Written by AbangNara | August 21st, 2014

Menarik juga kajian yang dilakukan oleh Felixia Yeap atau lebih dikenali dengan nama Raisyyah Rania selepas memeluk agama Islam. Baru-baru ini Felixia telah berkongsi sekeping gambar dirinya di dalam sebuah kereta Porsche. Gambar tersebut menunjukkan tangannya sedang memegang stereng kereta mewah tersebut. Tujuan utama Felixia berkongsikan gambar ini ialah untuk mengalakkan dirinya bekerja lebih keras dan berkongsi rasa cintanya terhadap kereta.

felixia porsche

Walaupun dengan jelas sudah menulis Porsche tersebut adalah bukan miliknya, masih terdapat komen-komen yang tidak masuk akal diterima oleh Felixia. Antaranya Felixia dikatakan menjual diri untuk memperolehi kekayaan sebegini. Malah ada yang menuduh Felixia masuk Islam kerana mahukan kekasih kaya dan bersikap materialistik semata-mata. Felixia telah memberi komentarnya sendiri berdasarkan kajian yang telah dilakukan. Agak menarik juga penemuan Felixia:-

What I noticed when I tried posting something out of the norm or what was “expected” of me as a newly reverted Chinese-Muslim.

Eg : Something like the picture of my hand on a Porsche steering. Which happened not to be mine, unfortunately. It was a show car.
(Bag is not valid for discussion/debate as it was bought with my own savings a few years back.)

Motive of posting : To encourage and remind myself to work harder, and to share my love for cars which I have always liked since I was in kindergarten.
Being a Muslim now does not mean one cannot indulge in what we used to love before we were Muslim, provided that it is not harmful or haram.

Feedbacks from SOME Muslims :
They tend to zoom into my nails, hand socks and other really small pictures of the picture. They are the ones who expect perfection in a newborn Muslim and that is why our dakwah fail at this point. People would never be perfect and people are afraid to be given the hard pressure to be perfect. Some commented just based on seeing my hand on a luxury car steering lock and not by reading/understanding what was written in the post. Things like calling me Cina bukit melalak, show off, etc.

Feedback from SOME non-Muslims :
They tend to go all hyped up (again also without reading) by assuming I’m selling myself for luxury stuffs and assuming that is why I reverted into Islam. Again, they take one glance of just one picture and ignored all the rest of pictures about the religion that I have been posting and just fire their guns blindly. Happy that they found a “proof” to back up their incapabilities to understand why a Malaysian Chinese girl would suddenly revert into Islam without any materialistic reasons or gain. Some commented vulgarities like I’m selling my ***** and all. One even tried to do reverse psychology and blindly claim and made Islam look like a religion where one is not allowed to enjoy anything from the world. Islam actually encourage one to be successful in the world and afterlife. It’s a balanced religion. That is why we like to wish newborns with “Semoga berjaya di dunia dan akhirat”.

Terribly sorry if this is too frank or hurt anyone’s feeling here.
THANK YOU to those who stood up with a clear mind and understood the greater good of my postings. You guys rock!!!

Again, the Porsche unfortunately isn’t mine…and even if it’s mine, you should be happy. It shows that reverting into Islam does not stop your rezeki and income. That my friend, is already a dakwah point.

Allahuakhbar.

felixia porsche

Biasalah manusia memang begitu. Ada je yang tak puas hati dengan orang lain. Ini memang asam garam kehidupan. Anggap sahaja sebagai satu ujian. Apa pun Abang Nara agak kecewa kerana berdasarkan pemerhatian Abang Nara sebentar tadi, gambar-gambar lama Felixia Yeap masih ada dan tidak dibuang seperti yang dijanjikan. Untuk makluman, Felixia sebelum ini berjanji akan membuang gambar-gambar seksi miliknya sebelum Ramadhan. Sekarang ini Syawal pun dah nak habis. Mungkin Felixia terlupa. Harap-harap boleh disegerakan.

81 responses to Kongsi Gambar Stereng Porsche, Felixia Yeap Dituduh Jual Diri

  1. spongebob says:

    yes aku first!! ini la manusia ni..kita yang muslim ni sepatut nya jgn nak kondem je…sepatut nya kita tunjuk la perangai elok sikit..kan dia tu saudara baru kita…kita harus nya bimbing..tegur cara berhemah sikit….jgan dengki sgt ok wahai si polan dan si polan :) …

    0

    0
    • dato KO says:

      aku tgk dia ni xde la cntik sgt pun kurus, xtinggi mcm model lain… kalo nk compare dgn marion kaunter pertanyaan or model cina yg convert islam sb kawin cntik diorng dri FY ni… just my opinion.

      0

      0
      • K.A.A says:

        “They tend to zoom into my nails, hand socks and other really small pictures of the picture. They are the ones who expect perfection in a newborn Muslim and that is why our dakwah fail at this point.”

        malu je bila org baru masuk islam ckp cmni.. kita yg dah lama masuk islam ni pon belom tentu amalan tu dah cukup perfect sgt.. huh..

        0

        0
    • GOLLUMPUS says:

      “…and that is why our dakwah fail at this point.”

      SETUJU SANGAT2!! NI LA ORANG MELAYU…

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        Anyway Felixia Raina or whatever your name is… You can’t blame people out there.. U should know as a public figure, your action will get reaction; both positive and negative… Just sit back, relax, keep calm and enjoy your coffee ;o)

        0

        0
        • key Pop says:

          dia baru je kot jd public figure ni…
          x leh la nk push dia dlm masa 1 hr utk berubah semuanya..
          biar lah dia belajar slow²..
          x de nye manusia lahir kat dunia ni, lahir² terus berjalan oooooooiiiiiii…
          ikut kajian pun, 2000++ kali jatuh baru boleh jalan tau..
          haish..

          udah² la kondem org tu…

          0

          0
        • bobo says:

          why dont people out there just sit back, relax, keep calm and enjoy their coffee too? daripada menyusahkan diri tengok kesalahan org lain.. why? love yourself more.. amalan kamu ckup sgt dah ke.. jgn tlalu risau amalan org lain smpai amalan sendiri x smpat nk tengok :)

          0

          0
    • idurus says:

      dia baru memeluk islam… dan kita sebagai orang telah lama memuluk islam.. sepatutnya membimbing.. dia baru lagi.. dia sanggup meninggalkan saudara maranya yang kafir kerana cintakan islam.. mereka keseorangan dan memerlukan kita..jangan kerana perangai buruk kita orang meninggalkan islam

      0

      0
  2. Hamba Allah says:

    Assalamualaikum.

    kepada Rania, posting gmbr mcm tu utk motivate diri sendiri salah bagi pendapat saya. kalau betul nak motivate diri, print out kan gambar tu lekat pada dinding bilik. nak kongsi di fb, insta or twtr umpama sengaja atau mencari perhatian jer. cth: bila felixia nak peluk islam perlu ke nak umum ke seluruh dunia. tu publisiti murahan tu.

    p.s : Lakukan kerna Allah, bukan kerna publisiti.

    0

    0
  3. Bdk banting says:

    Aku second.negatif sgt org yang komen.biarla dia.minat dia ngn kete.korang yang minat artis korea x salah plak

    0

    0
  4. Bdn banting says:

    To hamba allah
    Tu cara awk kot letak kt bilik dinding.kt bilik dinding,letak ayat alquran lg bagus.semak bilik ngn gambar kete buat pe.cara dia letak kt laman sosial,biar la.hati dia,kita tau ke bongkak,nk show off ke.tu urusan dia ngn allah

    0

    0
  5. i like rania says:

    xde slh pn nk jd keyboard warrior,xde slhnya nk tegur sesama islam tp agak2 la xpyh smpi jd fitnah. otak kosong ckp pandai, mcm diri tu perfect sgt. tnjuk gmbar korg sikit,aku nk tgk handsock,kuku,tudung,rmbut,harta,muka,bf/gf,ksut,seluar,baju korg. SEMPURNA ke idok

    0

    0
  6. linda says:

    Kesian Rania, dihentam kerana dia mmg famous. yang kita orang biasa ni lagi teruk menayang2 dalam fb. bila bergambar asyik angkat bag mahal, stereng kereta toksah cakap lah, gambar dalam rumah tiap ceruk tayang. kalau gambar anak tiap saat post. bukan bahaya ke tayang2 benda tu sume? dan tu pun dikira riak kan?

    0

    0
  7. jeni says:

    Niat dia nak tengok respose orang…pun dah tak betul..
    mcm nak cakap “i knew it”
    Daripada sibuk dengan pandangan orang apakata fikir apa pajdangan tuhan…..kenapa sibuk judging orang lain?kalau bukan awak juga jenis yang judgeMENTAL.

    * apa soklan susah aku kena pakai jari kira….

    0

    0
    • i like rania says:

      jeni blh bg pencerahan?
      1-kenapa ‘Niat dia nak tengok respose orang’ dikatakan tak betul bila tindakannya hanya post bnda yg memotivasikan dirinya sendiri?
      2-pada pndngn anda, apakah pandangan islam (nk sebut pndgn tuhan aku terlalu jahil untuk menilai) dalam hal ini? bkn apa..aku xnmpk apa2 yg slh dlm islam dgn tindakan rania tuh

      0

      0
  8. mia says:

    aduhai, ni masalah orang malaysia. kalo org lain buat bukan main dok hentam, diri sendiri x nmpk. korang x pyh la poyo sngt padahal dlm fesbuk, ig, twitter bukan main lagi masing2 dok update dari gi holiday ke bandung(dekat je pong) smpai ke tunjuk bag shopping masing, chanel la, gucci la.. Lagisatu, x pyh la nk pertikaikan niat die masuk islam, tu between die ngn Allah SWT. alang korang mase kecik pn semanyg ngn tutup aurat pon kene paksa ngn mk bapak, da besar jadi bangga diri pulak..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    dia ni kt gmbr bukan main lawa lagi…tpi hari tu dia berlakon x lawa mane pn dia ni…

    0

    0
    • puikkk says:

      tawu takpe..drama tv3 ape ntah tajuk tu.. die takde aura berlakon la..y produser bother utk amik die berlakon ea? suara dh la mcm itik garau..pastu.. pipi die penuh ngan jerawat pasir… plg annoying cara die pki celak.. kdg2 wonder gak..cmne la die ni leh jd model playboy.. cara die mekap tu… hadoiii failed!

      0

      0
      • cuit says:

        Yelaa. Btol3. Berikan aku jilbab. die belakon dengan syatilla melvin. Bile tengok live camtu xde la lawa mane. Pipi bepasior. Gigi…. ups. hehe. & yess! aku setuju bab cara pakai celak tu. Hahha. Klaka siott. Cam, nampak terlalu mencuba kan? & producer tolong la bg die skrip english. die ckp bm klakau sangat.

        0

        0
        • dahlia says:

          haha.yes! telemovie dgn syatilla melvin
          aku rasa syatilla lagi lawa dari dia . baik free hair mahupun bertudung .
          wakakaka . terserlah jerawat pasir .
          tu la dari gambar dia,nampak cute ,comel..etc
          efek kamera ma. hehe

          0

          0
      • Anonymous says:

        ko cntik sgt la 2?ko la gnti dia blakon..ak nk tgk klua aura x..

        0

        0
    • Anonymous says:

      Apa kaitan lawa dgn cerita ni?

      0

      0
  10. nok gebuzzz says:

    kalau betul pun duit dia….mungkin pendapatan dahulu dia mampu tok memiliki sape tau kan….jgn bersangka buruk,biar la dia…tu antara dia ngan Allah…..

    0

    0
  11. Mirai Suenaga says:

    Dia punya watermark kalau boleh nak penuh satu gambar. Nampak sangat gila glamer

    0

    0
  12. Tess says:

    Dear Ms Yeap, i feel you but don’t judge these people under their religion because these people are just some typical behavior of the races that are living in our glorious country of Malaysia. Mmg suka mengata org, x pernah nampak kebaikan & selalu berfikiran negatif. P

    0

    0
  13. aku janda 89 says:

    hanya ALLAH SWT sahaja yang Maha Mengetahui,samada felixia ni ikhlas ke x masuk agama islam……jangan permainkan agama kami……

    0

    0
  14. sje komen says:

    felexia yeap ni kalo berlakon muka die xsecantik dlm gambarkn.kulitpon xflawless sgt.gambar xleh percaya.

    0

    0
  15. kuputakberapakupu says:

    Sedeh tengok sesetengah bangsa aku asyik kondem mengutuk org lain dah mcm mmg konpem kt akhirat tu diorg la penduduk syurga.. apele komer ni…

    0

    0
  16. sue says:

    kalau dengar orang kata ‘Itulah bangsa Melayu’ nanti marah pulak. Kadang-kadang tak paham langsung dengan mentality orang macam ni.Suci sangat ke korang yang kutuk ni? kuku panjang pun nak jadi isu. Kalau rasa suci sangat jangan ada FB, jangan baca blog artis etc. Tak sesuai tau. Rania saudara baru kita. Jangan pandang pada bangsa dia. Saudara baru ibarat kain putih. Kalau kamu letak warna hitam, kotor lah kain putih tu. Bimbinglah dia.tegurlah secara private.Jangan malukan dia. Saya pulak yang malu dengan bangsa sendiri. Islam itu indah, toleransi. Yang penting niat dan iman kena jaga. Rania dah jadi artis sebelum memeluk islam lagi jadi sentiasa mendapat perhatian ustaz ustazah melayu ni. Lebih baik menegur adik beradik, saudara mara sendiri dahulu daripada menegur orang lain.Peace!

    0

    0
  17. Melati says:

    Pungkok lah Amoi ni bila plak dia Islam???? bukti kan lah kalau dia islam…org bodoh jer percaya dia islam….dia cuma mempermainkan islam jer untuk promosi….jgn jadi bodo wahai org2 bodoh hehe..

    0

    0
    • melati says:

      the way you comment makes me really think. are you muslim yourself, your commented shows your level in the society. dosa fitnah lebih besar daripada membunuh. salam

      0

      0
  18. Alahai~ says:

    Taste your words before you spit them out people! Think whether if it is you, would you be able to handle it? If not, then shut it.

    0

    0
  19. pink says:

    Raisyyah Rania… 1 je yg awk kna ingt jgn terlalu exposed sgt…

    0

    0
  20. Melati says:

    Mana bukti dia Islam…Fitnah pejadah nya…Mana?????

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Fuhhh… salah satu sebab aku tutup akaun facebook sebab bila buka aje…. macam2 berita, provokasi, races.. negatif… pastu org yg komen semua blame each other…. macam semua yg komen pasti masuk syurga dan betul… yg cina kutuk melayu, yg melayu suka maki hamun…. dah tutup fb rasa lega… kepala rasa tenang..

    0

    0
  22. Shalalalala says:

    Dik berserdehanalah. Jgn terlalu minta perhatian. Byk yg lagi cantik dari kamu or dari saya dik.. Akak nak tinggalkan sikit komen yg akak rasa akan buat kamu sedikit sedar ‘Bentuk muka kamu mcm SUDU”. Kalau ini pun masih buat kamu tak sedar diri p tengok cermin lama2. Skian trima kasih

    0

    0
  23. kristalmaya says:

    aku tgk org yg islam dr sejak azali pon xikut sgt yg islam ajar.ade je benda2 kecil korang pun tak buat. biarlah dia dengan cara dia.hanya allah je kan tahu apa yg dia buat! peace ~

    0

    0
  24. melati ati cam hanjeng says:

    Melati…ko Islam ke?

    0

    0
  25. sakit mata says:

    Sorry..rasanya dia ni over exposed la…dah naik muak dengar citer dia..apa yang nak diagungkan sangat..ramai lagi yang masuk Islam..dah dah la tu..just go and mendalam Islam lagi baik dik dari duk tunjuk itu ini..tak yah la berlakon tu..bukan kemana pun silap2 tambah dosa lagi…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    masa dia berlakon kt tv3 hari tu…aku mcm pelik ni ke felixia yeap y masuk islam tu…aku nengok kt BN gmbr dia bukan main cantik lagi…tpi bila dia berlakon x lawa pn..nmpk tua ad la..lagi2 dgn celak dia y kelako tu…

    0

    0
  27. Mawar says:

    Salam,

    Sebagai seorang manusia yang baru masuk Islam, saya faham situasi si Felixia ni. Semua yang kita buat, semua salah. Yang sedia Islam dok kondem, kwn2 bukan Islam mula menghilang, saudara & family plak asyik pertikaikan niat masuk Islam. So, soalan saya ; Kepada siapa “kami” (saudara baru) hendak mengadu?????????

    Adakah bila “kami” kembali kepada asal kami, yang Islam akan bersorak? Kawan2 akan kembali? dan adakah saudara dan family akan berhenti mempertikaikan? Tolong jawab kawan2 Islam yang budiman. Terima kasih =)

    0

    0
    • Anonymous says:

      pokok pangkalnya wasatiah(sederhana)..xlah dipertikaikan sgt..ini semua nk expose..apa niatnya tu?..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Alhdulillah, syukur kerana mendapat hidayah Allah menganut Islam. Tapi itulah cabarannya, yg mesti dihadapi, anggaplah segala caci maki dan tohmahan itu datangnya dr mereka yg jahil dan memusuhi Islam. Sedangkan Nabi muhammad itu sendiri dimusuhi kafir Quraish dan munafik serta golongan murtad. Jadi teruskan bertahan. Moga Allah monolong kamu yg bersabar. Insyallah!.Amin

      0

      0
  28. Anonymous says:

    matanya sepet ..mcm mata ikan keli..tu pasal pakai celak bgai nak rak tu..klu dah keturunan cina..mana de lawa!..sepet la jugak…sorry to say..mmg ssh nk jumpa cina yg lawa..kecuali mix..sekian!

    0

    0
  29. Kitty says:

    Dia ingat masuk Islam ni untuk glamer glamer jer ker? Disanjung2 di puji2? Wake up Felicia!

    0

    0
  30. FIFI says:

    dea ni da islam ke blom.. law da..apsal admin still gne name lame ??

    0

    0
  31. Bdk banting says:

    Ah smua yg komrn negatif cam bagus.split second dia convert,trus nk berubah smuanye ke.melayu yg umur 40,40thn islam pn x berubah..ckp pandai,suruh la mkcik2 yg umur 40 trus pkai jubah.msti xnk,plg tdak pn,dia akan pkai selendang dl..jgn kondem org sgt

    0

    0
  32. Gg says:

    Guys.. Seburuk-buruk dia pun, belum tentu dia mati buruk begitu. Mungkin Allah ambil dia nanti lebih suci dan lebih pure berbanding kita. Dan sebaik-baik kita yang dari lahir dah islam ni KONONNYA, belum tentu kita mati pun dalam keadaan yang baik dan masih islam pada hati. Nauzubillah. Boleh tak kita tutup mana yang kurang, dan magnify kelebihan orang lain, tak kira orang tu dah islam ke belum, baik ke jahat, buruk ke cantik. PLEASE.

    0

    0
  33. Derpina says:

    Sebenarnya bukan apa, just jangan show off sahaja.

    0

    0
  34. melayu pandai says:

    ala bodo punye melayu..tau nk kondem orang jd keybod warrior..pastu gelak ramai2 kt kedai kopi..main fb cari gossip artis.

    jeles sbb kau orang xfemes mcm dia ni.kau orang gemok duk kt kerusi pon sempit sebab tu kutuk je mampu..kahkah

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Wah! jadi model je dah boleh pakai porsche ke?

    0

    0
  36. Anonymous says:

    U yg nak glamour kan, well that’s the price u have to pay.attention seaker. and when people bg comment nak sentap. Tp mmg betul kan perempuan mcm you nak ke date mamat2 yg biasa2? Maybe msk islam sbb mmg da aim nak kawin dgn jantan kaya tu.meluat tgk dia.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Tengok komen sambil mkn popcorn…

    0

    0
  38. ntahapapa says:

    sambil skrol ke bawah..sempat jgk aku abiskan sebalang popkon.pnyalah pnjang berjela komen semasing. yg membekap dgn ilmu.aku ske. yg membekap dgn emosi aku ske jgk (hiburan kott) . yg mengentam dgn ilmu (aku respek korang) pluss mengentam dgn emosi (sakit kot)..perghh..byk btul spesis makhluk ALLAH kat mukabumi ni kan.

    TAPI TULA…AKU CUMA TAK BERAPA NAK SUKA 1 BENDA LA…..statement yg kata BARU MASUK ISLAM NI MCM BAYI BARU LAHIR FREE DR DOSA. KAIN PUTIH YG TAKDE SBRG KOTORAN. yessss! btul. no doubt bro. no doubt sista..SGT SETUJU.. tp korang jgn lupa gak…ORANG YG BERTAUBAT NASUHA LEPAS BUAT DOSA PUN dikira mcm kain putih jgk apa. korang lupa ke?? jgn pikir kafir msuk islam jerk yg mcm baby baru lahir. so SOALAN AKU…korang pnah baca ke tiap hari MIZZ NINA KENA BASUH KT SOCIAL MEDIA?? DIANA AMIR KENA HENTAM PASAL PENGHIJRAHAN DIA? YATT HAMZAH KENA MAKI HAMUN SBB BTUDUNG LITUP, PENAH TAK?? TAK KAN? SBB APA? sbb lepas bhijrah..dorg cuba zuhud beb…dunia dh tkdek mkna utk dorg. apalagi FB TWITTER SEGALA BAGAI NEH. sbb tu dorg FREE FROM FITNAH DUNIA. tp yg aku heran..APSAL SEDARA BARU KITA SI RANIA NI ASIK KENA HENTAM? korang rasa sebab apa?? jangan salah kan manusia jahil kt luar sini yg suka menghentam..sbb MANUSIA BEBBB.MANUSIA PUNYA HOBI MMG CMTU..tp tuan punya badan tula..PANDAI2 LA JAGA DIRI. ELAK DARI JDI MANGSA FITNAH. SDANGKAN POMPUAN TU SDRI ADALAH FITNAH DUNIA KOTTTTT. kan kan kan…DAH LA..AKAI ADA..PAKAI..JGN LTAK LUTUT….OK RANIA? PISSSS YAW! Assssalammualaikum!

    0

    0
  39. ntahapapa says:

    sebelum pembekap tegar rania basuh aku as keybod warrior..baik aku sound siap2 WA BUKAN KEYBOARD WARRIOR BRO..TP WA OTROMEN YG TAK PERLUKAN KUASA POWERBANK WALAUPUN DADA WA DAH BIP BIP BIP! AHAKSS!!

    0

    0
  40. zikir fikir says:

    kenapa nak relate kan perangai manusia ni dengan agama Islam? sbb itu dalam Islam ada syurga ada neraka….kalau taknak kena kata kena caci jangan buat benda yang bleh menarik perhatian orang mengutuk kita….habis citer…so tak sakit hati…kita pun tak mengalakkan dan membuatkan orang mengumpat kita….di hadapan Allah SWT nanti dua dua akan dipersoalkan….kena mengumpat dan kenapa di umpat…

    0

    0
  41. Rania R Mata Keduitan says:

    Just keep your life low profile can or not? Or you’re just a pathetic attention seeker?? Don’t you know you are so annoying? Who cares whether you are reverted,rich or poor, ugly or fat, fake or real? Live your own life and keep your life busy with your religion studies or whatsoever la,ok? Diam diam. If you will marry to rich guy poor guy, that is your own life, it’s totally got nothing to do with us la as you won’t share your kekayaan to anyone of us what? Low profile can or not? No matter what you do, your past will be still remembered la. Nak pakai jubah ke tudung ke apa ke, itu bagus. Ingat lebih afdal jika you bawa diri sebaik mungkin! Agama tak mengajar insan utk mengejar kemewahan di dunia ini! So jangan nak jadi munafik,ok?Peace!

    0

    0
  42. huhuhu says:

    Tolonglah jangan nak menghentam orang je key board warrior katenya.tengok diri sendiri ok ke tidak ataupun tengok diri sendiri betul2 dah tentu boleh masuk syurga ke daripada mengata , menghina, menghentam orang, menfitnah dan memalukan orang .

    Kita sepatutnya bagi sokongan dan bimbingan kepada dia sebagai saudara baru , bukannya demotivate dia.

    Saya doakan key board warrior yang bermulut bau longkang beristiqomah dan akan masuk dalam syurga.

    0

    0
    • ntahapapa says:

      bro..kau lau nak sokongan dan dorongan kau suh yeap kau ni masuk rancangan akademi fantasia. aku rasa dia suka. lagi glamer dpt vote jjuta juta juta..kau rasa?? :))

      0

      0
  43. saifulislam says:

    pasaltu ramai orang muallaf keluar dari islam.. kerana perangai orang islam itu sendiri.. mereka perlukan bimbingan dari kita sebagai yang dari lahir islam.. mereka keseorangan dan meninggalkan saudara mereka kerana cintakan Islam.. jangan kerana kebodohan kita ramai yang meninggalkan islam..

    0

    0
    • ntahapapa says:

      aku rasa kalau dia betul cintakan islam dia akan tinggalkan semua perkara lagha sikit demi skit sbb berubah tak boleh secara drastik tul tak sbb dia baby lagi.baru lahir.takkan lahir2 terus boleh berlari.yes aku rasa mcm tu.

      aku rasa kalau dia ni tak bodoh mcm “kita” yg kau sebutkan td, dia akan cuba ABSORB segala tohmahan org cacian org kt luar ni dn kurang2kan aktiviti2 “EXPOSE” diri kat social media. REPEAT..KURANGKAN. tp mcm makin ligat mengupload.twitter.fb.insta.telegram bla bla bla..

      SO…KAU RASA??

      KADANG2 BRO..ALLAH DATANGKAN WAKE UP CALL ALARM DLM BENTUK CACIAN DAN TOHMAHAN DR ORG2 JAHIL MCM YG KO TGOK SKG .BUKAN SEKADAR DARI NASIHAT DAN DORONGAN DR PEMBEKAP2 TEGAR MCM YG KO TGOK JUGAK SKG NI. WAKE UP LA. BUKAK MATA SKIT. MATA AKU PUN TTUTUP GAK. AKU PUN BYK DOSA GAK. TP SALAH TTP SALAH LA BRO.JGN TEGAKKAN BENANG BASAH. ISLAM TU M UDAH. TP JANGAN AMIK MUDAH .!

      0

      0
  44. abg budiman says:

    Kuku org lain panjang bole aje nampak di mata,, tu bulu dlm spender tu panjang ke x?? Pastikan dipotong rapi,, kalu x setan suka bergayut,,

    0

    0
  45. Fish Fairuz says:

    Ada yg kutuk2 pasal muka la apa la…
    Dia ni saudara baru kita. Jom lah sama2 bimbing dia.. jgnlah asyik mengutuk.
    Sapa2 yg mengutuk tu mmg x takut dosa..
    Sudah2 lah tu, lembutkan hati dan bsangka baik.
    Smoga kaki2 kutuk tu dpat hidayah dan insaf!
    sekian.

    0

    0
  46. rainbow says:

    rasa mcm die post tuk troll sape ntah dulu yg suke tayang gambar steering + jam tgn mahal kt insta/twtr..tp ramai take it too serious plak..huhu

    0

    0
  47. anon says:

    Dari dulu lagi aku rase dia ni mmg gila publisiti je…. takde lah ikhlas sngt bende2 yg dia buat tu…

    0

    0
  48. adam says:

    KEPADA BEAUTIFULNARA.

    WEBSITE NI UMPAMA MENAMBAH DOSA DENGAN MENJAJA CERITA ORANG LAIN. MOHON MAAF SEKIRANYA TERKASAR BAHASA. NAMUN TAG LINE BERGOSIP SECARA BERHEMAH BANYAK MENGUNDANG FITNAH JER SERTA MAKI MEMAKI DAN KUTUK MENGUTUK SERTA MENYEMAI SIFAT BERBALAH SESAMA SENDIRI. TOLONGLAH BERHENTI OR TUTUP PAGE NI. TOLONG.

    0

    0
  49. nara bengong says:

    eh abg nara . kau ni dok sibuk mengapi-apikan org . isteri kau tu pun belum tutup sempurna . mungkin dia ada sebab knp gambar2 dia belum habis delete . jaga diri keluarga sendiri . kalau dah betul2 beriman baik kau tak bukak blog2 macam ni . tengok orang sekeliling dulu baru sibuk peribadi org lain . betul apa kata felixia yeap ni . sebab ni la dakwah gagal . sebab perangai orang islam sendiri . belum cukup sempurna tapi sibuk menghakimi orang lain

    0

    0
  50. Iris cataleya says:

    Rania..stop post perkara2 yg x patut kt Fb. Nak2 yg duniawi ni. Lebih baik anda tumpukan pd agama.. Lupakan dunia glamor … Jd org biasa… Islam akan lebih dekat dengan anda.muslim yg sebenarnya dia akan mencari akhirat walaupun dalam Fb.

    0

    0
    • Kak Leha says:

      Ntah nye.bile orang kritik sikit menyentap, bidas blk apa yg orang kritik.amik yg positif sudah.
      Tlg la yeap oi, kurang2 kan la aktiviti meng upload gambar menggunakan kamera 360 kau ittew.

      0

      0
  51. […] Kongsi gambar stereng porsche, felixia yeap dituduh jual diri […]

    0

    0
  52. […] Kongsi Gambar Stereng Porsche, Felixia Yeap Dituduh Jual … – Menarik juga kajian yang dilakukan oleh Felixia Yeap atau lebih dikenali dengan nama Raisyyah Rania selepas memeluk agama Islam. Baru-baru ini Felixia telah […]

    0

    0