“Sokong Tak Bertempat, Yakin Masuk Syurga Ke?!” – Teruk Dikecam, Peguam Siti Bainun Didakwa ‘Koyak’?

Kehidupan

“Sokong Tak Bertempat, Yakin Masuk Syurga Ke?!” – Teruk Dikecam, Peguam Siti Bainun Didakwa ‘Koyak’?

Selepas membuat hantaran di Instagram mengatakan dia percaya akan clientnya, salah seorang peguam bela pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun yang didakwa mendera remaja Sindrom Down teruk dikecam netizen hingga ke hari ini.

Katanya, masih terlalu awal untuk masyarakat membuat sebarang andaian serta spekulasi, jadi lebih baik tunggu saja keputusan dari pihak mahkamah.

Advertisement

Terdapat pandangan terbaru dibuat oleh peguam bela yang dikenali sebagai Hafidzah Hassan hingga tular di platform TikTok.

Beliau berkata agar rakyat Malaysia untuk bersikap adil dan meminta untuk menyokong mana-mana pihak secara senyap serta tidak menuduh peguam bela kerana mereka hanya mewakili anak guam sahaja.

Wanita itu turut bertegas bahawa seseorang itu tidak akan tahu semua perkara dengan hanya menghadiri perbicaraan ke di mahkamah.

Belajar hormat orang lain dulu. Tepuk tangan dapat apa? Guarantee masuk syurga pulak ke?

komen tiktok

Sekadar info, sebelum ini saksi mengatakan Siti Bainun mula mendera serta menganiaya adik Bella hanya kerana dia menarik langsir hingga besinya tercabut.

Siti Bainun marah sebab Bella tarik langsir
8 bulan lalu

Tertarik Langsir Hingga Besi Tercabut, Punca Siti Bainun 'Naik Hantu' Pada Bella

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Aku

    April 18, 2022 at 12:32 am

    Siapa suruh layan komen netizen..awak kan bijak pandai, kenapa nak ambik kisah? Focus on your work. Menegakkan benang basah, awak rasa boleh ke? Daripada suruh org lain sokong diam2, apa kata awak yg diam.. Bukak mulut waktu dlm mahkamah je, boleh?

    • Anonymous

      April 18, 2022 at 7:55 am

      betul Aku ckp.
      yg sibuk melayan netizen buat apa? of course netizen mmg fikir awak ambil side dia instead of ‘mewakili dia’ sebab awak sanggup lakukan secara pro bono. so kenapa beria2 nk bantu org zalim secara pro bono? knp bukan side adik bella??

      lps tu yg statement ko ckp, cerita2 yg keluar menampakkan SB ‘jahat sgt’. kiranya, selagi adik bella tu x mati, dia x jht sgt laa eh??? jht sikit2 je? gitu?

  2. sln

    April 17, 2022 at 3:59 pm

    Bukan masalah suka tak suka dkt orang yg dibela, ni pasal budak oku yg didera. Takde sape yg sokong melainkan mereka2 yg ada udang disebalik mi. Cuba kalo anak beliau pulak didera, adakah mungkin beliau akan bertepuk tangan hepi pasang bunga api warna warni untuk meraikannya?

Loading...