Written by Bella | June 18th, 2019

Siapa sangka ucapan manis bersempena sambutan Hari Bapa baru-baru ini daripada aktres Nabila Huda buat bapa tercinta, penyanyi rock,  Amy Search bertukar pahit apabila ibu tirinya pula memuat naik kenyataan berbaur sindiran.

Pada awalnya, Nabila atau mesra dengan panggilan Abil memuat naik video kenangannya bersama Amy berserta ucapan penuh luahan rindu untuk meluangkan masa bersama bapanya selepas hampir tiga tahu mereka tidak bertemu.

Bagaimanapun Nourish memberitahu Amy tidak menyambut hari bapa meskipun berjiwa  ‘rock star’.

Abil sangat kecewa dan berang dengan tindakan ibu tirinya itu dan mendakwa wanita itu adalah punca hubungannya dan penyanyi rock itu renggang.

Perkongsian Abil mendapat sokongan netizen termasuklah juga rakan-rakan artis yang mendoakan agar dia kekal tabah dengan dugaan yang melanda. Mereka turut berharap agar satu hari nanti Abil dapat berbaik semula dengan bapanya.

70 responses to Sebab Itu Aku Cakap Dia Punca, Aku Takkan Rampas Your Truly Rock Star – Nabila Huda Tempelak Ibu Tiri

  1. faraj says:

    ni semua salah PAS..pasal baca kitab tapi tak paham apa2..kanina punya PAS….kikiki

    • Anonymous says:

      Bodoh la artis2 Msia. Orang masuk IG nak tengok gambar2. Yang korang bergaduh berkelahi berjela buat assignment mcm student buat thesis PHD.. mcm anjing dan monyet. Masuk FB la… semak la sis.

      • Walaupun Pahit says:

        Bergaduh la mcmne pon, mak tiri ada hak melebihi hak anak ke atas papa nye. Yng salah si anak sebab meroyan. Bini okay je sbb besok harta jatuh kat tangan bini dia bukan anak mcm si beluncas ni. Whoppps.

        • Mat Sahdo says:

          kalu aku dpt anak mcm si nabilah ni, aku pun layan bini je… lg syok wei. buang masa bukan basah pun tilam. syndrome anak tunggal yg dahagakan kasih sayang. ko ingat dunia ni berputar disebabkan ko je ke? grow up larrr….

        • Anonymous says:

          Anytime blh wasiatkan pembahagian harta ye. Or even now amy can give to abil if he wants. X payah tunggu meninnggal n bagi ikut faraid, no, x semestinya. N bapa n anak pompuan x batal wuduk ye… Sbb forever n ever derang related. Tp klu suami or bini meninggal, cukup time, bekas pasangannya selamba kawen lain..

        • Anonymous says:

          pembahagian harta kepada bini muda. anak2 dapat jamuan tahlil je sis. sila hadam
          :(((

        • Sporean says:

          Bila si anak kurang didikan agama. :((

        • wina says:

          kalau mak ayahnya tu penuh ilmu di dada, xde laa anak jd terpinggir mcm tu. wpon nabila tu nampak mcm harajuku, dia xde laa ade issue mcm fathia. berlakon bagus. ade famili jg elok2. still hormat pd org yg hormat dia

    • Cik Bee says:

      kupu2 la sangat tpi attitude mcm ulat bulu. patut la mak tiri ko x suker ko kan? ko pun x perfect mana..

    • Anonymous says:

      semoga pak amy search carik bini baru :)

    • Anonymous says:

      Klu dugaan dtg dlm bentuk amy jatuh sakit terbaring, kita akan blh nampak drama sapa yg evil dalam ini cerita…kita doakan semua dlm keadaan selamat sejahtera ye..amin

  2. Anonymous says:

    Bini amy tu memang perangai lahanat. Ingatkan bila da kawin dgn amy dan bertudung lingkup akan berubah la perangai hanatnya tu tapi still jugak dibawak perangai zaman gro dia sampai lani. Apa yg nk dijeles kalau amy rapat dgn abil sbb tu hubungan kandung kot. Perangai mengalahkan setan cuba menjauhkan bapak dgn anak. Mati lagi baik la dari hidop ko wey.

    • Mak Tiri Vogue Berwawasan says:

      Gadoh la korang buat org gelak je wey. …yg penting bini ada hak lebih dr anak. Ko saper nak pertikaikan dia GRO ke… ayam ke? Besok kalu Pak Amy meninggal,.. bini layak… ko dapat la maki hamun idop x tenang sampai ke sudah…Bingai sampai ke tua hahahah

      • Ulat Bunga says:

        yeszzzahhh. si ulat bulu tu la yg patut kunci mulut. dah itu pilihan papa dia….masih x reti2 ke? diam lah…muak!

        • Anonymous says:

          kau ibu tiri abel ke?

        • Cili says:

          Ibu tiri ada hak ke atas bapa….nak gaduh pun tak guna dengan melayu otak level mawas cm korang nie.

        • Anonymous says:

          ibu tiri ada hak keatas bapa, ini betui, itupun bergantung kepada mana tempoh perkhawenan, ada zuriat ke tak, ssh sama2, sng sama2, jika jdi ibu tiri yg baru je menikah , kubur bekas bini masih merah, tetiba laki pulak mati, time tu lah nk nak semua harta, aku rasa..MMG TAK AKAN DAPAT, ANAK2 DRI BINI PERTAMALAH DAPAT, INGATLAH, PERTALIAN ANAK TAK AKAN PUTUS SAMPAI BILA2, IBU TIRI KALAU LAKINYA MTI..HABIS DH..PERGILAH JAUH BAWA HALUAN.

      • Anti GRO krepot aka bini amysearch says:

        Hoi gro kerepot..
        Ko tu dah la rampas laki org. Dgn anak sekali ko nk rampas kasih syg dia dari bapaknya. Sape kata hak bini lg byk dari anak? Abil tu mungkin la anak tiri kpd ko gro kerepot… tp anak kandung amy. Ko jgn hrp la dpt lebih dari abil.. tambah lagi org ramai da tau perangai lahanat ko yg tak berubah sejak dari zaman gro murahan sampai lani… dasar burit lobos. Ko tu kalau amy ceraikan terus takde pertalian apa tp kau cuba la sedaya kerepot ko mcm mana sekalipun nk memisahkan amy dan abil tp diorang takkan terputus pertalian darah.. impossible… sedar di maner letaknya kedudukan ko hai gro kerepot yerrrr

      • Anonymous says:

        gang2 anak yg rasa dirinya mereka xdiperlukan dah meroyan sakan…
        adoi get a life la b*tch.

    • PESANAN SMS MAK TIRI ABAH KO says:

      JANGAN JADI ANAK DERHAKA PLEASE….KITA MASIH DI BULAN SYAWAL.

  3. Papa Dont Preach says:

    papa dah dapt lubang …peduli apa ko nie?

  4. Anonymous says:

    malas nk baca… next lah. settle behind close door je lah. semak.

  5. kelantit says:

    aku benci ibu tiri yang tidak senang duduk bila laki dia rapat dengan anak sendiri. ehh kau peduli apa perampas!!

    • Anonymousjugak says:

      Aku pun ada kawan cam gini jugak, pantang laki dia belikan anak dia apa2 ada la dia merah..tak faham aku. Mmg hak kau dah jadi laki kau tapi dah itu anak dia kau nak buat camne buruk baik pun anak dia. Cuma satu Abil ni hot headed nak kena cool down sikit, walaupun aku percaya ada jantan ni dah masuk bawah kain bini anak sendiri pun dia boleh buang..lagi2 abg2 rock tua2 ni bukan boleh pakai

      • Anonymous says:

        ibu tiri aku pun macam tu.. bila bapak aku nak kasi duit dia jeling2 dan marah2,. ada2 saja dia nak tempiaskan marah. padahal bapak aku bagi duit bulanan pun tak ada. kau dah kenapa perampas? kau yg rampas ayah aku dari mak aku, lepastu nak meroyan? babi

      • Anonymous says:

        ego…padahal …sendu dah.

  6. Anonymous says:

    carilah kehidupan sendiri…ko bkn budak2 lg.
    jgn kacau papa…dia tengah sedap. bukan ko yg layan kehendak seks dia.

  7. AK2.O says:

    LoL..tapi wife amy mmg kelakor la..cakap amy xsuka sambut besday or hari bapa/ibu apa bagai..Tapi kat igstory ko sambut jugak xpe pulak..siap berbelon bagai…Nampak sangat cakap xserupa bikin…

  8. Anonymous says:

    Low class la Nabila Kuda ni…. mencirit je kerja.

  9. Anonymous says:

    lalat cari taik ni asyik meroyan je. sian tengok bila dah sendu…mira filzah dah take over job ko. hahaahha

  10. naza says:

    Jaga bahasa korang please….

  11. Euwww sangat... says:

    Primadona melayu yg paling low class… nak ketawa baca meroyan teruk cam taik ketom je ko ni. Sedeyyyhhh.

  12. Anonymous says:

    nak bsing apa abil oiii..ko xde hak pun sebenarnye. kuasa ko sebab ko retis je. dpt simpati awam je lah.

  13. Anonymous says:

    Betul tu…bini muda ikatan sah kot. Tak perlu nak meroyan lebih2. Nampak ko yang bodoh akhirnya.

  14. Tante says:

    Ego seorang anak yg durhaka?

  15. dudu says:

    nampaknya mak tiri nabila masuk sini komen ni. kelakornye

    • Anonymous says:

      Kannn… excited agaknya nama dia masuk blog retis…. nk menompang glemer anak tiri ler teww… jijik aku dgn bekas gro tu

    • Aida Musa says:

      Yes, gigih mak tiri masuk blog gosip tolong menjawab. Memang busuk hati kau wahai syaitoonnn .. kau lagakan amy dengan anaknya, kau lagakan amy dgn yazit kawan lamanya .. kau memang durjana!

  16. Anonymous says:

    diam lah kuda.

  17. Anonymous says:

    yg aku dgr dulu2 tu, kau yg rekemon ayah kawen dgn mak tiri ko.
    skrg dgn ko dia kick

  18. Anonymous says:

    penulis blog ni nama bella pun marah kat ibu tiri. sampai marah tertulis ibu tirit..cirit ..cirit

  19. unknown says:

    kenapa kotor sgt komen memasing.. perlu ke? jijik

  20. Anonymous says:

    sebagai anak ko la yg patut mengalah. pakai je lah tudong mna tau nanti dpt hidayah dan lekas bertaubat. k bye….

  21. eh sajak nye kau! says:

    aku tak rasa abil tu palau sangat harta bapak dia..mak tiri nye je yang berniat nak bolot, 24jam pk bende tu sebab tu xsenang duduk kalau abil rapat smula dgn bapaknya…

    anak dgn bapak walau bergaduh mcm mana pon, tetap tak ley dipisahkan..sampai mati pon masih dipersoalkan.

    laki bini boleh bercerai berai, hak harta pon yg mana sepencarian je..nafkah pon wajib utk anak2 je…so x payah la nak berebut sgt, bg la laki ko tu bahagia sikit rasa kasih syg anak2 dia.. bukan abil tu nak jadi bini pada laki ko pon..anak dgn bapak kot.. perangai setan mcm mana pon ko tetap xde hak nak haramkan hubungan darah daging dia org

  22. dalita says:

    ibu dapat sikit je reta banding dengan anak..even ibu sendiri pun kalau masih sah jadi isteri dia dapat kurang dari anak, lainla kalau bukan Islam mungkinla berbeza pembahagian hartanya..ikut faraid anak lelaki lebih, perempuan kurang, ibu jadi tukang pangku jer..kalau apak nak bagi pun tak kisah hahahah..

  23. Nabila B*rit says:

    Ko pergi gadoh kt luar je lah oii.. semak lah!

  24. Jiran Mak Tiri Kaw says:

    Terima je la hakikat bahawa papa ko pun dah x koser sama ko lagi. Dia pilih bini muda, ko panas dah knp? Bukan ko yg basuh spender dia. Duduk la senyap2. Kedai ko pun bukan ramai customer. Baik ko jaga kaunter!

  25. nini says:

    kesian pada Abil jadi mangsa sebenarnya.Inilah cth anak yang kurang perhatian dan kasih sayang kerana ego mak bapak.Salah anak ke jadi mcmni..

  26. certot je says:

    Apa laa nabila ni, buang je laa busuk hati tu tak perlu nak gaduh gaduh dgn mak tiri kalau ye pun. Beralah je laa. Kalau papa you sakit nak ke u jaga makan minum sakit demam papa u nanti. At least bersyukur laa mak tiri kamu boleh menjaga papa kamu dengan sempurna. Jgn jadi anak derhaka, jgn lupa kamu pernah keguguran dulu, ALLAH bagi peringatan.

  27. wallaeiiii says:

    mak nabila ni hidup lagi ker tak yer???
    pelik nabila ni mcm org hilang arah… nak kate membesar dgn bapak tiba2 hilang kasih sayg tak juger… sbb dulu dari kecik mak yg jaga… zaman muda bapak pun konsert sana sini… lagipun bapak byk masa dgn bini muda cerai kawin lain lagi… sblm kawin yg skrg… kira bukan membesar serumah dgn bapak pun nk acting ralat kehilangan bapak…

    • no name says:

      yalah, aku pun bepikir macam tu, selama ni dia tinggal dengan siapa sebelum si bapaknya kawin dengan yang last ni? katanya di halau dari rumah ketika remaja? bukankah si ayah ada kawin dua bini lagi selepas ibunya, sebelum berkahwin dengan kasander ni?

  28. Anonymous says:

    si bini kata tak celebrate hari ibu bapa bagai..tp situ terang2 kau wish selamat hari bapa..yg anak mention je nama pak dia..bini siap tag lagi tu laki dia..nak tunjuk kat laki kau yg kau ada wish tp anak takde?..gittiewwwwww??..

  29. Anonymous says:

    Gosip sampahhhh!!

Leave a Reply to eh sajak nye kau! Cancel reply