Written by serenity | April 25th, 2018

Kisah mengenai suplemen peninggi badan yang dipromosikan oleh Neelofa masih hangat diperkatakan. Terbaru pelakon Elfira Loy memberitahu dia pernah makan suplemen tersebut dan ia berkesan buatnya untuk satu tempoh.

Elfira memberitahu sebegitu sebagai komen membidas mereka yang tidak pernah mencuba sesuatu produk namun menulis komen mengenai keberkesanannya.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Ada netizen membangkitkan Elfira juga pernah mempromosikan produk terebut di Instagram sebelum ini, oleh itu mencubanya.


Disebabkan itu Elfira menjadi sasaran kritikan Netizen. Dia bagaimanapun membuat keputusan untuk tidak bercakap mengenai perkara itu selepas itu.


Mungkin niat Elfira hanya berkongsi keberkesanan produk tersebut, namun fakta saintifik mengatakan untuk menambah ketinggian setelah mencapai umur tertentu ialah mustahil. Penulis rasa, mana-mana selebriti pun patut lebih berhati-hati dalam mempromosikan produk suplemen selepas ini. – beautifulnara.com

77 responses to Suplemen Tinggikan Badan Berkesan Kepada Elfira Loy Untuk Satu Tempoh

  1. Anonymous says:

    kan bagus ada ubat tinggikan iq jeee

    79

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Ye btul kn..tinggikn iq kanak2..tak perlulah hantar tadika 3 tahun sebelum masuk drjh satu.
      Jimat masa dn duit sbb mkn pil otak.

      7

      0
    • lalala says:

      ohh kalau produk tu berkesan, so bende tu tak dangerous laa gitu? bende tu berkesan katenye satu tika duluu..dh berhenti mkn suplemen tu ker cane ni?klu good 4 u, nape tak teruskan even takde commision ke ape kn..

      11

      0
    • Anonymous says:

      MASALAHNYA KO REMAIN KATIK JER EL! ADOI APA NAK JD DGN AQAL ARTIS2 BERTUDUNG HIPSTER LATELY???

      O..SBB TUDUNG TAK TUTUP AURAT..TUHAN TARIK AQAL GAMAKNYAE!

      0

      0
  2. hek ek jek says:

    hg yang mula bangkit isu pastu hang suruh org diam..?
    yennadey el….

    34

    0
  3. Anonymous says:

    Semua nk kaya ..buktikn segalanya perfect.
    Tidak mensyukuri pemberian Allah.

    8

    0
  4. biarbetik says:

    Disgusting not discusting…bual melayu dah el

    60

    0
  5. pian says:

    El da cuba bkesan tp pesal ak tgk dia pendek jer da masuk tahun 2018..klu bkesan trskn la telan byk2 mgkin akn nmpk tinggi mcm model br org akn pcaya ..

    24

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Yg iklan watson tu EL ckp..dia biasanyer pakai kasut tinggi 5 inci..maknenyer dia rendah.
      Utk satu tempoh ko mkn…kenapa x teruskn sampai tinggi mcm khatijah ibrahim atau noor kumalasari dulu2.

      11

      0
      • SuperFox says:

        Hahahaha tp mmg btul tinggi sungguh Kathy and NK tu… ai setakat sama tinggi dgn Kim Kardashian jewww. Hukum alam dah kata lepas 18thn pertumbuhan wanita akan stagnant. Jgn mimpi nak meninggi, hanya melebar sahaja yg dibenarkan luls…

        20

        0
  6. Bawang putih says:

    Nk kata bodoh nanti sentap pulak.Kalau da pendek tu terima jela.Xpernah ak dngr org pendek mkn ubat tinggi boleh tinggi.Kalau btol sila tunjuk bukti.sekian

    16

    0
    • bawang merah says:

      Nak tanya ni…ada tak obat supplement yg boleh kasi pendek
      sikit? tentu ada punya kan? susah bagi gadis melayu yg tinggi nya
      1.71 meter cari pasangan…

      5

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Yg ini tinggi semujdi x ape..dik..klau u dpt psangn rendah sikit dri u…ini petanda baik..ko akn murah rezeki dn selalu laki dgr ckp.
        Hehehe..
        Rendah ke tinggi…bila baring bantal sama tinggi kn.

        #klautinggi1.7meterlupaknkasuttinggi

        3

        0
  7. cuba try test says:

    DISGUSTING ye cik el… bukan DISCUSTING.

    16

    0
  8. yanadey says:

    Banyak artis promote benda ni lahh, Aiman Hakim, Saharul Ridzwan dengan Fattah Amin korang tu pun ada jugak. Cuma time tu tak banyak bawangs so tak de org nak kutuk sangat ke apa

    7

    0
  9. intan says:

    dia ckp mengembang kan calcium dalam badan, kalau kembang ke atas takpe kalau kembang kiri kanan badan kita ni jadi gemuk tulang pulak .. aku tak paham si pendek ni nak mempertahan kan product ni . dia ckp it work for a while . meaning masa dia makan tu dia tinggi lepas tak makan pendek balik…

    17

    0
    • kak milah says:

      tak kan hang tak paham intan oi. work for a while tu maksudnya tinggi dia bertambah kejap. then penanmbahan ketinggian tu stop. so kalau tinggi dia 1500cm, tambah jadi 1600cm then stop kat situ. tak berkurang dah tinggi dia. si el ni bodoh or ko yang bangang sbenarnya. tak faham english.

      2

      12
      • madie says:

        tinggi 1500 cm tu lagi tinggi dari siling umah aku omg

        20

        0
      • Azizah Azizul says:

        El ni yang salah cakap la. It worked for a while bernaksud produk berkesan tetapi utk sementara saja. lepas tu walau banyak mana dia makan tak berkesan dah. If it really worked she should have said ” it worked” . Aiyaaa tulah kau pun sama dan El, masa cikgu ajar tenses, berangan.

        1

        0
      • faradeeb says:

        kak milah ko ni gila ke? mana ada org smpai 1500cm kalau ye pun nk buat contoh guna la otak. ni sama je bodo dgn artis kesukaan ko si elpira ni. bodo mcm babi pun sibuk nk komen kt sini. babi pon malu ade sedara mcm ko. semak la.

        0

        0
    • Anonymous says:

      hahahaha kelakar…aku pun heran dia kata berkesan sekejap pastu??? aku nengok el ni pendek cam gitu je…

      9

      0
  10. Anonymous says:

    ko pendek pun ko riak….
    lagi2 klo ko tggi…hahahahaha
    ALLAH tahu apa terbaik utk kau…x payah la nak gigih tinggi bagai

    8

    0
  11. eyeee says:

    hahahaha….kene kecam kaw2 kat twitter weh..

    tu la..nk nyampuk sangat…pdn muka kau…

    8

    0
  12. Nd says:

    Aku tgk dia sts darjah 1… Podah chit.. Ko duk diam2 el. Aku tgu supplement cerdik utk bagi ko mkn

    3

    0
  13. Mizz_Mimi says:

    x ngerti dengan artis2 ni yg gigih bergaduh dengan fans..menyalak sana-sini . everyone is entitled to their own opinions. ko ingat ko sorang je ada opinion ke elfira? betul la apa Kristal tu ckp, pills tu merbahaya. cuba buat research sikit, byk kajian dah dibuat psl pills ni dan rata2 medical professionals kata height enhancement pills are dangerous and should only be taken under medical supervision. That’s why org kata artis mcm ni bodo. Hanya sebab duit sesen dua ko korbankan keselamatan dan kesihatan org. Cuba la guna platform ko tu utk benda2 yang betul2 berfaedah dan bagus. Toksah la jadi hamba duit sangat. Discusting tolllll

    12

    0
    • piluss says:

      Sekali baca mcm pilis.. hahahahaa… tu mmg elok tepek kt kepala dia. try hard sgt nk tunjuk bahagia.. lol

      0

      0
  14. Anonymous says:

    pastu jd pendek balik ke?

    5

    0
  15. Citra says:

    Medical Myth Buster patut highlight isu ni. Meleis taksub sgt ngan ubat2 yg not scientifically & medically proven.

    5

    0
    • Maintelanje says:

      Kan. Lepas tu dalaman semua rosak. Bahaya wo main telan je. Benda2 dalaman ni kkdg kesan dia in the future baru nampak.

      2

      0
  16. Abam Sultan says:

    Nasib baik.el ni bukan adik aku..kalau tak dah lama kasi penampor bengap xsudah…katik kecik jer aku tgk..

    8

    0
  17. Doc says:

    Sis..awk try mase tu muda…sb tu meninggi..normal kalau xmkn supplement pun akn tinggi..bila growth plate dh xada by 20years old something u wont grow anymore walaupun mkn calcium or ubat tinggi 5 tan..2 cents from a doctor yg bc gosip kdg2 release stress

    18

    0
    • cantik says:

      totally agreed with u doc…masa el mkn tu dia muda lagi,,so mmg akan nmpk ketinggian dia naik sbb diakan budak tgh membesar. That’s the reason why el kata dia mkn & benda tu works for a while.. klu ubat tu works forever & ever mau el sekarang sama tinggi dgn KLCC…. el el,,do grow up ok & stop acting stupid as you dont want people to say that you have attained the highest degree of stupidity…

      7

      0
  18. melati says:

    EL , terminum Ketom tu..!!! sebab tu dia rasa Tinggi jp….!!!!

    4

    0
  19. melati says:

    menggong.. ingat org Pendek mcm Neelofa & EL jer org Nyampah..!!! Tapi org Gemok pun (Bukan Semua) …Rahim dlm Sinar tu , Nyampah tahap Kronik saya ni kt Rahim tu..!!! tak Berfungsi langsung dlm Sinar..!!! Org Kuat ASTRO kalau anda Baca , tolong lah singkirkan Rahim tu dlm Sinar ,Lawak Rahim Menyakitkan & Perasan mcm muka dia Aron Aziz..!!! ” Teringat dlm Sepahtu ,siap Rahim ckp Muka Mamat Sepah Pecah..!! tapi Rahim tak Sedor Muka dia sebiji Anak Khinzir..!!! Tolong lah keluar kan Rahim Dlm Sinar , tahap Kronik dh ni…aritu Shuib Pendek.. dh berambus , jgn nanti org Boikot Sinar….Sian JEP…!!

    0

    8
  20. bunga liar gunung says:

    supplement kuruskan peha ade x?

    1

    0
  21. Yekeni says:

    It works for a while, maknanya apa tu? Stop makan, pendek semula? Kalau it works, kenapa tak teruskan? Boleh tinggi lampai, jadi model.

    Anyway, side effects may not be immediate.

    Stop taking all these stupid things

    5

    0
  22. mak pian says:

    aku tengok dari dulu sampai sekarang pendek je elfira ni. Bantut

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Neelopak and elpira both rubbish!

    7

    0
  24. Bawang ku bawang China says:

    Eh nape la korang tak dengar cakap cakap ..artist ni …dia org memang bijak pandai ….otak geliga … Mcm El pernah “tinggi” …. Akak memang nampak bebenor EL tinngi 6kaki lebih baru baru ni …

    Akak n abg bawang (suami) pun makan … Kami lani semua 8 kaki tinggi …
    Dulu kami kemetot mcm EL gak la …

    Lani Mak EL dah kompon kami ni tinggi tinggi Belaka ..
    #@makEL

    Terima kasih lopak n bulu kening

    3

    0
  25. Smile and said says:

    EL and N3lopak ..

    Stupidity is a very obvious and real thing .

    3

    0
  26. bunga lalang says:

    Knape nak salahkan lopa? Dia dah la mmg camtu xleh buat ape…salahkan pengeluar supplement tu la… semua nak duit je produk sume ke laut kesian yg tertipu

    0

    7
  27. Anonymous says:

    Mohon ibu ismael izzaini consider anak amik spm sebelum terlmbat..n kalau boleh sambunglh study smpai ke menara gading. jgn asyik syok main muzik n tgk awek je. Kalau x..jadilah mcm ni..lahir artis2 malaysia yg buduh sumbung.

    2

    0
  28. Sah ko sebut noble kan says:

    minum 7up baik demam? bukan SEBAB minum 7up tu dia baik demam. paham tak ni pira? critical thinking ada? jangan sibuk hafal surah al-mulk je sampai benda lain tak belajar.

    ko boleh menang nobel prize kottttt kalau makan calcium supplement boleh tinggi haha.

    tau kan nobel prize tu apa?

    3

    1
  29. stupidelfira says:

    MINAH NI CUBA MASA DIA SEKOLAH LAGI AGAKNYA..MMG MASIH BOLEH MENINGGI LAGI WAKTU SEKOLAH..DAH MASUK 18-20 KE ATAS TAK PAYAH KELENTONG LAAA..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    kemetot jgk aku tgk elfira ni… berkesan lah konon nape stop makan so takde lah gigih cari kasut 5 6 inci.. ckp jer lah supplement tu bahaya

    0

    0
  31. Ohyeah.. says:

    Hari ini dalam sejarah:-
    Dah terbukti sapa yg buat2 pandai!!
    Please take note.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    maybe el try masa umur dia belum 18 tahun..diapon kn muda lg..hehehe

    0

    1
  33. Lmau says:

    pilihlah,nak pilih nasihat doktor phd atau pun pompuan zouk + high demand ni

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Tingginya EL lps mkn supplement tinggi ni.. jeles aku.. tp aku keliru plak.. tu tggi mkn ubat tu or kasut tumit tggi 6 inci dia???

    1

    0
    • Crop top says:

      Haah la. Kita pun perasan la..asal ada dia dlm tv. Nmpk takat lutut je yg masuk tv…tinggi sgttt..camera xbleh shoot. Bila baca nama2 list yg last tu baru tau elpira rupanya masuk tv..haha

      1

      0
  35. Kiokk says:

    Elehhfira loy tu makan kira umo awal 20 tu pun tulang2 jd gigih nak memanjang sbb umo dah maximum tumbesaran…kalo umo ko 40an mcm nek ta, ko makan tu insyaallah ke kubor.

    2

    0
  36. Boboy says:

    Tu la…..aku dh cakap jgn tgk ulang2 filem Os – OK (Orang Kampung Otak Kimia). Budak2 baru tumbuh kening memang senang terpengaruh

    0

    0
  37. #PreviousKomenTakKeluar says:

    It depends on age elfira. After 20s, i don’t think the supplement will help. And, how do you spell “discusting” ? It’s “DISGUSTING” adik. I noticed, too many grammatical error you made on social media. Tak salah guna bahasa ibunda. Janji message you nak convey to kami faham.

    #Kempan #TakPastiGrammar #JgnPost #SakitMata

    0

    0
  38. Daon Kesom says:

    Abg nara elok makan pil ni sbb abg nara mcm ayam serama..hihi

    2

    0
    • Anonymous says:

      aku setuju… nara kene lah mkn bodek sgt geng kg tu.. anak2 tu rupa coklat kasi mkn supplement gerenti putih

      0

      0
  39. Anonymous says:

    Selebriti yg mcm ni, boleh la pergi belajar cara untuk memberi respon secara baik dan sopan kepada semua golongan even professionals. Buat malu geng (tepuk dahi).

    1

    0
  40. Anonymous says:

    Ubat tuk tingkatkan iq ade tak? Kalau sape2 ade jual DM saye ye, nak beli 120 botol sbb nk sponsor 10 tahun utk si el telan. Nnt lps 10 tahun si el boleh jd retis yg bijak pandai utk satu tempoh. Sy sirius nk sponsor si el ni…jap, nk tamvaj 120 botol lg so jd 240 botol sbb nk bagi tuk mak die skali….sy bukn nk berlagak kaye tp sy ikhlas nk sponsor mereke. Jgn kecam saye, tuhan bg rezki lebih so sy nk kongsi sesame islam.

    2

    0
  41. Anonymous says:

    Korang duk kecam si el ni korang dh try it ke blom? I did….Korang sume ni bodohlah, discusting btol korang ni….ubat ni btol2 mnjd. Sy n ex tunang sy pernah try, dulu sy 9 kaki je tinggi….skrg tinggi saye 18 kaki, ex tunang sy dulu ade 2 kaki je, skrg ade 20 kaki & 20 tangan. Terkexut sy….sbb tu mak sy bincang ngn ayh sy spy sy putuskn pertunangan ngan ex tunang. Tp lps kami putus tunang, tgn n kaki ex tunang jd 2 semule, rupe2 nye tgn n kaki yg tumbuh tu utk satu tempoh waktu je…huishh…nyesal sy, skrg die dh kawin ngn pompuan lain dh, lawa plak tu, hmmm….sekian.

    2

    0
  42. not her fan says:

    mak aihh.. ok semua acah teror english doh.. ish asal dah pandai cakap english tu ok la sis.. mat salleh pun typo ok. even formal letter pun typo skali salah pedehal. dah jgn la kacau dia.. Allah bg dia katik, ada brani nak kutuk. Astaghfirullah

    0

    0
  43. not her fan says:

    mak aihh.. ok semua acah teror english doh.. ish asal dah pandai cakap english tu ok la sis.. mat salleh pun typo ok. even formal letter pun typo skali salah pedehal. dah jgn la kacau dia.. Allah bg dia katik, ada brani nak kutuk. Astaghfirullah.

    0

    0
  44. anon says:

    nak discuss ape dik? hahaha Disgusting la ngok #AcahAcah

    0

    0

Leave a Reply to Anonymous - Cancel

Optional