Written by Bella | May 2nd, 2019

Masih lagi hangat dengan isu PU Syed Bakri menggelarkan kumpulan BTS syaitan yang menyesatkan umat.

Kenyataan beliau itu sudah tular sehinggakan sebuah portal berita Korea popular turut melaporkan isu tersebut.

Rata-rata peminat kumpulan itu di Malaysia meluahkan rasa kecewa dan malu dengan apa yang terjadi apatah lagi ia turut menjadi perbualan peminat – peminat antarabangsa.

PU Syed seakan memberikan imej buruk terhadap Malaysia. Sebagai seorang pendakwah, sepatutnya beliau membuat teguran dengan lebih sopan tanpa mengeluarkan sebarang perkataan berbaur penghinaan terhadap orang lain. Islam juga tidak pernah ajar untuk berdakwah secara kasar.

Pernah dengar pepatah, niat itu tidak menghalalkan cara? Niat hendak berdakwah itu baik dan murni tetapi tidak perlu sampai hendak menghina orang lain. Tunjukkanlah kepribadian Islam yang aman dan juga indah.

75 responses to Peminat Malaysia Malu, Kata-Kata PU Syed Gelar BTS Syaitan Tersebar Di Portal Korea

  1. haha says:

    aritu bukan ada ke sorang awek peminat bts malaysia ni yg pnggil diorang Jesus?hahah,ape kesah, kerajaan Russia terus ban BTS sbb promosi gay

  2. Real KPoP says:

    nape KPOP Malaysia Sume Itam..?

  3. aih says:

    hahhaha. mmg patut pun.. patut lagi ramai kutuk kpop.. dah makin membiak kat malaysia ni.. x habis2. .

  4. kelantit says:

    aku check nada pun article atu, hilang tia? durang delete kah?

  5. Anonymous says:

    dunia akhir zaman