Written by Bella | October 17th, 2019

Kecoh dengan kontroversi seorang  YouTubers terkenal Alieff Irfan yang dikecam teruk selepas menghasilkan video pendek Cikgu Suraya yang penuh dengan babak seksual keterlaluan. Kisah yang dipaparkan Alief itu mencuri perhatian netizen kerana dikatakan diadaptasi daripada sebuah cerpen lama bertajuk Cikgu Suraya yang ditulis berunsur kisah seksual dan menjadi bualan para remaja suatu ketika dahulu.

jasmine suraya

Membawakan watak sebagai Cikgu Suraya yang menggoda, pelakon Jasmine Suraya Chin menjelaskan rakaman video yang viral itu sebenarnya adalah mengenai kisah ejen perisikan dan bukannya kisah seksual seperti yang didakwa. Namun, Jasmine berkata kisah itu sepatutnya disiarkan selepas mereka selesai menjalani penggambaran.

Mereka yang melabelkan video tersebut sebagai ‘soft porn’ sebenarnya tidak memahami jalan cerita sebenar yang cuba ditonjolkan.

cikgu suraya alieff irfan

Sejujurnya saya tak sangka Alieff akan release video itu kerana kami belum pun habis shooting lagi. Lebih-lebih lagi ia sepatutnya disiarkan sebagai sebuah filem pendek dan bukannya episod, jadi orang akan faham cerita itu sebenarnya mengenai apa.

Sekarang ni netizen ingat kami buat cerita mengenai Cikgu Suraya sedangkan ianya adalah mengenai pasukan gerak khas dan perisikan.

cikgu suraya alieff irfancikgu suraya alieff irfancikgu suraya alieff irfancikgu suraya alieff irfan

Jasmine berkata tidak adil untuk penonton terus menilai hanya berdasarkan sebahagian daripada jalan cerita kerana ia langsung tidak memaparkan babak tidak senonoh.

Sepatutnya filem itu ada banyak lagi plot twist yang belum dikeluarkan kerana kami tak sempat nak shoot babak itu kerana waktu itu saya berada di Kelantan dan waktu sangat terhad. Cuma, ia tidak adil untuk dinilai kerana mereka tak tahu cerita sebenar, cerita itu bukannya nak tunjukkan babak tidak senonoh saja.

cikgu suraya alieff irfan

Ia sepatutnya tidak mendatangkan apa-apa kontroversi kepada masyarakat kerana ianya dibuat bertujuan sekadar hiburan. Lagipun nama saya memang Suraya jadi apa salahnya gunakan sahaja nama saya sendiri. Tak sangka pula ia akan jadi kecoh sebegitu sekali.

Bagaimanapun, Jasmine memohon maaf dan mengakui kekhilafan dia dan Alieff yang tidak menjaga sensitivi masyarakat.

Sumber Berita : mStar Online

8 responses to Netizen Tak Faham Jalan Cerita – Jasmine Suraya Respon Kontroversi Video Panas Kisah Cikgu Suraya

  1. xminat says:

    x minat video2 lekaki ni. sebab prempuan pkai baju ketat2 & unsur2 lucah. malu tengok prempuan bertudung dalam vdeo2 dia, tapi x menggambarkan islam yg betul.. hmm semoga diberi hidayah allah untuk smue

  2. shah Deraman says:

    Nk buek camno…bdk laki melayu what do you expect??opkos laaa seks je…slalu tgk video lucah terpengaruh laa tu…urmm…x fhm dgn org melayu ni nape eh ske sgt dgn soft porn ni??byk lg bnde korg blh ketengah kan..cth isu murid kurang ajar, kaki buli, gengsterism…seks,seks, seks…bosan btl…

  3. aih says:

    hahahha.. quite a good one.. kira ok la ni.. daripada korang nak compare perempuan melayu yang kat luar sana acah baik… best example tunang orang, tapi peha leh pegang2…. typical malays… banyak lagi perempuan melayu kat luar sana memantant dan blowjob, korang x bising.. movie tu baru short movie,, citer tu tak habis lagi, perempuan melayu dah gatal vagina comment macam2 ….

  4. Yuyu says:

    Dia bukan islam…muga dpt hidayah utk pelik islam

  5. Anonymous says:

    Nak pelik apa. Dah nama pun KELANTAN. Jantan KELANTAN memang macam tu pun. Perempuan KELANTAN pun memang suka pakai ketat walaupun bertudung. Tapi dorang ni pantang ditegur. Sedangkan realitinya sama seperti apa yang dalam video-video Alieff.

  6. korok says:

    tetek flat pun ada hati nak tayang ke…

  7. mazilah ismail says:

    negeri juga yg salah. cannot brain!!

  8. LOL says:

    Spesis menghalalkan benda yang haram ke ni? duk backup backup

Tinggalkan Komen Anda Di Sini