Written by Bella | December 20th, 2017

Imej pelakon Kilafairy sering mendapat perhatian ramai sehingga ada yang melabelkan beliau sebagai simbol seks Malaysia. Merasakan dirinya tidak terlalu seksi dalam berpakaian sehingga mendedahkan tubuh badah, Kilafairy akui rimas apabila dianggap sedemikian. Buat beliau, seksi adalah satu perkara yang subjektif dan perkara itu seharusnya tidak perlu dipandang negatif.

Meskipun selalu menjadi mangsa kritikan dan kecaman netizen, Kilafairy bagaimanapun tidak mahu terus tertekan dengan tanggapan  negatif masyarakat terhadap dirinya.

Nak cakap saya seksi? Saya jarang tampil dengan pakaian yang mendedahkan tubuh saya. Saya sudah cukup matang untuk berfikir mana yang baik dan buruk untuk diri sendiri. Sebelum dikecam netizen, ibu bapa saya sudah menegur kalau saya memakai pakaian yang terlalu seksi. Lagipun saya sendiri tidak selesa untuk memakai pakaian yang seksi dan mendedahkan.

Bagi saya, itu adalah pandangan peribadi setiap individu. Saya tidak mahu dibentuk oleh kata-kata orang lain. Saya bukan hendak dilabel dan dikatakan pelakon seksi.

Lumrah bergelar artis pasti setiap perkara yang dilakukan ataupun penampilan mereka akan menjadi bualan ramai. Bak kata Kilafairy, seksi ataupun tidak ia bergantung kepada pandangan masing-masing. Bukan mudah untuk puaskan hati semua orang.

Sumber Berita : Utusan Online

30 responses to Nafi Terlalu Seksi : Kilafairy Rimas Dilabel Sebagai Simbol Seks

  1. pelik says:

    klu dah pakai pakaian yang melekat kt badan, dan terjojol kat bahagian dada, seksi la namanya tue dik oi. klu x nak dikecam. ubah sahaja penampilan. senang je kan.

    41

    0
  2. Man Kajang says:

    Aku boleh fhm mmg ramai pompuan suka pakai sexy la apa la. Ramai je retis sexy such as izara, ainul, sakinah, ramona sume tpi kilafairy ni trying too hard sgt ‘nak tunjukkan keseksian’ yg ada. Sampai dah jadi awkward.
    And then kau rimas kena cop symbol sex. Pelik la minah ni. Dah sah2 u know y right. Its either u r in denial or u r a bimbo, mana satu?

    58

    0
  3. Anonymous says:

    seksi tak semestinya mendedahkan.. ketat sendat pun seksi juga…apa daaa

    21

    0
  4. meerah says:

    pakaian dia ok je, bnyak yg lebih seksi dari dia ni.. cuma yg buat dia seksi dimata orang adalah bentuk badannya yg cantik.. #jgnkecamsaya#

    5

    19
    • docdolittle says:

      Maybe banyak dia buat from head to toe kerna gambar dulu dia sangat berbeza. Bentuk badan dia pun enhancement dibuat. Tapi takpela duit dia, lagi ramai juga orang melayu yang cantik macam diChina, Korea, Jepun semua banyak buat surgery ni.

      6

      1
    • nana says:

      tak kisah la bentuk badan menarik. dh la bdn tu byk modifide, pakai lak seksi nmpk bentuk bra n bontok.. kalo amik pic suka jengkitkan kaki bg push bontot. kalo bergmbr mesti nk angkat dada. so salah siapa, salah sendiri share publicly gmbr seksi dgn sengaja or salah mata yg tgk gmbr tu. tak pelik la kalo laki merecik dh sendiri yg jemput. there is a fine line for a woman to dress as a lady or a slut.

      14

      0
  5. Anonymous says:

    try hard dia ni, mcm pondan pun ada

    14

    0
  6. Tk says:

    dah tenguk lakonan dia dalam beberapa drama. Sorry dia tak da bakat. Terlalu kayu.

    13

    0
  7. Cik bunga says:

    Perasan kylie jenner malaysia ke?

    12

    0
  8. Sino says:

    Hahaha…setuju…
    Breast pun paddingjer yg tebal…

    3

    0
  9. Asmah Laksa says:

    Dia ni mmg terlalu mencuba tapi xmenjadi…slalu buat memek muka manja n seksi yg sememang nya xboleh nak hadam…Tapi bila pandang mulut dia mcm geli semacam lah…mulut dia tu mmg ori eh cengitu…

    9

    0
  10. benci kila pari says:

    mesti ko bangga kan sebab dicop simbol sex? pura² rimas konon, sebenarnya suka, puiii la ko kila dh la mulut cam bontot babun!

    3

    1
  11. Yekeni says:

    When a woman tries too hard to look sexy, she will look like a bimbo, mentel…. never walk like julia roberts in pretty woman, both chest and butt out…

    Just be yourself… high self esteem and self confidence, sit straight, stand straight, speak like a lady, and tak payah try try, …. akan terserlah keseksiannya…. walaupun you pakai shirt and loose palazzo pants.. you will look like a million bucks and not loose change…. that aura, which bimbos takde…

    14

    0
  12. aku says:

    nmpak tekkk la kilaaaaa

    0

    0
  13. isabel basha says:

    it will take time for u to change and understand..
    try to get better outfits.. one day u will know.
    kita orang islam dik;))

    2

    0
  14. mak cute says:

    ko rimas ke ko suka org gelar ko seksi…sendiri yg gatal pkai baju x cukup kain…upload posing sana cni…pastu nak salahkan org…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    tak pakai seksi, hahahaha, dia ni bimbo ker. jangan terlalu bangga tunjuk tu ini, lentik2 body, post gambar acah2 macam gambar diatas. lepas tu kata saya xseksi, marah bila digelar simbol seks, minded lelaki yang gila ni macam2 depa dok fikir. tepuk dada yang pakai baju ketat tu pastu tanya kat pak hang, pak pak, kila siksi ke? dah dapat jawapan reply kat sini k.

    0

    0
  16. daon kesom says:

    Alaaa…..pakai sarung tetek tutup sikit dgn sapu tangan pegi la jalan keliling mall. Pastu bila org asyik pandang2 tenung2..merungut..”i benci la apehal org2 ni tengok2. Tak de moral btul org2 ni. Ishhh geram. Tak de privacy i. Rimasss!!!!” hahaha mau salah sape?

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Habis tu nak gelar simbol ape? Simbol AWAS..Bonggol di hadapan? AWAS Lembu melintas? AWAS Jalan Licin?

    1

    0
  18. Anonymous says:

    You tak da bakat nyanyi or berlakon. Too kayu. So dont overdo when trying to project yourself. Setakat ni apa aku dengar ialah komen pasal your rear end and your kop kop t…,,, makes it sounds that you are so desperate cari curi perhatian nk jadi famous. So Be yourself gal. I am sure you have other talent. Good luck gal.

    1

    0
  19. Kesahplakakoo! says:

    Aku menyampah laaa bila org asyik jawab sexy tu subjective. Pale hotak ko laaa sexy tu subjective! Pakaian ko & riak muka ko ditambah bibir tu memang sexy kila.. Islam ni mudah je kila.. Pakaian yg ko x boleh bawak solat, itu dikira x cukup utk mengatakan aurat ko x diturup habis.. Fine la if xnak pakai tdung lagi, buttt ramai je retis freehair tapi x sexy baju loose. Kila if org dah boleh bra u size ape, itu sexy lah dik.. susah nak puaskan hati manusia? Tapi ingat Kila.. senang nak puaskan hati Allah.. salah satu dgn cara tutup aurat.. senang je nak ‘rasa’ pakaian tu sesuai ke tak, ko nak masuk singgah masjid/surau/majlis ilmu ko x rasa kekok, Sesuailah pakaian tu Kila.. u showing too much there’s nothing left Kila..

    1

    0
  20. KITTY says:

    dulu bibir dia x la tebal sgt kan

    0

    0
  21. komarad says:

    tak sabar rasenya nak balik rumah jumpa bini…

    0

    0
  22. miss_oppppssssss says:

    Aku ada nampak siakap keli ke apa tah post gmbr before and after retis.. termasuklaaa minah ni…. Memang beza gila bibir dulu dan skrg…. Jangan cakap buat crowning mcm abang sajat…… Peminat skrg ni even x da duit byk sgt mcm sajat, tp tau la crowning tuh apa…. Xpayah nak gigih sgt nak nipu,…

    Berbalik kepada isu kila ni, kalau x nak kena anggap seksi, tukar laaa cara pemakaian tuh….. Da buah dada ko terbonjol di sebalik baju ketat tuh, mmg laaa org tgk….

    “ibu bapa saya sudah menegur kalau saya memakai pakaian yang terlalu seksi”… apa ada hal dgn pakaian kalau mak sendiri pun ikut cucuk2 muka..

    1

    0

Leave a Comment

Optional