December 23rd, 2019

Memang lain dari yang lain dan tidak pernah lagi berlaku di sejarah Gegar Vaganza dimana dua orang peserta berkongsi gelaran juara. Persaingan antara Naqiu Boboy dan Hady Mirza memang sengit dan tidak dinafikan kedua-duanya memang hebat.

Gegar Vaganza 6 Final

credit – Astro Gempak

Keputusan itu dijalankan secara sebulat suara oleh juri tetap Ramli MS, Hetty Koes Endang dan pereka fesyen terkenal, Rizalman.

Bagaimanapun, bukan semua boleh menerima keputusan mengejutkan itu. Rata-rata netizen tidak berpuas hati dan mempertikaikan keputusan pihak Astro yang mengumumkan dua orang juara pada musim ini. Mereka rasa tertipu.

Gegar Vaganza 6 FinalGegar Vaganza 6 Final

Gegar Vaganza 6 Final

Boleh tahan pedas komen netizen, sepedas Digi CILI PADI yang membolehkan korang meMAKSIMUMkan aktiviti membaca dan menonton kembali persembahan final Naqiu dan Hady Mirza dengan Internet Tanpa Had dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari.

digi cili padi

Bolehlah korang nilai sendiri persembahan sengit mereka dan mengapa mereka dipilih untuk berkongsi gelaran juara GV6.

Ironinya tidak ada pula mana-mana penyanyi yang dinobatkan sebagai pemenang tempat kedua yang sepatutnya membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000 serta trofi.

Namun, siapalah kita untuk menafikan setiap keputusan juri yang diketuai oleh Datuk Ramli MS yang lebih arif untuk menilai kedua-dua penyanyi tersebut.

digi cili padi

GV6 sudah pun melabuhkan tirainya dan pastinya korang nak tahu perkembangan terbaru para peserta selepas ini. Tidak perlu risau sebab  Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan Digi CILI PADI untuk tempoh 30 hari yang membolehkan korang mengikuti Facebook, Twitter dan Instagram artis-artis kegemaran anda tanpa had.

Bagaimanapun, kami yakin setiap peserta sudah memberikan yang terbaik. Tahniah kami ucapkan kepada semua pemenang.

digi cili padi

Sekali lagi kami ingatkan, jangan lepaskan peluang untuk meMAKSIMUMkan aktiviti Internet anda sama ada main game atau mendengar muzik bersama dengan Digi CILI Padi. Maklumat lanjut layari www.digi.my.

 


17 responses to “Netizen Tidak Puas Hati, Pertikai Kenapa Naqiu Dan Hady Mirza Kongsi Juara Gegar Vaganza 6”

  1. peminat GV says:

    keputusan GV ni macam tak berapa lahh.. ada ke si fatimah no 4 ? dh terang2 dia lupa lirik kann? Ramli MS setiap GV mesti ada fevret dia.. Nabil pun pernah terlepas cakap.. tp Ramli MS nafikan hahaa..
    tahun ni Datuk Khaty pun takmo jadi juri dah…

    sham tu bole tpt ke 4 la weii

  2. Fai says:

    Dasar dengki

  3. Anonymous says:

    kenapa argue dgn rezeki org tu. if tok ram say markah dorang sama, maka ade 2 la juara. sama jugak mase gymnas kite 2 org markah yg sama so dapat 2 emas. so? ade isu ke ape kat sini?

  4. Anonymous says:

    Aku rasa awal2 mmg da agak hady juara, sbb minggu sebelum final naqiu mcm kureng sket, tapi mase final naqiu mmg bagi habis, sbb tu tok ram x terkomen n die ckp nnt ade surprise so nk tgk diorg battle dlu bru boleh komen sbb naqiu kan tokram ckp kalau duet x bagus. Tp mase battle diorg dua2 mmg nampak support each other bukan battle sape nak menang. Sbb diorg pon mcm x kisah sape no 1 no2. So ape korg nak bising, hadiah masing2 dpt sama ape.kang klu bg hady juara, korg ckp die sporean lah ape lah, kang klu naqiu juara komeb korg ckp die mcm2 pulak. So ape korg nak sebenanye

  5. Anonymous says:

    Nur fatimah Dan one nation MC lagu kurang menyengat….

Loading...