Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Meskipun Punya Tiga Juta Pengikut Di Instagram, Filem Hairul Azreen Hanya Kutip RM 14,196.50

Pelakon Hairul Azreen ialah antara pelakon yang mempunyai jutaan pengikut di media sosial. Hairul mempunyai 3.1 juta pengikut di Instagram dan 245,000 pengikut di Twitter. Bagaimanapun, jumlah pengikut yang sangat ramai tidak semestinya bermaksud seseorang itu popular atau mempunyai tarikan yang mampu diterjemahkan untuk menarik penonton bagi menyaksikan filem di  pawagam.

Merujuk laman sesawang Perbadanan Kemajuan Perfileman Malaysia (FINAS), filem lakonan Hairul Azreen yang baru ditayangkan, Qhaliq, hanya mengutip sebanyak RM 14,196.50 setelah tayangan selama tujuh hari di pawagam-pawagam tempatan. Filem itu merupakan arahan Rosli Mohd Taib dan diterbitkan di bawah syarikat Aifa Motion Pictures Sdn Bhd mula ditayangkan ppada 14 Jun lepas.

Advertisement

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sebelum ini, Netizen pernah mempersoalkan mengenai pemilihan Hairul Azreen sebagai pelakon utama beberapa filem menampilkan watak utama sebagai pegawai berpakaian seragam iaitu Qhaliq (Bomba) dan PASKAL (Tentera Laut Diraja Malaysia).

Ini kerana Hairul dikatakan masih belum membuktikan kemampuan untuk tampil meyakinkan walaupun dalam drama tempatan tetapi diberi peluang untuk memegang watak utama dalam filem-filem aksi. Ada yang berpendapat, Hairul dipilih kerana mempunyai pengikut yang ramai di media sosial.

Filem itu turut dipromosikan oleh Hairul di akaun media sosialnya dan media sosial isterinya, Hanis Zalikha.

Sebelum ini juga beberapa orang pelakon terkenal pernah mempersoalkan mengapa jumlah pengikut media sosial yang ramai dijadikan kriteria untuk memilih pelakon bagi membintangi drama atau filem tertentu, bukan bakat atau kemampuan seseorang dalam bidang lakonan.

Mungkin bagi mereka, kegagalan filem Qhaliq ini mencapai kutipan memberangsangkan ialah salah satu petunjuk bahawa pengikut media sosial yang ramai tidak menjamin kejayaan sesebuah drama atau filem. Apa pendapat anda? – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

77 Comments

  1. Ihatetauhusumbat

    July 7, 2018 at 11:30 am

    Tak pernah suka OKB sorang ni berlakon. Laki bini bimbo. buat semak industri jer. Berlakon pun hampeh. Pergi jual tojours kau sudah.

  2. Serdanghebat

    July 7, 2018 at 12:06 am

    Bini hot dia tak nasihatkan dia ke? Ke bini hot pun bimbo? Tgk show dia dekat tv bukan main bangga tunjuuk dia tak pandai english.pastu bini kenmain gelak mengekek konon laki buat kelakar.tapi hakikatnya malu laki tunjuk bodoh mcm tu.nak cover malu.so dia gelak lah konon laki dia sedang menghiburkan dia.hehehe

  3. Kekroolbodo

    July 7, 2018 at 12:01 am

    Tengok je hashtag yg dia selalu letak kat caption dah tau dia ni tak matang. Dulu haniszalika kata nak laki matang jadi suami dia. Kesian dia. Takde langsung ciri suami idaman yg dia list dlm blog ada pada hairul. Tapi hantaran 91k. Kira ok lah kan.

    • wak lus

      July 10, 2018 at 2:52 pm

      tu sebab laki dia menang x factor kalau tak tak ada nya keknissss tu nak weii

  4. Serdanghebat

    July 6, 2018 at 11:57 pm

    Yang kelakar tu dia kata dulu dia tak dipilih jadi hero sbb muka jambu dia. Hello muka hang bukan jambu. Hang x jadi hero sbb hang x de aura jantan hero. Hang ni cuma sesuai jadi watak budak bodo alang. Budak terenc**… budak lembam. Watak budak yg x berapa cerdik..sesuai la. Kalau watak serious, hang x layak. Jgn guna dah #thebestneverrest tu dah boleh?

  5. Anonymous

    July 6, 2018 at 4:58 pm

    perangai terencat bodo camne dia buat???sori aku x follow dia so x tau….

    • Andeehakimi

      July 6, 2018 at 7:05 pm

      1. Terbang atas pemegang esCalator dari bawah ke atas. Sila cari di youtube. Kematian di malaysia disebabkan oleh escalator menunjukkan statistik yg membimbangkan. Tapi bingai ni bangga tunjuk kebodohan tu utk follower 3 juta dia? Dia rasa macho ke begitu?
      2. Terloncat2 x kira masa dan tempat
      3. Terlompat atas katil hotel mcm budak2. Ko ingat hotel tu bapakkkk ko punya?
      4. Naik wheelchair kat hospital pastu buat main2 dgn wheelchair depan orang ramai. Attention seeker much!
      5. Suka upload kebodohan english dia… Bodo, belajar! Bukan bangga!
      6. Menembak tanpa lesen!

    • Fuckrool

      July 7, 2018 at 12:10 am

      Kena tambah lagi, pegi rumah Nina juren ada secret door.antara ciri keselamatan rumah datin nina.tp dua ekor ni pegi record.bini record sambil gelak2.laki pulak dok bukak n tayang dkt follower juta2 dia tu Secret door tu.bukan ke biadap namanya tu.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama