, fitnah saya dan sebagainya, tapi saya maafkan mereka. Selepas ini, saya hanya fokus pada doa-doa yang lebih baik.

Apapun yang mereka nak fikir mengenai saya, akan selamanya kekal begitu. Walaupun, jika saya cuba jelaskan, kalau mereka tak suka tetap tak suka. Sama ada pilihan saya salah atau tindakan yang kurang bijak bagi sesetengah pihak kerana kembali rujuk dengan suami, itu akan ditanggung oleh saya sendiri.

bella dan aliff aziz rujuk semula

Tidak hanya memikirkan soal diri sendiri, Bella berkata segala keputusan yang dibuat adalah untuk anaknya tercinta agar membesar dalam keluarga yang lengkap.

Pilihan saya adalah untuk anak memiliki ibu bapa yang lengkap dan cuba perbaiki apa silap sebelum ini. Mudah untuk orang menilai, tetapi hanya saya dan keluarga tahu niat utamanya sudah memadai. Perkara yang pernah berlaku biarlah berlalu, manusia tiada yang sempurna.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Terdahulu, pada Mei tahun lalu, pasangan ini mengambil keputusan untuk bercerai selepas Aliff beberapa kali kantoi curang.

Sumber Berita : Harian Metro

Advertisement