Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Pergi Sekolah Tidak Semestinya Pandai – Suhaimi Saad Beri Penjelasan Tidak Hantar Anak Ke Sekolah

Bekas anggota kumpulan nasyid Inteam, Suhaimi Saad sebelum ini pernah tular dengan pendiriannya yang menolak suntikan vaksin. Kali ini, beliau sekali lagi dikecam netizen apabila langsung tidak menghantar anak-anaknya ke sekolah.

Advertisement

Memang agak pelik, kerana pada lazimnya, ibu bapa pasti akan mementingkan pelajaran anak-anak demi menjamin masa depan mereka.

Mungkin tidak tahan terus dikritik, Suhaimi menerusi akaun Facebooknya tampil memberikan penjelasan mengapa anak-anaknya tidak bersekolah. Antara kata-katanya ialah, pergi ke sekolah tidak semestinya menjamin kepandaian seseorang.

Memang jarang berlaku kes sebegini, namun mungkin Suhaimi merasakan ini adalah yang terbaik buat anak-anaknya.

Sumber Berita : Mosus

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

109 Comments

  1. Atokkau

    January 31, 2019 at 8:30 am

    SS nie yg ari tu kes buang ubat hospital dlm tong sampah. Nak jadi ustaz pun kena belajar.
    Dia x paham ker dgn ilmu boleh bantu org lain contoh guru, doktor, pegawai zakat, polis.

    Ilmu tu kan ibadah

  2. Aida

    January 31, 2019 at 12:06 am

    Hak menuntut ilmu/bersekolah (dalam konteks sekarang) adalah hak anak-anak. Kau bukan anak, kau bapak! Pergi meninggal lah kau, tapi kesian dengan anak-anak kau. Kepada sesiapa yang yang tak pernah tahu hidup mereka, anak-anak ni di suruh menyanyi depan public di bulan puasa dan kutip wang. (Tak tau lah untuk sedekah ke apa). 3 tahun lepas aku jumpa di pasar ramadhan ttdi. Kesiannn .. anak-anak di suruh minta sedekah. Ina pakai purdah masa tu. Lepas tu ina pula menyanyi, kata suara wanita aurat? .. aku tak peduli yang lain-lain, tapi jangan perlakukan anak-anak kau yang kecil tu macam hamba! Memanglah anak kau, tapi kalau kau bebal macam ni, kesian anak-anak. Nabi ajar hidup minta sedekah. Nabi ajar biar hebat, biar cerdik, biar kaya supaya kau mampu hidup di dunia yang penuh pancaroba dan mampu mengawal ekonomi sejagat. Biar islam hebat. Kalau nak menyorok dalam rumah, nak detach from world and life, trust me that’s not islam, thats buddhism!

  3. Siti

    January 30, 2019 at 9:28 pm

    Apa nie? Anak2 tak bagi sekolah, bapak sibuk main selfie kat fb and ig! Nie yg buat aku marah nie. Kau tak tahu ke orang yang buat phone, app, keta, semua tu pergi sekolah?? Pergi duduk dalam hutan la mcm ni. Jgn buat perabih bandwidth wifi je.

  4. nonono

    January 30, 2019 at 1:48 pm

    ko tak pikir ke mak bapak ko hantar ko pegi sekolah dari kecik, dah besar hantar masuk uni lagi sbb nak jadikan ko anak yg berpelajaran, ada sijil..tapi bila dah pandai jadi bodoh mcm ni jgk..

  5. Faraj

    January 30, 2019 at 1:26 pm

    sian budak2 yg tk tahu apa2…Binatang kalau boleh bercakap pun mesti antor anak kesekolah…yg lain pikiaq sendiri lah….hmmm

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top