Written by Bella | June 6th, 2018

Kontroversi video lucah yang mengaitkan nama Syafiq Kyle pada pertengahan Ramadhan lalu memang cukup hangat diperkatakan. Enggan mengiyakan atau menidakkan beliau adalah lelaki dalam video tersebut, Syafiq membiarkan perkara itu tergantung dan sehingga kini masih menjadi tanda-tanya dikalangan peminatnya.

Meskipun masih dihimpit dengan pelbagai persoalan tentang kebenaran isu tersebut, Syafiq muktamad tidak mahu memberikan komen lanjut mengenai kontroversi berkenaan.

Saya sudah tidak mahu komen apa-apa lagi. Saya, Syafiq Kyle dah letak full stop! Kehidupan saya sekarang seperti biasa dan banyak yang saya pelajari daripada perkara yang berlaku pada bulan Ramadan ini.

Kira rebut peluang untuk bersihkan dosa, sama seperti saya seorang manusia biasa. Saya mahu bersihkan dosa-dosa saya dan memang itu hajat saya setiap kali tibanya Ramadan. Berjaya atau tidak, biar diri sendiri yang tahu.

Terdahulu, Syafiq akui sudah mengetahui tentang kewujudan video lucah tersebut sejak dua tahun lalu. Ditanya siapakah wanita bernama Mira yang turut terlibat dalam rakaman video lucah berkenaan, Syafiq memberitahu beliau mungkin pernah mengenali wanita itu, tetapi beliau memilih untuk tidak memberikan sebarang komen lanjut mengenainya.

Sumber Berita : Astro Gempak

27 responses to Syafiq Kyle Muktamad Tidak Mahu Komen Lagi Kontroversi Video Lucah

  1. mira edora says:

    yang penting memang mantap batang syafiq…i loike

    6

    3
  2. anon says:

    mentang2 ada rupa ..kemain makcik2 bawang n kakcik2 bawang membacking dgn alasan ..” manusia tak sempurna ” ” jgn aib kan orang ” ehh comeonlah ….gam je lah dia ni …membawa perangai yang tak elok utk remaja2 ….plss lah
    cuba muka dia ni macam pecah rumah tak siap HARUS LAH SI BAWANG2 beriye2 memaki hamun ….

    9

    6
  3. macam macam says:

    maknanya tu mmg video dia ker? omai…

    8

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Sempena nak Berhari Raya ni…. Shafiq Kyle boleh mintak comment sikit pasal kuih “BATANG BURUK” …. huhuhuhu.
      Abang Mat Ronggeng pun ada allergy juga… Pantang dengar suara “Mira”…seluar nak terlondeh…. Mystery sungguh.

      3

      0
  4. benci says:

    PUNYALA PANJANG NAK SCROLL KEBAWAH BARU DPT JUMPA RUANG KOMEN NI!! KESABARAN SUNGGUH!! GILA

    15

    0
  5. mak cute says:

    ADOI…TRUK BTUL IKLAN…YE PUN NAK TAMBAH INCOME AGAK LA NARA…SEMAK TUL…SCROOL2 NAIK ATAS BALIK…

    17

    0
  6. Anonymous says:

    NARA LETAK IKLAN BANYAK2 DAH MACAM WEBSITE PORN

    6

    1
  7. Bukan fans Syafiq says:

    Banyak yg tertanya tanya tu haters je kan ? Fans dia dah move on dah. Either him or not, it’s between him and Allah. In fact fans dia makin bertambah ramai lepas issue ni. Satu ujian Allah bagi, banyak Allah bagi yg lain.

    11

    6
    • Anonymous says:

      butuh ko ujian Allah…Allah buka kan aib dia…seharusnya muhasabah dri tu….y rmai minat di betina2 hijabster sibuk nk tgk pelir org…

      4

      6
  8. ilajondo says:

    memang diri dia le tue…….sekali kamu buat jahat smpai mati orang kenang capiq ooiiii

    2

    4
  9. xo says:

    omg, terngiang2 kat telinga aq dgr dia cakap “Nak Doggie”

    4

    0
  10. damai says:

    kalau diri dia its long time ago, at least dia tak tutup komen instagram dia. itu perkara sblm dia jadi pelakon dan popular, itu antara dia dgn Allah, as long now he is better person and have totally changed to better person,

    5

    3
    • Anonymous says:

      Butuh sblm jd pelakon…..dia nk br ke jd pelakon???rsnye dh lme….tp br2 ni je br femes….ko x hdp lg zmn tanah kubur shut up…hahhaha…

      2

      2
  11. popo says:

    Tp kenapa bila time atikah suhaimie dan fatiya latif penerimaan netizen tak sama mcm nie? Diaorg siap kena banned sampai xdak job. Netizen membawang kutuk maki perli sampai ke hari nie. Sbb apa? Sbb kebykkan yg membawang tu golongan wanita eh? Pantang lelaki ada rupa terus back up.
    Pesanan utk semua: Sebelum nk upload apa2 video ka gambaq ka pikiaq dulu. Once dah upload forever remain kat situ. Sampai ke anak cucu duk tgk tanggung malu. Sebelum buat apa2 fikir mak bapak dan masa depan ok. Ciaooooo

    19

    1
    • Rosmah mansur says:

      Fathia tu takde apa sangat cuma sebab dia bertudung tu yang kecoh sikit. Cuba tiz zakiah or macam izara aisyah mohon maaf settle. yang teruk dulu tasha shila dan tika suhaimi laa.

      5

      0
    • Nell says:

      Sama je sebenarnya. Yang kutuk tetap akan kutuk, yang terima tetap terima

      6

      0
    • Anonymous says:

      Bese laa betina hijabster ketagih pelir mmg camtu…kaum sejenis abis dikutuk…kaum laki di puja…kene sepak terajang dgn laki relek je…hahahaha….so,kantoi y rmai komen kat bn rmai betina2 gersang pelir capik…

      6

      4
  12. El says:

    Kesian tengok, baru nak up drama drama die sekarang memang meletop, makanya berhati hatilah dalam setiap tindak tandukmu, aib dah tercoreng

    3

    0
  13. WickEd says:

    Apa2 pun aku suka bab Ustaz Hamadi jahat giler..Horn apa tu?..horn kereta..hahaha..apapun ni pengajaran buat Syafiq dan semua jgn main2 dgn multimedia ni bahaya..video, images suka2 share..ada dua jenis manusia baik & jahat..

    3

    0
  14. popo says:

    Kawen je la capik oooiii. Harap adelaaa yg dapat terima seadanyaaaaaa

    0

    0
  15. Maleficent says:

    Saya petik sedikit lirik dari lagu TERKEMUKA by Benzooloo, Sandra Dianne & Zizi Kirana.

    banduan dalam minda sedang minta bantuan
    buat keputusan sendiri bila kebuntuan
    tapi banyak orang kipas patutlah rasa sejuk
    ular yang mematuk datang dalam banyak bentuk
    ada yang kurang bahaya tapi kuat mengutuk
    suka buka luka lama yang susah untuk tutup
    tak pernah cukup semua harus berhenti
    tukar algorithma hidup dengan peranti paling canggih

    The lyrics is so true.. muhasabah diri kawan²..

    0

    0

Leave a Comment

Optional