Written by Bella | August 20th, 2019

Aktres yang terkenal di era 90-an Azah Aziz, mencetuskan kontroversi sehingga mengundang kecaman apabila seakan menyokong golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT).

azah aziz sokong lgbt

Azah menerusi akaun Instagramnya memuat naik foto ketika menghadiri acara perarakan kempen LGBT di Montreal, Kanada.

azah aziz lgbtazah aziz sokong kempen lgbtpelakon azah aziz

Untuk pengetahuan anda, Azah sudah menetap di negara itu selama 18 tahun selepas mendirikan rumah tangga dengan Daud Leroy Abdullah dan dikurniakan tiga orang cahaya mata lelaki.

Rata-rata netizen kecewa dengan tindakannya itu, seorang Muslim tetapi menyokong pula kempen LGBT yang bertentangan dengan Islam.

azah aziz dikecam sokong lgbt

Namun, kata Azah setiap orang mempunyai hak mereka tersendiri dan janganlah terus mengecam tindakannya. Sesiapa yang tidak suka dengan apa yang dimuat naik olehnya, boleh berhenti mengikuti akaun Instagramnya.

Terpulanglah hendak sokong kempen sebegitu, tetapi tidak perlu berbangga memberitahu kepada umum. Hanya mengundang kecaman sedangkan diri tidak mahu dikecam.

25 responses to Pelakon Azah Aziz Dikecam Sokong Kempen LGBT

  1. SAY NO TO PUNGKOQ says:

    NAUZUBILLAH .. SEMOGA AKU DAN KETURUNAN KU TIDAK TERGOLONG DALAM GOLONGAN BEGINI

    • Anonymous says:

      Masyallah….semoga ramai yang masuk sini tambah dosa….mari mengata. Budaya mengeji ajaran islam.. huhu :(((

      • Anonymous says:

        alah yg kat tas tu pun entah ke sebelum kawin dara dah pecah…hah

        • Anonymous says:

          Dia ni x takot mati ke? Aku yg dok jaga solat 5 waktu sehari pon takot mati sbb mikir apa la nak kena seksa dlm kubur nnti. Ke org2 mcm dia mmg confident takkan mati eh? Confuse plk.

      • Lepas Utusan.. BN pulak bungkus says:

        Satu tauladan yg perlu diambil oleh sykt2 pemberitaan yg lain, laporlah berita dgn telus dan benar serta tidak memihak dan mengampu sesebelah pihak. Bila org awam dah tak percaya, maka sukarlah utk kamu bangkit kembali.

        • SETUJU! HARI JADI SAYA YANG KE-35 ESOK PALING MENGEJUTKAN DALAM REKOD MALAYSIA! SELAMAT HARI JADI DARIPADA SAYA DAN SELAMAT TINGGAL AKHBAR UTUSAN MALAYSIA (DIBERI NAMA MINGGUAN MALAYSIA PADA SETIAP AHAD) DAN KOSMO! SEMOGA MEREKA YANG BANYAK BERJASA KEPADA RAKYAT MALAYSIA AKAN TENANG DI ALAM SANA. AMIN..

          FB: Orked Farhan
          DOB: 21-08-1984

        • Anonymous says:

          Utusan online masih ada la

        • OK. UTUSAN DAN KOSMO BEROPERASI SEPERTI BIASA, BUKANNYA BERKUBUR.

  2. SIPUTSEDUT says:

    SAPE AZAH AZIZ NI? TIBERR JE ARTISSS? APPOOOO

  3. ikan says:

    die sokong la muka die pun macam transgender

  4. Anonymous says:

    wow…this is how malaysia should be.

  5. anonymous says:

    biarlah kuborr dia ,korang sebok menyemakk pehal,dia dah pilih nak berjemor dlm neraka korang nak ikot jugak ke mampos dia la

  6. Miranda says:

    Apasal lelaki yang spek bulat tu aku nampak macam PU Abu? Dia dah pindah Kanada join Azah Aziz ke?

  7. Anonymous says:

    Acah2 org putih…. nenek kami pun do kanada juga tapi pakcik makcik tidak jadi org putih.. ada yg di amerika dan eropah, australia NZ tapi yg islam terus bettudung tpt org…. ini melayu tulen telanjang pula tukatr warna rambut bagai
    Ini orang kebaruan telanjang

  8. Anonymous says:

    Acah2 org putih…. nenek kami pun do kanada juga tapi pakcik makcik tidak jadi org putih.. ada yg di amerika dan eropah, australia NZ tapi yg islam terus bettudung tpt org…. ini melayu tulen telanjang pula tukar warna rambut bagai
    Ini orang kebaruan telanjang

  9. lil zeez says:

    Sebab 3 anak jantan dia gay kot. X pun sorg gay, sorg trans, sorg lg biasex kot. Takpun dgn laki2 dia sekali gay tu yg dia sokong sgt tu. Bagus2 tahniah dapat emak & isteri yg sporting mcm ni.. Elok sgt la nooo….

  10. ex-follower azahmontreal says:

    sebenarnya ni edited. sebelum ni dia tulis, “support LGBT” kat caption dia tu. i follow dia and mmg ramai follower dia komen. and dia edit and delete komen2 tu. komen2 tu bebanyakannya tulis, sorry kak azah unfollow. i am you fan now unfollow! mcm tu lah. mostly nak ckp the follower tak sokong org yg sokong LGBT. so si azah ni mcm panic sket la kan sbb ramai kecam2 so dia edit. i tgk masa post tu baru beberapa minit di post. la ni dah edit ni.

  11. syaitoonnnn says:

    tgk je la pakaian dia mcm mana..verrryyyyyy the open minded katanyaaa…dok tmpat omputeh guysss..pemikiran kena seperti omputeh jugak..nnt peminat ckp..biarla..tu antara dia dgn Tuhan..pandang hati…dah tua2 pon pakaian terokkk

  12. tipahhhh says:

    aku dulu minat dia, sbb pernah jumpa lamaaaa dulu kat KLIA, orgnya senyum n humbleee jeee. masa tu dia ngandungkan anaknya yg 2nd tu xsilap. da few years ni follow dia, n tgok cara hidup dia xdah melayu dah, liberal sgt, so terus unfollow. Dia lupa ke dia ada suami, n dia ada 3 org anak jantan, bila kena kat anak sendiri or gay sondol laki sendiri baru dia terpikirla kot gamaknya..

  13. Anonymous says:

    Dia ada pulang Malaysia jual anaknya dulu…. nak jadi model konon….
    Rupa2 penyebar LGBT pula org Islam ini

  14. AKU says:

    ISLAM KE DIA…INGAT LAGI KE BACA FATIHAH TU..LEBIH OMPUTIH DARI LAKI DIA..DULU SIBUK BULAN RAMADHAN SIBUK DIA UP TGH BERCUTI SUMMER KONON..MENIKMATI…DAH LA JGN CAKAP DIA ORG ISLAM LAH..TAK PAYAH DAH

  15. nira says:

    Dunia dia atas angin, kita pun tak tahu cara penghidupan dia kat sana macamana, boleh beri teguran itu pun dia kalau nak dengar. Demi masa sesunggohnya manusia itu dalam kerugian.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini