April 28th, 2016

Rasanya anda semua tahu baru-baru ini Dato’ Aliff Syukri telah membeli seekor kucing jenis Savannah dengan harga RM30,000.

Hampir setiap hari Aliff akan memuat naik foto ataupun gambar kucing tersebut yang diberikan nama sebagai Dody di akaun Instagram beliau.

Namun, ada sesetengah netizen yang tidak berpuas hati dengan tindakan Aliff yang mengurung Dody didalam sangkar kecil didalam tandas  rumahnya.

Ini kerana spesis kucing seperti ini aktif  serta liar dan jika ia dikurung mungkin ia akan menjadi sedikit ganas.

Malah ada yang mempertikaikan cara Aliff memberikan makanan kepada Dody.

Berikut antara komen netizen :-

Mungkin juga Dato’ Aliff Syukri masih takut untuk mendekati Dody, tetapi nasihat mereka yang sudah biasa dengan kucing ini boleh dipertimbangkan juga. Memang kucing akan stress kalau dikurung sebegitu, buatlah satu tempat selesa untuk Dody bergerak. Ermm, apa pula komen anda?

PS: Nak shopping raya awal sket? Gaji pun dah masuk kan? Jom Abang Nara nak tunjuk sikit deals yang ada dekat semua butik Voir di Malaysia kecuali di Freeport A’Famosa, AEON Mall Kota Bharu dan Johor Premium Outlets. Mereka sedang mengadakan promosi 50%…perghhh….STOREWIDE pulak tu. T-Shirt hanya RM15 satu, Blouse dari RM29…biar betul ni?! Kejap, ada lagi…selipar dari RM9..pergh..ini memang harga tak masuk akal. Jom kita serbu sama-sama. Jangan nak tunggu lama sangat, confirm size habis nanti. Selamat membeli-belah.

 photo nara_voir_collage.jpg

March 24th, 2016

Dengar sahaja tagline Terlajak Laris, pasti semua tahu siapakah pemilik suara tersebut bukan? Namun, Dato’ Aliff Syukri ingin meninggalkan imej “gedik” tersebut seperti yang dikritik oleh orang ramai dan mahu tampil lebih macho dan serius sesuai dengan dunia koprat serta umurnya.

Dari segi perniagaan, saya tidak lagi mahu tampil dengan gimik seperti dahulu kerana umur yang hampir mencecah 30-an. Sebaliknya, saya mahu tampil dengan gaya macho dan berpakaian korporat.

Mungkin pada awalnya beliau merasa seronok, tetapi  Aliff mengakui beliau sudah mula merasa malu dengan imej tersebut dan tidak mahu kelihatan seperti kanak-kanak apatah lagi beliau juga sudah beristeri dan mempunyai anak.

Sebenarnya di sebalik aksi seperti itu, saya sering memikirkan untuk melancarkan strategi baru di pasaran. Saya mahu nama produk saya menjadi gah di liga perniagaan. Saya tidak mahu hanya nampak seperti tin kosong, banyak cakap tetapi tidak laku.

Meskipun Dato’ Aliff Syukri kelihatan agak gedik dalam iklannya tetapi tidak bermaksud beliau begitu. Mungkin dengan perubahan terbaru beliau nanti akan ada hikmah disebaliknya. Siapa tahu selepas ini produk beliau lebih meletup.

Sumber Berita : malaysiakini

March 16th, 2016

Sebelum ini, ramai yang beranggapan bahawa rumah tangga Dato’ Aliff Syukri dan Datin Shahida sedang berantakan ekoran kedua-duanya memuat naik kapsyen yang penuh tanda tanya di Instagram.

Namun, melihat kepada foto-foto bahagia mereka berdua sewaktu surprise birthday party Datin Shahida yang ke 31 baru-baru ini, kami percaya rasa cinta dan kasih sayang pasangan ini masih mendalam. Bak kata pepatah, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami dan isteri.

Majlis ulangtahun kelahiran Datin Shahida berlangsung dengan cukup meriah sekali dengan kehadiran beberapa artis dan selebriti Malaysia iaitu Akim AF, Wak Doyok, Arja Lee dan ramai lagi.

Ermm, pandai betul kan abang terlajak laris kita ini mengambil hati isterinya. Kami doakan semoga anda berdua dan anak-anak kekal bahagia sehingga ke akhir hayat.

Jom lihat lagi 21 foto sekitar surprise birthday party Datin Shahida dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit Foto : thedialogue.kl

February 17th, 2016

Dato’ Aliff Syukri dan Datin Nur Shahida boleh dikatakan pasangan yang  bahagia dan cukup manis bersama.

Namun, ada sesetengah pihak mula tertanya apakah yang sudah berlaku kepada pasangan ini selepas kedua-duanya memuat naik foto berserta kapsyen yang menggambarkan sedang menghadapi masalah rumah tangga dan berduka melalui Instagram mereka.

Malah, Aliff dan Shahida juga telah memadam foto terkini mereka berdua  daripada Instagram masing-masing dan hanya tinggal beberapa sahaja foto lama.

Berikut antara kata-kata yang dimuat naik oleh Aliff dan Shahida :-

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Dalam perkahwinan memang banyak cabaran dan ujiannya bagi menguji kasih sayang dan kesetiaan setiap pasangan. Jika benar  Dato’ Aliff Syukri dan Datin Shahida sedang mempunyai masalah rumah tangga, cubalah selesai secara baik. Anda berdua sudah susah dan senang bersama, ingatlah kepada nasib anak-anak juga.