Written by Bella | March 22nd, 2018

Nur Sajat, satu nama yang pastinya semua rakyat Malaysia tahu dan memang cukup popular kerana pelbagai kontroversi dan juga gelagat beliau di media sosial. Pendek kata, apa yang Sajat lakukan pasti mendapat perhatian ramai.

Sejak kebelakangan ini, Sajat menerusi akaun Instagramnya agak kerap berkongsi video beliau sedang mengira duit hasil jualan produknya.

Mungkin agak “menyampah” dan bimbang tindakan Sajat itu boleh mengundang bahaya. Ada segelintir netizen menegur perbuatannya itu dan turut mengecam beliau sengaja tayang duit kerana riak.

Sebelum ini sudah pelbagai insiden yang berlaku sehingga ada orang ditembak dan cedera gara-gara menayang video mereka mempunyai duit yang banyak. Meskipun untuk tujuan motivasi kepada orang lain, harapnya Sajat lebih berhati-hati apabila berkongsi sesuatu dengan umum.

28 responses to Muat Naik Video Tayang Duit : Netizen Kecam Nur Sajat Riak

  1. dear khan says:

    kalau sudah ditakdirkan murah rezeki….korang kutuk dia sampai muntah darah pun dia tak heran kot….

    3

    3
    • donebawang says:

      xkan kaya raya dgn hanya dengan menjual produk2 org lain dan jadi agen. yg kaya founder2 mcm diaorang ni lah. inilah modus operandi diaorang tunjuk duit konon produk laris propa. larislah sebab yg borong tu agen2 ko berdaftar. jgn jadi bodoh tengok duit terus kabur mata. teknik marketing yg lapuk ..sama mcm geng2 MLM tayang kereta dan percutian mewah.

      17

      0
      • MissLittleC*nt says:

        Biasa lah tu sis. Founder produk timbang kilo lah katakan. Beli murah, jual berganda mahal. Mana mak cik x kayo. Cer tanya dimana kilang? Mesti tak Vietnam..China. Tak China.. Philippines. Import masuk…re-packaging sendiri letak label sendiri. Yng acik2 bawang pun beli tanpa guna otak. Opss.

        16

        0
        • Anonymous says:

          x payah la gigih melayan pondan sakit otak ni. nanti korang yg dipersalahkan. next?

          8

          0
        • Anonymous says:

          Dia ni lagi keji & virus dari Lofake tp pelik kenapa mufti tak attack. Dengan seksinya, dgn jantina tak tentu hala, dengan gedik terkinja2 buat performance. Just because he/she (confuse aku nak letak apa) is not dancing in Zouk, semua lepas pandang.

          5

          0
        • Anonymous says:

          akuu xsuka sajat. bukan fan. tp aku tgk dr sudut business. ape dia nak buat tu namanye strategy. kalau kos kat vietnam or china murah, kenapa nak buat kat malaysia? at the end of the day, dorang da study mcm mana nak dapat balik keuntungan lepas invest. siapa nak buat bisnes pastu nak rugi?

          1

          1
      • Anonymous says:

        attention seeker normal lah sis. sengaja nk up nama dia. itu je…n nara pun gigih termakan taktik pemasaran cara kuno ni. sorry, x ingin dan x pernah beli produk2 theyols ni. k bye.

        3

        0
      • MamaJune says:

        Nek elehhh pondan tua ni. Tak habis2. Duit ko tunjuk….surat drp JAKIM? Berani ke idok? Zzz.

        5

        0
    • nur bawang says:

      x kisah la byk atau ckit…yg penting halal atau haram rezeki tu..

      4

      0
      • Anonymous says:

        i agree. yg penting berkat….untung berjuta pun tak guna kalau sumber dan niat tersasar. toy ‘r’ us syarikat besar pun boleh gulung tikar. jangan riak sangat.

        6

        0
  2. Mat K says:

    Sajat buat apa je kena kecam. Nasib engko lah.

    1

    0
    • Anonymous says:

      kalau dah menipu ko azali lelaki tpi cakap ko ada fuhhhh…nonok siapa tak meluat. menipu je kerja. berkat kah? aman dan tenang kah hidup dgn menipu masyarakat? malaysia bukan besar yg ko nk menipu? bila kena kutuk tahu pulak buat muka sememeh. nyampah la founder2 product sampah ni. baik beli barang kat watson dan guardian lagi bagos! bila dah kaya…riak.

      11

      0
    • Anonymous says:

      org meluat sebab perangai dia. kalau perangai elok..org pun pikir 2-3 kali nk kecam. itu je formula nya.

      8

      0
  3. Anonymous says:

    bodoh diaorang ni. besok kena samun baru nk berakal.

    7

    0
  4. sajatondan says:

    kalau sajat kena rompak.. mesti aoutomatik jadi jantan sado.. drpd auw..auww.. terus ganas mcm rimau… try la perompak gi rompak sajat ni

    4

    0
  5. melati says:

    ni , sajat ni .. “manusia paling Hina di Dunia..!!!” wakakakaa ( Khinzir Mulia Skit)

    0

    0
    • melati says:

      Se Hina2 Sajat , terok lagi Neelofa ….( Pakai Tudung , tapi kaki kencing) ..Rm50 juta lah, nk serang Kilang kt Vietnam lah.. !! last2 promote Tudung kt Club..nampak sgt Duit Ciput (Misekin) tapi nk berlagak Kaya..!!! tgk Dato Aliff, walaupun Poyos tapi Promote dlm TV …, kalau lah Neelofa kawin dgn Sajat , mungkin Neelofa baru mampu taja Tudung dia dlm TV kot..? kikiki…

      0

      0
  6. bunga lalang says:

    ala x kemananye…2 tahun lagi kaput la ko

    1

    0
  7. hjk says:

    sajat ni body mantap, tapi sayang bukan body ori.. kikiki

    1

    0
  8. hirisan bawang says:

    produk yg xde kualiti perlukan propaganda dan marketing murahan yng berterusan. itu saja nk cakap.

    7

    0
  9. Anonymous says:

    malas nk layan.

    4

    0
  10. done membawang putih says:

    tgk billionaire dunia…ada pernah tayang / kipas2 duit? xde kan? tu beza org berakal dgn sakai yg br merasa nk kaya…. istidraj pun ya…

    5

    0
  11. Anonymous says:

    Beautifulnara..x perlu lah siarkan lg kisah pondan ni. Bukan mendatangkan hasil pd masyarakat pun. Saja nk cipta kontroversi. Dah muah. Thanks.

    5

    0
  12. Anonymous says:

    cina2 buat business tak tayang bontot dan duit bagai. taktik marketing lapok lagi murahan. buat malu je. tolong2 la nasihat.

    8

    0
  13. brunes says:

    these idiots.. they learn nothing from kim k incident.. dia tu dah kayo nak dan ada security tapi penjahat licik masih boleh rompak dia noooooo… ni kan kau sajat level kaya kampung.. be careful lah wehh doh

    2

    0
  14. Alia says:

    Malaa nk layan bapok tak sedar diri…..byk duit taoi hidup mcm sampah

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Muka sajat ni sebijik mcm Aprena Manrose pelakon tiada arah jodoh kita tu kan.

    0

    1