Written by Irsa | October 14th, 2019

Sejak daripada minggu lepas, kecoh dunia hiburan apabila pelakon Amar Ashraf dikatakan sebenarnya sudah pun beristeri dua dan dalam proses ingin memasang yang nombor ketiga sebelum hal itu terbongkar kepada orang ramai.

Selepas Amar mengeluarkan kenyataan dan permohonan maaf, kedua-dua isterinya iaitu Arna Salleh (isteri pertama) dan Vivy Jefri (isteri kedua) turut ‘back-up’ suami kesayangan mereka itu.

ashraf muslim nasihat amar asyraf tentang isu poligami

Seorang pelakon lain yang turut terkenal kerana isu poligami iaitu Ashraf Muslim turut tampil dan memberikan ulasannya mengenai isu ini. Untuk pengetahuan, pelakon lelaki ini telah mendirikan rumah tangga bersama isteri pertama Noor Dayana Lokman pada 2011 dan berkahwin untuk kali yang kedua dengan Wan Sakinah pada 2013.

Amar sepatutnya perlu jumpa saya dahulu, mungkin saya boleh beri nasihat.

Menurut Ashraf Muslim lagi, lelaki itu sebenarnya ada hak untuk merahsiakan hal berkenaan daripada pengetahuan umum tetapi perlu berani untuk menghadapi akibatnya di kemudian hari.

Tiada masalah untuk merahsiakannya (poligami) tetapi kena ingat sebagai selebriti ramai nak tahu keluarga kita.

Kalau boleh kita sampaikan kepada masyarakat supaya mereka faham. Nak kahwin tiga, boleh tiada masalah cuma kalau boleh kita buat dengan cara betul.

Perlu banyak bersabar. Bijak uruskan segala apa saja berkaitan rumah tangga.

ashraf muslim beri nasihat isu poligami pada amar asyraf

Dia juga menambah bahawa lelaki yang mahu berpoligami ini perlu mengetahui amanah dan tanggungjawab. Kena pastikan mampu dalam semua aspek, baru boleh fikirkan tentangnya.

Paling penting menggalas amanah yang Allah berikan.
Mampu pun merangkumi banyak perkara termasuk masa, kewangan dan kasih sayang.

Pandai betul Ashraf Muslim bagi nasihat sekarang ini, teringat pula semasa kekalutannya apabila berita tentang dia berkahwin dua tersebar dilaporkan oleh pihak media kan?

Sumber: Gempak

30 responses to “Patut Jumpa Saya, Mungkin Saya Boleh Beri Nasihat”- Ashraf Muslim Komen Isu Poligami Amar Asyraf

  1. Anonymous says:

    Patut ko PM la Amar DIRECT.
    bukan post kat medsoc…alahai!
    ada hati nak nasihat org.

  2. Anonymous says:

    ewww.. plislaaa.. ko tu bernasib baik jer sbb dpt bini stok2 redho… ptt kene dpt stok melahar trus.. br ada akai..

  3. farah says:

    Melayu ni asyik fikir pasal seks je. Patut le mundur

  4. Anonymous says:

    kau pun second time kahwin kat thailand! alhamdulillah bini first tu jenis redho dan x meroyan ja… tu pun nak bajet2 hebat sgt lah?!

  5. Anonymous says:

    Acah2 baik ya serap. Masa pc dulu hanya menyebelahi wan sakinah he. Sindir bapa bini 1.
    Jaga anak kau dan wan sakinah tu belum tentu jadi ulama. Sekali tenguk jadi retis seksi2 mcm pasangan kau berlakun.
    Kau pun mcm apa saja nak bagi nasihat apa ye mcm mana tipy bini kawin siam nak bawa ke3 tu nak tunjuk jalan dan imam mana?
    Pleaselah siapa percaya dgn awak

  6. Anonymous says:

    Yang bernama ashraf or asyraf memang suka kawin lebih e

  7. Anonymous says:

    Ammar pula suka main perempuan

  8. poosak says:

    pleaseeeeeeeee laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ashraf muslim, mesti rasa diri dah professional bcos dapat handle 2 bini kan.

    helloooooo ko dulu bpoligami pun tak betul, not according to shariah principles!
    1. kenapa dulu sembunyi2 je nak kahwin?
    2. ko ade bagitau your 1st wife awal ke tentang your intention to marry again?
    3. 1st wife bagi kebenaran ke untuk ko kahwin lagi?
    4. why kawin di siam? tak confident ke dgn Islamic depts di Malaysia?
    5. yang Wan Sakinah tu, was she a widow or orphan with no wealth at all?

    please laaaaaaaaaaaaaaaa malaysssssss……..so many fakesss!

  9. Anonymous says:

    Poyonya kamu serap oii..sombong angkuh x pasei2. Credit shud go to your 1st wife yg tpaksa redho bmadu, shud tx to her…Ko tu yg kena bljr tak sedar dek untung!!!

  10. Anonymous says:

    Ashraf muslim suruh jumpa dia ammar asyraf terjumpa ammar alfian.
    Bini ni1 jumpa dr.dayana redha saja.
    Bini no2 terjumpa wan sakinah redah je lepas tu kawin sembunyi2
    Skandal pula tak jadi kawin meroyan dlm socmed. Kinon nak bela no 2. Yg no 1 mcm mana tak bela ke?
    Kau patut jumpa izreen dan wahida tanya mcm mana nak robohkan masjid kekasih yg no 2 pun begitu juga. Jgn mengiakan ckp kekasih laki yg kau ada anak sdh ertinya si ammar ashraf pakai kau juga tapi kau pilih sembunyi itu pilihanmu tahu retis ini ada anak bini nak juga mengangkang dgn retis.

  11. Anonymous says:

    Paling meluat kalau dia ni bersiaran dekat Sinar fm… kalau bg nasihat bab rumahtangga tak lain asyik pompuan kena sabar dan redho lelaki pulak berhak segala benda bole buat itu ini. Bg nasihat asyik nk menangkan kaum dia. Terus aku tuka channel fm lain.

  12. Anonymous says:

    hang pun sama naik ja la serap oiiii jgn nak nasihatkan orang sangat. hang pun nasib bini 1st tu org berpelajaran x kecoh2 ada class terima semua redho. amboi bab nak sedap kat depa dan2 ikut sunnah nabi.

    kalau nabi hidup lagi mesti dia malu dgn spesies jantan2 yang dok petik nama dia sbb nak puaskan nafsu sendiri!!

  13. Victoria says:

    eee perasan hebatnya dia ni…paling x boleh bla bila sibuk nak guna agama poyoh!!!! patut kamu jumpa pakar agama dan perubatan..” bagaimana nak kawal batang yang sentiasa tegak ?”, bagaimana nak setia pada bini? bagaimana nak kawal nafsu serakah pada wanita yang offer free nak mengangkang? terutama perusak rumah tangga tu? patutnya ko pun belajar dgn David Beckham, pompuan offer dia macam2 tp dia stick dgn bininya.

  14. Makcik Cabai says:

    la.. la.. la… semua kecam dia.. haha…
    Makcik cuma nak komen…
    Dyana (bini Asyraf Muslim), Makcik sentiasa menyokong hang ok!

  15. Anonymous says:

    salih Yaacob yang legend pon tak pernah offer nak bagi nasihat

  16. deanna says:

    hahahha lawak betul si acap muslim nie, jumpa kau buat apa, lari nikah g siam ker? salih Yaacob dan Rahim Sepahtu pun x berani nak give nasihat mah, lelaki mmg lah naluri mesti nak lebih pada satu isteri, tapi never asked adakah aku mampu kalas tanggung jawap lebih pada satu isteri dan anak2 ku

  17. Anonymous says:

    berbini lebih dari satu dan setakat ini kekal hidup bersama bolehlah sbb bini2 bekerja. Cuba kalau bini2 tak bekerja, melainkan si lelaki tu jutawan atau berduit mmg x putus2.
    Ini sekadar makan gaji atau gaji x menentu, jgn ckp byklah utk org diluar sana tuh. Byk mcm nih..

  18. Anonymous says:

    ala ashraf muslim pon 2×5 jugak,.masa kawin no 2 bukan sorok2 ke,,ckp x serupa bikin la…

  19. Anonymous says:

    Eh kepala hotak kau la Ashraf

  20. nana says:

    SERAP MUSLIM ATTENTION SEEKER OI…..dia beruntung sebab dayana tu penyabar dan redha. dah ler kawen senyap2 kat siam, pastu bgtau dayana lepas terkantoi tiket flight. yg tak boleh blah lps kantoi baru nk daftar kt malaysia sbb bini kedua dh bunting. serap muslim ni pun hidup atas ihsan mertua lg ada hati nk nasihat org. dua2 bini kau tu patut nasihat ammar, bukan nye kau. JANTAN macam ni memang kuat perasan….PERASAN BAGUS PADAHAL HANCUR.

  21. Anonymous says:

    Asyraf kawen 2…bkn di offer ngakang free saudaraku..

  22. Anonymous says:

    Dia nk share tips lps kantoi la..

  23. Anonymous says:

    alif shukri bnyk duit pun setia sorang je bini

  24. Sajat sejat susu palsu says:

    Anon 2.50 ….

    Sajat tu bini gelap dia ….kau tak tahu …

  25. ikan says:

    u really should keep your mouth closed ashraf oi.

  26. Anonymous says:

    so nak nasihat kan ammar ..n jadikan ko idola ke..heyy..cite ko nikah kat thailand tu proper marriage ke…annoying giler mamat ni…

  27. Anonymous says:

    Pabila ulama jadi-jadian berkata2 seperti juga PU Abu berbicara.
    Ingatlah serap kau tu ada anak dgn wan sakinah tak lama membiak lagi. ingat masa depan anak2 mu ibubapa borek anak2 rintik.
    Sikap bini no2 mu hati2. Dayana bosan ikut kehendak kamu ingat salleh yakob berapa tahun kahwin rupa2nya tidak cukup nafkah diberi

  28. meetomato says:

    lelaki melayu tak pandai jaga hati wanita..bpoligami, tak bertanggungjawab, tak respect, rude, menipu, tak bagi nafkah, bkn family man.

    wanita selalu ditindas, selalu jadi mangsa sejak dulu lagi. suami2 yg bpoligami or yang main kat luar, hujung2 isteri juga yg kene STD/AIDS. nanti isteri masuk hospital kene STD/AIDS, sape nak jaga? husband sendiri nak ke jaga isteri kat hosp kalau bpoligami?

    mcm ni ke life yang diimpikan oleh Msian women especially Malay women?

  29. Suami Celaka says:

    Huh!! Nampak sangat dia ni bagi nasihat yg salah!! Nasihat dia tu hanya utk buat kaum isteri bertaklid membabi buta saja dengar cakap suami sedangkan dia tu guna kuasa dia sebagai suami utk ambik kesempatan dgn tindas isteri… Biasa la… Penunggang agama katakan… Atas bawah nampak bertutup, tapi hati macam serigala… Nafsu la segala2nya…

  30. Jantan Melayu Sial says:

    Hahaha Laki Melayu mmg tak guna pun… Hancur lebur… Baik kawen dgn Laki Cina. Kalau depa curang pon, dah cerai pon, depa still bagi nafkah kat anak bini… Laki Melayu mmg hampeh la… Lepas cerai lesap terhegeh-hegeh nak kawen lain… Terus lupa anak2 bini lama… Nama saja Islam tapi mmg sah2 buta agama…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini