March 18th, 2019

Sebut sahaja nama Zarina Anjoulie pasti ramai yang kenal, walaupun sudah tidak aktif dalam bidang lakonan beliau masih lagi mempunyai peminat.

Zarina sememangnya seorang yang lantang bersuara dan sering memberikan pendapatnya mengenai isu semasa.

Baru-baru ini beliau ada berkongsi foto dan video betapa gembiranya beliau dapat memiliki kereta baru buatan Malaysia.  Apa yang menarik perhatian ramai ialah Zarina sanggup untuk membeli kereta itu yang dirasakan berbaloi berbanding kereta mewah tetapi akhirnya nanti tidak mampu membayarnya.

Zarina turut menempelak segelintir netizen  yang memandang rendah dengan pilihannya untuk membeli jenama kereta tersebut. Menurutnya, beliau pernah membeli sebuah kereta mewah BMW ketika berusia 25 tahun dan mengakui ia adalah keputusan paling teruk yang pernah dilakukan dalam hidupnya.

Tidak dinafikan, ada betulnya apa yang dikatakan oleh Zarina. Buat apa berbelanja dan nampak mewah tetapi hakikatnya diri sendiri terasa sakit dan perit untuk menampung kehidupan setiap bulan? Bak kata pepatah, ukur baju di badan sendiri.


64 responses to “Kereta Aku Proton, Tapi Hari-Hari Aku Mampu Makan Udang Galah – Zarina Anjoulie”

  1. Suzana says:

    Mmg la boleh makan hari2.. dah mak kau ada kedai makan kt Nilai sana..hahah tak yah nak berlagak la.. org beli mercedes pun tak ada nk cakap diorg hari2 mkn lobster

    • jolies says:

      dia memang cakap sentiasa meninggi diri. konon anak org kaya tapi hidup zuhud, tapi tetap selit unsur riak. pastu sibuk nak bg ceramah agama, tapi dok dgn bf dah mcm nak bersenggama. shes very clever in potraying her image to followersnya yg sedih dok agree pasal semua benda dia ckp. lama2 aku tengok dia ni mcm ada satu penyakit, mcm ada dual personality, konon positve sentiasa pdhal hauk. pantang org condemn dia, terus dia maki non stop. makin lama dah makin teruk aku tengok perangai dia ni.

    • sendu says:

      kahkahkah tau takpe kan! dah mak dia ada restoran mmg la hari2 mkn udang galah masak lomak. mmg gemuk la gelebeh mcm dia tu. acah teruk je minah ni keja nk kondem org kesian sendu sgt life tu.

  2. Syifa says:

    yang marah2 kt atas tu mesti jenis mcm hutang keliling pinggang tpi kereta kalah gaji org 10k sebulan. kikiki

  3. Anonymous says:

    jgn byk mkn cfood..nnti penyakit org kaya dtg, gout

  4. anju bibir filler says:

    alah kecoh la macik selekeh ni. HUMBLE BRAG teruk. konon nk bgtau kaya la tp humble tp nak cite makan udang galah LOL? ckp je la tak mampu deknon. dlu BMW ko datok yg belikan. skg dah sendu gitulah ye. ko ni kegigihan nak tunjukkan ko kaya. terpaksa la bgtau netizen semua benda yg nk nampak ko banyak duit. puiiii org tak heran la. klu kaya org tetap akan nampak kaya takyah byk bunyik. kau dduk pun rumah mak kau kt kg tu. kecoh je

    • Anonymous says:

      ahhaha…sentap dah sekor. panas ke?

    • setuju says:

      kann… kita tade la nak panas sgt la…. sibuk bagitau anak orang kaya la kunun… pastu dok brag about having 2 maids, rumah yg dia duduk rumah dia (wpun itu rumah mak dia, aunty aini tu. dia cakap tka penah nak kalah. BMW tu pun dulu Arwah Datuk K.S yg bagi dia pinjam utk daily used. sibuk ckp la konon duit dia byr maintenance segala. pastu bila org tu meninggal dok pegi forge docs bank sampai nak kena saman dgn anak arwah. Sedih dia ni

    • Piah Dollah says:

      Apade ngan udang galah makcik tua tepi sungai kg aku hari2 mkn udang galah besar tapak tangan takdenya heran tapi dia mmglh nk pakai kete apakn daya nk belikn anak baju koboi 10pasang Kuda 3 pun tak mampu, jgn nilai org kaya ngan barang makanan ada yg org kaya tapi mcm Hj Bakhil acanner tu.
      Ala anju ckp je aku lum mampu jadi org kaya bbtul bknnya humble tapi tak nmpk humble..hahaha…

    • Anonymous says:

      Aju ni Dia memang family Kaya ada own family business sbb tu dia tak heran Sgt semua kete dia ada.. Bdk2 skrg sejenis nak berlagak keje duit tak ada Acah2 Kaya padahal miskin kereta pinjam… Semua nak cepat Kaya

    • loser bitch says:

      family dia yg kaya dia so what? bukan kaya mana pun setakat ada 2 maids biasalah mak ada restoran of cos ada pekerja. lgpun mak dia bukan heran kt dia pun. klu tak dlu kenapa bmw tu mintak datuk. tu pun nak jual keta org tu. tak payah la nak humble brag sgt la annoying org tgok. ramai lg org yg betul2 kaya yg humble tak kecoh la hai.pape tah minah ni loser teruk. nak nampak up je kesian dia ni

  5. Alanice says:

    Proton die beli ni 100K gak. Cm fazura r pkai perdana ats 100k.

Loading...