Written by Bella | June 20th, 2019

Penerbit popular, Datuk A. Aida baru-baru ini mengesahkan sudah bercerai dengan suaminya pelakon Ariff Aziz pada 25 April lalu selepas hanya sepuluh bulan melayari bahtera perkahwinan.

Menurut A. Aida, dia redha dengan perceraiannya itu kerana tiada lagi persefahaman antara mereka dan dia tidak mungkin akan memberikan peluang kedua kepada bekas suaminya.

Terbaru, Ariff menerusi Insta Story memberikan bayangan seakan dia juga tidak sudi untuk merujuk kembali bersama A. Aida. Malah, dia turut membuat memek muka meloyakan bila berbicara soal rujuk.

Terdahulu, A. Aida akui tempoh perkenalan yang singkat sebelum mengenali hati budi masing-masing dengan lebih mendalam mungkin salah satu faktor perkahwinannya dengan Ariff runtuh.

120 responses to Rujuk? Aku Nak Muntah – Ariff Aziz Buat Muka Meloyakan

  1. Anonymousjugak says:

    Alah dah main nak loya lah bagai

    30

    -1
    • Anonymous says:

      Mula lah drama kutuk mengutuk bekas masing2. Yg si kertu tu buat press conference bagai buat apa? Senyap sudah!

      29

      0
      • faraj says:

        haha… kertu syok sendiri. lepas tu reporter tanya..no komen.
        baik ko buat video chat dlm jamban umah ko jew. wakaka

        16

        1
        • Ex Giggolo says:

          Pompuan Malays mmg x sedar diri. Ko ingt ko ada prodction house drama ko kt tv jantan nk melutut. Duit dulu wey dan kalu rasa kering, baik ko tabur kereta, kredit kad, holiday, amanah saham, shopping, makan, pakai apa yng patut. Nak yg muda harus bkorban. Kalu kemut pun longgar, baik ko duduk dgn kucing hati pun x sakit!

          7

          9
        • Anonymous says:

          kalau ko nk kata, kata dia je lah, jgn ckp pompuan malay..cedap u.

          19

          0
        • Anonymous says:

          dia mmg elok… kacak, berjambang, mmg kat bawah2 ni cemburu sbb tua pompuan dlm ni! Lol

          1

          9
        • Anonymous says:

          Hak..alah..yg brjmbg ni biasanya klau dkt tndas byk bulu lebihn cukur..tak jirus..tak bersih..tu yg tak tahan tu. Msuk je ada bulu..huh

          6

          0
        • Anonymous says:

          Nak jawab soal solat dan akidah ni kena tanya yang betul2 pakar seperti ulama2, mufti2 dan ustaz2.. Yang korang p tanya dengan bukan pakar dan rujuk ikut mazhab dan hukum bapa mertua dia tu pasal apa?

          4

          0
      • Anonymous says:

        kemut x power habislah! baik guna tangan tengok porno mcm macai umno kaji video palsu gay hari2 sbb dedak dah habis. lucu bukan?!!

        4

        7
        • Anonymous says:

          bkn masalah kemut tak power, org muda pancut cepat, 2 minit dh lembik..wanita 40an masih byk air dalaman ye..

          10

          0
        • Nyah Gebus says:

          Bohong ahh wanita Msia baru msuk 2 inchi dah meraung mcm gorila teran sembelit. Dah lah keras mcm patung cendana tas katil. Membawang cepat la layan somi cam keldai. Nak kena ajar. Laki kluar cari maknyah tahu pulak sentap angkat bungkos lari malam!

          2

          14
        • Anonymous says:

          Pompuan tua selalunya ego. Lebih2 lagi yg bduit…queen control pulak. Contoh ada byk kot. Last2 gaji driver pun x bayar lalala

          8

          0
      • MissLittleC*nt says:

        I dont care what people say, i want your babyyy!!!

        2

        5
    • Anonymous says:

      apsal nama dia lbih kurang dgn yg satu lagi tu? buat aku confuse pulak..!

      4

      0
    • Mat Sahdo says:

      Aku pun nk muntah bila tengok drama A Aida.,

      12

      1
    • Anonymous says:

      burit kau busuk

      3

      0
      • Hooorayyyyy says:

        Ni mesti staff dia.. low class punya bahasa! Rupa penting la sgt dulu. Skrg kene ludah… syabas!!!!

        2

        1
        • Anonymous says:

          kalau rupa tak penting. aku cabar kau kawin dengan syaiful zero raja lawak

          1

          2
        • Anonymous says:

          x perlu hina org lain. nenek mcm ko ni la jenis pompuan bnafsu kuda. duduk aje rumah menganyam bakul ke…. jual sampret atau karipap mini ke… dh lah drama ko sejenis taikkkk!

          2

          1
      • Anonymous says:

        Pompuan kalu jenis merenyam sampai tu cari pisang muda walaupun lubang menggelebeh mcm bunga raflesia… busok la ko ni nekkkk!!!

        2

        1
    • Anonymous says:

      Mesti mak si arif, akak2 dia, makcik2 dia terasa bila dia meloyakan perempuan tua… Ye la, derang kan dah tua.. Sah2 la diloyakan jugak oleh suami masing2.. Amik kau arif.. X reti jaga diri n imej. Sebbek baik cerai. X cukup level utk jf suami yg baik n bijaksana

      11

      0
  2. wekkkkkkk says:

    aku nk tanya, kenapa kau melamar dia smbil ada org memainkan gitar..?????..jawab.., sebelum taip byk wekk ni..

    30

    0
    • Anonymous says:

      HAHAHAH. betul jugak tu kenapa aku tak terfikir

      3

      1
      • Kak Wok says:

        Sbb duit.. bohong la org nk kawin dgn nenek sbb cinta. Kawin muda pun 3 thn kandas. Inikan dgn yg berusia. Tu pun xleh pikir ke?

        12

        0
      • Anonymous says:

        Lelaki tua n pompuan muda byk kekal.
        Pompuan tua n lelaki muda byk ditanggalkan. Lelaki ada viagra.. wanita? Dah menopause habislah. Baik pergi surau join makcik2… dpt juga pahala dr merenyam cari anak ikan. Bukan cinta sejati pun. Bukak la mata yg jenis gila anak ikan. Korang ingat korang mak Kim Kardashian ke woi?

        5

        3
        • Anonymous says:

          Viagra konon..pdhl lelki lh x kuat..siap jual ubat kuat..huh

          6

          0
        • Levis says:

          Dia org tanya dia jawab, yg bawang busok sini merepek memaki dah knp.. sakit tua atau otak reput bingai!!!

          1

          1
        • manggis says:

          siti khadijah kesayangan rasulullah tu aku x rasa mcm kim k…boleh pun bertahan…sbb apa? sbbkan mulianya keperibadian nabi kita. disebabkan kt malaya ni byk jenis spesis jantan tu guna, mmg ar xleh kekal..pokoknya lelaki ko nk kawin ko cermin diri ko tu dulu..biasanyer jantan2 ni yg buat hal, baran, menyondol pompuan lain blakang bini huhh

          5

          0
    • kelantit says:

      si arif tu terpikat kat kau.. jangan2 kau yang goda dia?

      1

      1
    • faraj says:

      bagus.. kasi sedar sikit. tua buat cara tua, masuk PAS kompirm syurga! Wakaka

      2

      3
  3. Anonymous says:

    Kurang ajar

    4

    3
  4. nani says:

    hina sangat ke

    1

    0
  5. Anonymous says:

    sekurang2nya datuk a.aida berani menikah kali ke 4. ..ddn menjanda juga.

    3

    2
  6. Ibu says:

    kurang matang post sebegini, tak kira lah salah pihak sesapa pun kerana setiap pasangan suami isteri pasti ada kekurangan masing2 & tak perlulah ditulis sebegini, buruk baik pun pernah hidup bersama, harap dia delete demi jaga maruah masing masing

    57

    1
  7. Anonymous says:

    suka hati je nak kutuk bekas isteri. mcm ni la lelaki melayu. bila dah tak nak mcm-mcm dia kata bekas isteri. bila nak dulu, semua baik belaka. boleh tak korang ni matang sikit! dah tak nak dah la, tak payah nak buruk-burukkan. professional sikit. mat saleh hollywood pun tahu nak jaga aib pasangan diorg bila cerai-berai. bodoh punya jantan. perasan hensem, bangla lagi hensem. pastu pompuan2 melayu yg gatal mesej2 jantan nie, apa yang dia ada? fikirlah la sikit. nampak sangat dia nie x guna kalau tak mcm mana boleh cerai lepas 10 bulan.

    40

    2
    • Anonymous says:

      semenjak ada org cuba mengoda, lemak tocang dia dh naik, mulalah berkata, bagus juga aku cerai, rupanya byk org suka, suka kpala hotak kau.

      Semenjak ko menikah dgn dia, baru kamu tahu ada kewujudan kau, ingatkan yg dlm tv berlakon tu mmg bangla. Rupanya kau ye.

      18

      0
    • melly says:

      setuju…. ckup la untuk x mnjwab soalan atau jwab tak je.. mcm la hnsem sgt.. nk uwek2 kan org

      13

      1
    • Get real says:

      Betul saya setuju sgt. Nampak sgt jantan mentaliti low class. Hensem? Mcm ni hensem? Oh buta ke org melayu ni. Kalau muka mcm paolo dybala ye itu hensem. No personaliti at all. Just keep.quiet, no need to give.stupid.comments.to ppl u dont even know. Apa jenis jantan mcm ni kutuk ex wife

      6

      1
  8. kelantit says:

    what the fuck.. so childish

    11

    1
  9. Childish Gambeeno says:

    nak muntah ? kau jugak yg kawin dan tido dengan dia. Konek kau jugak yg ada bekas dia. Sudah la, muka macam Bangla bangsat ada hati nak Eksyen.

    Actually, come to think of it, kau nak muntah sebab dia takde Konek kan? sebab kau suka jenis jenis tu je. Jolok jubo seronok la kan ?

    Loser

    1

    1
  10. Anonymous says:

    A.aida tenang dan matang je bila ditanya psl penceraian dia… takde dia menyalahkan sesiapa atau provokasi. Tak mcm mamat separuh masak ni… rasa hot stuff ke kau… ramai lagi lelaki lagi hensem dan budiman… bukan telur separuh masak mcm mamat ni… alahaiiiii

    26

    -1
  11. apaapajer says:

    Nie yg korang kata HOT? tk sopan and respect pompuan… nie jantan HOT murahan.. HOT ASS for sales for cheap women. Dah nampak la belang perangai yg buat A.Aida tak nak dgn dia… not worth in respecting this jantan.

    25

    2
    • Anonymous says:

      Staff A Aida ke ni? Ada ke fans makcik tu weyyy?

      2

      7
    • Anonymous says:

      Kannn…. dah nampak reason why they divorce.. menyampah aku duk tayang mcm dia hot stuff sgt konon2 hot duda laaa… muka camni bersepah dowh… bangla lagi berlambak hencem… kik3

      16

      1
      • Salami says:

        Kebanyakan mat angkat besi ni bodoh, terbanyak steroid jadi fluid2 otak tak mantang

        7

        1
        • Anonymous says:

          Join PAS nanti dpt tiket ke syurga pada masa sama sokong Umngok rasuah buat2 buta video lucah jadi bahan sembang di Socmed.. very Islamik mcm ko!

          0

          2
      • Anonymous says:

        Golongan veteran rasa tergugat jantan sado reject x sedar kemut dah longgar ade hati nk batang muda lagi .. adusss!

        0

        4
        • Anonymous says:

          masalahnya, si mamat ni yg beriya2 nak.
          Kalau sesuatu hajat x dilaksanakan, mestilah merajuk. Sng2 ye nk credit msuk.

          2

          0
  12. Camelia says:

    Lelaki ni pelakon ke? Tak pernah tgk filem apa..hmm

    8

    1
  13. hahahhahaha says:

    hahahhaha hadoii la muntahnye aku.. tjuk crite..!!

    2

    0
  14. Anonymous says:

    betul…muntah kasi keluar. benda nk simpan buatper..

    1

    1
  15. Anonymous says:

    pompuan tua kene ajar biar sedor diri… duduk masjid la nek bkn masanya lagi ko nak romen dgn anak ikan.

    1

    5
    • Anonymous says:

      lelaki kalau dh tahu dia tu tua..knpa nk juge..knpa tak dpt sperti yg dikehendaki ke..

      7

      1
      • Fakta Pernikahan says:

        Sbb nenek kedekut kut. Lelaki kalu berusia kawen sama yg muda setakat kereta, wang saku, holiday, beg LV, rumah, maid, …. ok jer. Lelaki tua paham kehendak wanita muda. Yg ko dah lah lebam, kerang dah carik2 lagi nk jimat kos. Mmg anak ikan layan bola dgn member kat mamak je lah. Nak ngadap muka nenek kebayan tu apa hal?

        4

        4
  16. Anonymous says:

    cer ckp knapa ko nk menikah dgn dia dulu..datuk ckp..nak cinta dan kasih syg..ko ada alasan tak…alasan kau wekkkkkkkkkkk

    2

    2
  17. Anonymous says:

    Padan muka, nak sangat anak ikan.

    3

    3
  18. Noname says:

    Apa jadi esok pn kita x tau
    Rahsia Allah..
    So jgn la tunjuk sgt kok x suka pn..
    Takut sebaliknya berlaku..

    9

    1
  19. Anonymous says:

    Jgn la sakiti hati nenek.. hormati lah warga emas! Lol

    3

    1
  20. Anonymous says:

    dah tau kemut kering kedekut lgi pulak wehhhh.. si anak ikan pun terjun cari sungai lerrrr! Buat pea lgi nk hadap muka ko yg berkedut mcm langsir tu?

    2

    1
  21. Anonymous says:

    Bagus Arif.. kasi sedar!

    0

    3
  22. ArippAssiz says:

    Hensem kerr… hot stuff kerr.. mcm bangla je aku tgk… bangla pun lagi hensem dgn mata warna hijau biru… mamat telur tak masak ni simpan komen bagus2 je dkt ig dia… padahal byk komen kutuk dia tp dia delete… thats why nampak mcm dia byk fans padahal haters lagi banyok… kalau bukan sbb a.aida tade org kenal pun mamat telur tak msk ni… kesian a.aida dipergunakan…. takpe la kak learn from this lesson… jgn lagi terpedaya dgn lahanat muka bangla mcm ni lagi ok…

    7

    1
  23. Sherry says:

    Taste sangat !! :D

    1

    2
  24. Anonymous says:

    Helok!!!

    1

    2
  25. Anonymous says:

    They are jealous bro. Ignore those ugly whores above!!!!

    0

    5
  26. Anonymous says:

    Byk nya cemburu…yg tua berkedut sila keluar dr BN!

    0

    4
  27. Anonymous says:

    mmg kacak… ala korng ni jeles kannnn?

    0

    8
  28. Tu Lah Korang says:

    Baru aku taw dlm BN ni byk pompuan tua hati itam!

    2

    3
  29. Anonymous says:

    Yg komen bagus2 psl bangla ni dkt sini pasti aripaziz sendiri… gigih ko bangla hihi

    5

    0
  30. Anonymous says:

    Bukti byk geng tua jeles dlm ni. Kesian baca. Puki lobos x laku..

    0

    6
  31. Anonymous says:

    Betina2 menopause meroyan dlm ni.. lol.. bulan mengambang atau pookie x kene main dah lama? Lawak gilerr!!!

    0

    5
  32. Miss Liya says:

    Kalu byk yg kutuk2 tu terbuktilah .. kacak! Yg tua sila berambus.. pergi duduk madrasah je lah!

    1

    3
  33. Anonymous says:

    yg kutok2 tu mesti betina gemok muka berminyak malam2 pakai bengkong feeling nk body mcm mira filzah… hihhihi

    1

    4
  34. Anonymous says:

    1 for Ariff, 0 for Nenek!!!!

    1

    5
  35. faraj says:

    Gang nenek kebayan dah panas bontot.. muka ikan kering ada hati nak tackle muda. Atas bawah dah beruban. Tunggu masa nk dilelong pd puak PAS jer! Wakakahhh

    1

    5
  36. Anonymous says:

    Msalh nya dia ni kturunn apa..itu je nk tnya..mna parents lelaki tu..dri nikh dgn aida pun x nmpk.
    Enth2 blnja nikh dn kwen ada ke blnja..sng2 je corai..tak tahu sapa yg support.

    3

    1
  37. aih says:

    kepada perempuan melayu di luar sana.. jangan amik remeh faraj korang.. kalau hari2 kena jolok ngan batang dan lubang besar.. sila la cari jamu… lelaki ni nak satu dalam bab2 ni…batang masuk ketat, cukup dah…

    1

    4
  38. Anonymous says:

    Pakai tudung labuh pakai niqab dah boleh dikira ustazah segera ke? Lebih baik cari jawapan dengan alim ulama yg lebih tahu..

    1

    0
  39. Bobo says:

    Byk cemburu golongan tua dlm ni rasa lubang x laku ke haper sakan meroyan separuh nyawa?!!! Omg loser !!!!!!

    1

    3
  40. Anonymous says:

    Knp mcm mental sangat geng nonok bacing meroyan Ariff ni suami korang ke huh.. satu mcm punya melalak ataukah nenek yg menyamar? Muahahaha.

    1

    2
    • Anonymous says:

      Sbb org meluat dan meloya dgn arip… by the way aku mude lagi ok… lagi mude dari mamat bqngla ni… org kutuk bangla arip ko yg panas knp… ke ko ni dia.. get a life ler scumbag

      4

      0
  41. Anonymous says:

    Baik Join PAS Dan UMNGOK Nanti Boleh Masuk Syurga Pada Masa Sama Jadi Penganalisa Video Lucah Di Socmed. Hidup Ketuanan Melayu!

    1

    2
  42. Merah says:

    Meluat nya tgk jantan ni..smnjak kna kasi duda hot terus overrrr..ko tu klu bukan kawin a aida xdenye netizenx knl ko ..btw geng arif ni mmg smua llaki pok betina kaya ..mcm haris baba ..kawin ank jutawan tapi nasib baik muda wlupun hodoh…pastu sjenis suka tyg harta bini..nmpk sgt kawin sbb hrta

    2

    1
  43. Anonymous says:

    Aku yg loya tengok muka bangla ni… who does he thinks he is? Kabonye kawen dgn ai.aida sbb nk kikis reta a.aida tp cik kak tu tak bodo… bila bangla xdpt apa yg dia hajati so dia nk bla… merempat mamat ni

    2

    1
    • Anonymous says:

      lpas ni berdikari atas diri sendirilah, x ada produser nak ambil belakon, join jual sayur di psr borong selayang…

      2

      1
  44. Akugtauje says:

    Da cerai da la.. X yah la canang satu dunia. Jaga aib masing2 udahlaaa..apa laaa korang dua ni.. Yg a.aida ni.. Ko tu dah bkali kawen x kan x bljr dr ksilapan umhtgga yg lepas. Bkn nk ckp even bks laki ko si ameng tu dulu ada kes dadah pun.. Msh lagi elok umhtgga dia yg dia bina dgn isteri yg baru. Muhasabah la diri. Yg ko lak arif apa yg ko lalui ni bljarla dr pngalaman. Ko buat loya ke apa ke.. Xde sp paksa ko kawen dgn a.aida ni dulu. Ko yg cari. Ko yg nak. Prangai ko mcm ni.. Org blh judge ko camne.. So baik2 diam. Da cerai da.. Xpayah nk lawan ego msing2.

    3

    1

Leave a Reply to Bobo - Cancel

Optional