Written by Bella | January 7th, 2019

Usahawan kosmetik, Safiey Illias sekali lagi mencetuskan kontroversi dan mendapat perhatian kerana berpenampilan agak seski dengan memakai bikini ketika bercuti di Pulau Langkawi.

Umum mengetahui Safiey seorang lelaki dan foto yang beliau muat naik di akaun Instagramnya itu menimbulkan rasa kurang senang netizen. Tanpa segan silu memakai pakaian wanita dan semakin mempromosikan pula LGBT.

Perkara itu turut mendapat perhatian, Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri yang menulis satu surat terbuka buat Safiey. Dr Zulkifli menyatakan hasratnya untuk bertemu empat mata dengan ushawan itu agar dapat bertukar pandangan dan berkongsi apa yang selama ini terbuku didalam hati Safiey demi kebaikan bersama.

Terdahulu, kisah Safiey yang ining berubah dan kembali ke fitrah asalnya sebagai seorang lelaki menggemparkan seluruh negara dan ketika itu merupakan satu perkhabaran yang gembira. Namun, perubahan itu tidak kekal lama dan Safiey tampil kembali berpakaian wanita serta dikatakan mempunyai ‘teman lelaki’.

Sumber Berita : mStar Online

28 responses to Muat Naik Foto Berbikini, Mufti WP Mahu Jumpa Safiey Illias

  1. mak jemmsssss says:

    buang masa je becakap dengan orang yg selalu mempersendakan agama ni.. dah berapa kali mufti n ustaz2 nasihat…kejap je berubah nye pstu sama gak perangai dia. x kesian mak ayah ke? maruah mak ayah ko.. keluarga ko… semoga Allah memberi hidayah dan petunjuk jalan kebenaran kepada si safiey ni.. jgn jadi penunggang agama.. tau pulak bersalah.. bertaubat.. diri tu xbetul dll.. kemain caption dkt ig.. tapi kau tu yang xnk berubah. lagi netizen layan lagi menjadi2 perangai. next please…..

    24

    0
    • Ustaz Texas Chicken says:

      You mean issue seperti ni lebih penting daripada masalah orang islam yang kian meruncing i.e. kebulur, ekonomi merudum, berperang sana -sini etc

      Korang punya priorities are screwed up, man…stupid

      1

      17
      • Anonymous says:

        Ustaz Ayam je, senang benar nak stupidkan org. Try list your priorities? Would like to know which one is the top most.
        Issues are issues that need to be discussed. Why make it such a big fuss on the priorities, huh ustaz smart guy?
        Benci aku dengan orang yang perasan cerdik dari orang ni.

        17

        0
      • Anonymous says:

        Mana ko tau dia x ambik tau pasal ekonomi, kemiskinan org islam? Isu2 macam tu x keluar bn or newspaper la.

        7

        0
  2. Sekejap jadi baik sekejap jadi bapok balik, macam2 la

    7

    0
  3. faraj says:

    “Mufti pun Bodo…siapa dia.??ko nk Jumpa..!!! ” Tuhan Pun malas nk Layan Mahkluk camgini..!!! Khinzir lagi Mulia dr Mamat ni..!!!

    0

    36
  4. safi rania says:

    sempoi je mufti ajak mengeteh….

    5

    0
  5. Duh says:

    Klu posing body mengereng mcm tu nmpak la mcm Pompuan. I prefer kalau posing body ngadap kamera?

    2

    0
  6. anonymous says:

    sapi tak lawa pakai bikini nmpak sg kejantanya sajat win

    8

    0
  7. peratijangantakperati says:

    boikot brg dia jual..

    dia ni jenis insaf 5 min je..pastu jadi bapok forever.
    muka dh jantan habis…geli tgk

    8

    0
  8. NENONENO says:

    X kan x pernah terdetik walau sekali dlm palotak die ni yg MATI ITU PASTI.. Sesungguhnya seksa kubur 2 amat berat wahai saudara saifudin….?

    5

    0
  9. Kak mistun says:

    To faraj. Ko pun bodoh melantun lantun tu sbb ko tak kenal Prof Dr Zulkifli mufti wilayah. gaya ck kp pun jenis yg suka pijak kepala mak bapak suka2 hati. Tak pernah tau apa itu hormat. Nama ko pun sesuai dgn keturunan ko. Masalah ni lebih penting sbb ia ibarat Api dalam Sekam. Kalau tak bendung, meleret satu negara sbb akan ada ikutan.

    14

    0
  10. lin says:

    Safiey Illias tak jahat la, dia cuma kurang kasih sayang je bak kata ustaz Ebit. Kita manusia semua tuhan jadikan baik2, mungkin cuma kurang kasih sayang. Jangan la keji sangat netizen2 semua.

    6

    0
  11. pasal dia ni ng sajat da mls nk cakap tp insafla jgn nnti da mati br nk piki nk berubah

    0

    0
  12. Ashame says:

    Kurg kasih syg apanya ehh byk lagi dlm dunia ni y kurg kasih syg tak lh nak lupa pada hukum nk tunjuk2 cgitu.bukn bbudak.klu kurg hal agama dh byk apps2 psal agama kat utub ceramah2 juz guna jjari.Plz lh lali dh bbgai alsan.tanya hati tanya iman.klu y bukn muslim toh x kisah lh

    3

    0
    • lin says:

      semua dah nasihat, tapi dia degil, biarlah tuhan je yg hukum nanti..kita yg maki2 nanti yg dapat dosa, entah2 jasa bakti dan sedekah dia pada ibu bapa dan adik beradik dia yang melayakan dia ke syurga.

      1

      0
  13. Anonymous says:

    Aku takut satu benda je kalo Allah turun kan bala kita semua akan mati sekali bukan mereka2 je

    3

    0
  14. Hajjah Nepolah Zouk says:

    Yuukkky geli tengok …. yuk yuk …dah tau ada ball ball pakai bikini …..yuk yuk …geli geleman

    0

    0
  15. Anonymous says:

    geleman..smpai ke tulang putih

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Sajat dh buat, dia pun x mau tertinggal…loya lah mata, hati apalah lagi, bernanah tengok

    0

    0

Leave a Comment

Optional