Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Saya Tak Akan Pakai ‘Lampin’ Itu” – Bekas Ratu Cantik Malaysia Dikecam Tak Pakai Pelitup Muka

samantha katie james

Meskipun hanya dinobat sebagai ratu cantik Miss Universe Malaysia, namun sudah pasti segala tindak-tanduk mereka akan menjadi perhatian ramai.

Advertisement

Umum mengetahui bahawa situasi pandemik yang genting kini memaksa rakyat supaya mengikut pelbagai peraturan berdasarkan prosedur operasi standard (SOP) bagi menjamin keselamatan semua.

Pun begitu, Samantha Katie James yang merupakan bekas ratu cantik Miss Universe Malaysia 2017 telah mengingkari salah satu arahan tersebut dan dengan bangga menayangkan kesalahan itu di laman media sosial miliknya.

Saya dan dia akan buat hal kami sendiri kerana kami dikelilingi oleh mereka yang memakai mask, menyebarkan cahaya dan kedaulatan kami di mana-mana. Saya tidak akan pernah memakai ‘lampin’ (mask) itu di muka saya melainkan untuk menyamar atau ketika berada di sekeliling orang yang menjengkelkan.

samantha katie james

Tampil tidak memakai pelitup muka di tempat umum, rata-rata netizen meluahkan rasa kesal dan mengecam tindakan tidak bertanggungjawab wanita itu.

Malah dia dengan bangga mendedahkan bahawa tindakannya itu berjaya meyakinkan orang lain untuk turut membuang pelitup muka mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @samanthakayty

Advertisement

Terdahulu, Samantha pernah dikritik ramai kerana meluahkan pendapat yang berbaur rasis ketika protes #BlackLivesMatter berlangsung.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

23 Comments

  1. Anonymous

    August 26, 2021 at 11:13 am

    setuju…cakap pon sentiasa kasar…mencarut sesajer in almost every post…rasa country lain punya miss universe punya bahasa pon xkasar mcm dia ni…

  2. Ag

    August 26, 2021 at 10:32 am

    Harap pihak berkenaan dapat menarik gelaran miss Malaysia universe tu..tgk ig dia macam x ada something positif yang dia nk sampaikan pada masyarakat.lebih terarah kepada mengajar org tentang pemberontakan, ego dan western style punya life. satu spesis dgn alicia amin..kasi hajar sikit dia ni..o ya gambar bogel pun makin banyak

  3. wakaka

    August 26, 2021 at 9:08 am

    perasan lama dah dia ni..jenis rasa dia lah terpaling betul..terpaling cantik..terpaling segalanyalah

  4. Anonymous

    August 26, 2021 at 8:46 am

    ko nk buat kepala sndr kan kalu kene saman padan la muka. ko dok malaysia ikot la peraturan. xnk ikot sila jalan

  5. tingtong

    August 26, 2021 at 8:32 am

    ank sapelaa bangang. sapelaa bangang gi undi die jd miss universe. miss sampah masyarakat adela

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...
To Top