Written by Bella | July 14th, 2017

Bekas suami kepada ibu Sufi Rshid iaitu Arif Dollah memberitahu bahawa bekas isterinya, Irma Suriana Mahamud cuba untuk menagih simpati orang ramai mengenai isu perbalahan bersama Sufi dengan menipu dirinya sedang menghidap penyakit buah pinggang tahap tiga.

Arif menyangkal kenyataan Irma menerusi ruangan komen di Facebook mStar Online di status yang menyertakan artikel dimana Irma memohon agar Sufi meminta maaf secara terbuka kepadanya.

Terdahulu, Irma menerusi sebuah status di akaun Facebook miliknya meluahkan rasa kecewa terhadap Sufi yang kini tidak lagi mempedulikannya selepas berjaya bergelar penyanyi dan turut menggelarkan anaknya itu Malin Kundang.

Kemudian, Irma  menerusi portal mStar Online ingin menegaskan bahawa kenyataan Sufi yang kononnya beliau menyayangi ibunya adalah palsu dan hanya ingin meraih simpati peminat.

Sumber Berita : Facebook mStar Online

94 responses to Sakit Buah Pinggang? Bohong, Pandai Kau Menagih Simpati – Bekas Suami Ibu Sufi

  1. Anonymous says:

    Biasa la kbykkn org Singapore. Ramai yg Bugis…semuanya baka penipu. Lanun la katakan.

    17

    7
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      dh tambah lagi satu orang bekas laki mak sufi pulak..bang nara kau tk pening kepala ke bang nara ?

      25

      0
      • Anonymous says:

        tuduh laki baru dia sendiri liwat sufi tpi didapati x bersalah oleh makamah. skrg buat hal lagi. sudah2 la makcik, duduk diam2 ..pergi beli tasbih!

        24

        0
      • Mak Becok says:

        Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis ni?!!! Yg. lu nak hina Bangsa Orang asal/Indigenous ISLAM/MELAYU Bugis apahal?

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        0

        18
        • Anonymous says:

          Mangsa liwat ke engko?!

          6

          0
        • Muslimah says:

          Nekelehhh, kau pulak nak jadi judge? Dah bebas terlepas pun, tak puas hati kau kasi la bontot kau try,…. dia nak ke main belakang kau? lol

          1

          0
        • Mak Becok says:

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing2 kurap anak2 haramHOMO PORNO penyamaq Zionis hina laknat ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi2 sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak yg. diSONDOL kat jub*q oleh si Penjajah Kapir harbi Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          7
        • Chohkri Yulis. says:

          Dia ni PONDAN la. Aku de kenal sorg pondan ni. Dia ckp pondan mesti ayat camni. Ayat GEDIK DIVA.

          2

          0
        • Anonymous says:

          Mak Becok pondan diri sendiri kuat tonggek pengeluar kunyit cecair!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yg bertattoo lah patut minta maaf pada tuhan..bonggok la org dlm ni. org spore tu tuhan ke????

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anom 11.46..orang spore bukan tuhan ngok…tapi kalau kau buat salah mengata menghina bagai kat dorang kau harus minta maaf pada orang tu..kt dunia tk sempat..kt akhirat kau merangkak minta maaf..dosa dgn tuhan boleh tuhan maafkan..dgn manusia..blum tahu kau dimaafkan..

          0

          0
    • Anonymous says:

      xhabis2 la mak si sufi ni. dah kau buat cerita anak ko kena sodom dgn laki kau. anak mana pun xkn mau pulang la. dah sah2 ko penipu terang2 mental case! kalu kt msia ko ni geng2 drive myvi sama mcm melati!!!

      27

      0
      • Anonymous says:

        Boyan punya species. Gitu lah..

        2

        2
        • Anonymous says:

          Sufi bukan orang boyan ngok..apa ingat orang spore ajer mesti boyan…otak kecik tk berkembang…ingt kt malaysia tkde boyan ke…phuiih
          Boyan pun manusia lagi kuat agama..

          9

          1
    • Melah says:

      tipikal melayu singapork yg kuat menyalak. tu la, duduk lsgi dibawah pemerintahan bontot taik cina x cebok calit pakai tisu aje. mulut pon cam taik!

      4

      10
    • Mat Sahdo says:

      Boyan pun ramai. Byk Melayu2 Sporean bertattoo. Mcm kurap dah la kulit hitam kerak. Mata plak sepet. Mcm Gurkha siot!!

      2

      5
      • Zephyr says:

        Akhirat kelak jangan lupa cari dan minta maaf kepada penduduk orang Islam Singapura yang kau fitnah dan berkata buruk. Ikutkan perasaan dan cakap melulu. All the best to you bro.

        42

        1
        • Anonymous says:

          Org Spore kalu…aku give up. Islam tapi bertatoo. Mcm pantat perangai!

          0

          0
        • Munzirun Mukminin says:

          Mmg ramai islam sna btatu. X caya ko google vokalis kumpulan Impiety
          …tgk myspace, fb dia n lain2. Tgk camne lifestyle dia dgn ramai org Singapore islam lain…sama ramai mcm non muslim btatu dkt sabah srawak.

          Aku crita cmni sbb aku pnh g sabah srawak n de lepak member sna….begitu dgn Singapore…..de 1 ‘dunia’ yg mukin korg x pnh lihat….hahaha. Ye mmg ramai org islam btatu di Singapore.

          1

          5
        • Anonymous says:

          Biarkan mereka..diakhirat merangkak minta ampun deng rakyat spore..menuduh memfitnah..orang spore relax..kumpul pahala..tunggu yg tuduh tu dtg mendayu dayu mohon ampun minta di ampunkan diakhirat kelak..
          Yg bertattoo serglintir..0.00009% ajer…
          Biar nmpk luaran..jgn makan dlam..makan rasuah bagi anak bini cucu cicit hidup dgn makan benda haram..nauzubillah..

          11

          0
        • Munzirun Mukminin says:

          Kalau kau cakap pasal rasuah semua tempat 1 dunia de. 0.00009% dgn nisbah bilangan rakyat Singapore tu byk mane? Tau kan rakyat Singapore brape kerat je de. Haha.

          Kau ckp yg ramai x btatu tu bkn masalah. Hahaha. Benda salah tetap salah dlm islam. Tatu, rasuah, minum arak ke, mencuri ke tetap salah dlm islam. Jgn nk pusing crita mcm btatu tu bdosa mcm rasuah.
          Bkn nak kutuk Singopore or bandingkan dgn Malaysia. Aku bckp psal benda realiti. Org lelaki byk rahsia n lg kenal dunia ‘liar’ sna dr org perempuan. Aku ramai kawan n selalu jumpe orang lagi2 benda berkaitan bisnes aku. Jd mcm2 crita n org bleh jumpe. Mukin ko byk duk uma kt Singapore. Nak tengok benda pelik n len macam cube2la berso’sial’….tak cukup je tgk kat tv n internet je. Haha.

          0

          0
        • Chohkri Yulis. says:

          Kepada Anonymoussays:
          July 15, 2017 at 7:06 am

          Kau bercakap macam perempuan tak bertudung cakap pusing tak nak mengaku tak tutup aurat tu berdosa.
          Pernah dengar tak perempuan tak tutup aurat mengaku berdosa tak bertudung???. Yang diaorang tahu cakap pusing kata biar baik hati la, tak kacau orang la, jadi diri sendiri la….blablabla…..

          Come on la.
          Yang salah tetap salah.
          Yang betul tetap betul.

          Jangan EGO ok.

          2

          0
    • cemok says:

      kt singapore ramai boyan lah.. bukan bugis..

      4

      0
    • Anonymous says:

      Lanun ni ker? Tak habis2 memalukkan anak sendiri…

      5

      0
      • Anonymous says:

        Bodoh..kau ingat kt johor tkde lanun..ingt orang bugis hanya kt spore ajer ke..raja johor pun lanun..dia bangga jadi lanun..bukan macm kau..entah2 keturunan kau lagi busuk..

        2

        2
    • Anonymous says:

      Mangkuk hayun….raja johor pun bugis lah ngok..lagi dia bangga jadi orang bugis..kau orang apa?..entah2 kau keturunan jembalang tanah..tk perlu compare bangsa yg penting jiwa yg baik..OTAK KAU TARUK KT BONTOT AGAKNYA..

      3

      0
    • lanun singapore says:

      lanun singapore mana pulak ni ???
      pehal mengadu dekat org malaysia.. pergi lah mengadu dekat pm cina kau tu.. mengadu dekat org malaysia x sudah jgak… kita orang bukan boleh buat aper pun.

      0

      1
      • Anonymous says:

        Sultan johor keturunan lanun..kang dia dtg sue kau..baru padan muka kau tu..menangis mendayu2.tk diampunkan malah kena terajang hahaha
        Bodoh

        1

        0
    • Anonymous says:

      Anon12.23..yg lanun tu atok kau..kau tk perasan ke orang johor byk yg bugis..lanun jugak..ngok..sultan johor keturunan bugis..

      0

      0
      • akulah raja muahaha says:

        apa nak malu sultan johor keturunan lanun.. kalau bukan lanun, tak merasalah kemewahan istana dan takhta tu semua.. ko ni kena banyak baca buku sejarah.. dulu-dulu orang sanggup bunuh-membunuh demi berebut takhta, harta, kuasa, cemburu dendam tu normal dalam istana.. sekarang ni istana nampak tenang sikit, takde jadi tajuk berita media sebab kerabat diraja buat kecoh ke apa..

        1

        0
        • Anonymous says:

          TAK FAHAM RUPANYA..MAKSUD AKU..ADALAH SIBAHLOL TU..HINA MELAYU SPORE BUGIS LANUN..
          YG NAK AKU KATAKAN..KENAPA NK HINA SEDANGKAN SULTAN JOHOR..ORANG MALAYSIA..PUN DARI BANGSA BUGIS JUGAK..
          NK HINA MELAYU SPORE..TAPI TERMERCIK KAT MUKA SENDIRI FAHAM??

          0

          0
  2. bila semua berbohong says:

    ntah mn yg betul pun x tau…

    1

    0
  3. Syakifa Harun says:

    Mak Sufi ni mmg problematik. Otak x betul betina ni. Baca boleh percaya jangan. Jenis ketagih perhatian! Dulu tuduh pak tiri.. laki dia sendiri meliwat Sufi. Apalah punya mak ko ni setaaaannnn!!!

    17

    0
  4. mizz tempoyak says:

    mental disorder…

    5

    0
  5. Anonymous says:

    Attention seeker dan durjana mak ko Sufi. Lari lah jauh2. Sebelum hidup ko merana. Tak berdosa pun.

    7

    0
  6. takpasti says:

    sebenarnya sufi ni nyanyi lagu apa?

    4

    1
  7. Sambal belacan says:

    Hmm.. Kesian gak kat sufi ada mak cmni.

    9

    0
  8. Anonymous says:

    Tiga suku mak dia.
    Neelofa besok akan jdi mcm ni bila tua….dahaga perhatian!

    12

    2
  9. Anonymous says:

    Ada jugak ibu jenis mcm ni eh kat dunia ni. Teruk. Tak layak bergelar ibu ==”

    6

    0
  10. neng says:

    psycho punye emak ni…. wadduuhh…. makcik, byk2la libatkan diri dalam usrah ya. …

    7

    0
    • Mak Becok says:

      lu tu yg. psycho anjing kurap DAPig!

      1

      3
      • Anonymous says:

        Mak Boyan..diam lah ko!!

        1

        0
      • Anonymous says:

        Mak becok kena sodomi dgm bapak tiri sufi jugk agaknya..nyalakan mk becok tak reda2.dari hari tu

        1

        1
        • Mak Becok says:

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu siPEROGOL spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis hina laknat ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diROGOL jub*q si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          2
        • Mak Becok says:

          Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO PORNO penyamaq Zionis hina laknat ni?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak yg. diSONDOL kat jub*q oleh penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          3
        • Anonymous says:

          Mak becok aku tunggu kau merangkak merayu mohon ampun dari aku di padang masyarr.jumpa di sana mk becok..good luck
          Berani hina brani tanggung ya mak becok.

          1

          1
        • Mak Becok says:

          Nak suruh aku minta ampun dgn. lu si penyamaq kapir harbi amat JILAKA?!!!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diROGOL jub*q si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          2
        • Mak Becok says:

          Dan pi MERANGKAK lu si penyamaq kapir Harbi sewel bab*i lahap TAIK-kat JAMBAN Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mak becok pondan malaya..takde duit nk tukar batang…menyalak lepaskan geram..hahaha

          1

          0
        • Mak Becok says:

          ‘malaya’ konon – pi mampos lu dr. negara Islam, Malaysia terCINTA kami ni, si spesis PEROGOL b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diROGOL jub*q si pelahap taik dedak PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          1
  11. lia says:

    To all of you guys n Gurls out there…. plz do not get too deep as for the advise or comment

    7

    0
  12. Anonymous says:

    Please hormat each other.. hal rumah biar tinggal kat rumah. jangan buka aib to public. It might tinggalkan kesan to other family members. Respect & Love them.

    8

    0
  13. Mak Becok says:

    Dasar mulut puaka jantan jilaka; nak memburukkan lagi perhubungan ibu-anak; dan bukan dia yg. MENGANDUNG punya perit selam 9 BULAN tu oi! Patutlah ada jenerasi muda makin bangang; yg. dah tak hormat lansung seorg. ibu.

    Apalah salahnya seorg. Ibu nak menegur anak2 DERHAKA mcm. ni – yg. berpura baik di depan org. ramai; tapi punya bongkak dgn. Ibu sendiri! Padan muka; degil sgt!

    0

    14
    • makkaupehlembu says:

      Just because you’re a mother does not give you every right to condemn your child is such way. Ko ni sakit jiwa agaknya. Kesian, sad life.

      4

      0
    • Anonymous says:

      MAK BECOK..SIAPA KAU SEBENARNYA HAH??? ..NAMA SAMA TAPI LAIN2 PATTERN PULAK GAMBAR TEPI TU..SERAMLAH….KAU TU HANTU KE..EEEEEE..MAKLUK HALUS KOT…SO SCARY..AND MYSTERY.

      0

      0
  14. wekkkkkkk says:

    mgkn “mak” dia pun penh menderhaka pada ibu dia..balasan lah tu…

    8

    0
  15. bugis says:

    Dah lah makcik … jgn memekak la….
    Anak kau bukan POPULAR punnn…. org x kenal pun anak kau …

    7

    0
  16. Anonymous says:

    makcik tu yang bersalah sebab tak jaga perkawinan makcik and see anak2 jadi mangsa.. cuba2 la bawak muhasabah diri sebelum tgk salah orang.

    #MAKCIKNAKFAMOUSJUGAKNAK

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Mak cik ni lama x kena main ni. Tu yg meroyan. Bila dah meroyan ..kacau hidup anak dia.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Neelofa versi ada anak!!! Hahaha

    0

    3
  19. Seman says:

    Anak dia dalam dia tuduh derhaka berusaha tak burukkan mak dia. Sudah2 la makcik

    6

    0
  20. Mak Becok says:

    Ramainya perangai mcm. si sewel2 gila bab*i si spesis penagih2 dadah/porno/homo si Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig kat sini yg. begitu menghina seorg. Ibu yg. amat hiba kat anak derhaka dia!

    Pi mampos masuk jamban si puaka2 bangsat ni!

    0

    2
  21. abid says:

    tak usah urus hidup orang lah, hidup sendiri aja belum tentu baik

    0

    0
  22. Mia says:

    Jgn ckp macam tu makcik..kata² ibu tu doa..nauzubillah..bykkan mengadu pada tuhan..berdoa supaya anak makcik terbuka hati dan berubah .sedih bila ada ibu yg sanggup maki hamun anak kandung sendiri…mana sifat keibuanmu????

    3

    0
  23. Ana says:

    Jadi ibu bukan lesen untuk maki anak sendiri..persoalkan tgjwb kamu terhadap anak itu dulu.adakah ibu dah beri kasih syg,ajaran n perlindungan sepatutnya kpd anak sendiri..

    Kalau anak jauhkan diri dari ibu sendiri,ibu muhasabah diri byk2 apa sebabnya…

    Jgn jadi ibu derhaka. Ibu yg tak tunaikan hak anak,itulah ibu derhaka

    7

    0
    • Mak Becok says:

      Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis hina laknat ni?!!!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diSONDOL jub*q si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

      0

      3
      • Anonymous says:

        Mak becok tkyah komenlah kt sini..semua kau type sama2 ajer. Udah2lah tu..buang karen ajer..orang tk baca pun komen kau yg semua serupa

        2

        1
        • Mak Becok says:

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diROGOL jub*q si pemakan taik dedak Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah/Perogol/Pembunuh DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

          0

          1
        • Anonymous says:

          Haha masih lagi baca orngnyer reply rupanya mak becok ni..gi komen kt ruang lain pulaklah ooi..udah2lah tu..
          pondan malaya memang tk makan saman..kerja kau ngangkang ajer..hahaha

          0

          0
  24. Suasuwei says:

    Makcik aku lagi psiko…sekali mengamok habis menyumpah minta tuhan turunkan bala Kat anak, minta tuhan panah petirlah…memang dah macam org Gila bila dia naik angin. Tapi anak dia selamat jer…Tak pun kena patah petir.masy jgn ingat TUHAN tu bodoh, pekak, but, tuli sampai Tak tahu perangai hodoh mak-mak psiko ni.Tuhan tahu sangat2. Kuasa mak pun atas kyasabTuhan. Jadi jangan jadi bodoh makmak sekalian , suami2 sekalian nak main2 syurga kau dekat aku, taat kau dekat aku. Syurga tu Hak Allah.

    9

    0
  25. Mak Becok says:

    Patutlah makin ramai anak2 MUDA mcm. si PSIKO sewel2 gila bab*i si spesis penagih2 dadah/porno/homo si Penjajah Parasit/Lanun/Perasuah DAPig/PAPig kat sini yg. begitu menghina seorg. Ibu yg. amat hiba kat anak dDERHAKA dia!

    Pi mampos masuk jamban si puaka2 bangsat PSIKO-LAHAP taik SETAN ni!

    0

    4
    • Anonymous says:

      HAHAHAHA.. LAWAK LA MAK BECOK NI. TERHIBUR BACA COMMENT ANDA.. KAHKAHKAKHAKHAKHAKAKH

      1

      0
    • Anonymous says:

      Lawak kata kau.??? dia tu pondan malaya..maki hamun kerja dia kt BN ruang komen…komen dia all the serupa ajer..SCARY BUKAN LAWAK..

      0

      1
      • Mak Becok says:

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diSONDOL jub*q si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

        0

        1
      • Mak Becok says:

        Dan ‘malaya’ konon – pi mampos lu dr. negara Islam, Malaysia terCINTA kami ni, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis yg. diSONDOL jub*q si pemakan taik dedak PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat lu oi!

        0

        1
  26. Anonymous says:

    :)

    0

    0
  27. Anonymous says:

    NEXT STORY PLEASA

    0

    0
  28. Anonymous says:

    NEXT STORY PLEASE

    0

    0
  29. MrsLucky says:

    So far..i tak pernah lagi baca komen Sufi memburuk burukkan ibunya…at least he still jaga aib ibunya…

    Apapon sebagai ibu…kita doakan yang baik2 untuk anak2 kita…walaupon kadang2 perbuatan mereka melukakan hati kita kerana suatu masa anak2 akan sedar kesilapan mereka.

    Kita treat dan doakan mak bapa kita yang baik2 juga..walaupon mereka kadang2 menyinggung perasaan kita…semoga Sufi dan ibu berbaik semula…

    1

    0
  30. Salmah gebu says:

    Hilang tejo yang dulu ngampung, dekil, lugu tapi surti suka Surti berlari kayak kesurupan
    Dan si tejo ngelamun menahan konaknya
    Diacungkan jari tengah ke arah surti Penuh dendam bilang “Fuck you

    0

    0
    • Anonymous says:

      kak salmah…ai tau yang f…. you tu je..yang lain x paham…

      0

      0
      • wekkkkkkk says:

        Salmah gebu
        says:
        July 16, 2017 at 8:31 pm

        apalh kak salmah gebu…nang betinang..apa bahasa tuh…ko ingt semua kaum kt sini sama suku ko ke..
        wekkkkkkk

        0

        0
  31. Anonymous says:

    Download apps Jiwang Movie di Google Playstore dan tonton movie dan drama secara percuma.
    Download Here : http://m.onelink.me/1907df71

    0

    0
  32. Jiwang Movie says:

    Download apps Jiwang Movie di Google Playstore dan tonton movie dan drama secara percuma.
    Download Here : http://m.onelink.me/1907df71

    0

    0
  33. Lady Eve says:

    sampai hati ke nak burukkn ank kt media sosial??itu rase nye tanggung ank 9bulan? klu sy tk sanggup la..biar die jahat mcm setan pon..nnt ade la balasan die dr tuhan..itu pon klu bole nk berdoa supaya die tkde balasan dr tuhan..klu tuhan balas lagi dasyat sebab syurga d tapak kaki ibu. klu ibu cmni..otak tk betul ni..

    0

    0
  34. Ciss tart says:

    Oooo..patutlah mak si sufi ni non stop duk maki sufi..rupanya sakit mental…kesian2..

    Takpelah sufi..look fwd..ujian lah utk aek dpt ibu yg mental.kalo ibu yg waras,dia tak maki anak dia manjang..dlm media sosial plk tu.ye dak? Bertabahlah!

    0

    0

Leave a Reply to Lady Eve - Cancel

Optional