“Pakcik baik sangat ke?” – (VIDEO) Netizen Kecam Pakcik Tolak Kanak-Kanak Dalam Masjid Sebab Kacau Khusyuk Solat

Kehidupan

“Pakcik baik sangat ke?” – (VIDEO) Netizen Kecam Pakcik Tolak Kanak-Kanak Dalam Masjid Sebab Kacau Khusyuk Solat

Sudah menjadi lumrah bagi kanak-kanak untuk bermain tidak mengira tempat dan orang dewasa sepatutnya menasihati mereka supaya menjaga tingkah laku.

Namun lain ceritanya dalam perkongsian di Facebook oleh pengguna Shahrul Hisham di mana video menunjukkan sekumpulan kanak-kanak telah ditolak dengan kuat oleh orang dewasa.

Advertisement

Dikatakan, kanak-kanak tersebut dipercayai telah menganggu khusyuk jemaah ketika sedang solat berjemaah.

Akan tetapi, tindakan yang tidak wajar itu diselar oleh pengguna Facebook berkenaan serta membandingkan sikap lelaki tersebut dengan Nabi Muhammad SAW.

Sehubungkan kejadian itu, rata-rata warganet mengecam sikap lelaki yang bercanggah dengan ajaran agama dan mungkin akan menjadi penyebab ramai kanak-kanak tidak mahu menjejakkan kaki di masjid.

Advertisement

4 hari lalu

Anak Kritikal & Ditidurkan, Ibu Kanak-Kanak 'Termakan' Dadah Rupanya Sedang Derita Kanser Payudara Tahap Lima

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    June 23, 2022 at 11:16 am

    lebih baik budak2 tu berlari dalam masjid/surau daripada mereka lari dari masjid/surau

  2. Anonymous

    June 23, 2022 at 10:08 am

    lari topic sikit tapi masih pasal perangai setan ahli surau. bukan nak cakap lah tapi ahli surau ni perangai macam ahli neraka kadang2 tu. aku pernah ada bad experience dengan ahli surau dekat kawasan perumahan aku. memang biasa lah untuk diaorg tibai semua daging korban lepas tu up dalam fb kononnya tak tau dah nak buat apa dah dengan daging yang banyak2 tu.. bbq dah, buat sup dah. punyalah banyak lebihan daging korban sampai takde modal dah nak masak apa. sedangkan rumah aku langsung tak dapat daging korban tahun tu. so korang rasa ke mana pergi semua daging korban tu?

  3. Anonymous

    June 22, 2022 at 6:01 pm

    ramai je musibat macam ni, baik laki pompuan. sama je. makcik pakcik yang kononnya ahli surau and masjid. depa tak tau, yang budak2 ni baru nk mengenal ibadat. kalau dibuatnya macam ni, ditolak, dijerkah suruh senyap, jangan salahkan bebudak ni tak nak dtg masjid. nak je aku suruh ulang tayang ni depan skrin masjid/surau byk kali kalau ahli ahli ni bising apsal bebudak muda tak dtg masjid.

    anak aku 3 thn sndri pernah kena jerkah sebab membaca al fatihah, ayat lazim kuat2 dlm surau. budak2, mmgla bacaaan tak betul. nampka mcm main2, tapi dia nk belajar solat. sudahnya dijerkah anak aku, time tu plak aku tgh solat. nak batal solat tak boleh. mentang2 maknye tgh solat, kau amik kesempatan nak jerkah anak aku. sampai ari ni aku tak tahu muka menatang makcik mana satu yang jerkah anak aku. sudahnya anak aku tak nak ikut dtg surau & masjid dah, sebab takut. agaknya macam setan sgt muka makcik yang jerkah anak aku.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...