Written by AbangNara | August 3rd, 2012

Nampaknya tahap keselamatan di Malaysia semakin hari semakin rendah. Kalau baca Harian Metro, pasti akan ada kes rompak, rogol, samun dan sebagainya setiap hari. Terbaru, Kosmo melaporkan yang rumah Aznil Haji Nawawi telah digeledah perompak kira-kira jam 10 malam menyebabkan kerugian RM40,000.

rumah paknil dirompak

Ketika kejadian, Paknil tiada di rumah namun ibu dan amahnya berada di tempat kejadian. Syukur sebab tiada sesiapa yang dicederakan oleh si perompak. Antara barangan yang dilaporkan hilang ialah cincin, gelang emas, anting-anting dan rantai kaki. Semoga Paknil tabah dengan ujian yang diberikan di dalam bulan Ramadhan ini.

vco cantik

P.S: Gile hebat perubahan yang dialami HANYA selepas sebulan mengamalkan pemakanan Catalyst VCO Softgel + Collagen. Jerawat, jeragat dan semua masalah muka terus hilang. Wajah berseri-seri bak bulan purnama. Lebih banyak testimonial di website Cantik BeautifulNara. Untuk tempahan dan pertanyaan, emailkan ke [email protected].

Written by AbangNara | February 25th, 2011

paknil

Setiap hari kita membaca berita-berita tentang penganiayaan dan penderaan terhadap wanita. Rogol sana, rogol sini. Dera sana dera sini. Hentak sana hentak sini. Kesian wanita-wanita yang sepatutnya disayangi tetapi dicederakan oleh mereka-mereka yang tak berguna. Apa nak jadi dengan dunia sekarang?

Bersempena dengan kempen anti keganasan terhadap wanita, Paknil dan geng-geng Hero Malaya bakal berada di Pavilion esok untuk menyokong kempen ini. Khabarnya Paknil dan kawan-kawan akan buat flashmob dan mengedarkan flyers untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai tentang isu ini.

Kalau anda berminat untuk turut serta, jangan segan-segan untuk pergi ke Pavilion esok. Boleh follow twitter Paknil untuk info lanjut

Written by AbangNara | January 15th, 2011

paknil

Semalam semasa Gelanggang Raja Lawak minggu kedua, Zizan telah terlepas membuat lawak yang mempersendakan nama ayah Paknil. Instead of menyebut “Aznil Haji Nawawi”, Zizan telah melawak dengan menyebut “Aznil Haji Nawawa”. Akibatnya, Paknil mengamuk kebengangan di Twitter.

paknil

Walaupun cuba dipujuk oleh peminat-peminatnya, Paknil masih terasa hati dengan lawak Zizan yang dianggap tidak sensitif. Kalau kami pun mungkin agak bengang orang mempersendakan nama ayah kami. Lagi-lagi bila ayah Paknil sudah pun meninggal dunia.

paknil

Tapi kami tabik spring dan respek kepada Zizan kerana mengakui kesilapannya. Zizan dah pun memintak maaf melalui Twitter kepada Paknil.

paknil

Untuk keberkesanan yang lebih mendalam, kami cadangkan Zizan pergi berjumpa face to face dengan Paknil untuk memohon maaf.

paknil

Semoga Paknil sudi memaafkan Zizan yang telah terbuat lawak tersebut secara tak sengaja. Follow Twitter Paknil dan Twitter Zizan untuk info selebihnya.

P.S: Shopping secara online tak pernah semudah ini sebelum kewujudan  Jipaban. Macam-macam barangan ada dijual kat Jipaban. Sila pergi sekarang juga.

Written by AbangNara | December 13th, 2010

astro jangan lupa lirik

Baru-baru ini, Astro berjaya memenangi Anugerah Program Permainan Kuiz Terbaik di Asian Television Awards 2010 (ATA 2010) melalui program yang dimeduikan oleh pengacara nombor satu negara, Aznil Hj Nawawi. Tahniah kami ucapkan. Satu pencapaian yang boleh dibanggakan oleh keseluruh rakyat Malaysia. Bukan senang nak menang satu anugerah berprestij begini.

Astro diiktiraf sebagai pemegang Anugerah Program Permainan Kuiz Terbaik di Asian Television Awards (ATA), acara yang paling dinantikan seluruh karyawan dari seluruh asia untuk industri televisyen. Jangan Lupa Lirik juga berjaya mendapat perhatian industri kerana menonjolkan kecemerlangan dalam susun atur jadual program, produksi dan persembahan.Pengiktirafan yang baru diraih ini sedikit sebanyak telah membantu menaikkan nama Malaysia dalam peta dunia melalui industri kandungan penyiaran Malaysia serta mempamerkan kecemerlangan rakyat Malaysia dalam aspek kreativiti.

Melalui lebih 1,000 peryertaan dari 15 buah negara di seluruh asia, iaitu Australia, Bangladesh, China, Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Republik Korea, Malaysia, New Zealand, Filipina, Singapura, Sri Lanka, Taiwan dan Thailand, kemenangan ini memberi kenangan manis buat Astro kerana berjaya memenangi Anugerah Program Permainan Kuiz Terbaik melalui program Jangan Lupa Lirik. Di samping itu, program Gelanggang Raja Lawak Akhir turut dipuji di dalam kategori Program Komedi Terbaik.

Jangan Lupa Lirik ialah sebuah rancangan yang menggunakan format program ”Don’t Forget The Lyrics” yang memerlukan para perserta bersaing untuk memenangi hadiah utama bernilai RM 1 juta dengan diuji menghafal lirik lagu daripada pelbagai jenis muzik.

Azlin Reza, Pengurus Saluran Astro RIA berkata, ”Program Jangan Lupa Lirik yang menampilkan pengacara No. 1 Malaysia; Aznil Hj Nawawi berjaya untuk mendalami jiwa para peserta serta penonton. Uniknya program ini tidak memerlukan para peserta untuk menyanyi dengan baik tetapi hanya perlu menyanyi dengan lirik yang betul. Secara tidak langsung, bakat artistik para peserta dapat dikongsi bersama para penonton di rumah!”

ATA yang kini meniti tahun yang ke-15 penganjurannya merupakan satu-satunya majlis anugerah media peringkat Asia yang mengiktiraf kebolehan dan kemampuan luar biasa yang dapat membantu membawa industri ini ke tahap lebih tinggi di seluruh Asia.