Written by Bella | April 19th, 2017

Beberapa hari lepas kecoh dengan berita bekas pelajar AF9, Azri yang di hadapkan ke Mahkamah Sesyen  atas tuduhan mendera anak tirinya, Putri Nurul Huda dengan mencelup kedua-dua belah tangan mangsa ke dalam air panas di sebuah pangsapuri, Jalan Putra Indah, 9/1C, Seksyen 9, Subang Jaya , kira-kira pukul 8 pagi, 5 Mei tahun lalu.

Diasak dengan pelbagai persoalan, Salma bekas juara program Mentor musim kelima bagaimanapun tidak dapat memberikan sebarang komen lanjut mengenai kes tersebut atas nasihat peguam suaminya. Namun, Salma akui beliau sebagai ibu tidak akan mungkin sanggup melihat anaknya didera.

Salma juga ada menyatakan hubungan Azri bersama Putri yang merupakan anak tirinya sebenarnya begitu rapat.

Sebagai ibu takkan saya nak biarkan anak didera. alau baca komen-komen di media sosial itu memang sakit hati, sebab mereka tak tahu apa-apa. Saya serahkan perkara ini kepada pihak yang lebih adil.

Putri memang mengalami kulit sensitif sejak kecil. Saya tak boleh bagi komen lebih lanjut. Tunggu sahaja laporan lengkap. Cuma apa saya boleh cakap, hubungan Azri dan Putri sangat rapat. Malah, lebih rapat daripada dengan saya.

Pada masa yang sama, Salma akui beliau cukup bahagia melayari bahtera rumah tangga bersama Azri dan mereka tidak mempunyai sebarang masalah.Walaupun terkejut dengan apa yang berlaku, Salma anggap ia adalah ujian buat dirinya dan redha dengan setiap dugaan.

Sumber Berita : Utusan Online

30 responses to Sebagai Ibu Takkan Saya Nak Biar Anak Didera? – Salma Mentor

  1. enot says:

    Orang melayu nama saja islam tapi perangai kalah orang yahudi. Sebab tu bala turun di negara, gst, harga minyak naik, pemimpin umno curi duit rakyat dll. Ada pulak orang umno kata perogol boleh kawen dgn mangsa walaupun berusia muda. Kes dera memang rata kita dengar yg dilakukan oleh orang melayu

    19

    4
    • haram jdh says:

      Apabila anda hanya seorang seorang artis, maka keberangkalian anda tidak ada pelaran yang tinggi, tidak tahu menilai sesuatu secara kritikal, IQ & EQ mungkin rendah, tidak rasional danpercaya kepada hantu. Di lipat ganda kan dengan pembelajaran agama sekolah pondok tanpa asas kukuh, maka wujud lah seorang pendera kanak-kanak. Malang sekali kita lihat ramai orang melayu yang kena tangkap sebab kes dera, rogol, sumbang mahram, dadah, zina, kultus, rasuah dll. Kenapa terjadi begini? Sebabnye, sistem pendidikan yang lemah, penekanan islamik yang radikal, brain wash dengan perkauman dan budaya meminta subsidi. Formula-formula yang umno dan pas guna kan kepada orang melayu ketika mereka bersuka dengan harta rampasan rakyat. Gunakanlah undi anda dengan bijak, undilah PH. Masa depan akan terjamin, insyallah

      3

      3
    • JANDA ROHINGYA says:

      AKU HERAN, DGN RATA2 MAK JANDA NI, ASIK LEBIHKAN LAKI BARU, DARI ANAK SENDIRI!! PE LAGI LAKI BARU HENSEM N MUDA, APE LG DI BEKUPNYE KAW2, KLO SEBULAN LAKI TU SNGGUP BG KITA 20K OK LA JGK, BEKUP LBH SKIT, LA NI MUDA JE TP TAK KJE, HARAP DUIT BINI SIAP DERA ANAK TIRI PLK, ADEHHH!! WOII MAK JANDA, BUKA MATA KORANG LA, JGN BUKA LOBANG JE TAU, JGN TUNGGU ANAK2 KO TU KENA ROGOL KENA LIWAT NGN PAK TIRI, BARU NAK SEDAR!! PUII JANDA CM NI, NEXT NI SI FASHA PLK, YG TGH GILE NGN JANTAN KAMPONG MISKIN JUAL INSURAN TU, HMMM

      15

      2
  2. Wawa says:

    So actually siapa yg report azri ni kt polis tu je nk tanya??

    55

    0
    • Anonymous says:

      betul tu…kurang faham

      18

      0
    • Anonymous says:

      tau xpe..complicated sungguh story dorang ni

      13

      0
    • Anonymous says:

      kot2 bekas suami…sb salmah berdiam bagi pihak peguam suami..mesti lah tu bekas suami..pastu kes ni mcm2 kemungkinan berlaku..kadang sb syg giler kt suami baru ank sanggup kena dera…dan ada plk kes bekas suami xblh tgk bekas isteri bahagia dgn keluarga baru mulalah buat citer. kita tgu jelah laporan nti.

      37

      0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        betol tu sayangkn laki kedua anak kena dera pon takpe boleh kasi cover pada laki ..bila di tanye cakap laki ngan anak2 rapatttttt padahal padahal padahal huh ! macm gini punye story susah nak percaya pasal bini asek nak cover lakiiii aje takot kena cerai ! kalau benda ni tak berlaku mana datang Nye police report ??? mesti la anak dia kasitau ngan orang yg dia kenal mungkin bapak dia nenek dia or mak cik pak cik mungkin …helo salma kalau betol laki u ni rendam tangan anak u kt air panas memang tk patut u biarkn n cover dia…banyak dh terjadi benda2 gini..ada yg laki bini subahat dera anak pon ada tau ! dapat laki baru biarkn anak kena pukol ngan laki baru ! percaya sangat cakap laki baru sayang konon huh ! podah !! mintak2 police siasat ini perkara dengan secepat mungkin Nye…

        4

        0
    • cikgukemahiran says:

      bc kat forum cari depa kata doc yg rawat tangan bdk ni yg p report report dh lama myb dh terbukti azri ni salah tu kena tangkat.. kesian kot hampa semua p tengok kat fb azri ada nmpak tangan bdk ni melecur kesian kot . kalu aku jd salma memamg aku x kan kawin lg.. kena pikir laki kita suka ka kat anak kita.. kebanyakan mana nk anak tiri..

      23

      0
        • cikgukemahiran says:

          azri af9 try search tengok.. pastu cr n teliti pic anak tiri dia yg depa pegang tiket wayang rasa.. try la tengok tangan anak tiri dia.. mengelupas nmpak cm kena celup air panas la .. kami sedih org bdk2 cm ni.. nk dapat payah kami kawin setahun x dk ag anak.. depa senang ja dapat x jaga dgn elok..

          10

          0
  3. Miraeku says:

    Kalau da syg suami,sggp cte yg baik wlupn slh.. kbykn kes dera ank mst mlibtkn mak [email protected] tiri..mmg lumrh..sbb nye bkn drg dgg sndrik.. apepn smg kes nie dpt d slesaikn dan tbukti kalo bkn azri yg bslh.. ok!

    8

    0
  4. fromthe_truestory says:

    Kalau mgalami skit kulit dkt bhg mana.. semua bdn ke. Kalau kedua2 tgn lebih2 lagi bhg tapak tgn..kalau kesan kena air tgn di celup dlm air panas mesti tau.. kalau nmpk dgn “real” dpn matapun kita tau nk bandingkan.
    Kalau “btul” suami u x buat bagus.
    Kalau dia “btu;” buat, anda di ingatkan jgn melindungi pendera..satu kesalahan…silap2 anda akn terbabit jugk. Hati2 lah.

    5

    0
  5. anon says:

    lagi satu retis suam suam hangit nak jadi kan cerita …hahahah
    ntah apa je lahh weii .

    2

    3
  6. Anonymous says:

    Kulit sensitif and kena air panas lain keadaan kecederaannya kak oiii. Only the doctor can give the answer. Penderaan normally the doctor will xray the victim. How come takes long time to investigate?

    22

    0
  7. Anonymous says:

    Whatever it is! Yang mendera tu x boleh diterima akal! cuba tangan die kena celup air panas! BODOH!

    13

    0
  8. sepaun says:

    masalahnya di sini, sebenarnya sapa yg buat laporan polis? logiknya, klu tgk IG azri, salma tu mmg drg nmpk mesra dgn anak2..(klu luar dr IG x tau pla la kan)

    4

    0
  9. izzy says:

    Alamak mak2 semua.. tak payahlah in denial sgt klu betul2 laki anda mendera anak anda or even urselves. byk sgt skrg kes boyfren la, mak bapak tiri la yg dera anak. x pyah nk bajet2 bahagia tunjuk kt org klu hakikatnya tidak. kesian kat anak oi! btw aku x kenal pun sape azri ni..?

    17

    0
  10. Anonymous says:

    Apa kaitan kulit sensitif dengan kesan melecur? Beza sangat 2 tu.

    4

    0
  11. hakak cun says:

    kdg2 ppuan ni br berlaki mmg cover laki klu dia buat salah.. walaupun nmpk anak dia kene dera ke.. sebbnye syg kat laki.. yg jadi mangsa si anak.. sllunye mmg cmtu.. mmaklum la laki hensem

    9

    0
  12. telur masin says:

    macam x kerja jer azri ni. duk rumah goyang telur ke ?

    9

    0
  13. Anonymous says:

    inilah akibat metamphetamin

    0

    0
  14. kakikucinghitam says:

    teringat psal jutawan perempuan yg pergi bercuti ke korea tu.. yg laki die belasah anak die sampai berdarah.. masyaAllah x sangka betul tau ada ibu yg sanggup biarkan saje sampai berdarah..kalau aku mst dah peluk anak tu..pukul laa aku jgn sentuh anak2ku

    8

    0
  15. sweet says:

    jgn smpi budak tu dah tak bernyawa…xyah nk back up kalo betol2 terbukti..aduhh naluri ibu aku xleh anak2 kene baut smpi camtu skali..

    8

    0
  16. wil says:

    sedihnya buat anak mcm ni. x nak anak tu meh sni aku jaga. aku 10 tahun menunggu dan masih menunggu zuriat. org yg senang dpt tu x mnghargai langsung amanah Allah.

    13

    0
  17. pi mampos mulut2 durjana says:

    ala cam bangang je ko org.. pompan menjanda bkn main mengata….bl berkahwin lain pun mengata….moga org yg mulut becok ni ditimpa bala…moga besok ko beranak ramai pon sorang anak pon xdernya nak jg ko org wahai makcik2 becok..

    1

    6
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      bukan mengataaaaaa ngan bapak tiriaaaaaaaa pasal dh banya terjadi bapak tiri dera anak tiri sampai mampos pon adaaa jadi hati2 la ngan laki keduaaaa jangan percaya sangatttt ngan laki keduaaaaa n jangan tingalkn anak ngan laki kedua suroh jaga ke pe kalau boleh elakan dari di jaga oleh laki kedua…! kadang2 laki ni bukan Nye nak jaga sangat ngan anak tiri …si bini pulak nanti konon nak rapatkn anak2 ngan laki kedua tingalkn anak2 suroh jaga kau ingat laki kedua tak tau hipokrit ke ??? depan kau baik la sayang2 ngan anak tiri dia …blakang bini ha tuhan aje lah yg tau semua itu perkara yg berlaku !! salma salma kenapeee la kau nak cover kau punye laki …kalau dia salah cakap aje dia salah jangan nak sayang2 sangat ngan laki gini macm huh !

      1

      0
  18. loyarbapakkau says:

    hati2 la puan.. anak perempuan dgn bapa tiri.. dah banyak terjadi kes rogol dan sebagainya. Tambah2 pula anak tiri perempuan tu ‘lebih rapat dengan bapa tiri dari puan sendiri’.

    Sila ambil iktibar.

    Cinta kadang menggelapkan mata hati. Puan dan suami artis.. kena la ubah stigma org yg artis ni x cerdik kepada cerdik……… puan kena jadi bijak.

    4

    0

Leave a Comment

Optional