Written by Bella | January 3rd, 2019

Teruk dikritik sebelum ini kerana memakai gaun merah yang terlalu mencolok mata dan terlampau seksi, pelakon drama Selafaz Cinta,  Puteri Aishah nampaknya kebal dengan segala kecaman dan terus tampil dengan imej yang lebih ‘daring’.

Kali ini, video yang menunjukkan beliau seakan memakai bikini ketika bercuti menjadi bualan hangat netizen.  Bagaimanapun, hanya bahagian atas tubuhnya sahaja yang kelihatan.

Rata-rata netizen agak terkejut dengan perubahan imej pelakon itu yang sebelum ini agak sopan tetapi sudah terlalu mengikut fesyen barat sejak namanya popular.

Terdahulu, beliau viral dengan kisah Cikgu Aishah yang bertudung manis sehingga membuka peluang untuk beliau menceburi dunia lakonan. Puteri Aishah juga merupakan finalis pertandingan Dewi Remaja edisi 2014/2015.

Sumber Berita : Media Hiburan

32 responses to Semakin Seksi, Baik Tak Payah Pakai Baju Terus – Netizen Kritik Video Puteri Aishah Pakai Bikini?

  1. Anonymous says:

    lelaki suka yg seksi utk buat penyedap sementara je.
    Bila buat bini cari yg berniqap, bila dah dpt berniqap, rumah mcm kapal pecah.

    dunia—dunia—

    8

    0
    • nana says:

      tak pe, berniqab tu kan tuntutan agama, dpt lak bonus yg pakai stokin dgn baju longgar kt luar. saham akhirat tu.kalau rumah mcm kapal pecah, sama2 la kemas. pimpin tgn isteri buat keje sama2. kalau sewa umah dgn duit kereta kau sebagai SUAMI sanggup minta isteri byr separuh walaupun tu tanggungjawab penuh suami, tp isteri kau yg keje patut duit tu untuk dia semata2 sanggup je kongsi. knp kerja rumah nk berkira? tu belum soal pendidikan anak2, patut lelaki yg mengasuh, terap akhlak yg baik pada anak2 tp sanggup lepak sampai pg dgn kawan, weekend sanggup tinggal anak2 dgn isteri semata2 nk main moto. isteri gk yg jaga dan asuh anak. pernah tak dgr isteri complain. tak kan? jd nye bkn salah niqab tp didikan tu bermula dr seorang SUAMI. Nak kawen ikut islam, nk hantaran ikut islam tp bab tanggungjawab ikut nafsu pastu mengharapkan bidadari syurga.

      0

      0
    • Aida says:

      Takdelah .. ydp agong tu elok je cari yang buka sana sini, belajar biasa2, kerja entah apa2.

      3

      0
      • bimbo says:

        even ydp agong pilih yg bukak sana sini kurang2 b4 tu org tu bukan muslim..mana tahu lepas dah masuk islam dia bertutup litup lebih baik dari kita sbg org islam..x ke malu sbb org islam sendiri tunjuk diri n pakaian mcm org munafik.. k bai

        7

        0
    • nana says:

      bonus la dpt isteri berniqab lg untung dpt yg pandai pakai stokin dan berbaju labuh. pahala berterusan. kalau dpt isteri pemalas, sebagai suami pimpin tgn isteri buat keje umah sama2. kalau suami sanggup suruh isteri kongsi byr sewa umah, duit kereta, bill api dan air, apa salah nya kongsi buat kerja rumah. nk kawen ikut cara islam, nk hantaran ikut cara islam tp nk jlnkan tanggungjawab pun berat dan malas pastu berangan nk bidadari dunia dan syurga. tu belum sentuh bab didik anak lg. sanggup la lepak dgn kawan sampai pg dr ajar anak2 ngaji. sangup la tinggal famili semata2 nk konvoi dgn member, time weekend la patut bonding dgn anak. bkn lps tgn bg bini urus semua. jgn tuding jari kt isteri tp renung balik cara kita didik dan layan famili.

      0

      1
    • Anonymous says:

      Jap.. Yang komen lebih2 ni ahli kariah kt masjid perlis ka… Ka subuh tadi pun sembahyang pukul 10 pg? Tanya je ye?!

      4

      0
  2. akak sado says:

    Rasanya dia ni dah putus dgn bos naza si faisal tu..so skang nak tnjuk daring laa..konon kau pompuan paling hott!! Ramai pompuan camni, pas putus, tetiba seksi giler2… Padahal aku da lama perasan dia ni, muka kampung sgt…x sesuai nak seksi2, rambut blonde2 ni..jujur ckp, muka ko lembut, alas2 gadis kampung..pakai sopan2 confirm cantik wehh…adehh

    29

    0
    • Anonymous says:

      yupe… dia ni seksi tp muka kampung…
      jgn ade org kg yg marah aku ckp ni… aku means kan dtg kl dgn seksi ala2 stail meksaleh pun tetap muka belacan

      13

      0
      • Anonymous says:

        Guna la bahasa yang sopan seperti girang atau wajah yg lebih ceria dan esotik dalam menyampaikan dakwah islam. Perasaan org kg kita kena jaga bro sbb org KL majoriti bukan asal sini..

        3

        1
    • vidalaknat says:

      nak tambah sikit, tepi tu ada burger sure tak halal…..hahahaha melayu islam sendu

      0

      3
      • halalkebro says:

        How do you know whether it’s halal or not? Hello, there’s a vege burger, the patty made from all plant-based ingredient you know. There’s even patty made out from soy aka tempe lol. Even if it’s meat pun, why do you bother so much. Kisahkan yang masuk mulut awak je la, sibuk nak ‘tak halal’kan apa orang lain consumed. Melayu islam sendu is you yourself. Sejenis makhluk yang tengok orang lain pergi UK ke jepun ke pastu duk menyoal siasat “halal ke?” Awak duduk bawah tempurung ke macam mana?

        15

        1
    • Meow says:

      Belum putus lg ngan bos naza tu. Tp cover line.

      0

      1
    • anon says:

      dah putus but still kawan sbb slalu tgk lepak sekali kat luar..kesian tak jadi ng faisal

      2

      0
  3. Anonymous says:

    Cikgu Aishah dah culture shock…
    ilmu cikgu kelaut… peribadi imej rosak.. maruah takde value
    seksi rupa sakai jgk… konon dpt bit ladies keliling si smfaizal tu… jauh sgt nk capai level marion counter ke chryseis tan.. diorg tu educated & establish sblm kawin…
    ckp english kene improve dulu. indon2 kt bali tu lagi pandai speak eng full sentence bila ckp…

    15

    0
    • Aida says:

      So what kalau tak pandai english? Apa yang hebat nya marion tu? Semua orang sponsor jgk. Chryseis tu the one and only je dalam msia tu. Anak tycoon. So kalau bukan anak tycoon she doesnt deserves to enjoy life? Come on la

      8

      1
      • tipahhhh says:

        Betul aku setuju dgn Aida. Tapi….tapiiiii.. kalau la ecah ni berubah daring sbb nak sama level dng minah dua keping tu, xyah kot, xkan sampai.. Derang pun convert sbb nk kawin je. Better kekalkan aje imej bersih as muslim, so bila ecah kawen dgn si pesal tu org pun cfm lebih respek ecah.jadi diri sendiri kan? ni x, org tu kelaut ko pun kelaut hindi jugak, kesian jadiknya. Da la family Naz tu, tau2 jelah tgok ig derang pun tau lifestyle camne.. tp tulah, realitynya akhir zaman ni, yg cntik n berduit tu la org puja, baru sama kelas katanya.

        7

        0
    • Anonymous says:

      Ckgu ke dia ni? Ckgu sementara je aritu. Ganti ckgu cuti bsalin ke apa nth…bkn die ckgu betul2.tu yg jd gitu tu..

      2

      0
  4. anonymous says:

    stok ‘celup lepas’ para atuk2 vvip,stok utk buat bini atuk ckp no thank you

    1

    1
  5. Anonymous says:

    jenis takde value…
    culture shock… belum ape2 bakat masih zero dah nak berseksi…

    5

    1
  6. watever says:

    gigih la nk tunjuk daring sgt..dh tk de dgn si ceo naza tu lg agk nye..n pegi #melepas ko wahai puteri aisyah oiiiiii..skang ko y melepas..si sm faisal tu buat ko stock teli geli je.ko je prasan nk mampos..famili dorang kalo nk jd menantu or bakal ipar duit of cos nk org standard n de class tk mcm ko.muka still kg gak.paki la seksi mcm mn pun.but still kg sgt sgt..sowi to say la ye.watak ko dlm selafaz cinta tu sesuai sgt ngan ko y fedik gedik baik dlm drama or realiti..#watever

    7

    0
  7. A says:

    Omg so the very tipikal gitu perangai kg.com hahahaha. Tunjuk2 kulit seksi seksa ni so yesterday la please

    2

    2
  8. Madah berhelah says:

    Malu dengan dunia luar bila bertanya adakah itu orang muslim ?

    Jangan mengaku muslim kalo dah berpakaian bab kristian …memalukan umat muslim yang benar2 kejalan Allah ..

    artis ni jadi perhatian and mentor kepada malaysia dan umat muslim , kalo begini artsi jadinya baik telanjang jer…orang tanya jawapla ” ratu kristian ‘

    Bertaubatla , ramai lagi artis x berijap tapi tau jaga tata terbit ..jgn muat malu kaum muslim not melayu …

    2

    1
    • Anonymous says:

      Apa kaitan pakai macam tu dengan Kristian?

      Kalau Kristian memang kena pakai seksi ke? Kristian tu agama takde kena mengena dengan cara pakaian macam ni.

      Pls get your fact right.

      2

      0
  9. ex bohsia says:

    Minah karat buat promosi baru sempena 2019 sebab 2018 gagal dapat jantn kaya,kes tipah tertipu ni ingtkan sm fesal nak kwin dgn dia hmmmmm abis madu sepah msuk tong sampah LOL..sdngkan x wife dia yg educated n kaya pun kena reject inikan pula kau yg artis baru n kayu hmmmmm tawakal je lah pegi ambil kelas b.inggeris kasi lancar

    2

    1
  10. minah kepochi says:

    aku tak nampak pun dalam video tu menunjukkan dia pakai bikini? cuma daring jela dalam video ni, serius aku tak faham yang netizen dok bising2 tu. Ke aku yang tak nampak bikini tu? haha

    3

    0
  11. Anonymous says:

    Apa kaitan pakai macam tu dengan Kristian?

    Kalau Kristian memang kena pakai seksi ke? Kristian tu agama takde kena mengena dengan cara pakaian macam ni.

    Pls get your fact right.

    2

    0
  12. Aku says:

    Dia ni muka petak betul. Bukan mengutuk tapi sekadar meluahkan perasaan.

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Aritu dia jadi cikgu pun bkn cikgu betul. Jadi cikgu sandaran je pun. Bsepah selfie kekonon jadik cikgu btudung litup bagai. Skg tgk jd apa ?Wat malu cikgu je. Org smp skg dok sebut2 lg dia ni cikgu dlu.

    2

    0
  14. Madah berhelah says:

    Nak jawap soalan kat bawah ni …

    Kristian ada yg mcm muslim adapun jarang melainkan duk gereja lar..

    Tapi org kristian cam kate perry , dia suka org berbikini cam ni …nanti terjumpa bgtau la im also christian like you ….buat malu la…

    Artist baru naik ni nak cari publisiti biarla kejalan allah at least x pakai tudung pun masih cover aurat ..

    guna otak la fikir …tp x per la ..ada artis stakat jaguh kampung seksi pun kampung je tahu …. aaarrhh ..my oversea friend always ask us ..when we flight ….did muslim also can be wear like the video ….i says yes cause they like you …hahahahah ….

    nak jadi artis biarla bertertib ,,menjadi idola anak2 kami …huh

    Apa kaitan pakai macam tu dengan Kristian?

    Kalau Kristian memang kena pakai seksi ke? Kristian tu agama takde kena mengena dengan cara pakaian macam ni.

    Pls get your fact right.

    2

    0

    0

    0
  15. makcikbawang says:

    Cuti di thailand tu kan? tapi makan burger? burger tu halal ke? isi daging 100% dari lembu ke dan halal ? kebiasaan negara eropah / us dia orang mix dgn pork meat.

    0

    0

Leave a Comment

Optional