Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Masih ‘Tutup Pintu’, Mia Ahmad Tak Benarkan Sesiapa Melawat Cahaya Mata Kedua

Pelakon Mia Ahmad yang baru-baru ini telah selamat melahirkan cahaya mata kedua memberitahu bahawa pengalaman melahirkan kali ini sangat mencabar memandangkan situasi sekarang di mana dunia berdepan dengan pandemik COVID-19.

Mia atau nama sebenarnya Samihah Ahmad Baderi,32, mengatakan antara ujian yang dihadapi ketika mengandung kali ini adalah apabila dia terpaksa melakukan ujian swab COVID-19 dalam keadaan sarat mengandung.

Walaupun pengalaman melakukan ujian itu baginya agak ‘gerun’ tapi ianya tidaklah seperti di dalam fikirannya. Malah, setelah melahirkan Mia juga masih belum bersedia untuk menerima mana-mana pelawat yang ingin menziarahi dirinya dan bayi yang baru dilahirkan.

Advertisement
View this post on Instagram

??

A post shared by MohdIzhamTarmiziRoslan (@izhamtarmizi24) on

“Antara cabaran melahirkan anak kedua ini, saya kena lakukan ujian swab COVID-19/ Masa mula-mula nak kena lakukan ujian itu, memang rasa takut tapi selepas dah selesai rupa-rupanya ianya sekejap sahaja dan tidaklah seteruk seperti yang disangkakan. Selain itu, susah juga bersalin waktu keadaan macam ni. Orang takut nak datang melawat kita dan kita pun takut nak ajak orang datang tengok,”

Dia yang ketika ditemui mStar online turut berkongsi pengalaman menjaga anak perempuannya itu. Menurutnya, bayinya itu kerap bangun tengah malam dan telah menyebabkan dia tidak mendapatkan rehat yang secukupnya.

View this post on Instagram

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin??

A post shared by MohdIzhamTarmiziRoslan (@izhamtarmizi24) on

View this post on Instagram

Selain dari bersyukur dengan kejayaan Malaysia dan frontliners, tersangatlah bersyukur punya suami dan teman-teman that I can call my family here in JB yang sangat caring dan pemurah. Ya Allah, I couldn’t ask for more. Thank you so much for throwing me a baby shower. What a beautiful loving way to welcome the baby ??? . Semoga ikatan ini kekal hingga ke jannah. Allahumaamin. ???????? . . . ? : @v_hijrah @vieshantiekhan . . ? : @faisalhalim_fhphotoart . . . #JDTfamily #baby2 #covid19

Advertisement

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d) on

Mia yang juga isteri kepada pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT) iaitu Mohd Izham Tarmizi kini sedang berpantang di Johor Bahru.

Pasangan ini yang bernikah pada Januari 2017 lalu telah dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Sayf Issa pada September 2018 yang lalu dan menimang cahaya mata perempuan yang belum didedahkan namanya pada bulan Jun tahun ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. anonymous

    June 26, 2020 at 4:42 pm

    who youu

  2. bebeh

    June 26, 2020 at 3:38 pm

    mia kami tak rugi ape pun ok…

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top