Written by AbangNara | December 18th, 2019

Untuk yang nak jalan-jalan di Jepun tahun depan, mesti tengah cari lokasi yang best dekat sana kan? Mungkin ada yang tak tahu, Jepun ada banyak lokasi menarik yang anda boleh explore terutamanya pada awal tahun depan.

Kalau anda nak tahu, Okinawa adalah tempat pertama dimana bunga sakura akan mekar di Jepun. Bukan itu saja tapi Okinawa juga dikelilingi dengan lebih 160 pulau kecil yang mana selalu jadi pilihan pelancong untuk snorkelling. Iklim di Okinawa juga berbeza dengan iklim di tanah besar Jepun sebab di sini adalah iklim tropika.

Okinawa

Okinawa

Mungkin juga ramai yang tidak tahu bahawa Okinawa ini sebenarnya mempunyai pengaruh dari segi budaya terutamanya dari Amerika dan juga China. Okinawa pernah dijadikan pangkalan tentera US ketika Perang Dunia Kedua, jadi tak hairan lah kalau anda akan ternampak kesan peninggalan mereka di sana.

Selain itu, disebabkan Okinawa beriklim tropika, jadi terdapat banyak buah-buahan yang dihasilkan dari kepulauan Okinawa ini seperti nenas, pisang, tebu, kelapa dan sebagainya. Ini turut menjadi punca pendapatan utama bagi penduduk Okinawa selain daripada hasil laut.

Nak tahu lagi apa yang best di Okinawa? Jom tengok antara 10 lokasi menarik yang anda boleh lawat di Okinawa.

Jalan-Jalan

Kokusaidori Street

Kokusaidori Street

Tempat yang wajib anda kunjungi untuk membeli belah antaranya di Kokusaidori Street ini. Macam-macam pilihan buah tangan yang anda boleh beli di sini dan yang penting, harga murah!

Churaumi Aquarium

Churaumi Aquarium

Ini antara lokasi yang sering menjadi pilihan pelancong tak kira dari dalam atau luar negara ketika berada di Okinawa. Terletak di Ocean Expo Park dan hanya kira-kira dua jam perjalanan dari Naha Airport. Anda boleh saksikan hidupan laut yang ada di Okinawa ini seperti whale shark dan manta ray.

RyukyuMura

RyukuMura

Anda boleh rasai dan pelajari budaya masyarakat Okinawa dengan program dan aktiviti yang diadakan di RyukuMura. Ini lah masanya untuk anda lalui pengalaman ini dengan lebih dekat dengan bayaran masuk cuma RM45 untuk dewasa dan percuma bagi kanak-kanak bawah 6 tahun.

Okinawa Peace Memorial Park

Okinawa Peace Memorial Park

Terletak di Mabumi Hills, di sinilah berlakunya peperangan Perang Dunia Kedua di Okinawa. Taman ini direka dengan konsep ‘requiem, prayer, and peace’ untuk memperingati peristiwa yang berlaku. Lokasi ini juga sering menjadi pilihan penduduk untuk beriadah dan berkelah.

Aktiviti

Festival bunga sakura

Festival Bunga Sakura

Tahukah anda, bunga sakura di Okinawa antara yang terawal mekar di Jepun? Jadi untuk menyaksikan sendiri bunga sakura, Okinawa lah destinasi yang sesuai. Waktu terbaik untuk anda saksikan bunga sakura di Okinawa adalah pada bermula pada penghujung bulan Januari.

Blue Cave

Blue Cave

Anda boleh saksikan pemandangan panorama Laut China Timur di Cape Maeda yang terletak di Blue Cave ini. Di sini juga adalah lokasi terkenal untuk lakukan aktiviti snorkeling dan diving. Waktu terbaik yang disarankan adalah pada awal pagi sehingga tengahari untuk pemandangan terbaik.

Kerama Islands

Kerama Island

Seumur hidup anda, pernah tak melihat ‘whale’ secara depan mata? Di sini anda boleh saksikan sendiri dan melihat lihat dekat dengan ‘whale watching tour’ yang disediakan. Pada bulan Januari hingga hujung Mac, peluang untuk anda saksikan ‘humpback whale’ juga sangat tinggi!

Makan-makan

Yaeyama Islands

Yaeyama Islands

Makanan di Yaeyama Islands kebanyakannya adalah pilihan menu yang sihat seperti soba dan dihidangkan dengan sup miso. Selalunya makanan di sini dihidangkan tanpa daging dan hanya menggunakan produk tempatan. Jadi kalau anda nak tahu macam mana rakyat Jepun menjaga kesihatan mereka, kena cuba sendiri masakan tempatan di sini.

Makishi Market

makishi market

Kalau anda berjalan-jalan di Kokusaidori Street, tak sah kalau anda tak singgah di Makishi Market ini. Anda boleh dapatkan pelbagai bahan-bahan masakan untuk menu masakan masyarakat Okinawa. Kalau nak minta mereka masakkan sekali pun boleh! Anda boleh beli bahan masakan di pasar ini dan pergi ke kafetaria di tingkat dua untuk mereka masakkan.

Ukishima Garden

ukishima garden

Kafe yang penuh bergaya ini terletak tidak jauh dari Kokusaidori Street. Kebanyakan menu di sini di bawah harga 1,000 JPY (RM38) sahaja. Bonusnya, menu di sediakan adalah makanan organik dan vegetarian dimana mereka menggunakan sayur organik yang ditanam di Okinawa.

Terbang ke Okinawa dengan AirAsia!

air asia okinawa

Dengan tambang RM399 sehala untuk ahli BIG, kini anda boleh terbang terus ke Okinawa dari Kuala Lumpur dengan laluan terbaru dari AirAsia! Tempoh tempahan telahpun bermula dan akan berakhir pada 22 Disember 2019. Memang cukup sesuai untuk mereka yang ingin ke Okinawa dari 22 Januari 2019 hingga 27 Mac 2020.

Laluan terbaru melalui Taipei ini cuma mengambil masa selama 6 jam dan 30 minit sahaja menjadikan penerbangan ini antara yang terpantas dan terpendek dari biasa.

Yang menariknya lagi, ada empat kali penerbangan dalam seminggu! Laluan terbaru terus ke Okinawa ini juga akan menjadi lokasi ke-6 AirAsia di Jepun selepas Tokyo (Haneda dan Narita), Osaka, Sapporo, Fukuoka and Nagoya (via Bangkok).

Penumpang dari Kuala Lumpur ke Okinawa juga tak perlu untuk mendapatkan visa semasa transit satu jam di Taipei, cuma lalui pemeriksaan keselamatan dan teruskan penerbangan ke Okinawa. Lebih mudah kan?

Untuk rasai pengalaman lawati 10 tempat menarik di Okinawa ini, jangan lupa tempah segera penerbangan anda dengan AirAsia. Bagi dapatkan maklumat tentang promosi lain dari AirAsia boleh layari airasia.com atau ikuti Facebook dan Instagram rasmi AirAsia.

Arigato gozaimasu!



Written by AbangNara | November 18th, 2019

Ramai rakyat Malaysia yang memilih Bandung dan Bali sebagai lokasi percutian mereka di Indonesia. Memang dua lokasi ini cukup ‘familiar’ dengan orang Malaysia lagi-lagi yang kaki ‘shopping’. Tapi sebenarnya, ada banyak lagi lokasi yang best korang boleh pergi di Indonesia. Ikut korang lah, nak percutian yang macam mana?

Ada yang nak makan-makan, melawat pulau, tengok tempat menarik atau nak diving semuanya boleh! Macam-macam ‘port’ yang best ada di Indonesia. Tak tahu nak pergi yang mana satu? Jom tengok dulu senarai ni.

Makan-makan di Palembang

makanan di palembang

Kredit: Instagram

Ada pelbagai pilihan makanan yang anda boleh pilih ketika bercuti di Indonesia lagi-lagi kalau berada di Palembang ini. Antaranya makanan laut ini yang anda patut cuba di restoran Shabu Pot di Palembang. Banyak lagi menu popular yang anda wajib cuba di Palembang seperti Pempek, Tekwan, Pindang Patin, Maksubah, Martabak Har dan macam-macam lagi. Selain itu, anda juga patut cuba makanan di lokasi lain seperti di Pontianak, Medan dan Makassar yang memang terkenal dengan masakan tempatan.

Ada Apa Dengan Cinta di Yogjakarta

Ada Apa Dengan Cinta di Yogjakarta

Kredit: Instagram

Untuk peminat filem “Ada Apa Dengan Cinta”, inilah masanya untuk anda melawat sendiri lokasi menarik di Yogjakarta. Antaranya bangunan unik Bukit Rhema atau Gereja Ayam ini. Lokasi lain seperti Istana Ratu Boko juga antara tempat terbaik untuk anda menikmati sunset.

Bukan tu je, tempat ini pun sangat Instagramable untuk anda mengambil gambar seperti dalam filem. Alang-alang di Yogjakarta tu, jangan lupa singgah di Klinik Kopi, juga salah satu lokasi dalam filem ni untuk dapatkan secawan kopi hangat. Selain Yogjakarta, anda juga boleh jalan-jalan di Semarang, Makassar, dan Jakarta untuk tempat menarik.

Ada Apa Dengan Cinta di Yogjakarta

Kredit: Instagram

Klinik Kopi

Kredit: Instagram

Pulau Belitung untuk pencinta air

Untuk yang nakkan percutian di pantai, Pulau Belitung adalah lokasi yang sesuai untuk anda lawati. Pulau Belitung merupakan sebuah pulau yang terletak di pantai timur Sumatera, Indonesia. Menariknya, di Pulau Belitung itu sendiri, terdapat ratusan pulau-pulau kecil yang kita boleh lihat dari dalam pesawat.

Di Pulau Belitung, terdapat pelbagai aktiviti yang boleh disertai oleh anda semua dari island hopping dan snorkeling, malahan anda juga boleh menghayati semangat kehidupan dari filem ‘Laskar Pelangi’ di daerah Belitung Timur. Kalau bosan-bosan, pantai di Padang, Bali dan Lombok pun tak kurang hebatnya!

Pulau Belitung

Kredit: Instagram

Diving di Pulau Weh

Pulau Weh adalah syurga buat mereka yang gemarkan aktiviti diving atau snorkelling dan ini antara tempat yang cukup ‘famous’ dalam kalangan peminat seluruh dunia. Selain Pulau Weh di Banda Acheh ni, anda juga boleh buat aktiviti diving atau snorkelling di Silangit, Pekanbaru dan Bandung.

Pulau Weh

Kredit: Blog

Terbang murah dengan AirAsia!

Promosi Air Asia Ke Indonesia

Kini anda berpeluang untuk terbang ke 16 lokasi menarik di Indonesia dengan all-in tambang sehala dari RM49 sahaja untuk ahli AirAsia Big! Tapi jangan risau, yang bukan ahli juga akan mendapat penerbangan tambang all-in tambang sehala RM54 sahaja.

Bermula sekarang sehingga 24 November 2019, anda boleh menempah penerbangan all-in tambang sehala ke 16 lokasi menarik yang kami kongsikan tadi. Tempah dan terbang sekarang hingga 30 Jun 2020 ini supaya anda tak terlepas peluang keemasan ini! Jadi, tunggu apa lagi?

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut boleh layari laman rasmi AirAsia atau ikuti akaun Facebook  dan Instagram.

Selamat bercuti!

Written by AbangNara | September 13th, 2019

Untuk sesiapa yang masih simpan kad kredit yang sudah tidak digunakan, kami ada berita baik untuk anda. Daripada anda simpan sahaja kad kredit tu, Air Asia nak bagi peluang untuk anda menang penerbangan percuma!

Kempen “Shred & Fly” adalah sebahagian daripada kempen “Earn BIG Live BIG” yang dilancarkan baru-baru ini oleh AirAsia BIG untuk menggalakkan orang ramai untuk berimpian besar dan melakukan sesuatu yang luar biasa.

Melalui mesin yang dipanggil “The Shredder”, anda boleh menyahut cabaran dengan memasukkan kad kredit yang tidak digunakan lagi ke dalam mesin. Tapi jangan risau, kerana anda tidak akan pulang dengan tangan kosong.

mesin the shredder
“The Shredder” akan ditempatkan di pelbagai lokasi dari 6 hingga 22 September, 2019. Antaranya di Minggu Muzik Malaysia di Dataran Merdeka (14-16 September 2019) dan kemudiannya di pusat membeli-belah MyTOWN (20-22 September 2019).

Pengunjung yang memotong kad kredit akan menerima sekurang-kurangnya 3,000 Mata Ganjaran AirAsia BIG sehingga maksimum 100,000 Mata Ganjaran AirAsia BIG dengan syarat permohonan Kad Kredit AirAsia telah berjaya dibuat.

the shredder air asia
Apa yang anda boleh buat dengan mata ganjaran tu? Mata Ganjaran BIG yang diperolehi boleh digunakan untuk menebus penerbangan percuma serta pelbagai tawaran pelancongan dan gaya hidup.

Antara manfaat Kad Kredit Air Asia ialah mendapat Mata Ganjaran BIG dengan setiap transaksi, naik taraf segera ke status Keahlian BIG Platinum dan tiada yuran tahunan untuk tahun pertama.

Pemegang kad ini boleh mendapatkan sehingga 6X Mata Ganjaran BIG dari perbelanjaan harian dan AirAsia*, dan memudahkan pengalaman perjalanan mereka dengan Keutamaan Daftar Masuk, Keutamaan Menaiki Pesawat dan Bagasi Xpress*.

 

pelancong bergambar di pulau

Instagram: AirAsiaBig

Selain itu, pemegang kad juga akan menikmati Hadiah Selamat Datang dan Bonus Suku Tahunan sehingga 25,000 Mata Ganjaran BIG*. Dengan Kad Kredit AirAsia, Ahli BIG boleh benar-benar #EarnBIGLiveBIG! (*tertakluk terma dan syarat)

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia BIG Spencer Lee, melalui kempen ini Air Asia berusaha memastikan keperluan dan kehendak pelanggan dapat dicapai dengan pendekatan berbeza.

“Oleh itu, Kad Kredit AirAsia membolehkan lebih ramai orang menyelami pengalaman yang lebih hebat dan pelbagai, di mana aspirasi perjalanan dan gaya hidup semua orang dapat direalisasikan.”

Dengan Kad Kredit AirAsia, ini adalah cara terpantas untuk mendapatkan Mata Ganjaran BIG untuk menebus penerbangan AirAsia dengan mudah. Pameran bergerak “Shred & Fly” akan memberikan lebih daripada 8 juta Mata Ganjaran BIG secara keseluruhan.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen “Shred & Fly”, layari laman Facebook dan Instagram AirAsia BIG.

Written by shahzeeq | August 20th, 2019

Ada yang pertama kali mendengar tentang Pulau Belitung ke? Kat mana tu? Jika anda pernah menonton filem box office di seluruh dunia pada suatu masa dulu yang bertajuk ‘Laskar Pelangi’, pasti tahu tentang kewujudan Pulau Belitung ini.

filem Laskar Pelangi

pasti mengetahui filem Laskar Pelangi

Apa istimewanya Pulau Belitung ini?

Pulau Belitung merupakan sebuah pulau yang terletak di pantai timur Sumatera, Indonesia. Menariknya, di Pulau Belitung itu sendiri, terdapat ratusan pulau-pulau kecil yang kita boleh lihat dari dalam pesawat.

Pulau Belitung dari atas pesawat

Tahukah anda Pulau Belitung merupakan salah satu nama “Siput Laut”. Pulau ini juga menyerupai kepala manusia dimana terdapat sebuah lagenda yang mengatakan pulau ini adalah bahagian utara Pulau Bali yang terputus dan hanyut.

Di Pulau Belitung, terdapat pelbagai aktiviti yang boleh disertai oleh anda semua dari island hopping dan snorkeling, malahan anda juga boleh menghayati semangat kehidupan ‘Laskar Pelangi’ di daerah Belitung Timur.

Kepada anda yang pernah menonton filem Laskar Pelangi pasti tahu pulau ini. Pulau ini sangat sinonim dengan cerita Laskar Pelangi yang pernah popular di Indonesia pada 2008.

Jika dilihat, kesemua lokasi penggambaran dan scene atau view filem tersebut memang sangat-sangat cantik, tenang dan damai sahaja.

lokaasi pengembaraan filem Laskar Pelangi
scene dalam filem Laskar Pelangi
Jom kami kongsikan kepada anda tempat-tempat yang menarik wajib dikunjungi di Pulau Belitung selama 3 hari 2 malam.

Hari Pertama:

Penerbangan dari Kuala Lumpur ke Pulau Belitung mengambil masa selama 1 jam 45 minit. Untuk makluman, AirAsia beroperasi 4 hari dalam seminggu ke sana.

Namun bagi kami, jadual waktu penerbangan yang disediakan oleh AirAsia adalah terbaik untuk anda iaitu pada jam 11 pagi waktu Malaysia. Dimana, anda akan tiba di Pulau Belintung pada 11.45 pagi waktu Indonesia. Senanglah anda untuk berjalan-jalan selepas daftar masuk ke hotel kan?

Port Foto “Insta-Worthy” di Belintung

Zaman sekarang rata-rata dari kita memang suka mengambil gambar untuk dimasukkan ke dalam media sosial semasa bercuti. Jika anda ke Pulau Belitung pastinya anda akan melawat beberapa lokasi pengambaran Laskar Pelangi yang amat cantik dari faktor geografi yang dikelilingi lautan.

SD Muhammadiyah

Replika sekolah

Tempat wajib pergi jika anda ke Pulau Belitung. Di sini anda dapat melihat replika sekolah Laskar Pelangi iaitu SD Muhammadiyah. Lokasi utama penggambaran ini terletak di bahagian timur Pulau Belitung, di pekan Gantong.

suasana filem Laskar Pelangi

Instagram: iamhendraw

pemandangan kelas tersebut

Instagram: anasalamfaizli

kelas dalam filem tersebut

Dermaga Kirana

pemandangan Dermaga Kirana dari jauh

Instagram: ihsanhaqiqi

Dermaga bermaksud pelabuhan kecil atau jeti kecil yang menjadi tempat letak bot. Manakala Kirana adalah bersempana nama danau di Danau Kirana.

rumah rotan

Instagram: rikardo.doni

Dermaga Kirana juga dipanggil sebagai rumah rotan kerana seluruh reka bentuk hiasannya diperbuat daripada rotan asli. Spot pelancongan yang hipster dan baru betul-betul terletak berhadapan sekolah SD Muhammadiyah.

pemandangan yang cukup cantik

Instagram: rikardo.doni

Muzium Kata Andrea Hirata

Muzium Kata Andrea

Instagram: iamhendraw

Bagi peminat industri penulisan dan sastera, pasti kenal dengan penulis bernama Andrea Hirata. Beliau adalah seorang penulis untuk karya agung Laskar Pelangi.

Kata Andrea penulis untuk karya Laskar Pelangi

Instagram: raymond_solotraveller

Filem Laskar Pelangi adalah diinspirasikan daripada sebuah novel. Muzium Kata Andrea Hirata ini merupakan muzium puisi dan penulisan kesusasteraan pertama di Indonesia.

Filem ini diinspirasikan dalam sebuah novel

Instagram: ssluzf

watak dalam Filem Laskar Pelangi

Instagram: ssluzf

suasana dalam muzeum Kata Andrea yang cantik

Instagram: aaeggy

Pantai Tanjung Tinggi

pantai Tanjung Tinggi

Instagram: alam.desaku

Dalam babak filem Laskar Pelangi, kelihatan kanak-kanak sedang berlari-lari keriangan di celah-celah batu besar di tepi pantai. Jadi anda juga berpeluang untuk singgah ke lokasi pengambaran  filem di Pantai yang dipenuhi dengan batu-batu granit putih dan besar.

kanak-kanak berlari di pantai ini dalam filem Laskar Pelangi

Instagram: rio_is_here

Pantai Tanjung Pendam

tempat ambil gambar matahari terbenam

Instagram: sebastienbaudry

pantai tidak boleh mandi, kerana berlumpur

Instagram: goezda

Untuk menikmati suasana matahari terbenam, Inilah tempatnya iaitu Pantai Tanjung Pendam. Pantai ini bukan tempat mandi-manda, air lautnya pun surut sahaja. Ianya sangat sesuai untuk anda mengambil gambar bertemankan suasana yang tenang tanpa gangguan.

tenang tanpa gangguan

Instagram: amaguci

BONUS: Setelah penat berjalan seharian, apa kata anda singgah makan ke Makan Raja Seafood Belitung. Jika anda ke Pulau Belitung terdapat banyak restoran makanan laut jadi jangan lepaskan peluang untuk menikmati makan laut yang segar.

restoran makan laut untuk pengemar seafood

Hari Kedua:

Maldives of Indonesia (Tour Island)

Buat para pencinta laut dan pulau, Pulau Belitung dikelilingi oleh ratusan pulau-pulau kecil di sekitarnya. Apa yang lebih menarik, Belitung telah mendapat gelaran ‘Maldives of Indonesia’ kerana keindahan warna dan kejernihan air lautnya.

Pantai Tanjung Kelayang

Pantai Tanjung Kelayang bersempena nama burung

Instagram: amazing_belitung

Pantai Tanjung Kelayang adalah bersempena nama sejenis burung yang sering terlihat berterbangan di langit sekitar pantai, iaitu burung kelayang. Ianya terletak tidak jauh dari bandar Tanjung Pandan, iaitu sekitar 27km sahaja. Ia juga terkenal sebagai tempat ‘pelabuhan kecil’ untuk para pelancong menaiki bot untuk aktiviti island hopping di sekitar Pulau Belitung.

Pulau Batu Garuda

batu-batu berbentuk kepala burung garuda

Instagram: evylia22

Semasa aktiviti island hopping di Pulau Belitung anda akan singgah ke Pulau Batu Garuda yang tidaklah jauh dari Pantai Tanjung Kelayang. Pulau batu Garuda diberi nama tersebut kerana batu-batu di sana berbentuk seperti kepala burung garuda, burung kebanggaan Indonesia.

Pulau lengkuas

Terdapat rumah api tertua di Belitung

Pulau yang paling popular di Belitung adalah Pulau Lengkuas. Dimana anda akan melihat rumah api tertua di Belitung. Rumah api ini juga masih beroperasi dari tahun 1800-an sehingga sekarang.
rumah api masih beroperasi sehingga hari ini dari tahun 1800-an

Pulau Batu Belayar

Pulau Batu belayar pulau sangat kecil

Instagram: hazanabdullah

Pulau Batu Belayar adalah pulau yang sangat kecil. Pulau ini dikelilingi oleh beberapa batu granit yang tegak berdiri.

Pulau Batu Belayar dikelilingi batu granit

Pulau Batu Berlayar adalah sangat unik. Anda akan disajikan dengan pemandangan batu-batu granit berukuran besar yang berdiri menjulang ke atas. Batu-batu ini berdiri diatas pulau berpasir putih yang lembut dan dikelilingi air laut yang biru.

Batu-batu i ni berdiri diatas pasir putij

Pulau Kepayang

Selalunya ketika aktiviti island hoping anda pasti akan lapar kerana seharian snorkeling. Jadi, jangan risau, di Belitung terdapat satu spot khas untuk berhenti makan tengah hari iaitu di Pulau Kepayang. Di Pulau Kepayang bukan sahaja terdapat restoran, tetapi anda juga boleh mengunjungi resort dan pusat pemuliharaan penyu.

pusat pemeliharaan penyu di Pulau Kepayang

BONUS: Bagi food hunter pula, anda wajib cuba Mee Belitung dan air es jeruk kunci. Kedua-duanya adalah ikon hidangan di Belitung.

mee belitung dan ais kunci

 Apa yang menariknya, mi Belitung akan dihidangkan di atas daun simpor. Daun simpor adalah sejenis daun hijau yang lebar, dan hanya ada di Pulau Belitung sahaja.

Mee Belitung dihidangkan atas daun simpor

Manakala air es jeruk kunci ialah (Es = Ais, Jeruk = Limau) adalah ala-ala air limau ais. Tetapi di Pulau Belitung ini mereka meng gunakan limau khas yang popular di sini.  Jeruk kunci namanya.

Hari ketiga:

Selalunya sebelum pulang, pasti anda semua akan membeli ole-ole sebagai kenangan dari negara yang dikunjungi. Seperti kebiasanya jika anda ke Indonesia, ole-ole yang wajib anda beli kepada rakan-rakan dan ahli keluarga semestinya snek makanan tradisional.

beli makanan tradisional sebagai ole-ole

Jadi singgahlah dahulu ke Pondok Kelapa. Ia adalah sebuah kedai ole-ole yang dibahagikan kepada beberapa department. Ada bahagian kerepek, baju, topi dan macam- macam lagi! Pasti rambang mata untuk beli ole-ole.

Singgahlah ke Pondok Kelapa beli ole-ole

Jadi singgahlah ke Pondok Kelapa sebelum pulang ya!

Percutian 3 hari anda di Pulau Belitung pasti akan menjadi satu percutian yang berbaloi, lebih-lebih lagi apabila anda terbang bersama AirAsia.

AirAsia kini terbang ke Pulau Belitung 4 kali seminggu bermula 2 Oktober 2019 hingga 28 Mac 2020 dengan harga ahli Big iaitu RM79 sehala. Bayar dengan Bigpay untuk sifar yuran pemprosesan.

Tempoh Penempahan : 19 Ogos 2019- 25 Ogos 2019
Tempoh Penerbangan 2 Oktober 2019- 28 Mac 2020

Mungkin anda sudah jatuh cinta dengan Pulau Belitung. Maklumat lanjut layari www.airasia.com.

Percutian 3 hari anda di Pulau Belitung pasti akan menjadi satu percutian yang berbaloi-baloi, lebih-lebih lagi apabila anda terbang bersama AirAsia.