August 16th, 2018

Agak terkejut juga kami bila mendengar khabar angin pelakon Elfira Loy dikataan sudah bankrap. Mana tidaknya, selama ini kita lihat hidupnya agak mewah juga, beli kereta Mercedes dan paling viral apabila beliau berhabis sehingga RM10,000 untuk barang make up di Sephora Los Angeles hanya dalam masa satu jam.

Menerusi laman forum CARI dan akaun Instagram seorang wanita yang dikenali sebagai Erynnelle, ada terdapat foto surat mahkamah mengenai kes perbicaraan berhubung isu bankrap tersebut dan fail notis muflis.

Ada juga dakwaan mengatakan Elfira sebenarnya lari dari bayar hutang.

Kami pun tidak pasti dengan kesahihan berita tersebut ataupun punca sebenar mengenai isu bankrap ini. Hal ini tidak boleh dibawa main-main, kalau bankrap tidak boleh lagi ke luar negara dan pelbagai urusan lain boleh tergendala. Jadi sebelum isytihar seseorang itu bakrap perlulah disertakan dengan bukti yang kuat dan bukan rekaan semata-mata, kalau tidak boleh kena saman malu.

Sumber Berita : Forum CARI & Instagram Erynnelle


34 responses to “Khabar Angin Elfira Loy Bankrap Bertiup Kencang, Peminat Tunggu Penjelasan”

  1. Anonymous says:

    inikah ” hati dan perangai rakyat malaysia”, luaran bersih, nmpk cntik, tpi dlaman kotor.
    Mcm tu jugak, sifat tunjuk kemewahan tapi menyusahkan org pun satu kesalahan..kenapa nk di simpan2 perangai2 mcm tu, di masa akan dtg, org tahulah siapa si org tu, bahawa suatu hri sudah takut nk mmberi pinjaman pada org mcm ini.

  2. damai says:

    El or the law firm can sue the person who viralkan this issue cos pecah amanah as all matters in law firm are Private and Confidential, unless reporter come to Court to cover the issue. and to sue person bankrupt the owing must be more than RM50k above, even owing is RM49.5K also cant sue bankrupt only can sue till judgment and Seizure her movable property or garnish her account. viral kasi tahu x apa juga ini dgn bukti cover of front page file, its really against the law. jgn sape yg viralkan, surat saman dari lawyer pula awak terima. Advise to all, sblm menviralkan untuk kasi malu org lain, better check about the law afraid it will vice versa aja nanti

    • Anonymous says:

      inikah ” hati dan perangai rakyat malaysia”, luaran bersih, nmpk cntik, tpi dlaman kotor.
      Mcm tu jugak, sifat tunjuk kemewahan tapi menyusahkan org pun satu kesalahan..kenapa nk di simpan2 perangai2 mcm tu, di masa akan dtg, org tahulah siapa si org tu, bahawa suatu hri sudah takut nk mmberi pinjaman pada org mcm ini.

  3. wekkkkkkk says:

    isu bankrup ni kalau dh masuk dlm CCRIS dn CTOS…bahaya ooo. Loan x lepas.
    Melainkn ko ada duit cash byk.
    Kalau kes di bawa ke mahkamah..no idea…so no komen..becouse i no experiance. Tak elok buat citer ” kosong”.

  4. Anonymous says:

    sapa yang buat tunjuk benda2 macam ni..mmg tak AMANAH langsung dalam membuat kerja tapi minat dan gemar mengaibkan org lain.Walaupun tak suka org tu tak boleh sesuka hati nak tunjuk itu ini ..who is that stupid person? belajar tak habis lah tu..

  5. Minah membawang says:

    Hmmm btul lettew..xde spela nk fitnah hang cik el oiii..bgs pian n die pts,aku xnmpk mn eloknye die ni..dhla blagak,bajet kaya,bajet gud2,skg pn xde job,sendu,mmg xlayak utk pian..org kalo baik,xdenye org nk fitnah die xtntu psl

Loading...