Written by Bella | May 28th, 2018

Sejak semalam, kontroversi  video lucah Syafiq Kyle yang beronani sambil video call bersama seorang “perempuan” bernama Mira hangat diperkatakan.  Malah, video aksi tidak senonoh itu menjadi rebutan netizen gersang sehingga ada yang mengaut keuntungan dengan menjual video tersebut dengan harga RM20.

Isu ini terus mencetuskan spekulasi apabila ada pihak  mendakwa Mira  adalah ‘virtual crush’ Syafiq dan hakikatnya Mira seorang pondan yang menyamar sebagai perempuan kerana ingin memperdaya Syafiq.  Namun, kesahihan berita ini tidaklah kami ketahui.

Sehingga saat ini, ruangan komen di Instagram Syafiq masih dibanjiri dengan beribu komen daripada peminat. Mereka ingin mendapat penjelasan  mengenai video lucah itu daripada mulut Syafiq sendiri dan membuktikan dirinya tidak bersalah.

Mungkin Syafiq tidak mahu cepat melatah ataupun berlagak “cool” dengan apa yang berlaku sekarang ini, namun apa salahnya untuk segera memberikan penjelasan agar isu ini tidak berpanjangan dan bertambah buruk sekiranya keluar lagi pelbagai khabar angin yang mampu menjejaskan kariernya.Bak kata pepatah, berani kerana benar takut kerana salah.

65 responses to Kontroversi Video Lucah : Ada Pihak Dakwa Mira ‘Virtual Crush’ Syafiq Kyle?

  1. boringggeee says:

    bila makin banyak manusia yang takdak maruah diri. camnehh la jawabnyerrrrr… what’s so surprising about all this :)

    4

    0
    • Anonymous says:

      semenjak itu ada k…

      0

      0
      • Anonymous says:

        suara memang mcm pondan…..geli pun ada..lucu pun ada.

        4

        0
        • Viviana says:

          Size: M… (warna cokelat/hitam Chipsmore)

          Mmmm…manis!

          7

          0
        • Anonymous says:

          rupe same, suara sama, misai sama, bibir sama jam hitam tu pun mcam sama je, cuma x nampak jelas si mira gersang tu sebut pun syafiq? …
          “sexy nya..gigit la bibir you”
          wow…mcm porn!

          6

          1
        • Anonymous says:

          gersang barangkali…tak tau buat apa kat rumah petang2. bosan…chat la..dapat betina gersang suruh bukak2…gigit bibir. naik nafsu la mamat ni. terus bangun buat “kueh bahulu”. pukul sakan…kikikih

          1

          0
        • MAAFKAN SAYA..SAYA X SENGAJA says:

          MINAT PULAK SAYA KAT SI SHAFIQ NI.
          COMEL NYA “BIRDIE” YOU.
          OPSSS! :P

          3

          1
        • Open Minded Girl says:

          He is not ugly…why not?
          I really enjoy it.
          Who are we to judge?

          4

          1
        • Percaya kah? says:

          Nanti keluar statement…”Memang saya tapi yg mel*ncap tu bukan saya. Video itu sudah di edit”…
          huhuhu

          6

          1
        • JOM BER HUHUHU says:

          PONDAN JUGA NAMA BUSUK. YG KELUARKAN PELIR SECARA RELA TETAP SUCI.

          6

          0
      • Jemah says:

        apa nk sedih pulak acik2 bawang oii. shafiq klye pun bernafsu jugak. dia bukan robot manusia kot. hormon bergelora. paham…paham sgt bro. jgn buat lagi.

        7

        1
        • Anonymous says:

          tengok di mana??

          2

          0
        • Anonymous says:

          twitter ada semalam. kecohhhh!!!

          1

          0
        • Mat Ronggeng says:

          Menjelang Hari Raya yang akan menjelang tiba… Saya nak ucapkan peminat peminat die hard Shafiq supaya bila makan kuih Raya…jangan lupa menikmati KUIH BATANG BURUK .. ingat batang buruk ingat Shafiq Kyle video porn.

          1

          0
    • Anonymous says:

      memang dia la..aku cakap semalam korang x caya…

      4

      0
      • pengakuan berani says:

        aku pun selalu menyamar jadi perempuan dlm chatroom. kekadang aku suruh member aku ..pengkid bercakap. lepas tu jantan terus bukak boxer tanpa segan silu. ada yg sanggup tunjuk bontot mcm2. kelakar kekadang…
        ada pulak yng handsome tak sangka. nampak baik warak tapi bila suruh bangun..mencanak mcm tiang bendera. dah siap tunggu.. berbogel. hanya bersedia nk keluarkan air gatal diaorang.

        2

        2
    • Johnny says:

      dia gersang..itu fitrah lelaki lah…relaks lah guys.
      x perlu malu shafiq…you are a man!

      10

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kalau nak jadi pondan tu pondan lah tapi jangan mengaibkn orang yg bukan pondan !!! n jangan menfitnah !!

      -1

      2
      • Anonymous says:

        sampai sekarang belum ada kenyataan. kalau x salah kenapa lambat benor?

        4

        0
        • BEDAH says:

          KONEK KO..KO LAH JAGA. PESAL PONDAN2 PULAK DIPERSALAHKAN? BANGANG ABADI KO NI.

          2

          2
        • faiz says:

          ko memfitnah gang pondan okay la pulak kan? puihhh….nonsense!

          6

          0
        • Anonymous says:

          BERANI BUAT BERANI TANGGUNG. TAK PERLU SALAHKAN ORANG. ADIK DALAM SELUAR TUGAS KO JAGA. PERGI TUNJUK KAT ORANG APASAL? TOLOL KO NI JAMBU…

          4

          0
      • Anonymous says:

        mempitenah apa ko ni bangang? dah sah2 muka dia. ada ko nmpk muka opah ko dlm video tu ke?

        2

        0
      • nyah says:

        x payah nak salahkan pondan la wei. batang ko gatal.. ko salahkan pondan. bodoh punya jambu batu nie. batang ko..ko lah jaga. ko pergi tunjuk buatpe ngok?

        4

        0
      • Anonymous says:

        diri sendiri kemaruk..gersang, horny….siap tunjuk pisang depan skrin, si pondan juga yg disalahkan. :(

        2

        0
  2. kreuk says:

    kira Mira ni catfish la~ haha

    1

    0
  3. Anonymous says:

    Alamak, main wechat!? Cian.

    2

    0
  4. Anonymous says:

    aku heartbroken jugak dgr news ni, kalau btul SK buat bende x senonoh tu minta2 laa bertaubat n do public apology utk clearkan ur name. tapi yg aku x pahamnye apesal ramai no pompuan yg mintak nak tgk same video tu, korang mmg dah takde rase malu ke ape? n ape motif org yg leak kan video tu pon aku xtau. yg aku tau ko da cetus dosa yg besar n aku cuma harap SK dpt laa maapkan ko, perlu ke ko aibkan die mcm ni skali weh? klu ko x hormat SK pun pls laa respect bln ramadhan. ke yg leak ni spesis faiz roslan ego beno x serik2??

    8

    1
  5. Hahaha says:

    Sedih dgr story ni… Kepada yg suke beronani ia tidak elok dan akan mengakibatkan cancer prostat utk jangka pjg… Kalu xtahan sgt cpt la cr pasangan dan kawin..Jgn tgok benda2 xelok nanti ilmu yg kite belajar xlekat… Ape pun good luck kt ko Karl shafiq

    3

    3
  6. Anonymous says:

    phonesex gone viral..

    2

    0
  7. akak dah tengok says:

    comel2 je..adik nya itu…hahahaah

    1

    0
  8. Nursajat says:

    ada link?

    1

    0
  9. Azrul says:

    shafiq kyle tumbuk sambal….korang plak yg ter emosi.
    relaks la…bukan kesalahan jenayah pun.

    2

    0
  10. so? says:

    Masalahnya apa? Ada nafsu what? Apa dia buat in his time, tu hak dia la. Heartbroken bagai. Mengada!

    5

    0
  11. Anonymous says:

    dia pun manusia yg ko nk heartbroken pulak dah? ada dia cakap nk kawin sama ko ke?

    3

    0
  12. dia bogel..ko yang panas? says:

    bawang2 pelapis patah hati? hahahaha over statement. dia pun ada nafsu. budak lelaki tipikal lah tu. antara you tahu dengan tak tahu je. banyak yg layan porn. jangan naive sangat la.

    5

    0
  13. lagi dan lagi... says:

    cute kut mamat ni. xkesah lah bro… :)

    1

    0
  14. Sporean Gurl says:

    muka mamat ni brutal gile kt video tu…mcm gersang gitu.

    1

    0
  15. benci hero melayu hodoh says:

    syafiq sebiji si sekor lg tu syarul ridwan sama² satu geng hero remaja yg sendu dan hodoh, si patah huduh pun dh mula nak buka bisnes porno bulan puasa ni! puiii

    3

    0
  16. Anonymous says:

    aku lebih suka dia ni drp si nazim tu wei.

    2

    1
  17. NotYourMira says:

    sorry nak cakap, kat video tu nampak yang memang syafiq and mira is having a sexphone, tapi kalau tengok betul2, ada nampak tak video full syafiq tunjuk muka sekali dengan badan? sebab video nampak muka syafiq, tapi lepas tu direct straight tunjuk aksi lelaki sedang %&^(*^, video tu tak de bukti yang boleh mengatakan syafiq tunjuk the whole body, mungkin 2 video edit jadi 1, kalau bettul pun benda tu jadi, syafiq has the right to deny everything since dia boleh menjatuhkan karier dia and ada hak sebagai islam untuk tutup aib dia. Ingat, tak semua manusia sempurna.

    6

    2
    • Anonymous says:

      babe, ko ingat orang org ada masa nk edit video bagai? setakat artis mcm ni. kot lah fattah amin, zul..yg hot2.

      5

      3
    • Anonymous says:

      wtf…siapa yg rajin nak edit- mengedit zaman skrg hoi? agak2 la nak buat statement pun sis.

      2

      4
    • Anal says:

      Bodoh lah baka sundal sorang ni..gigih sgt nk cari alasan..pegi jahanam lah kau..dah kantoi main anu lelaki lonely..kau ingat dia artis org tk boleh nk kata dia jahat..macam tu??

      2

      1
  18. papagomol says:

    cybersex dgn pondan? omg!!!

    1

    0
  19. Anonymous says:

    dkt mana tengok ni , nak jugak tengok

    1

    0
  20. Anonymous says:

    motif …salahkan pondan???

    2

    0
  21. Anonymous says:

    angkara pondan pulak dah. zzz

    1

    0
  22. Bawang holand says:

    Bukan pondan tu suara cm pompuan ori..suara pompuan tu cm stim je bunyi tu..pondan ni lain bunyi bila cakap…..mybe crush syafiq kyle kot frust sbb lama x dilayan then sebarkan vdeo..wallahualam

    2

    0
  23. honey says:

    mana link.nak tgk jugak

    0

    0
  24. antibawang says:

    bulan2 pose nie woi dah la membawang

    1

    0
  25. Anonymous says:

    dah xde modal tuduh pondan..

    0

    0
  26. Hannah Delisha says:

    Saya cantik begini dan badan saya lazat sekali pun awak sanggup buat mcm ni kat saya syafiq?

    Kita putus sudah la. Bye.

    0

    0
  27. Ninuni says:

    Rasenya vid yg tunjuk muke tu mmg Syafiq, xleh deny dah yg tu. Tapi part yg seterusnye tu tak tunjuk full body pon kn. Dapat badan ke bawah. Muke xnmpk. Boleh je org edit. Bukan susah nk edit, apps mcm mcm kt phone pun dah ade. Klo org yg belaja multimedia boleh nmpk transition antare vid tu.

    4

    1
  28. Alip syuk says:

    Npe pmpuan2 smue x marah kt shafiq? Cm ske je. Klau along raja lawak mst dh kne

    2

    0

Leave a Comment

Optional