Written by Irsa | October 14th, 2019

Umum mengetahui bahawa Syatilla Melvin dan adik-beradik perempuannya yang lain telah mengeluarkan produk kecantikan di bawah nama mereka sendiri iaitu Kekasih. Walaupun baru sahaja dilancarkan, kesemua produk yang ditawarkan telah mendapat sambutan yang hangat daripada peminat dan orang ramai.

syatill melvin bengang produk kecantikan kekasih dituduh ada bahan merkuri

Namun begitu, mesti ada sahaja yang busuk hati dan cuba untuk menabur pasir ke dalam periuk nasi pelakon wanita itu. Menurut entri di laman Instagram Syatilla, ada individu yang menuduh produk kecantikannya itu mengandungi merkuri tanpa memberikan bukti yang sahih.

Berang dengan tuduhan itu, Syatilla telah ‘mengamuk’ dan mahukan permohonan maaf secara terbuka daripada individu itu. Kalau tak mohon maaf, tunjukkan bukti bahawa produk keluarannya itu mengandungi bahan terlarang. Dia juga mengugut akan melaporkan kes itu kepada polis. Marah betul!

Walaubagaimanapun, tak sampai satu jam Syatilla memuat naik amaran itu, individu itu telah tampil dan memuat naik permohonan maaf secara terbuka. Mungkin juga kerana takut dengan ugutan yang dibuat oleh pelakon wanita itu.

 

Syatilla telah pun menerima permohonan maaf itu siap memerli individu tersebut dengan menggunakan hashtag #takotmukakenasagatlettew. Dia juga berharap agar insiden seperti ini tidak akan berulang lagi pada masa hadapan.

Kalau nak buat tuduhan pun, pastikan ada bukti yang kukuh, Takut termalu sendiri nanti.

Sumber: Forum BM.CARI

31 responses to “Sebelum Aku Sagat Muka Hang Kat Jalan…”- Syatilla Melvin Mengamuk Apabila Produknya Dituduh Ada Merkuri

  1. Kobes Bunga says:

    Hrp2 mmg product tu ok la….

  2. unknown says:

    awat laaa kasaq sangat bahasa hg tila oiiii..

  3. Ntahpape says:

    Budak tu patut boleh saman dia balik. Main ugut² nak sagat muka orang pulek. Bahasa cantik sangat si tilla ni.

  4. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    agak kasar

  5. Hui says:

    Org ulu mana yg teringin nak pakai product retis?
    Uew

  6. garam says:

    Produk takde merkuri tapi budi bahasa tu yang ada merkuri.

  7. peqatiiii je ko ni says:

    sejujurnya saya pernah pakai KEKASIH, 1st keluaran tu, tapi sayang nya produk ni xsesuai dengan bibir saya..maybe bibir orang lain ok, dont know….oklah tak kisahlah, tapi serius lah syatilla ni dulu masa dia belum kawin dgn sam ok ja tengok, tapi sejak kawin nampak macam over, macam acah-acah cakap nak gangster bagai..nampak FAKE!….entahlah….

  8. ct says:

    kann… mmg over pon

  9. Anonymous says:

    Beraninya kamoo, yakinnya kamoo

  10. orangsains says:

    aku percaya kalau dia cek guna XRF (antara alat nak cek logam berat etc) dan merkuri tu ada. Sebab lipstick hok murah2 ni mmg selalu ada heavy metals dlm tu
    yang bagi lipstik dia femes n mahal semuanya marketing je tu..padahal..sambung sendiri la eh

    nak selamat..beli yg ada dermatologically tested

  11. miumiu says:

    ini semua poyo, strategic marketing

  12. anonymous says:

    ni lagi sekoq jakun

  13. Anonymous says:

    Cara die berpakaian tak pernah nampak bagus, selekeh lah

  14. Anonymous says:

    Will never beli products artist ni ….so kampong la nak ikut ikut artis …eps yg ckp mcm mi … Nampak sgt bodoh .

    Pelajaran apa dia ada untuk produced cosmetic??????

  15. tilu says:

    tilla ni mmg kasaq weh.. bahase budak2 sek gengster. dia xtomboy. tp kasaq lbh. pastu bengang r org dok komen cmtu. apa lg.. kasi kluaq la ayat sagat muka hang. tok sah dok teguq la dgn org cm ni. haihh

  16. Anonymous says:

    Sendu… Bahasa macam org tak pergi sekolah, camni ke nak org percya kat produk ko? Geli woi

  17. Akak kanTin says:

    Yesss…tilla ni tak ada originaliti berpakaian sempoi..Tilla dia nak jadi selebriti yang orang kata pakai baju buruk pun nampak cantik..pakai tudong senget benget pun nampak lawa..Dia cuba nak buat aura tu macam Lisa surihani / Vivy Yusof / Mawar Karim..tapi dia tak ada aura tu…Bila dia tak bersiap dia nampak selekeh sket..Tilla kene rajin sket bersiap..coz hang kan jual produk..biarla semengah sket….

  18. Anonymous says:

    Bahasa berbaur ugutan …sayang budak tu naik takut …. Budak tu patut report polis saja …sbb berbaur ugutan …..

  19. ikan says:

    aku tak pernah teringin pakai local product. lantakla ade merkuri ke takde pun. biarla aku tak putih lutsinar pun. asalkan aku bahagia.

  20. Anonymous says:

    Bahasa tu jaga bila nak buat marketing… silap besar tu. Dari situ bakal pembeli & pengguna dapat baca sikap penjual ni. Bila bahasa kasar gitu… alamatnya memang cabutlah bakal pengguna

  21. marang kerapu says:

    aku kalau artis2 jual produk ni mmg x teringin pun nk beli. buat ap la beli kt artis kt farmasi byk je dh lulus kkm beli la yg tu bodoh simpan sikit la rakyat jelata oi tu pun kena ajar ke hahahaha

  22. mmg pun says:

    sangat setuju kat u, bahasa melambangkan hati

  23. Raed says:

    Wow … bahasa yg digunakan oleh retis ni sangat la byk mercury dia … “your words speak your character”

  24. Jamilah says:

    Sory to say.. aku mmg xkan pakai ape2 local produk esp dr artis2 gini.. depa spm pn xtau lulus ke x? Cba tny maksd fotosintesis depa tau dak nk terang cmna? Bnda ni aku tgk sndr depan mata ada satu artis tut tut…
    ( satgi mention nama kna saman plk) jumpa srg mcm manager la duk bwk catalog untk bg artis ni pilih mna satu produk nk kluaqkan.. n smua tu dr timbang kilo beb.. aku duk dgq ja depa pompang2 sembang pasai packaging la bgai.. tp sembang kt starbuck.. klu pro sembang la dkt ruang meeting mcm kylie tu.. ????..

  25. Anonymous says:

    Aku tunjuk je ayat2 syatila ni dkt laki aku. So that laki aku tau, wpun ada rupa tp budi bahasa errr…., byk je yg level bawah2an mcm ni. So, nmpk sgt aku better dr level2 ni. Selamat dr kena sondol

  26. cik halia says:

    syukur la tila oooiiii kau tu kawen kan si sam…kalau tak,dah lama kau tu tenggelam tak timbul2 dari dunia gosip

  27. Anonymous says:

    Baikot …baikot …baikot …..

    Product to timbang kilo samseng

    Alasamseng

  28. Maya says:

    This is all marketing gimmicks ????

  29. Anonymous says:

    dia ni mmg selalu cakap kasar sgt2. dalam caption, cakap dengan suami lepas tu rekod. bunyi kuajaqqqq je

Tinggalkan Komen Anda Di Sini