Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Simpan Kau Punya B*doh Dan B*ngai Tu..” Suhaimi Saad Bidas Kenyataan Catriona Ross Isu Balik Kampung Ketika PKP

Suhaimi Saad

Bekas penyanyi kumpulan In-Team, Suhaimi Saad tampil menempelak kenyataan yang dibuat pelakon Catrinoa Ross yang sebelum meluahkan perasaan kesal dan geram dengan tindakan segelintir rakyat yang berpusu-pusu pulang ke kampung sebelum perlaksanan Sekatan Kawalan Pergerakan Penuh yang dilaksanakan pada hari ini.

Suhaimi tampil mengkritik kenyataan Catriona menerusi sebuah hantaran di Instagram miliknya di mana dia beranggapan bahawa pelakon wanita itu sepatutnya memahami masalah dan keperluan masyarakat yang berbeza.

Advertisement

Dia yang turut memaki hamun Catriona berkata, pelakon drama Pujaan Hati Kanda itu sepatutnya menyimpan kenyataan seperti itu sebelum ramai yang tidak berpuas hati dan meluat.

“Dah setahun lebih kot orang patuh, taat, ikut, sabar. So, kau nak suruh rakyat ni puji dan bagi pingat ke kat kerajaan? Simpanlah kau punya bodoh dan bingai tu. Jangan tunjuk sangat nanti orang meluat.” tulis Suhaimi Saad di hantaran Instagramnya itu.

Terdahulu, Catriona menerusi sebuah rakaman video yang turut membawa watak sebagai Kak Kek telah menzahirkan perasaan geram dengan segelintir rakyat yang tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan dalam usaha melandaikan bilangan kes harian COVID-19.

Ujar Catriona, tindakan mementingkan diri sendiri itu akan mengundang risiko dan juga membahayakan pihak lain terutamanya ibu bapa di rumah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

18 Comments

  1. Smartbird

    June 1, 2021 at 9:27 pm

    Well said Ms Amelda! And there’s a saying ‘Birds of feathers flock together’, period.

  2. MHZ

    June 1, 2021 at 8:05 pm

    SS ni yg patut simpan sikit bodoh tu..ni ke perangai org tg belajar agama? Memalukan betul…

  3. Amelda

    June 1, 2021 at 5:13 pm

    Yg patut kena simpan dan quarantine kebodohan tu you Suhaimi Saad. Diri sendiri and family tak terbela. Nak bela rakyat..ouch!! What Catriona has said is in-line with sunnah nabi..when there is a pandemic, do not travel…do not spread…what about those people working in Singapore. They have not seen their families too…but yet, for safety sake, they continue working.. lebih baik you volunteer utk jadi frontliner…dari buang masa backup artist yg 2 tu…yg terang2 tak heran pun dgn u and stop bashing others who are right..guys, do not argue with stupid people..they will drag you down to their level. I really pity ur wife and kids…its really a test for them to have a father like u…eee

  4. bell

    June 1, 2021 at 4:44 pm

    mesti suhaimi ni salah sorang yang balik kampung. donebelarakyat konon. donebelabingai baru betul.

  5. Emanon

    June 1, 2021 at 4:29 pm

    Ak rasa, org dok pakat meluat kat ko lah bingai.
    Bingai tak sudah2.. bodoh pon tak reti nk berpada2.. penatlah

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top