Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Suhaimi Saad Tetap Pendirian Tolak Vaksin Walau Apapun Pandangan Mufti Dan Ulama

“Aku rela mati….”, itulah apa yang dikatakan oleh bekas kumpulan nasyid In Team, Suhaimi Saad tentang vaksin Covid-19.

Suhaimi Saad menunjukkan di tetap dengan keputusan menolak vaksin berkenaan walaupun telah disarankan oleh Menteri Hal Ehwal Agama, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Advertisement

Aku tak kecam ulama atau mufti, tak juga berniat menghasut sesiapa. Apa pun hujah orang, itu tidak akan semudah mudahnya mengubah pendirian aku.

Ini sebab aku pun ambil dalil dari Al-Quran, Allah kata kalau kau ikut cara hidup kebanyakan manusia atas muka bumi ni, nescaya kau akan disesatkan dari jalan Allah. – Tulisnya.

Oleh sebab itu Suhaimi mengambil keputusan untuk meninggalkan selaga benda yang meragukan dan hanya ambil yang tidak meragukan.

Aku rela mati berbanding membiarkan agama Allah dihina dan diperbodoh bodohkan oleh musuh Islam. Dan aku minta pada Allah buka seluruh hati manusia khususnya para mufti dan ulama untuk melihat kebenaran dengan mata pandang Allah. – Tegasnya lagi.

Suhaimi menyatakan pendapatnya ini di Instagram selepas melihat kenyataan dari Dr Zulkifli tentang vaksin Covid-19.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suhaimi Saad (@mosusofficial)

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

10 Comments

  1. Anonymous

    March 5, 2021 at 10:17 am

    Ikut suka mu lah!
    Bagus juga…kurang kuota vaksin, boleh bagi peluang kepada yang betul-betul memerlukan.
    Kalau kita tak berusaha untuk hindarkan diri dari penyakit, Allah marah juga. Jangan la terlalu berserah. Berserah & tawakal setelah kita berusaha dan berdoa.

  2. brunes

    March 5, 2021 at 9:04 am

    ok sohai sila kau meninggal dari dunia fana ni, we dont need another idiot

    • Anonymous

      March 6, 2021 at 10:08 am

      kalau dia atau anak2 dia sakit takyhlah gi jumpa doktor biarkan tekapai2 macm tu je..biar baik sendiri..bukan suntikan ubat atau doktor yg bole baikkan…hmmmm apa nk jadi..dunia..dunia..manusia semakin kebelakang kalau mcm ni..

Loading...
To Top